2013/08/12

MUUTOKSIA

Yhdeksän vuotta sitten mä valitsin toimintaterapeutiksi opiskelun käsitöiden opiskelun sijaan. Se oli silloin hyvä päätös se. Mutta näköjään jotkut asiat pitää kokeilla kattoa loppuun asti. Näinpä meikäläinen haisteleekin syksyllä uusia tuulia Helsingin yliopistossa, käsityönopettajan opinnoissa!

Aika tosi jännittävää lähteä taas opiskelemaan, varsinkin kun toimintaterapeutin paperit käteen saatuani vannoin, etten ikuna milloinkaan enää opiskele (hupsista!). Saa nähdä miten tämän yli-ikäisen fuksin pää pärjää opiskelun ja ehkä ennen kaikkea opiskelijan talouden kanssa...Tahto on kuitenkin kova, opintojen laaja sisältö innostava ja on myös erimukavaa tutustua taas uusiin ihmisiin. Että semmosia kuulumisia nyt, katotaan kuinka mun käy. 

Mutta vaikka omassa elämässä tulee nyt vähän muutoksia, niin tämä rakas (ja pian kaksivuotias!!) Eilen teini jatkaa tietenkin kuten aina ennenkin. Paitsi että Jokke on sitä mieltä, että kunhan saan käytyä koulussa noita kaavoitus- ja ompelukursseja, voin muuttaa blogin nimeksi "Eilen tein Jokelle vaatteita". Mä taas ehdottaisin, että Jokke vois samalla alkaa pitämään kilpailevaa blogia "Eilen tein paljon töitä, että saan elätettyä opiskelevan vaimoni." Mä ainakin lukisin sitä blogia! Ettekös tekin??


Yllä on pikaisesti napatut kuvat pääsykokeiden toisen vaiheen näyttötehtävästä. Mä tein lahjaksi suunnitellun meikkipussin, johon on integroituna kyljessä peili. Jos jotakuta kiinnostaa, niin tarkka ohjeistus näyttötehtävään löytyy täältä.

-hanne

102 kommenttia:

 1. Onnea ihan tuhannesti! Ja upea meikkipussi, ei silleen ihme että pääsit sisään! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuon lisäksi piti siis myös tehä kirjallinen raportti, joka luullakseni painoi vähintään yhtä paljon vaakakupissa...mutta kai sekin sitten meni läpi :)

   Poista
 2. Vau mahtavaa! Olet kyllä rohkea nainen ja uskon sinusta tulevan ihan loistava käsityönopettaja! Onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos, semmosta pientä, kauhunomaista ja hiljalleen nousevaa "mitä mä oon mennyt tekemään!!" -tunnetta vastaan hieman tässä kamppaillaan, mutta eiköhän se tästä :D

   Poista
 3. Onnea opiskelupaikasta! Ihanan tieteellinen tehtävä!

  VastaaPoista
 4. Loistavaa! Onnea opintielle, onkos reppu hankittuna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ei oo itseasiassa vielä reppua, haluaisin semmosen punasen Kånken repun, mutta ne on jokapaikasta loppu!

   Poista
 5. Onnea opiskelupaikasta! Ihana tuo pussukka :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavuutta! Kuullostaa niin sinun jutulle! :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut! Mahtava idea että meikkipussin kyljessä on peili valmiina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ajatus siihen nousi ihan käytännön pulmasta, kun reissussa oli joku 15 tyttöä jo ehkä kolme, neljä peiliä... :D

   Poista
 8. Mahtavaa että jaksat opiskella! Tsemppiä tuleviin haasteisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, ainakin yritän jaksaa :D Kiitos, sitä varmasti tarvitaan!

   Poista
 9. Kovasti Onnea opiskelupaikasta! Ja tosta pussukasta sen jo näkee, et ihan oikealle alalle sitä ollaan menossa. :)

  VastaaPoista
 10. Onnea koulutielle! Ihan mahtava juttu.

