2012/02/06

eilisen parhaat asiat


Vähemmän mieluisasta vaalituloksestakin pääsee nopeasti yli, kun viettää vaalivalvojaisia ihanien ystävien ja erinomaisen ruoan kanssa. Suosittelisin mielelläni teille kokeiltavaksi kaikkia eilisen hyviä asioita, mutta koska ystäviä on vaikea tässä tarjoilla, niin tyydyn suosittelemaan vain tuota ruokapuolta. 

Pikkusuolaisen roolin veti meillä erittäin onnistuneesti simppeli, mutta sitäkin ylistetympi Hannan ja Noran Fetapiirakka, joka fetan lisäksi sisältää paprikaa, sipulia ja pinaattia. Hanna on ollut tämän blogin "kummi" alusta saakka, ja pikkutriviana kerrottakoon, että tuo eilen tein -teksti tuossa ylhäällä on Hannan kynästä. Sain Hannalta luvan kirjoitella tänne tuon kasvispiirakan ohjeen, kiitosta vain! Tekovaiheista ei nyt ole valitettavasti kuvia, kun kävin niin mielenkiintoista ja kiivasta keskustelua ehdokkaista piirakkaa tehdessäni, että kamera unohtui kokonaan. Hups.

Jos kotoa löytyy yleiskone, syntyy tämä piirakka ihan muutamassa minuutissa, sillä perus ideana on sotkea vain aineet keskenään, mutta eipä tuo kauaa viennyt ilman yleiskonettakaan. Sittenpä sitä reseptiä:

Hannan ja Noran Fetapiirakka

Pohja:
100g voita
1 muna
1tl leivinjauhetta
2-3dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita aineet keskenään ja taputtele piirakkavuokaan. Meillä aineet sekoitettiin ihan sujuvasti tavallisella sähkövatkaimella. Jos sekoitat pohjan ainekset yleiskoneella, kannattaa voin olla jääkaappikylmää.

Täyte:
1 paprika
2 sipulia
1 pussi pakastepinaattia
1-2 purkkia Arlan Apetina fetaa (sitä leikattavaa fetaa)

Munamaito:
2 munaa
2dl maitoa
Mausteita oman maun mukaan. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä feta on itsessään niin suolaista
(juustoraastetta)

Silppua sipulit ja paprika yleiskoneella/tehosekoittimella/käsin ja sekoita joukkoon vielä pinaatti. Täyte saa siis olla varsin hienojakoista. Levitä kasvikset pohjan päälle ja pilko sekaan vielä feta kuutioksi. Kaada päälle munamaito, ja halutessasi voit ripotella piirakan päälle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.


Toinen illan onnistujista löytyi Kinuskikissan sivuilta. Resepti näihin erinomaisiin minttusuklaamuffinsseihin (siis pätkismuffinsseihin!!!) löytyy täältä. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen meillä oli muffinssin päällä kermakuorutteen sijaan sulatettua valkosuklaata.

Niin että oikein oli onnistunut ilta meillä, ja ehkä kuuden vuoden päästä vielä parempi :)

-hanne

2 kommenttia: