2014/12/20

TOIMIKAS



Hellurei aivan liian pitkästä aikaa! 
Nyt on muutettu tavarat uuteen osoitteeseen (huh!), päivätyöt pulkkassa, äitiysloma aloitettu ja kouluhommatkin on tältä syksyltä aikalailla paketissa (toinen huh!). Minkähän takia muuten monet asioiden hoitamiseen viittaavat sanonnat on kauhean talviaiheisia? Homma pulkassa tai paketissa tai hanskassa? Miksei vaikka homma riippukeinussa tai kesämekossa? Kysynpä vaan.

Ja kouluhommista puheenollen, tässäpä mun tämän syksyn aivan suosikkilempparikurssin, kankaankudonnan, kurssityö. Mä oon kutonut viimeksi ala-asteella, mutta muistin kyllä että se on superkivaa. Muistin myös mihin tarvitaan luhaa, polkusia ja viriötä, mutta siinä kohtaa kun alettiin puhumaan niisinnästä ja sidonnasta, niin olin viimeistään aika pihalla. Kankaankudonnan termistö on kyllä jotain, mikä kuullostaa vähintäänkin pahemman luokan koulukiusaamiselta. Miettikää nyt miltä kuullostaa, jos sanon että oon nyt syksyllä koulussa niisinyt, sitonut, pistellyt pirtaan ja suunnitellut poljentaa.

Mutta lupaan etten kiusannut ketään muuta kuin itseäni, suunnittelemalla leveän toimikashuivin, jossa materiaalina on ohut alpakkalanka (DROPS alpaca mix). Oli nimittäin jonnin verran töitä tuon tekemisessä! Mutta sainpas itselleni aivan valtaisan ihanan, ison, pehmeän, lämpimän mutta kuitenkin ohuen kietoutumishuivin! Huivi on lähes 70 cm leveä ja melkein 2 metriä pitkä, joten siihen mahtuu kyllä kietoutumaan. Jokkekin lupasi heti auliisti huivin nähdessään, että voi kyllä kovasti sitä multa lainata. Jokellahan on tunnetusti taustaa huivivarkauksien osalta, joten pitänee olla tarkkana!


Meinasin muuten tässä samalla esitellä teille vähän mun mahaakin, joka on omasta ja Joken mielestä vaatimattomasti maailman ihanin, mutta ei se nyt oikein tästä kuvasta hahmotukkaan. Sen sijaan voitte hyvin nähdä juurikasvusta, kuinka paljon hiukset ehtii kasvaa raskauden alusta täysaikaisuuden kynnykselle asti. Nimittäin aika yllättävän paljon! Ja yllättäen niin ehtii kasvaa mahakin :)


Pulkista ja paketeista tuli muuten vielä mieleen, että aivan kohta on joulu! Kaikessa tässä hässäkässä joulukortit jäi tekemättä, ja joululahjatkin on lähes kokonaan ostostaustaisia, mutta onneksi se joulu tulee ilman käsitöitäkin. Tässä veljen vaimon näyte sellaisesta stressittömästä joulunlaitosta, johon vielä ehkä itekkin ehdin. Yksinkertaista ja valtavan kaunista!

-hanne

26 kommenttia:

  1. Hih, kiitos tunnustuksesta :) Tuo huivi on kyl tyylikäs!

    VastaaPoista
  2. Upea huivi ja masu :) mukavaa loppuraskautta ja joulun odotusta.

    VastaaPoista
  3. Upean huivin kudoit! Sopii myös miehelle, ole siis tarkkana ;)
    Rauhaisaa Joulua masun kanssa,

    toivottaa tuunaus,tilkku ja tyyny -blogista
    Raisa alias Hienotar :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitää todella olla! Jokke on vielä sellainen, että sille sopii huivi erihyvin, joten... :)
      Ja rauhallista joulua sinnekin :)

      Poista
  4. Tuo huivi on kyllä ihan mahdottoman upea, varmasti kelpaisi monen muunkin varastaa! ;) Kiva, että muutto hommat ja muut on nyt pulkassa, sitten vaan nauttimaan viime hetken mahan kasvatuksesta! Ihanaa joulua! <3

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! Ja todella, onneksi on nyt ohi! Enpä taas muistanut tarkasti että miksi mä en oikein tykkää muutoista....No koska siinä on sairaasti duunia!!! :D
      Ihanaa joulua!

