2013/07/20

AVARUUSMUNA JA TUOHISORMUS


Terve taas!
Minä ja Jokke tehtiin kahden ystävän kanssa kesäreissu Hailuotoon ja sieltä Kolille, taustamusana puikkojen kilinää ja teknoa. Matkalla me ihasteltiin maisemia, ällöttävän kokoisia etanoita (niitä ei siis ihasteltu), syötiin mustikoita ja heiteltiin leipiä. Käytiin myös kalastamassa, laskeuduttiin Ukko-Kolilta maisemahissillä ja käveltiin (mä laahustin) Ukon juurelta takaisin ylös. Saunottiin aika paljon ja pelattiin kortteja (voitin ja hävisin).

Mutta halusin erityisesti kertoa, että Hailuodon toisesta pienestä kässäkaupasta, Luovon Puikkarista me  ostettiin Minnan kanssa aivan ihastuttavat avaruusmunat, jotka Eemeli 7v oli tehnyt. Siinä myyntirasiassa oli foliotakin pohjalla, niin välittyi vielä paremmin se avaruusasia. Mä ehdottomasti haluan ajatella että siinä on kasvamassa tuleva käsityöyrittäjä, ja niitähän on aina hyvä tukea eteenpäin! Oman avaruusmunani ripustin takin vetoketjuun. Mahtaakohan siitä joskus kuoriutua jotain?Sit toisena juttuna on nuo tuohisormukset! Ollaan ehkä joskus muksuna jotain tämäntyyppistä tehty, mutta enhän mä nyt muistanut näitä enää ollenkaan! Mä tykkään! Vaikkapas Jokkemaasta löytyy hyvät kuvitetut ohjeet, miten ne nyt sitten taas syntyikään, jos ei just oo pääsemässä Hailuotoon niitä ostamaan.

Nyt me matkataan tämän kesän 1/2 häistä kotiin tutkailemaan joko joko vihdoin olisi loputkin betonityöt kuivuneet! Nähään!

 - hanne

18 kommenttia:

 1. Mulla tulee tuohisormuksista aina mieleen pappa ja kuinka se opetti mulle niiden tekoa :) Kiva nähdä sun betonityöt, minun ekat on jo kuivuneet. Vielä kun osaisi päättää minne ne laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva muisto, hyvä pappa! :)
   Mää itseasiassa kävin jo tuossa aiemmin pikaisesti katsomassa niitä sun juttuja, hienoutta!! Pitääkin käydä uudelleen kommentin kera :)

   Poista
 2. Lovely leather rings...and the landscape are incredible. Love your holiday calm...enjoy

  VastaaPoista
 3. Voi mitkä avaruusmunat, ihanaa! Eemelille onnea tuleviinkin projekteihin :)

  VastaaPoista
 4. Kuvissa näkyy jotenkin kivalla tavalla loppu kesän fiilis. Kivat noi sormukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi ku tuntuu harmilliselta että pitää puhua jo loppukesästä...:P No, semmosta se on. Kiitos siis kuitenkin :)

   Poista
 5. Tuohisormusta on kyllä pakko kokeilla.. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aion itekkin kyllä kokeilla tuon tekemistä, löysin myös muitakin tuohisormusohjeita, mutta jos nyt eka aloitan tuosta helpoimmasta.. :)

   Poista
 6. Reissu kuulostaa mukavalta ja kuvat kertovatkin sitten loput, ihania :) Ja tuo tuohisormus näyttää ihanalta, pitää kokeilla itsekkin,kiitos ohjeen linkittämisestä :)

  VastaaPoista
 7. Raikkaita lomakuvia teillä! Tuota avaruusmunaa voisi kokeilla muksujen kanssa sillä aikaa kun äiskä yrittäisi väsätä tuohisormusta ; )

  VastaaPoista
 8. Kiitos tosiaan linkittämisestä :) Tuohisormusohje onkin koko ajan ollut suosittu, jostain kumman syystä. Luulin että eihän kukaan kuitenkaan tee tuohisormuksia, olimpa onneksi väärässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos vaan hyvistä ohjeista, pitää kyllä itsekin kokeilla tehdä! Mä itseasiassa mietin että on ehkä aika yllättävääkin ettei tuohisormuksia oo ihan kauheasti näkynyt blogeissa vaikka kaikki muut tuohi-päre-ym. jutut on täyttänyt blogistaniaa :)

   Poista
  2. Minäki haluan tuommosen! Ihana! Kiitos Jokke ohjeesta! Oon ollut tuohi-päre-ym. koukussa jo pitkään.

   Poista
  3. Sä muunmuassa kävit mielessä, kun näin nuo sormukset :)

   Poista