  Ja tosi hieno idea tuo peilipussukka. Jo pelkästään se, että tuosta tehtävänannosta keksit tehdä pussukan, on minusta niin mahtavaa ja tosi kekseliästä! Sinusta tulee varmasti ihan huippu käsityönopettaja, ellei yliopiston teoreettisuus tapa luovuuttasi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!!
   Vähän sitä piti tuumailla, että miten käy jos lähtee opiskelemaan sitä mitä harrastaa (ja vielä yliopistossa..) mutta toivotaan että hyvin! Sanot sitten, jos alkaa näyttämään huonolta ;)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Tattista, enpä olisi uskonut että mustakin tulee fuksi!

   Poista
 12. Jes, hyvä Hanne! Niin oikea valinta sulle! Haluaisin, että olisit ollu mun ope. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Rillirousku, kiitos! Jos joskus pääsen opettajaksi asti, niin mä kehustän tän kommentin seinälle :D

   Poista
 13. Onnittelut opiskelupaikasta!

  Söpö meikkipussukka! :)

  VastaaPoista
 14. Onnea opiskelupaikasta! Tuota pussukkaa(kin) kun katselee niin ei yhtään ihmetytä, että sinulle paikka aukesi. Minullakin fuksivuosi edessä Helsingin yliopistossa, tosin lastentarhanopettajapuolella. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista ja jee, onnea sullekin! :) Ehkäpä näemmä jossain siellä suunnilla vielä joskus!

   Poista
 15. Aivan mahtavaa, hyvä hyvä! Säikähin, että blogille on tapahtumassa muutoksia, mutta olikin ilonen postaus, jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti kiitti <3 Mää mietinkin että saatan tolla otsikolla hieman johdatella harhaan ;)

   Poista
 16. Vau, isosti onnea opintoihin!

  VastaaPoista
 17. Vautsi ja onnea tuhannesti! :) Nyt sitten vaan hankkimaan hajukumeja ja salaluukkupenaaleja. (Vai oliko niitä vain mun lapsuudessani...) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!!! Mä oon ihan innoissani, että saan taas hommata PENAALIN!!! Ja just joku semmonen salalokeropenaali ois hyvä :D Ja hajukumeja joo...ja semmonen kynä missä on jotain karvapörhöä tms...pitää vissiin yrittää pitää mielessä, että oon menossa yliopistoon enkä ala-asteelle :D

   Poista
 18. Kuulostaa mahtavalta :) Toivottavasti kirjoitat opiskeluistasi tänne blogiinkin, kiinnostaisi kuulla minkälaista siellä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä tuu jotain kirjoiteltua :) Saa nähä millaista se on, jännittää ainaski jo aika paljon :)

   Poista
 19. Onnea, onnea! Susta tulee varmasti hyvä ja inspiroiva ope :)
  P.s. Hienosti suunniteltu meikkipussi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti nyt ensin edes tulis se ope, ja sitten ehkä vois tavoitella hyvyyttä ja inpiroivuutta :)

   Poista
 20. Onnea opiskeluille! Pääsykoe tehtävän perusteella olet oikealla tiellä!

  VastaaPoista
 21. Oi ihanaa, sä pääsit sinne! Tai no tottakai pääsit! Ja kyllä se opiskelubudjettikin varmasti tulee sujumaan, itsekin töissä ollessani vannoin etten voisi koskaan enää opiskella sen lisäksi tietenkin etten jaksa enää opiskella mutta siis että ei jaksa kituuttaa opintotuella. En sitten tullut ajatelleeksi että tää kotihoidontukibudjetti on aika vastaavaa sillä erotuksella tosin että mistään ei saa alennusta toisin kuin opiskelijana ja että asuntolainaa on maksettava :D

  Muakin kiinnostaa hirveesti sitten kuulla opintoihin liittyviä juttuja :) Onnea aivan hurjan paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh siis, tietty opiskelijanakin täytyy lainaa maksaa, unohdin ettei tällä iällä muuteta kovin herkästi takas opiskelijasolukämppiin 8D