      Poista
  5. Ihana, ihana huivi!!!

    Täytyy nyt kommentoida tuohon sanonta-asiaan, kun vasta vähän aikaa sitten opin, että "päivä pulkassa" -sanonta ei suinkaan viittaa mäen laskuun tarkoitettuun pulkkaan vaan päiväpulkkaan: "Päiväpulkka (myös pulkka, pulikka, taksvärkkikapula[1]) on kiilan muotoinen puukapula, jolla vahvistettiin ennen vanhaan se, että työntekijä oli tehnyt päivän työt... Sanonta Päivä on pulkassa juontuu tämän välineen käyttöön ja tarkoittaa töiden päättymistä kyseisen työpäivän osalta." Lisää infoa "päiväpulkasta" kuvan kera löytyy Wikipediasta :) Mutta joo sanonnat on kyllä mielenkiintoisia. Monenkaan alkuperää ei tule niin mietittyä, mutta näin joulun aikaan on hauskaa kirjoittaa esimerkiksi, että joku asia on paketissa.

    Mukavaa joulun ja vauvan odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ja vau, kiitos tietoiskusta :) Mä ajattelinkin että on siinä taustalla varmaan jotain järkevämpää, kuin mäenlasku :D

      Kiitos kovasti! Ihanaa joulua sinnekin!

      Poista
  6. Voi tuo huivi on ihan maailman hienoin! Voin kuvitella, miten pehmeä ja lämmin se on. Ja masusi on kovin sievä. Minulla on samanmoinen pallomaha. Elämme jännittäviä aikoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on kyllä just niin lämmin ja pehmoinen kuin miltä näyttääkin :) Ja hei, iloa sinnekin mahan kasvatteluun, tää on kyllä aika kivaa puuhaa :)

      Poista
  7. Kaunis huivi.
    Rauhaisaa joulun aikaa ja vauvan odotusta.

    Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä samaa, tai siis ainakin joulun aikaa :D

      Poista
  8. Kyllä on tyylikäs ja moderni huivi, siitä saa olla ylpeä! :)

    VastaaPoista
  9. Tuo sinun huivisi on kyllä upea, on siinä ollut työ, mutta se kannatti!! Mieletön!
    Ja tuo sinun masusi <3 Aivan ihana, onnea loppuodotukseen ja ihanaa joulua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Usein se kova työ kannattaa :) Ja kiitos, ihanaa joulua sinnekin :)

      Poista
  10. Oooh, mikä huivi!! Ja masu on niiiin ihana, toivottavasti ehdin sitä vielä hipelöidä kun se on tuommoinen, miksei myöhemminkin! 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista toveri! Kyllä sä vielä ehdit hipelöimään, mä aion pitää mahani vielä tovin :) Nähään jouluna :)

      Poista
  11. Oi, miten ihana! ja tiedän ihan huikean työn olet tehnyt sen kanssa! Kannattaa tosiaan nyt sitten pitää huivia hyvin silmällä. Hyvää Joulun aikaa ja onnea odotuksen viime metreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yritän todella pitää silmällä! Eniten pelottaa että se takertuu kiinni johonkin ja katkon siitä lankoja :/ No mutta toisaalta ei sitä nyt voi vaan hyllynkään päällä pitää. Kiitos, ihanaa joulua sinnekin!

      Poista
  12. Hieno huivi! Minä vasta viime vuonna opettelin niisintää yms. On se melkoista kieltä, samoin kuin nuo sanonnat. Minun päiväni tästä lähtien tulevat ainakin olemaan riippukeinussa, kiitos vain siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja no niinpä! Niisintäkin kuullostaa jotain rahan nyhtämiseltä :D
      Mukavaa joulun aikaa ja riippukeinutäyteisiä päiviä ensivuodelle :)

      Poista