2012/03/24

käytetäänkö näitä enää?


Mikähän siinä on, että melkein kaikesta muusta innostuu sekunnissa, mutta sellaisesta mitä tarvitsisin ihan ehdottomasti ja vieläpä joka päivä, niin ei voisi kiinnostaa vähääkään. Ei, vaikka se olisi helppokin tehdä. Oli jo jonkin verran tarvetta uudelle hihnalle työkännykkään (ehkä myös uudelle työkännykälle...), roikottelen tuosta hihnassa kännykkää mukanani työpaikalla kuitenkin sen 8h päivässä. Edellisen työntekijän muumi -hihnan pikkumyy irtosi jo ehkä vuosi sitten, musta nauha alkoi kuoriutua tuon siiman ympäriltä ehkä puolisen vuotta sitten. Eilen tein (hih) vihdoin uuden hihnan(!!), siinä meni ehkä 15 minuuttia. Vau, kannatti lykätä tuon tekemistä noin vuosi. Olisin halunnut ehkä jotain persoonallisempaa ja jonkin jujun tuohon hihnaan, mutta eiköhän tuo nyt hetkisen mee tuollakin. Muutama idea kyllä syntyi helmiä pujotellessa, katsotaan nyt miten niiden kanssa käy..

Tässä ohje tämän kyseisen nauhan askarteluun, vaikka kännykkänauhat ei taidakaan olla kovin muodikkaita. Sallittakoon se kuitenkin edes työkännykkään.

Materiaalit:
- puuhelmiä halkaisija 10mm, mulla meni tähän 24 helmeä
- pyöreää kuminauhaa (halk. 1,5mm), reilu 30cm. Tai nahkanyöriä, jos ei halua että hihna joustaa.
- kännykkäkorunauha
- avainrengas
- papukaijalukko (jos haluaa/tarvitsee)


Aloita pujottamalla ensimmäinen (musta) helmi about keskelle nauhaa. Seuraavaksi molemmat nauhat pujotetaan vaaleanpunaisen helmen läpi. Tarkista tässä kohdin että nauhat ovat yhtä pitkät. Pujottele sitten kumpaankin nauhaan haluttu määrä helmiä. Kiristä vähän ja tee hevosenhäntäsolmu. Tähän voi tietenkin laittaa jonkin siistimmän lukonkin tms. jos haluaa. Mä tein nyt vaan tämmöisen somun, kun halusin että mulla on myöhemmin mahdollisuus tarvittaessa poistaa/vaihtaa helmiä tai lyhentää kuminauhaa jos se venyy.


Pujota sitten ensin pujotetun mustan helmen läpi avainrengas. Mun käyttämä oli halkaisijaltaan 1,5cm. Tämän pienempää ei varmaan saa renkaan kaarevuuden vuoksi mahtumaan, sillä tuo puolitoista senttinenkin meni tuohon vain juuri ja juuri, eikä oikein mahdu pyörimään. Hieman isompi rengas voisi liikkua tuossa vapaammin, kunhan vaan mahtuu sitten taas helmen reijästä läpi. Sitten vaan avainrenkaaseen kiinni kännykkäkorunauha sekä halutessa papukaijalukko. Mä halusin tuollaisen aika pienen ja siron korulukon, sellaisen massiivisemman klipsin sijaan, tuonkin saa kuitenkin just kiinni housujen vyön lenksuun tms jos joskus tarvii. Ja vielä kännykkä kiinni nauhaan ja menoksi.


Pahoittelen osin pimeitä kuvia, mies vei sen paremman kameran viikonloppureissulleen...

-hanne

4 kommenttia:

 1. Kivan käytännöllinen ja ennen kaikkea ihanat värit noissa helmissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Tuo toimii näin nopealla kokeilulla myös stressileluna :)

   Poista
 2. Mulla oli ja tuo työpuhelimena vielä viime vuoden puolella, tuli surku kun se kuoli - yhtenä päivänä ei vain enää tunnistanut sim-korttia. Hyvä puhelin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kieltämättä sinnikäs kaveri! Mä oon nakellu sitä lattialle vaikka kuinka ja aina vaan toimii. Pari kertaa se on sanonu että sim-kortti hylätty, mutta ainakin toistaiseksi se on aina siitä toennu :)

   Poista