2013/08/16

KÄSITYÖKORTTELI NARINKKATORILLA [31.8.2013]

Kiitos ihan aluksi teille, te kaikki ihanatihanat, edellisen postauksen kommenteista! Tuun kyllä varmasti ainakin ajoittain kirjoittelemaan myös koulun sujumisesta. Vaikka nyt vielä ehkä tuntuukin siltä, että tässä on varmasti käynyt joku erhe, ja kun parin viikon (!!!!) päästä yritän koulun penkille, käy ilmi, että saamani kutsukirje olikin osoitettu jollekin toiselle Hannelle. Jolla on myös sama toinen nimi. Ja sama sukunimi. Ja sosiaaliturvatunnus. Joo...mua hieman ehkä jännittää tämä aika iso muutos. Mutta hyvällä tavalla. Silleen että vähän mahan pohjassa kutkuttaa ja ehkä pikkasen illalla valvotuttaa.Hei mutta asiaan! 

Hyvät ja rakkaat kässäsiskot, luin hiljattain tapahtumasta, jonka tahtoisin teidänkin tietoisuuteen. Joukkio suomalaisia kädentaitajia ja käsityöyrittäjiä on yhteistuumin pystyttämässä Helsinkiin Narinkkatorille omat markkinat, Käsityökorttelin, 31.8., eli jo parin viikon päästä! Tapahtuma on toteutettu pienen joukon talkootyönä ja voimanponnistuksena.  Idean synnystä ja konkretisoitumisesta voi lukea enemmän Susannan blogista, josta minäkin asiasta luin. Tämmöinen veto kuvastanee hyvin ainakin mun käsitystä suomalaisista käsityöyrittäjistä: Vaatii loputtomasti rohkeutta, sinnikkyyttä ja intoa polkaista homma käyntiin, ja saada se vieläpä kannattamaan. Ja lisäksi  pitää tietenkin vielä osata, ideoida, tehdä ja osata lisää. Tästä syystä ainakin mua innostaa tämä tapahtuma.

Ja tiedoksi vielä, että nyt meillä kaikkilla muillakin on mahdollisuus ottaa pienesti osaa näihin talkoisiin, ja samalla hieman ehkä tukea tällä tavoin käsityöyrittäjiä. Nimittäin tämän talkoovoimin toteutun tapahtuman markkinointi hoidetaan myös suurelta osin talkootyöllä. Voit osallistua mainostustalkoisiin tykäämällä Käsityökorttelista facebooksivuilla, voit vinkata tapahtumasta naapurin Sirkalle ja työkaveri Mirkulle. Ja jos pidät blogia, voit osallistua myös mainostustalkoisiin tekemällä postauksen aiheesta. Blogaajille on tässäpä vielä pieni porkkana, blogin kautta mainostustalkoisiin osallistuneilla on mahdollisuus myös voittaa itselleen Käsityökorttelin myyjien töitä (heh, tai siis tuotteita. Yritäjät hoitanee edelleen itse työnsä). Kilpailusta, ja siihen osallistumisesta voi ja kannattaa lukea lisää täältä.

Ja ehkä ennen kaikkea, tapahtumaa ja sen yrittäjiä voi tukea menemällä paikan päälle markkinoille ihastelijan ja ostajan roolissa. Mä ainakin meen! Torille saapuvia myyjiä voi etukäteen tutkailla tästä. Eläköön käsityö!

-hanne

4 kommenttia:

 1. Oon niin kateellinen sun uudesta opiskelu-urasta! Olispa itsekkin aikanaan tajunnut..

  Harmi, että kaikki kivat käsityötapahtumat on siellä etelässä. Me täällä jumalan selän takana saadaan pärjätä yhdellä lanka ja kangaskaupalla, sekä netin ihmeellisellä maailmalla. :/
  Mutta jospa sitä pääsisi osalliseksi jakamalla sanaa blogissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä iloinen että pääsin. Tää oli vähän tällainen nyt tai ei koskaan -juttu, kun eipä mekään täällä etelässä ikuisesti ajatte olevamme...vaikka kieltämättä kauppa- ja tapahtumavalikoima täällä on hyvä!

   Hei ja hienoa jos lähtet (ja näköjään lähditkin) talkoisiin mukaan :)

   Poista
 2. Kyllä kuulostaa kivalta, mutta matkaa tapahtumapaikalle on n. 900 km, joten taitaa jäädä matka haaveeksi :) Kivaa reissua kuitenkin sulle!

  VastaaPoista