   Poista
  2. Jee, kiitos :) Meinasin jo laittaa sulle mailin aiemmin että mää pääsin sinne! :D

   Mutta meillä on kuule semmonen hyvä homma, että me asutaan JO opiskelijakämpässä, tuo miekkonen nääs tekee maisterin tutkintoaan ja sen siivellä täällä ollaan! (Eikä onneksi oo ihan solukämppä :D) Että onneksi ei asuntoa tarvi maksaa...lähinnä ehkä vaan tätä omaa elintasoa ja tietenkin kässäharrastusta :D

   Enköhän mä tuu tänne kirjoittelemaan kouluhommistakin. Onpa kyllä niin jännittävää!

   Poista
 22. Tervehdys & onnea! Reilun vuoden olen seurannut blogiasi ja nyt ilokseni sain lukea, että olemme kurssikavereita ensi syksynä. Yli-ikäisenä fuksina pärjää mainiosti... Teen siis kaksoistutkintoa luokanope-kässänope ja syksyllä alkavat kässänopeopinnot ja 3. opiskeluvuosi. Sivuainehaun näyttötehtävä oli hiukan toisenlainen ja linkin takaa löytyy minun toteutukseni. Laitellaan vaikka sähköpostia, jos kaipaat vertaisintoilua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi! Mahtavaa! Mää mietinkin, että mahtaakohan täällä käydä ketään samaisista opinnoista :) Tosi kiva tietää joku jo etukäteen! Määpä voisin kyllä vähän vertaisintoilla! :)

   Poista
 23. Älä odota siltä koulutukselta liikaa. Nelisen (?) vuotta sitten sieltä valmistuneena sain aikaiseksi lähinnä kiukkua! :) Mutta kyllä siellä jotain oppikin ja aina maailma on voinut (ja toivottavasti) mennä eteenpäin! :) Onpas hauska seurata opintojasi, onko tunnelmat samat vai paljon paremmat kuin minulla! :) Ja tärkeintä on että sieltä saa paperit ja pääsee tekemään työtä josta tykkää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos rehellisestä kommentista, oliko sulla jotain erityistä mistä et pitänyt, vai yleisesti vain toimimatonta meininkiä? Sen verran tiiän etukäteen, että töitä kuulemma saa aikas paljon ainaskin tehdä pisteiden eteen. Toivottavasti ois ajat edes vähän muuttuneet.. :)

   Poista
  2. Opettajien yhteistyö mätti, sellasta opettajien välistä kilpailua. Sitten pari vanhaa pierua, jotka ei ollut tässä päivässä enää mitenkään kiinni. Kaukinen taisi jäädä professuurista eläkkeelle, hän oli mukava. Voi olla että olin pahimpien muutosten aikaan siellä (tähän he vetosivat), mutta kumma että toisella laitoksella yliopistouudistus oli tiedetty jo viisi vuotta aikaisemmin. No on miten on, on siellä myös hyviä ja ammattitaitoisia tyyppejä. Paljon tehdään, mutta itse ne pitää opetella, vähän siellä mitään opetetaan. Mutta sitä se yliopisto opetus on. En minä silti katunut ole, paremmat opit sieltäkin sai kuin okl:stä. :D Kun keskittyy uuden oppimiseen, eikä välitä ulkopuolisesta säädostä, uskon että pääsee henkisesti helpolla! Eikä se huonompaan suuntaan ole voinut mennä, siitä olen vama! :) Mutta kyllähän se jotain kertoo, että meidän kurssiryhmästä alle 1/3 teki koulutuksen loppuun. No, minä olin yksi heistä, joten tilanne ei ole toivoton. :D Kyllä minä uskon että ihan tyytyväinen olet valintaasi ja työ itsessään sitten onkin melko leppoista! :)

   Poista
  3. Ok...No, toivotaan parasta :) Aika huima lopetusprosentti teillä on kyllä ollut. Mulla alkaa huomenna virallisesti tunnit, että sittenpä näkee :) Mä uskon kyllä, niinkun sanoitkin, että oma asenne ratkaisee varmasti myös paljon, tähtään siis positiivisuuteen ja omaan edistymiseeni :)

   Poista
  4. Ihan ensin onnittelut blogistille, ihanan ammatin olet valinnut :) Meikkipussia on jo moni ehtinyt kehua, se _on_ hieno, siinä on hauska idea.

