2012/02/17

"lahjaksi toivomme rahaa"


...eikä siinä mitään. Niin mäkin aina toivon jos vaan suinkin voin jotain lahjaksi toivoa. Ja onhan se helppo toive antajallekin, mutta niiiiiiin tylsä. Viimeiset pari kertaa me ollaan annettu tuo kahiseva lahja edes aavistuksen tuunattuna. Kummityttö sai ylioppilaslahjansa lennokeiksi taiteltuna, ja ystäväpariskunta sai häälahjansa viiden euron seteleinä, sydänorigameiksi taiteltuina, koristepallossa. Tavoitteena oli tukkia tuo pallo niin täyteen kaikkea mahdollista, että sitä olisi mahdoton avata ilman että helmiä ja sydämiä saa noukkia lopun päivää lattioilta. Pitäähän sitä nyt vähän lahjansa eteen tehdä töitä? Muutakin kuin mennä naimisiin?

Mä en oo oikein kortti-ihmisiä ja hääpari oli aavistuksen persoonallisemmasta päästä, joten kortti ratkaistiinkin tässä tapauksessa simppelisti kahdella dymo-nauhalla, johon toiseen naputeltiin onnittelut ja hääparin nimet, ja toiseen "toivoo Hanne ja Jokke". Dymo-nauhat sullottiin nauhojen sun muiden sekaan. Pikaiset kuvat lahjasta otettiin noin 20 minuuttia ennen vihkimisen alkua. Koska se on ärsyttävää jos tulee kiire.


Rahan taittelin dollari-sydän-origami -ohjetta soveltamalla eurolle sopivaksi, ja pienten 3D sydänorigamien kuvitettu ohje löytyi täältä. Tämän postauksen myötä eilen tein tekee valloituksen myös youtubeen, sillä halusin laittaa kummankin taitteluohjeen tänne, mutta vaiheiden näyttäminen kuvina olisi ollut aavistuksen työlästä.

Viiden euron sydänorigamin taitteluohje:

 


Tuon minisydänorigamin ohjeen postaan kun Joksu saa revittyä nauhalta mun yskimiset ja "eiku eiku":t pois....

-hanne

13 kommenttia:

 1. Tämä onkin mahtava idea. Jotain erilaista. Teillä on kiva blogi. Lisäsin sen omille sivuilleni seurattuihin blogeihin, toivottavasti on ok.

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitti ja tietenkin on ok, suorastaan mahtaisaa, vaikkei se taidakkaan olla sana :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava idea! Rahalahjat on usein niin tylsiä, tämä ei yhtään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! Netistä löytyy iso kasa erilaisia rahaorigamiohjeita, mä en ainakaan enää ikuna anna vain sileitä seteleitä :)

   Poista
 4. Hei, aivan ihana idea! Mistä löysit tuon muovipallon, jonka sisään rahat tulee?


  Terveisn Kaaso

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Ostin tuon Seinäjoelta Näpsäkkä -nimisestä askarteluliikkeestä, että varmaankin siis vastaanvainlaisista putiikeista voisi löytää. En tiedä millä nimellä tuota voisi kutsua, mutta Näpsäkässä niitä myytiin ehkä erityisesti joulukoristeluja varten, jonkinlaiseksi kuusenpalloksi.

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Heidän nettisivuiltaan niitä löytyi! :)

  Terveisin Kaaso

  VastaaPoista
 6. Ihana ! Itse taiteilin tämän sydämmen sanomalehdestä, tuli tosi kivoja, kurkaa blogista (: (www.neitietelasta.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauskoilta näyttivät sun sanomalehtisydämmet! :)

   Poista
 7. Jeee, tosi kivoja lahja ideoita varsinkin tällaiselle lahjojen keksimisen suhteen täydelliselle tyhjäpäälle. Kiitos!

  VastaaPoista