2013/08/08

BETONIA [osa 1.]
Kuvat yllä Minnan

Nyt on kuulkaas semmonen postaus vuorossa, että mulla ei oo näiden hienouksien kanssa valitettavasti oikein osaa eikä arpaa. No, paitsi että olin luonnollisesti mitä ihaninta ja tietty myös mitä inspiroivinta seuraa taannoisena betonipäivänä ystävälleni Minnalle. Eikös? Päivän tuotoksina saimme myös muita hienouksia, sekä kuten toisinaan betonihommissa, myös niitä ei-niin-hienouksia. Näihin muihin palataan myöhemmin.


Minnalla oli siis mielessä betoniset vetimet, joihin tulisi vähän korkkiakin. Muottina nupeille toimi jääpalamuotti, joka tarttui mukaan kirpparilta betonipäivän alkupuolella. Siihen vain hieman voiteluainetta pintaan (tällä kertaa vaselinia), muotteihin betonia ja ruuvi pystyyn. Vähän jännitettiin, että miten nuo ruuvit pysyvä suorassa pehmeässä betonissa, mutta näyttivät onneksi jämähtävän varsin nopsasti paikalleen. Varteen laitettu korkki antanee myös kiinnitysvaiheessa hieman anteeksi, jos ruuvi onkin aavistuksen vinossa. 

Sanoisin, että ehkäpä hienoimmat vetimet ikinä. Kuvat yllä Minnan

Osaan muoteista ei laitettu ruuvia, ja ne päätyivätkin jääkaappimagneetiksi. Riittävän voimakkaat magneetit löytyivät Clas Ohlsonilta. Liimana näissä on nyt pikaliimaa, mutta kaksikomponenttiliima toimisi kuulemma ehkäpä paremmin. 
Kuva yllä Minnan 

Myös tämän vetimen muottina toimi jääpalamuotit. Minna vuoli muotin reunaan pienen loven ruuvia varten niin, että ruuvi ei jää koholle, vaan pääsee uppoamaan puolittain betoniin. Näitä ruuveja piti hieman tukea paikalleen/suoraan kovettumista odoteltaessa. Betonin kuivuttua toinen ruuvi vain irti, liimaa väliin ja puolikkaat kohdilleen.
Että semmosia juttuja me ainakin saattiin aikaan. No, siis Minna sai, mutta mä ehdottomasti toimin henkisenä tukena. Mun omat tekeleet vaatiivat vielä vähän työstöä, joten laitan ne näytille jahka saan valmista!

Ja tulipa vielä mieleen, että huomenna on perjantai, ja sehän meinaa sitä, että huomenna on perjantai! Siinäpä teille viikon viisaus! :)

-hanne

25 kommenttia:

 1. Etevä kaveri sinulla :) Ihana tuo viimeisen kuvan pallura!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös!! Mä vielä joskus meen ja kuvaan tänne Minnan kodin, ei oo nääs ainoat hienot jutut nää vetimet siellä :)

   Poista
 2. Ihanimmat vetimet ikinä!!! Vaatii paljon aikaa ja hyvää ennakkosuunnittelua näiden ihanuuksien tekeminen. Onnittelut hienosta lopputuloksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, joskaan siis edelleenkään mä en oo näiden eteen tehnyt muuta kuin ihaillut :D Mutta kehut varmasti välittyy etiäppäin :)

   Poista
 3. Onpa tosi hienot! En ole kauheasti betonihommista innostunut ksokaan, mutta näiden postausten ansiosta jopa minä tunnen pienen poltteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ei muuta kuin matkaan vaan...tai voit myös vaihtoehtoisesti odottaa betonipäivän ei-niin-hienouksien esittelyn ensin...:D

   Poista
 4. Oh, mahtiksia! Betonista voisi tehdä vaikka mitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ois vielä monta ideaa mitä haluaisin kokeilla...harmi vaan kun nuo vie aina niin paljon tilaa! Meillä on jo koti aivan täysi!

   Poista
 5. Mielettömän hienoja betonijuttuja!

  VastaaPoista
 6. Vau, pikkuvetimet ihan mahtis idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näyttivät kivoilta jo heti muoteista ottamisen jälkeen, mutta tuo korkki kyllä kruunaa nuo vetimet!

   Poista
 7. Vau, hienoja! Sulla on toimivia ja kivoja ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka nämähän eivät siis ole mun ideoimia :)

   Poista
 8. Olipahan kiva idea! Mulla on juuri pihabetonikurssi menossa ja muutama betonikirja lainassa, mutta tuohon ideaan en ole törmännyt. Jääpalamuotteja oli mullakin kurssilla mukana, mutta ei kyllä olis tullut mieleen vetimiä tehdä. Yksi kurssilainen vinkkasi, että jääpalamuoteilla voi tehdä hienoja pöytäliinapainoja, kun tökkää betoniin verhonipsun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi, vois olla ehkä itekkin kiva mennä joskus oikin kurssille näistä betonitöistä! Mahtaa olla mukava kurssi se semmonen...Mä oon tainnut joskus nähäkkin semmosia pöytäliinapainoja, sopivat varmasti ihanasti vaikka puutarhapöydän kattaukseen!!

   Poista
 9. Oikein inspiroivaa seuraa olit tuolloin ja noin muutenkin yleensä! Ja näyttääpäs tosiaan jotenkin erityisen hienoilta(vaikka itse sanonkin!) nuo betonimöhläkeet näin näytöltä katsottuna. Ei ne tuolla työpöydällä kaiken rojun seassa oo ollenkaan noin kivoja... :) Seuraavia puuhapäiviä odotellessa... -minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, kiitos samoin :) Joo se on kuule kumma juttu tää blogitouhu ja nuo valokuvat, monet jutut näyttää jotenkin vielä paljon siistimmiltä, vaikka ihan pikasestikin ois vaan kuvan napannut. Mutta oon erittäin vakuuttunut, että nuo nupit ovat juurikin noin hienot myös luonnossa :) Pitääkin tulla kattoon niitä joskus! Vois samalla aikatauluttaa senraavan puuhapäivän!

   Poista