   Tehtävänannot ovat ehtineet muuttua melkoiseti niistä vuosista, kun itse hain -ensimmäisenä vuonna en päässyt, toisella kerralla onnisti. 2003 ennakkotehtävässä ei kunnolla selitetty, mitä haluttiin, nyt näytti olevan se puoli kunnossa. Sain sen vaikutelman, että koko valintaprosessi on muuttunut, nyt oli soveltuvuuskoe, mitähän se piti sisällään...silloin vuosina 2003 & 2004 oli haastattelu, jonka pitivät laitokset opettajat, oliko tämä soveltuvuuskoe nyt jotain muuta? 2004 oli lisäksi aineistotehtävä kasvatustieteen alalta.

   Sitten sellainen hauska huomio, että Saariston kasvatti näyttää opiskelleen kanssani samaan aikaan :) Meidän aikojemme systeemeissä oli kritisoitavaa, siitä olen samaa mieltä. Jos meno on samanlaista kuin ennenkin, voi itseään lohduttaa sillä, että opiskelu on vain väliaikaista. Itselläni on nyt menossa kuudes vuosi käsityönopettajan työssä ja täytyy sanoa, että sitä varten siellä opinnoissakin ollaan, että päästään parhaaseen mahdolliseen ammattiin :)

   Poista
  5. Kiitos kiitos! :)

   Tuo soveltuvuuskoe piti siis sisällään haastattelun, ei muuta. Samalla palautettiin tuo näyttötehtävä ja sitä sai siinä haastattelun yhteydessä hieman esitellä. Eli ei sen kummempaa. Ja ekana vaiheena oli siis tosiaan se VAKAVA koe. Että ilmeisesti valintamenettely on aika sama yhä?

   Nythän mulla on vasta pari viikkoa koulua takana, että ei nyt ehkä vielä kovin kattavaa kuvaa ole muodostunut, heh, mutta tähän asti oon kyllä viihtynyt tosi hyvin. Tuntuu, että kehitystä kuitenkin tapahtuu, esim. pari juttua mistä tuutorit "varoitti" on nekin jo ehtinyt vuodessa muuttua, kun tuutoreiden vuosi kurssi on antanut asiasta palautetta...Mutta eipä mikään koulu kuitenkaan ongelmitta toimi...

   Ja kiva kuulla, mä hain kässäopeksi opiskelemaan aika lyhyen harkinnan jälkeen, ja pienessä ajassa oon yhtäkkiä innostunut ihan kauheasti ajatuksesta, että musta todella voisi joskus tulla käsityön opettaja!! Toivottavasti into säilyy, heh :D Mutta kiitos siis viestistä, kiva kuulla :)

   Poista
  6. Vaikuttaa ihan samanlaiselta tuo valintakoe kuin ennenkin, nyt kun sen auki selitit. Eli soveltuvuuskoe ei tarkoita mitään mustetahroja vaan ihan vain haastattelua. Tehtävänanto oli kyllä nyt selkeämpi, tai sitten olen vain oppinut ymmärtämään Siltis-kieltä. 2003 piti tehdä kravatti, jolta odotettiin tehtävänannossa käytettävyyttä, mutta todellisuudessa pisteitä sai siitä, mitä vähemmän käytännöllinen ja enemmän mielikuvituksellinen produkti oli! Kaveri pääsi sisään ja häneltä sitten kuulin, että oikesti käyttökelpoisesta kravatista sai korkeintaan kaksi pistettä viidestä. Siellä oli huovutettuja kravatteja, paperihelmistä tehtyjä ja vaikka mitä. Tämän tietäen vedin seuraavana vuonna, kun piti tehdä rintaliivit, täysin överiksi. Itse rintsikat olivat crazy-tilkkutyötä ja selkään nypläsin siivet. Täyset viisi pistettä ja sisään :)

