2014/11/24

[KÄDENTAIDOT -messupäiväkirja osa 3.] MIELEEN JÄÄNEET JA OMAAN KASSIIN PÄÄTYNEET

Paapiin ihania pehmoja. Mä HALUAN tuollaisen Kili Katti -helistimen!


YLEISTÄ MESSUISTA

Mulle nämä oli kolmannet Tampereen kässämessut. Kuten viime vuonnakin, kiersin messuja siis kaksipäivää, ja suosittelen sitä kyllä kaikille! Yhdessä päivässä en olisi ehtinyt, varsinkin jos haluaa muutakin ohjelmaa kuin pelkkien kojujen kiertäminen. Halleja messuilla on siis kolme A, C ja E, ja lisäksi vielä taidepuoli D hallissa, mutta tuolla en ehtinyt edes piipahtamaan. A ja erityisesti C halli sisälsivät materiaalikojuja sekä enemmän tai vähemmän myös valmiita tuotteita. Ne olivatkin jälleen ne mun ensisijaiset hallit. E hallista taas löytyi erityisesti valmiita tuotteita sekä Deli -puoli. C ja E -halleissa on omat lavansa, joissa pyörii muotinäytöksiä, työnäytöksiä ja haastatteluja.

Tänä vuonna aika meni niin totaalisesti lauantain Kässätreffien kanssa ja sunnuntaina  kojuja kiertäen, että missasin käytännössä kokonaan kaikki työnäytökset ja muotinäytökset Taidon tarinaa lukuun ottamatta. Tarkoitus oli kyllä mennä esim. Molla Millsin & Palonin virkkausta katsomaan sekä vilaista myös Finnish design -muotinäytös, mutta kun ei niin ei!


TUOTTEET JA MATERIAALIT

Kuten viime vuonnakin, suosikkijuttuja on aivan mahdoton täysin valkata, mutta jotkut jutut jää aina jostain syystä paremmin mieleen. Tänä vuonna oli pakko todeta jossain kohtaa, että mun mielen ja silmien liikkeisiin tuntui kummasti vaikuttavan pieni ihmisen alku, joka muistutti mukanaolostaan mm. tunkemalla varpaitaan mun kylkiluiden alle. Ah, mikä fiilis! Huomasin nimittäin messuilla kiinnittäväni huomiota selvästi aiempaa enemmän lasten tarvikkeisiin/vaatteisiin, herttaisiin kangaskuoseihin ja leluihin, vaikkei niitä siellä kait tavallista enemmän ollutkaan?

Neenuskan, Käpysen, Ikasyrin ja Paapiin yhteiskojun kankaita

Johanna K Designin villapöksyjä / Ninnan nukkekodin kalusteita
Nunnun printtitöitä

Kankaita käpälöinkin taas pitkään erityisesti Neenuskan, Käpysen, Ikasyrin ja Paapiin yhteiskojulla sekä Murun ja Vanja sean kojulla. Sellaisia paitamaisia ruokalappuja tutkin myös useammassakin paikkaa, mutta vielä niitä ei lähtenyt ostoskoriin asti. Johanna K. Designin villapökiä kävin ihastelemassa varmaan kolme kertaa, ennen kuin sain tehtyä päätöksen. Paapiin TSI bambin oon jo kertaalleen tehnyt, nyt ehkä haluaisin kettuperheen. Ja  Kili-Katin! Hienot printit vetää myös aina puoleensa. Nyt monista näytteille asettajista erityisesti Nunnun työt jäivät mieleen.

Bro Åsan kauniit pirtanauhakorut   /   Kimalaisen uskomattomat puuintarsiat työt

En ookkaan tainnut kertoa, että mulla on koulussa alkanut teknisen työn kurssi! Senpä myötä myös puutyöt osui jotenkin aiempaa paremmin silmiin. Bro åsan kaunis kaunis pirtanauha koru ei turhaan ole valittu vuoden 2014 uutuustuotteeksi. Ja sillä siis voi siis oikeasti tehdä pirtanauhaa! Kimalaisen intarsiatyöt on jotain mitä haluaisin vielä joskus osata tehdä! Joskaan en ollenkaan usko, että osaisin tuottaa yhtä taitavaa sommittelua ja ilmeikkyyttä töihini, vaikka oppisinkin itse tekniikan. Ketut oli mun suosikkeja!

