2013/04/16

TEIN JA TEIN


Eka mä tein lankaa ekan kerran ikinä. Olin siitä iloinen, sen kaikista möykyistä ja mytyistä, lirukohdista ja alikierteestäkin. Piti saada kokeilla tehdä siitä jotain, vaikka paksuuden vaihtelun vuoksi tiesin, että tulos olisi vähintäänkin vino. Eka kokeilin puikoilla, mutta päädyin koukkuun nro 7. Siitä tuli pannunalunen, malli syntyi pään sopukoista työn tuoksinnassa.


Tommonen noin. Mutta nyt mua kuitenkin vähä mietityttää, että oisko se pitänytkin jättää vyyhdiksi, oisko se ollut kivempi säilyttää silleen? Kehystää vaikka. Tehdä semmonen kollaasi, missä on nuo kolme-ekaa-ikinä vyyhtiä on rinnakkain, numeroituna, 1., 2. ja 3. Oisko se ollut parempi kuiteski? Se sopisi mun täydellisen käsityöhuoneen seinälle, joka on siellä täydellisessä talossa, minkä saan sitten vielä joskus.


Vasemmalla nro 2 ja oikealla nro 3. Ne ovat jo selvästi ykköstä tasalaatuisempia, joskin omalla pikku lisämausteella tietty. Kolmonen on paksudeltaan jossain ehkä isoveikan tuntumassa. On tää vaan hauskaa puuhaa. Nämä ovat siis värttinällä kehrätty koko joukko, rukkin ääreen en ole ehtinyt sitten viikonlopun kurssin, vaikka sormia (ja jalkoja) syyhyttäis!!

-hanne

26 kommenttia:

 1. Ihana pannunalunen! Ehdottomasti kannatti virkata tuo, laita sitten vaan nuo kaksi seinälle :)

  VastaaPoista
 2. hei, olen täysin samaa mieltä kuin Antsu. Laittaisin kyllä tuon pannunalusenkin seinälle, että jää numero 1 myös siihen ihanaan huoneeseen inspiroimaan sinua seuraaviin haasteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea :D Ehkä siitä sais mielenkiintoisen asetelman.. :)

   Poista
 3. Mietin ihan samaa kun Nuppu Home :)

  VastaaPoista
 4. Kaikki vain seinälle kehyksiin. Sellaiseen lasilaatikkon. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...siis lasilaatikkoon.

   Poista
  2. Mistä semmosia sais? Mulla pyöris kyllä tuossa nurkassa myös semmonnen Ikea iso taulunkehys, jonne saa kamaa sisälle, siis lasin ja "takaseinän" välissä on semmonen 5cm rako. Sekin voisi toimia, joskin kokonaan lasinen vois olla hienonpi :)

   Poista
 5. oi miten kaunis pannunalunen!! Juu seinälle!! Tuollaiset ekaa kertaa jutut on niin hyviä muistuttamaan, että teinpäs ja uskallan kokeilla jatkossakin!! :) Vaikka ite en langoilla juurikaan osaa mitään tehdä, niin oon äärettömän ylpeä kasvivärjäyskurssin tuloksista (useista lankavyyhdeistä), ehkäpä juuri siksi koska se oli niin ulkona mun mukavuusaluetta, niistä piti tehä ihan kollaasikirja muistuttamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Joo nämä on kyllä tärkeää säilyttää, pitävät samalla mielessä, että miltä tasolta on aloitettu :D Ja kun usein noista ekoista on juurikin, niinkun sanoit, kaikista ylpein :) Mä en oo koskaan kokeillut langan värjäämistä, ehkä vielä joskus!

   Poista
 6. Munkin mielestä sopisivat rinnakkain, niin alunen kuin vyyhdet. Onhan se kiva todentaa, että se ihka eka lanka on myös oikeasti käyttökelpoista :)

  VastaaPoista
 7. Respektiä täältä! :D Ihan mahtava pannunalunen, ja ihan suorassa se pannukin näyttää pysyvän. Mä en varmaan laittais seinälle, vaan kaikkiin mahdollisiin kattauksiin - "ai tämä? No tein, kun oli tuota itse kehrättyä lankaa vähän ylimääräistä. Kyllä kyllä, itse kehrättyä." ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Kieltämättä pannu pysyy paikallaan, ehkä se ei sitten olekkaan niin vino? Ja olet oikeassa, tietenkin. Taidanpa alkaa kuljettamaan tuota mukana kaikissa kummallisissakin paikoissa, kuten nyt vaikka ostosreissulla, niin useampi vahingossa kysyisi että "mikä toi on?". Sais aina vähän röyhistellä rintaa :D

   Poista
 8. Just viime viikolla tarttui kirjastoautosta mukaan Tuulia Salmelan Kehrääjän käsikirja, kun oli niin sopivasti tyrkyllä. Kehräämistä haluaisin kyllä joskus kokeilla, mutta nyt on niin monta muuta projektia menossa, että pitää tyytyä vaan silmäilemään Kehrääjän käsikirjaa. Ehkä sitten joskus... Hyviltä näyttivät nuo sun ensivyyhdit ja mun mielestä vielä parempi kun lanka meni heti käyttöön. Lanka tykkää siitä, kun sitä virkataan tai neulotaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, ja myös neuloja/kehrääjä tykkää, kun lanka pääsee käyttöön :) Mä haluaisin kyllä tuon Kehrääjän käsikirjan kans, pitää varmaan laittaa ensi kuun ostoslistalle!

   Poista
 9. Ihana pannunalunen! Pakko virkkailla samanlaisia itsekin :) Ja tuo kehräämäsi lanka on uskomattoman tasaista ensimmäisiksi langoiksi!

  VastaaPoista
 10. Onhan toi itse kehrätty lanka tuollaisena valmiinakin tuotoksena tosi waude! Vaikka on ne vyyhditkin kauniita ihan vyyhteinä... todella vaikeita ratkaisuja tuollaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ne on näitä elämän isoja kysymyksiä ja valintoja! :)

   Poista
 11. Ihania vyyhtejä, ja miten söpö pannunalunen! Melkoisen siistiltä nuo sun kehruut jo näyttää, vau.

  VastaaPoista