   Poista
 24. Onnea! :) Ehkä nuo 2 ammattia voi lopulta yhdistääkin? Ja opiskelujen ajan me blogin lukijat voidaan tarjota sellainen pedagogisesti haastava harjoitteluympäristö! :D Kerro sitten ihmeessä, mitä siellä tehdään ja touhutaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä näistä haittaakaan toisilleen oo, ja ehkä jotain erityisryhmien kanssa työskentelyä voi miettiä yms. Ja kiitos, mä tiesin että teihin voi luottaa :D

   Poista
 25. Hurjan paljon onnea ja aivan söpöt pussukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tai siis yks pussukka tossa vaan on, edestä ja takaa :)

   Poista
 26. Isosti onnea! :) Täysipäiväinen opiskelu kuulostaa kyllä mahtavalta! Miä aloitin jatko-opiskelut kolme vuotta sitten ja välillä kyllä harmittaa, että työn ohessa opiskellessa luennoilla käynnit on ihan minimissä, toki siihen vaikuttaa myös välimatka Jyväskylä-Otaniemi ja pari pientä lasta, mutta eri tavallahan se opiskelu antaisi jos siihen voisi enemmän aikaa käyttää. Ja tietty kässäopiskelut kuulostaa niin paljon hauskemmilta kuin di:n opinnot! ;D

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Joo mä oon ainakin ehkä sen verran putkiaivo, että ehkä mulle sopii tämmönen joko-tai meininki..katotaan nyt. Toisaalta mulla ei oo opintokuusia ihan koko ajalle, joten varmaan jossain kohtaa joutuu sitten töitäkin vähän tekeen...mutta jos aluksi saisi oikein kovasti keskittyä kouluun, niin se ois mukava juttu se! :)

   Poista
 27. Onnea uudesta opiskelupaikasta! Tosi kiva idea tuossa pussukassa, ei ihme että ottivat sinut sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista vaan :)
   Mää ite taas epäilin ainaski etukäteen, että tuon pussin kanssa saatan mennä vähän ohi tehtävän annon, mutta jos meninkin niin sain sen sitten ehkä paikattua tuolla kirjallisessa osiossa :D

   Poista
 28. Paljon onnea ja tervetuloa opiskelemaan! Itse olen tähän mennessä tykännyt ainakin suurimmasta osasta kursseista, joten toivottavasti sinäkin viihdyt! :) Ja ihanan veikeä pussukka! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Mäkin kyllä aikas lailla epäilen että viihdyn koulussa :) Ehkäpä siellä siis joskus törmätään?

   Poista
 29. Onnea ja tervetuloa Siltavuorenpenkereelle! Itselläni alkaa 4. vuosi ja olen myös ollut alan vaihtaja terveydenhuollon puolelta, tosin omista opinnoistani on vielä enemmän aikaa kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, kiitosta! Tulee kyllä semmonen fiilis, että ehkä kässäpuolella mä en ookkaan niin yli-ikäinen fuksi? Nähdään sitten siellä siis!

   Poista
 30. Vaude! Ei muuta kun iloa opiskeluun. Innolla ootellaan jo että täällä alkaa näkymään sun koulufiilistelyjäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Mä odotan myös ite innolla koulufiilistelyjä :D

   Poista
 31. Onnea, intoa opiskeluun! Sieltä minäkin aikoinaan valmistuin, siitä tosin on jo niin kauan että kaikki taitaa olla toisin. Kun vaan muistat että kyseessä ovat yliopsito-opinnot, kivoja kursseja jossa tehdään itse mutta vankaa teoriaa. Muutaman opettajan sieltä tiedän, suuri osa omalata opiskeluajalta jo eläköitynyt. Itse menin monen työvuoden jälkeen opiskelemaan ja kyllä siellä vanhempanakin fuksina pärjää..