Tukuwoolin 100% suomaanlampaan villalankaa / Töysän kenkätehtaan Arctips -huopalapikkaita


Tukuwoolin uutuuslankaa taisi vilahtaa useampaankin ostoskassiin. Olin kuullut etukäteen tästä suomenlaampaan villalangasta, ja odotin jostain syystä vähän pliisumpaa värimaailmaa. Mutta olinpa väärässä! Jotenkin jopa luonnonvärit näytti tavallista voimakkaammille. Töysän Kenkatehtaan huopalapikkaat ja valmistuu mun anoppilan naapurissa, joten toki mun on pitänyt itsellekin sellaiset hommata. Aivan vallan mainiot kengät!


Pegasoksen sadunomaiset keramiikkatyöt / Keraamikko Emilia lylyn Tähtisumu -korut
Keramiikkatyöt ei ole ollut mitenkään erityisesti mun juttu, mutta nyt jäi pari näitäkin mieleen. Pegasoksen eläinhahmoihin oli vangittu jotain niin lapsuudesta tuttua, että ne vetäisi samantien satumaailmaansa mukaan. Tähtisumukorut yhdistää taas herkästi ja kuitenkin jotenkin sopivan rosoisesti hopeahippusia ja keramiikkaa. 

Lankoja ihastelin myös tietenkin, mutta niistä lisää omassa postauksessaan!


SUOMEN KÄSITYÖYRITTÄJÄT 


Suomen käsityöyrittäjien näyttelyn huoneita

Suomen käsityöyrittäjät olivat tänävuonna isosti esillä messuilla. Tältä mahtiporukalta löytyi tänä vuonna niin kodinomaiseksi näyttelyksi koottu Kotimainen onkin kotimaista- näyttely, näytelmän omainen Taidon tarina -muotinäytös, tekijöiden töitä myyvä yhteiskoju kuin monta yksittäistäkin myyntikojua. Vaikka kaikki muut näytökset ja ohjelmat missasin, niin nämä sentäs ehdin paikalle katsomaan!

Taidon tarina -näytös
Royal B*tch Craft Shopin kangasmagneetit /  Lastentuote Vekkulin paikkakuntamagneetit
Suomen käsityöyrittäjien yhteiskojulta mä etsin kuumeisesti kotipaikkakuntaani Nurmoa paikkakuntamagneeteista, mutta löysin vain naapuripitäjän, Lapuan, eikä se nyt tietenkään kelpaa. Voi rähmä! No, ehkä ensi vuonna.


KARKKINEULE -KILPAILUNovitan, Pirkkan ja Fatzerin #karkkineule  -kilpailu satoa on näkynyt jo monissa blogeissa, eikä mikään ihme, oli nimittäin aika hienoja tekeleitä! Omiksi suosikeikseni nostaisin ehkä Hupsistarallaa -Terhin karkkihuivikaulahuivin lisäksi myös tuon aivan superhienon vauvan jääkarhulämpöpussin sekä nuo söpöt Remix-tossut. Ja about jokaisen salmiakkijuttu! Oma pantteripaitani jäi puolitiehen, mutta enköhän saa sen tänne blogiin asti kuitenkin jossain vaiheessa esille.


OMAAN KASSIIN


Meidän tulokas sai tietenkin omat messutuliaisensa. Johanna K. Designin villapökät pitäisi olla soppelit ensi talvena. Paapiin Hippu -kankaasta tulee taas vielä jotain kovin ihanaa, ja keltaharmaa luomuresori päätynee niiden monien housujen ja paitojen hihansuihin ja lahkeisiin, joita vielä teen. Juu, teen teen!Suomen Langan Molla -kalalankaa saa nykyisin tämmöisissä näppärissä, pienemmissä, 100g kerissä ja näissäkin metrejä kuitenkin löytyy aikas lailla! Mä ostin kerän keltaista, jos vaikka innostuisin virkkailemaan jotain vaihteen vuoksi. Bro Åsan jo ylempänä esitelty pirtanauha -koru saattaa päätyä joulupukin -listalle, nyt mukaan lähti saman tekijän nerokas ristipistokeksi.

