2013/07/11

BETONIPÄIVÄ


Klo 12:45

Suunnittelupalaveri ystävän luona. Tai suunnittelu on ehkä turhan mahtipontinen termi...sanotaanko että "aa, hei, tääkin vois olla kiva, ja tää ja tää" -palaveri. Suosittelen selailemaan läpi betoniaiheisia kirjoja ja googlekin tietty auttaa. Meillä oli käytössä Betonin ja mosaiikin taikaa sekä Betoni - hauska harrastus -kirjat. Kannattaa vilaista myös linkkikokoelma "50+ Things to Make from Cement mix and Concrete Blocks".

Klo 14:10

Kirpputorikierros muottien hankkimiseksi (Fida ja SPR -kirpparit) sekä Prismassa käynti, koska nälkähän tässä oli jo ehtinyt tulla.


Klo 16:05

Ruoan tekemistä ja syöminen. Suosittelen mitä lämpimimmin kokeilemaan osana salaattia hunajaisia auringonkukansiemeniä: Paistinpannu ja melko mieto lämpötila, pannulle kourallinen siemeniä sekä pari ruokalusikallista hunajaa.  Sekoittelua, kunnes hunaja on kunnolla sulanut. Sopii melkeinpä mihinkä salaattiin tahansa. Ja myös leivälle. Taivaallista.


Klo 17:55

Ja asiaan. Muottien tutkailua, sovittelua, suunnittelua, ajoittaista harmittelua jos ei löydy just sopivaa, valintojen tekemistä, ja aika monta "hei vitsi oisko ollu vähä hieno tehdä semmonen ja semmonen, äh ku ei oo siihen sopivaa muottia...! No, otetaanko uusiksi kohta uudelleen?" -tilannetta.

Sitten vielä valittujen muottien voitelu. Tällä kertaa me käytettiin voiteiluaineena osassa vaselinia ja osassa sekoitusta, jossa on puolet ruokaöljyä ja puolet fairya.


Klo 19.15

Betonin sekoittamista (sopivan vesi/betoni -suhteen hakemista).


Klo 19:30

Lisää betonin sekoittamista. Isän kätköistä löytyi mitä näppärin porakoneeseen liitettävä öö...betonivatkain? Sillä homma kävi huomattavasti nopeammin.


Klo  19:40

Jee! Vihdoin valuhommia! Betonia muotteihin, keskikohtien arvailua, määrän arviointia, ankaraa koputtelua ilmakuplien poistamiseksi, muutama hervoton naurukohtaus ironneiden teippien sekä betonimäärän virhearviointien vuoksi. Tää on kyllä se paras vaihe!


Klo 20:58

Valmiiden juttujen ihailua.


Klo 21:05

Vielä vähän betonin sekoittamista ja mystisiä kokeiluja. Loppusiivous ja tavarat paikalleen.


Klo 22:10

Valmista! Aurinko laskee betonitehtaamme taakse. No okei, viereen.

*****

Niin että sen verran rankkaa tämmönen betonihomma, koko päivä menee näppärästi näissä puuhissa. Mut oikeesti oli kyllä eri-ihana päivä! Valmiita tuotoksia esitelen sitten ehkä parin päivän päästä. Tsau!

-hanne

22 kommenttia:

 1. Hui miten jännittävää! Odotan innolla lopullisia tuotoksia.

  Isoäitini on oikea tehomummeli ja keksii aina kaikenmoista toteutettavaa, hänellä oli jokin aika sitten betonibuumi ja kaikkea kivaa sitä syntyikin! Simpukoilla koristellut betonilaatat mökin puutarhaan, luonnonkivistä ja betonista kyhätty pihalyhty, rouhean upeita ruukkuja kasveilla ja vaikka mitä muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin odotan :) En oo ihan kovin luottavainen parin jutun onnistumisen suhteen... :D

   Betoni on kyllä aika kiva materiaali, siitä saa niin kivoja juttuja! Harmi vaan kun meillä ei oo omaa pihaa, taloon sisälle mahtuu kuitenkin vaan rajallinen määrä betonia :D

   Poista
 2. Rakastan niin tuota betonia. Ai että, pitää varmaan käydä hakemassa joku noista opuksista kotiinkin. Mukavaa puuhaa pimeneviin kesäiltoihin (tai kokonaisiis päiviin siis ) :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimen omaan ja näköjään kokokaisiin päiviin :D
   Tuo Betoni - Hauska harrastus oli mun mielestä parempi, mutta Nemo-kirjakustantamolla on toinen samaa sarjaa oleva kirja, "betoni on kaunista", se pitäisi saada vielä käsiin, vaikutti ihanalle!

   Poista
 3. Mistä on kirpputorilta on toi kuva otettu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinäjoella, Hyllykallion SPR-kirpparilla, vaikuttaako tutulle? :)

   Poista
  2. Ei mutta näyttää ihanalta :D Haluaisin niin noita lautasia ja kuppeja tuolta!

   Poista
 4. Odottelen innolla jatkokuvia! Olen kaksi vuotta haaveillut betonipöydän tekemisestä kuten Kokkolan asuntomessujen Deko-talossa oli, mutten ole saanut aikaiseksi. Tarttis vissiinnkans jonkun suunnittelupäivän tms.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odottelen innolla mitä noista tulee....veikkaan että ihan joka homma ei onnistu niin hyvin kun kaavailtiin...:D
   Voi betoni pöytä olis mahtava!! En yhtään tiedä minne sen laittaisin, mutta silti! :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen ja tapahtumarikas päivä - kuvia odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva päivä :) Toivottavasti edes osa onnistuu, että tulee jotain esiteltävääkin :)

   Poista
 6. On kyllä niin parasta viettää koko päivä jonkun touhun parissa, siis olettaen ettei se ole millään muotoa pakollista ja aikaa on todellakin koko päivä. Siskon kans meillä on tapana pitää projektipäiviä silloin tällöin, viimeksi kunnostettiin huonekaluja ja ens kerralla ommellaan, en malttais oottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! Tämä oli mulle ensimmäinen oikein virallinen teemapuuhailupäivä, mutta otan kyllä uusiksi! Ihana ajatus tuo teidän projektipäivä...mäkin haluun! Pitänee ehdottaa tälle betonipäiväseuralle :)

   Poista
 7. Aivan superhyperihana päivä! Ja mitä kiusausta jättää lopputulokset myöhäsempiin postauksiin!! Joudun siis tulemaan tänne vielä toistekin. :PP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman viiveinen vastaus, mutta hähää! :D Laskelmoin tämän juuri niin! Ha! Joudut käymään täällä ikuisesti! :)

   Poista
 8. Minulla on huomenna tulossa vastaava päivä :) Tarkoitus olisi tehdä ainakin kello, lamppu ja naulakoita. En malta odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä ja kävin jo katsoos lopputuloksiakin, hienoutta!!

   Poista
 9. Mä oon kanssa suunnitellut noita betoni juttui mut en oo vielä kokeillut =) Jännityksellä odottelen lopputuloksia!

  VastaaPoista
 10. Mulla on sama kirja - en vain ole sitä vielä hyödyntänyt. Tuumasta toimeen - joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämmöllä näitä, vaikka onnistumisprosetti on välillä aika vaihteleva...mut kuitenkin :)

   Poista