  Syksyllä puhaltavat itselläni uudet tuulet ja aloitan jatko-opiskelut ja sitä myöten käsityönopetus jää. Hyvä puoli asiassa on saan rakkaan harratuksen taas itselleni, jotenkin päivän käsityön kanssa työskenneltyä jää kotonan tekeminen väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä oon ymmärtänyt että kässällä on aika korkea keski-ikä, ainakin moniin muihin nähden, että ehkä mä en ookkaan niin yli-ikäinen :)

   Ja onnea sulle opintoihin! Mä oon kovasti miettinyt miten sujuu harrastuksen ja työn yhdistäminen, mutta senpä näkee sitten. Aina mulla on sitten tämä toinenkin ammatti takataskussa :)

   Poista
 32. Onnea vaan opiskeluihin! Itsekin aloitan parin viikon päästä opinnot :) Ja tosi ihana tuo meikkipussi! Voikun itekkin osais tehdä tommosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja jee, onnea sullekin sitten opiskeluihin :)
   Meikkupussi oli loppujen lopuksi aika yllättävänkin simppeli tehdä....mutta tuo vetoketju...se on ainakin toistaiseksi mulle se loppuvastus!! :D

   Poista
 33. Onnea opiskeluihin! Ihana meikkipussi. Mä haaveilin ensin jatko-opinnoista omalla alalla, sitten piti haudata tai ainakin siirtää opiskeluhaaveita. Nyt oon miettinyt PALJON toimintaterapeutin ammattia. Mutta opiskelu vaatis muuttoa ja se ei nyt vaan perhesyistä käy. :( Jatko-opinnot omalla alalla vois sentään toteuttaa etäopiskeluna, niin että viettäisin kaks päivää kuukaudesta anoppilassa tai jollain kaverilla. Mutta jotenkin se ei nyt enää niin innosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Vitsi, joo, tämä etäisyyskysymys on aina haasteellinen. Sen takia mäkin päätin hakea nyt just, koska meidän ei oo tarkoitus olla enää helsingissä mitenkään super montaa vuotta, joten nyt tämä on tehtävä jos joskus.

   Toimintaterapia on kyllä edelleen mulle rakas ala, tavallaan en koe vaihtavani siitä pois, vaan hakevani jotain muuta rinnalle :) Ala on monipuolinen, haastava ja töitä on hyvin tarjolla. Palkkausta nyt ei voi hehkuttaa, mutta sellaistapa se usein on...Opiskelu siihen on lisäksi tosi tosi tiivistä, että etänä se ei kyllä oikein varmaan helposti onnistu.

   Toivottavasti löydät oman motivoivan suunnan itsellesi :) Ja opiskellahan voi vaikka minkä ikäisenä!

   Poista
 34. Vau, mahtava uutinen! Onneksi olkoon! Susta tulee varmasti maailman inspiroivin kässänope.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kiitos <3 Toivotaan nyt että musta tulisi näin ensin inspiroitunut opiskelija.. :D

   Poista
 35. Onnea opintoihin, vaikutat just sopivalta tyypiltä kässänmaikaksi! :) Mullakin onni potki opiskelupaikan suhteen, pääsin just sinne minne halusinkin, ja lähipiirillä menee varmaan kohta hermot kun koko ajan hölötän suut ja silmät täyteen mukavia koulujuttuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos, toivotaan... :) Ja hei, hienoa, onnea kovasti!! Lähipiirin tehtävä on vähän sietää meitä yli-innostuneita...ja sitten tietty myös sitä vaihetta kun ne opiskelut vähän tökkiikin... :D

   Poista
 36. Mahtava uutinen! Paljon onnea tuoreelle opiskelijalle!

