2012/02/10

sPaCE inVAdeRs!


No niin. Tein tämän, koska mun olisi pitänyt tehdä kaikkea muuta. Ihan toimiva hiirimatto tuo oli ilman tuunaustakin, mutta mulla on mennyt työaikaa hukkaan, kun oon töissä juutunut tuijottamaan tuota mustaa alustaa pohtien erilaisia tapoja koristella sitä. Eli tavallaan tuunasin näin myös itsestäni paremman työntekijän.

O niinkuin ohje:

[kirjailtu] space invaders -hiirimatto

Varsinainen hiirimatto ostettu IKEAsta, hurjaan 0,95e hintaan. Merkkaus on tehty perus muliinilangalla ja terävällä neulalla. Jos on oikein näpsäkkä ja tarkkakätinen, voi varmaankin kirjailut tehdä ihan tuosta vaan ilman sen kummempia suunnitelmia. Mutta jos on niitä (meitä), joilla viivat menee viivottimellakin vinoon, niin saattaa ehkä joutua panostamaan enemmän. Mä tein ensin fotarilla suunnitelman ja tulostin sen malliksi:


Kuvan siirtämistä hiirimattoon piti hetken tuumailla. Vapaalla kädellä siitä ei olisi tullut mitään, viivottimella en jaksanut. Pois revittävällä kankaalla kokeilin, mutta menetin hermoni. Silitysraudalla, tai siis lämmöllä siirrettävää kirjontakynää ei voinut käyttää, sillä tuo hiirimaton pehmeä, muovinen pohja tuskin olisi siitä pitänyt. Päädyin lopulta käyttämään apuna tuommoista muovista verkkoa, jossa on reijät reilun millin välein toisistaan. En tiedä tarkalleen mihin tuo verkko on tarkoitettu, mutta mä ostin sen HobbyPointista, että jossain askartelupuuhassa tuota kai voi käyttää. Kynänä käytin valkoista, ohutkärkistä maalikynää, sillä tavallinen kangaskynä tuntui hinkkautuvan irti hiirimaton pinnasta.  Teippasin muovisen reikämaton siis kevyesti hiirimattoon kiinni ja pistelin kynällä pienet pisteet/merkit reijistä suunnitelman mukaan (KUVAT 1 ja 2)


Suunnitelmissa oli ensin pistellä avaruusoliot ristipistoin, mutta paremmin tähän sopi sitten kuitenkin puolipistot, joskin tein niitä ilmeisesti väärään suuntaan kuin mitä netistä löytyvät ohjeet neuvoo...mutta onko tuolla nyt sitten väliä? Neula kannattaa pistää hieman pisteen alta ja oikealta (KUVA 3), ja toinen pisto taas yläpuolelta vasemmalta (KUVA 4), niin että tuo valkoinen jälki jää hyvin piiloon (KUVA 5). Lankaa kiristettäessä on hyvä muistaa, ettei kiristä sitä liikaa ja siten revi pohjan muovia rikki. Toisaalta lankojen ei saisi jäädä pohjassa tai pinnalla liian löysäksi, ettei langat häiritse hiirimaton paikalla pysymistä tai hiiren käyttöä. Täydellistä tasapainoa siis!


 Ja sitten vielä valmiina, edestä ja takaa.-hanne

21 kommenttia:

 1. Eikö ompeleiden muhkulat häiritse hiiren käyttöä?

  VastaaPoista
 2. ei, en ainakaan itse moiti että häiritsisi. Nuo langat jäävät siis vain ihan himpun verran koholle pinnasta. Mutta meillä kyllä on käytössä laserhiiri, pallohiiren kanssa noi voi kyllä häiritä?

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno ja hyvä idea! Mullakin on toi sama Ikean hiirimatto ja on tosiaan aika tylsän näköinen ilman kuvioita. Näyttää siltä, että olet ommellut kuviot suoraan maton läpi mikä onkin fiksua, koska mulla ainakin se kangas on osittain lähtenyt pohjasta irti.

  VastaaPoista
 4. Todella hieno idea ja upea toteutus!

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Hauska idea ja lopputuloskin on todella mainio :)

  VastaaPoista
 6. tänkjuu tänkjuu :) Näyttää pahasti siltä että pitää tehdä joku toinenkin tällainen, kun Jokke meinaa omia mun avaruusoliot.

  VastaaPoista
 7. Blogille olisi pieni palkinto pancakes-blogissani ;) Täältä saa niin paljon inspiraatiota, että palkinnon jakamista tänne ei tarvinnut hetkeäkään miettiä!

  VastaaPoista
 8. IHANA! :) Löysin sattumalta blogiisi ja ihastuin ikihyviksi.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos :) Kiva kun eksyit ja ihana bloksu sullakin :)

   Poista
 9. wow! I`ve found your hack at IKEA Hackers and I think it´s a great idea! and you´ve done it very well!

  VastaaPoista
 10. Vitsi miten hieno lahjaideakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nörttien unelmalahja :D
   Hei, pakko tarkistaa. Mä satun tuntemaan yhden Marsu Marian, ei varmaan ole kuitenkaan sama Marsu kyseessä? :)

   Poista
 11. Whaouu ! What a great and nice idea ! Thanks for the explanation and I think that I will try this technique one day...

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. tattista! on myös ollut käytössä oikein toimiva, näin muutaman kuukauden käyttökokemuksen perusteella :)

   Poista