2013/08/06

KEN ON HEISTÄ KAIKKEIN KAUNEIN?


Morjenttes!
Ihan vahingossa meikäläinen lipsahti pienelle blogitauolle kesäloman viimeisiksi koomailupäiviksi, mutta nyt ollaan taas terävänä täällä ruudun toisella puolella. Sanaa "terävä" käytän tässä yhteydessä ehkä aika vapaalla otteella. Tämä syksy tuo kuitenkin ainakin mulle tulessaan sen verran suuria juttuja ja muutoksia, että pitäis todellakin saada nyt pitkän loman jälkeen taas otetta sellaisistakin haasteellisista asioista kuin tiskaaminen, pukeutuminen ja illalla nukkumaan meneminen.

Mutta kuului mun loppulomaan kuului muutakin kuin yöpaidassa roikkumista ja puoleen päivään asti nukkumista. Pääsin nääs kahdenkin muruseni aivan täydellisiin häihin eri puolille suomea nauttimaan, tanssimaan, SYÖMÄÄN, kuvailemaan ja liikuttumaan. Mainitsinko jo syömisen?


Jälkimmäisissä häissä sain osallistua mitä makeimpaan kakkubuffettiin, siis muutenkin kuin vain lusikkani kera. Morsiuspari toivoi nääs noin kymmeneltä näppärän matkan päässä oleilevalta vieraalta häälahjaksi kakkua! Tekemiseen sai vapaat kädet, joskin kaksi toivetta hääpari esitti: He toivoivat häihin Barbie ja Ken -kakut. Mä varasin tuota pikaa Kentsukakkusen itselleni. Tuo mun Ken harrastaa DJ hommia, mikä on sattumalta myös sulhasen harrastus. Aikamoista.

Työhön kävin apinan raivolta. Ensin tein tärkeimmät, eli tietenkin DJ-kuulokkeet, takin ja hääteemaväriset housut (äiti auttoi). Sitten vaan Kinuskikissalta aivan mainio lakritsi-lime-valkosuklaakakun resepti kouraan, googlesta parit referenssikuvat dj-laitteista esiin ja eiku menoksi! Sen verran innostuin tästä projektista, että sattuipa mielestäni lipsahtamaan, ettei musta oikein löydy kokin tai leipurin vikaa (Jokke nyökyttää vieressä). Hieman pieleen menikin meikäläisen kakun mittasuhteet suhteessa DJ-Kentsuliin, samoin tanssilattiaa edustavan kakkuosan "kiille" muistuttaa enemmän perunamaata kuin parkettia, mutta semmosta sattuu. Mutta ei ainakaan jäänyt liian löysäksi tuo päällinen, kovettui kuulkaas jo matkalla kauhasta kakun päälle. 

 
Dj-pöydän soittimiin paneuduin syvimmällä mahdollisella kokkailurakkaudella mitä musta löytyy, ja erityisesti mikseriin olinkin sen verran tyytyväinen, että taisinpa häissä pakottaa houkutella sulhasen popsimaan tuon lakritsitoffee -laitteen suihinsa.

Tämän kakkubuffetin toteutustapa oli kaiken kaikkiaan isommankin hehkutuksen arvoinen. Mähän voin kuitenkin puhua sekä häävieraiden että leipojien näkökulmasta. Miettikää nyt, teillä on joku kymmenen kakkua valittavana, mä maistoin ainaskin viittä ja Joken lautaselta vielä paria lisää. Ei kaivannut kuulkaas kahvipöytä mitään muuta täytettä! Morsiusparikin vaikutti erityytyväisiltä saamiinsa kakkuihin ja säästäähän tässä parisen euroakin hääkustannuksista. Ja ainakin mä nautin ihan valtavasti myös tästä suunnittelu- ja leipomisprojektistakin! Tämä ei tietenkään onnistu joka häissä, sillä kaukaa tulevien vieraiden olisi liian haasteellista tuoda kakkuja, mutta näissä häissä tämä toimi hyvin. Alla vielä kuvia muiden huimista taidonnäytteistä. Mun suosikki oli tuo All you need is love -kakku, joka sattui olemaan kesän toisen morsmaikun tekele. Tietää siis varmasti mistä puhuu!Ja lopuksi vielä onnellisen morsiammen kengät. Näillä kengillä laitettiinkin illalla sitten oikein kunnolla koreasti!

-hanne

28 kommenttia:

 1. Vaikken olekaan ruokahifistelijä, niin ihan törkeen hienoja kakkuja. Hyvä idea tuollainen lahjatoive! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sama juttu, eikä kakut oo muutenkaan ollut mitenkään erityisesti mun juttu, mutta nyt kyllä vähän innostuin :D

   Poista
 2. Waaaaau, aivan ihania kakkuja! Ja hieno idea lahjatoiveena, pöytä täyttyy niin erilaisista kakuista, voi että, tosi hienoja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja hääparilla ei siis ollut mitään aavistusta millaisia kakkuja tulevat saamaan :)

   Poista
 3. Oih ihanat turkoosit kengät! Ja aivan mainio idea tuo puffetti!

  VastaaPoista
 4. Namskis! Vitsi oot kyllä taitava! :D Ihan huikeita nuo pienet yksityiskohdat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista Rimma, mua puras kyllä nyt vähän kakkukärpänen (kuullostaa joltain tuholaishyönteiseltä...), tekis mieli vähän paneutua tuohon koristeluhommaankin tarkemmin :)

   Poista
 5. Valtavan hienoja kakkuja! Ja aivan mielettömän ihana idea! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oikein tuollainen win-win idea! Kaikki tykkää :D

   Poista
 6. Ihania kakkuja ja mitä ihanin idea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mä olin tästä aivan innoissani, sekä syömisen että tekemisen osalta ;)

   Poista
 7. No johan on hienoja kakkuja! Ihan huippu toi dj-kakku. :) Ja hienot on morsmaikun popotkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kengät mätsäsi kyllä ihan täydellisesti morsiammelle ja näihin häihin :)

   Poista
 8. Ihan mielettömän mahtava idea!!!!! Ja ihan mahti tuo DJ Ken-kakku! :)

  VastaaPoista
 9. Kaukkubuffetti on kyllä heino keksintö!

  Ja olen ehkä puolueellinen, koska meilläkin asuu Ken, tai montakin Keniä, mutta kyllä Kenin deejiikakku on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on!
   :D Ja kiitos, sitä oli niiiiin kiva tehdä, voit ehkä eläytyä fiilikseen :)

   Poista
 10. Vau mikä kakku! Tai ylipäätään koko kakkubuffet on tietysti ihan tosi mahtava idea, mutta tuo dj:n pöytä on kyllä upea!

  VastaaPoista
 11. Eikä miten hieno kakku! :DD Mahtava idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos kiitos :D Ja oli muuten myös yllättävän hyvää! Niinkun kakku nyt joskus pahaa olisi... :D

   Poista
 12. Wau, mitä ihania kuvia. Nuo kakut on niin hyvännäkösiä, Ken varsinkin:) Onnea opinnoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Ken kiittää :) Ja kiitos onnitteluistakin :)

   Poista
 13. Olipa upeita kakkuja, mutta paras oli tietty Ken :D

  VastaaPoista