  VastaaPoista
 37. Ihanat meikkipussit<3 Saisit kyllä tulla mullekki tekemään tollasia..:))

  VastaaPoista
 38. Onnittelut opiskelupaikasta! Itsehän olin melkoisen samassa tilanteessa, kun nyt tai ei koskaan -tyyppisesti toteutin ikuisen haaveeni ja lähdin opiskelemaan kuvataiteilijaksi. Nuorimmat luokkakaverit ovat kymmenen vuotta nuorempia, mutta eipä tuo ole haitannut. Ja kun aihe on kiinnostava, ei koulun penkkiin palaaminenkaan tunnu niin pahalta. (Sitäpaitsi itse olen viimeiset kymmenen vuotta ollut sekä töissä että jatkuvasti enemmän tai vähemmän yliopistolla, joten varsinaisesta koulun penkkiin paluusta ei voi puhua, kun ei ole koskaan sieltä varsinaisesti poistunutkaan...) Mutta tsemppiä opiskeluihin ja onnea myös niille oppilaille, jotka aikanaan sinut saavat opettajakseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Hyvä! Onnea siis meille molemmille! Toivotaan että itsellä on sitten samat fiilikset kun parin viikon päästä koulu kutsuu.
   Kiitos, toivottavasti se on nimen omaan noin päin, eikä niin että onnea opiskeluihin ja tsemppiä tuleville oppilaille... :D

   Poista
 39. Itsekin opiskelen käsityönopettajaksi. Opinnot ovat todella monipuoliset. Kiva, jos kerrot ihanassa blogissasi myös alan opiskelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mahtavaa kuulla :) Mä kyllä odotan kovasti jo opintojen alkua!
   Kiitos vielä, enköhän mä aina välillä jotain kirjoittele :)

   Poista
 40. Onnea!! Hieno juttu!! Hain samaan koulutukseen, mutten päässyt :(. Tipahdin jo Vakavan jälkeen. Peili-tehtävää ehdin jo suunnitella, mutta se jäi toteuttamatta. Ensi keväänä uudestaan.. R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh :( Mä kyllä itekkin jännitin erityisesti Vakavaa...ja oli se kyllä mulle se vaikeampi osuus ehkä tässä haussa. Minkälaisia suunnitelmia sulla oli peilin suhteen? Tsemppiä sitten ens kevääseen!

   Poista
 41. Onnea opinnoille! Et varmasti ole ainoa "kypsempi" opiskelija tänäkään vuonna. Ite aloitin Siltiksessä pari vuotta sitten, mutta lapsen saannin takia jatkan lähinnä kakkosvuosikurssin kanssa nyt alkavana lukukautena.
  Tosiaan muutamat kurssit on sellaisia ettei niissä ole päätä ei häntää työmäärän suhteen. Itseäni perheellisenä on lähinnä rassannut aivan tolkuttoman tarkat läsnäolopakot joissain aineissa - ne kun ei veny yhtään vaikka lapset olis sairaana tms. (ja vaikka kaikki työt olis tehtyinä jne) kiva koulutus tuo silti on. Ihan intona jatkan nyt kun saan päätoimisesti opiskella opintovapaan ansiosta. Nautiskelehan sinäkin ja ehkä törmäämme joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mä oon kans ymmärtänyt että joka pisteen eteen saa tehdä hulluna töitä, mutta aika kummallista jos ei edes lapsen sairastuminen käy syyksi olla pois :/ No, mutta joka koulussa on aina puolensa ja puolensa, toivotaan että se sisältö itsessään on niin antoisaa kuin toivon että se olisi :)
   Toivottavasti nähdään joskus :)

   Poista
 42. Harkitut elämän- ja suunnanmuutokset ovat aina tykkäämisen arvoisia. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta :) Kiitos! Toivottavasti tämä osoittautuu myös jatkossa tykkäämisen arvoiseksi asiaksi :)

   Poista
 43. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja tykkäsin kovin. Alaspäin selatessa huomasin tämän postauksen ja totesin, että käydäänkiin nyt samaa koulua :)
  Onnea ja menestystä opintoihin ja taidampa jäädä lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa, onpa täällä tullut vastaan yllättävänkin monta kässäläistä. Koulussa siis nähdään, niin ja tervetuloa tännekin mukaan :)

   Poista