Kerän kojulta sain tulokkaalle kokeiluun Isagerin Merilin -lankaa (näistä tulee vauvan villapökät!!) ja Knitting takes balls -kassin (kiitoos!) Uuden uutukaista Tukuwoolia oli pakko myös napsia ostoskassiin. Pitäis tehdä lapaset!


Jokelle toin tuliaisina lettu- ja vohvelijauhoseosta. Ajattelin, että se voi sitten tehdä mulle taas vastavuoroisesti tästä lettuja. Mikäs sen parempi tuliainen, molemmat hyötyy ;) Teippitarhan kojulla tulee aina messuilla vierailtua. Jokke oli nyt laittanut ostoslistalle toiveeksi täydennystä washiteippivarastoon, sillä tietokone kaipaa kuulemma koristusta. Ja joululahjapaketointi hoitunee myös näillä. Nunnun tiskirätti+voiveitsi yhdistelmä lähti mukaan, sillä näin joulun alla on hyvä olla takataskussa näppäriä jouluviemisiä.

Mites teillä? Jäikö mieleen samoja asioita, vai jotain aivan muuta? Entä löytyykö samoja juttuja ostoskassista?

*******

Vielä mulla olis takataskussa yksi postaus messuista, lankahommia nääs! Meillä olis tässä viikolla vaan semmonen pieni projekti kuin muuttaminen, joten katotaan millä aikataululla ehdin takaisin. Pian toivottavasti! Mukavaa viikkoa kaikille!

-hanne

10 kommenttia:

 1. Itse en messuille ehtinyt, ja nyt kyllä harmittaa! Nuo Nunnun keittiöpyyhkeet näyttää tosi kivoilta, ja onneksi niitä voi ostaa netistä. Löytynee Kaunisteen kans pukinkontista ainakin parista paketista. :)

  VastaaPoista
 2. Voi jösses, meinasin että yksi päivä messuilla oli ihan tarpeeksi, mutta näitä postauksia lukiessa tulee sellainen olo, että vaikka mitä ihanaa jäi huomaamatta, vaikka muka kaikki kojut kiertelin. Jospa ensi vuonna sitten tekisin oikein viikonloppureissun! Mullekin tarttui mukaan tuota ihanaa Pikku Hippua mintunvihreänä ja yhden pikkumekon ehdin siitä jo surautella! :)

  VastaaPoista
 3. Eksyin tänne jostakin kun katselin kissa juttuja. Taidan kurkata tänne jatkossakin kun on niin hieno blogi! :)

  VastaaPoista
 4. Saiskohan noita Asabroon tuotteita ostaa jostain kun multa livahti ohi messuilla.

  VastaaPoista
 5. Vaikka olin messuilla kolme päivää, en nähnyt juuri muuta kuin Käsityökorttelin näyttelyn. Olisi tosi kiva joskus mennä kahden päivän lipulla ihan asiakkaana.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kattavasta messupäivityksestä! Vaikka en itse päässyt mukana, kun on liian pitkä matka, kiva oli katsella kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Aivan hurmaavia kuoseja ja juttuja! Kyllä suomalaiset osaa!
  Nauti joulun hiipivästä tunteesta ja aurinkoa täältä etelän oliivipuun katveesta!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kässämessujutuista! Tänä vuonna jäi messut käymättä, joten tosi kiva on näitä juttuja lukea. Kuulumisiin! Mansku

  VastaaPoista
 9. Tässähän on kuin messuilla käyskentelisi, ja vaivattomasti kotisohvalta käsin :)
  Lapua se näyttää tuossa kuvassa olevan mullekin lähin paikkakuntamangeetti ;)

  VastaaPoista
 10. Hi Hanne, I love your blog! So many pretty pictures and projects. I just wanted to let you know that I made your cat cave last week. My cat loves it! I hope you don't mind that I made a Dutch translation of the pattern and I added a link to your blog on my blog. Here's the blog post: http://annemarieshaakblog.blogspot.nl/2014/12/cat-cave.html
  Wishing you a lovely Sunday, all the best from The Netherlands,
  Annemarie

  VastaaPoista