2013/07/06

HIUSHOMMIA


Kesälomalainen täällä terve! 
Meikä yrittää raivokkaasti rentoutua minkä ehtii, kauheen rankkaa tää tämmönen! No ei vaan, otan chillisti, vietän aikaa mitä ihanimmassa seurassa ja väkertelen kaikenmoista. Ehdinpäs jo käydä pyörähtämässä Farmari 2013 -messuillakin. Sieltä ostin, yllätys yllätys, LANKAA! Juoksin sadetta suojaan lähimpään mahdolliseen katokseen, jossa sattumalta (vai johdatuksesta??!) myytiin lankaa.

Mukaan lähti Kotirannan tilan suomenlaanpaanvillaista karstalankaa, ihana luonnonmusta, lampaan tuoksuinen lanka, joka tuntuu käsissä rouhealle, rasvaiselle ja aidolle. Myyjä sanoi, että tilalla on monta eläkeellä olevaa lammasta, joilla saattaa mustan villan seassa olla jo hieman harmaatakin. Se tekee lankaan luonnollisen, vähän meleeratun fiiliksen.

Kotiin päästyäni Jokke, tuo salamannopean ja pettämättömän värisilmän ja -maun omaava miekkonen varasi langan johonkin hänelle tehtävään juttuun nopeammin kuin ehdin sanoa "kato mitä mä ostin". Pahus kun mä oon niin hidas! No, ei auta, nopeat syövät hitaat saavat neuleet. Pitää vaan vielä tuumata että mikä ihme se joku juttu on. Lanka on niin kauniin väristä, että pelkät sukat tuntuu haaskaukselta, mutta esim. huivihommiin lanka on taas hieman liian kutitteleva.


Ja joo, olen mä muutakin puuhaillut, ja sepä se oli oikeastaan tämän postauksen pointtinakin! Pitkästä aikaa oon nimittäin ommellutkin, ja tämän jutun haluan kyllä vinkata teillekin! On nääs niin näppärä ja hauska DIY puuha, että teinkin niitä heti monta ja vähän eri kokoisia. Ohjeet puuhaan löytyy mainiosta Skunkboy -blogista, täältä näin, kliks vain! Vähän vaan rautalankaa ja kangasta, ja pikkasen kun näyttää työlle ompelukonetta, niin jo on hiuskoriste valmis. Ja senhän kaikki tietää, että kun tukka on hyvin, niin kaikki on hyvin! No joo, kesälomakin auttaa vielä asiaa.

-hanne

10 kommenttia:

 1. Onpas kiva! Pitiki heti pistää ohje talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, mukavia tämmöiset hyötykäyttöön pääsevät pikkupuuhat :)

   Poista
 2. Voinko lähettää mun miehen Joken oppiin? Sille saa neuloa kerran kolmessa vuodessa sukat, eikä mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pitää järkätä semmoinen "näin pidät neuleita ja valkkaat itselleni parhaimmat sävyt ja mallit" -kurssi, Joken vetämänä :D

   Poista
 3. Voi jotenkin sympaattista, en oo ajatellut että lampaatkin harmaantuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja lopputulos ainakin langassa, on ihastuttava :D

   Poista
 4. Tuosta karstavillalangasta sen verran, että itse tein siitä tuubihuivin. Aluksi lamapaan tuoksu oli melko voimakas ja mietin, mahtaako jatkua sellaisena, mutta pian tuulettui pois ja kerän rasvaisuus tekee sen, ettei se kutita ihoa. Siitä tuli heti suosikkihuivini ja osoittautui erittäin miellyttäväksi, lämpimäksi ja hiusten kannalta parhaaksi(ei sähköstynyt koko talvena kertaakaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ehkäpä en sitten aivan suljekkaan pois huivimahdollisuutta :)

   Poista