2013/03/21

LOPU JO


Nimittäin talvi. Jooko. Mä mielestäni sanoin sulle, rakas talvi, heipat jo melkein kuukausi sitten, kun laahustin kotiin räntäsateessa. Ja mielestäni sä vastasti kans että joo, heippa vaan, roiskaisemalla loskavedet mun päälle auton ajaessa ohi. Niin kysynpä vaan, että mikä tää juttu nyt on? NIIN? Lunta sataa, ja on hulluna pakkasta? Sääennusteet meinaavat että "talvinen sää jatkuu maaliskuun loppuun saakka".  Lähtisit jo, pliis, aurinkokin on jo tullut takaisin. Antaisit sille nyt kunnolla vuoron.

Mä vaan en oo talvi-ihmisiä, ekat pari kuukautta on ihan mukavaa, mutta sitte sais jo tulla taas kevät. Kevätaurinko paistelee jo niin, että että tekis mieli heittää pipot ja lapaset poikes, mutta ei, ei vielä. Käsityörintamallakin kutkuttelisi kaikki keväiset ja kesäiset jutut. Kompromissin omaisesti teen hieman lämpimimpiin ilmoihin sopivat kämmenikkäät, mutta paksusta ja lämpöisestä langasta. Aloitin Joken kämmenikkäät jo pian Noki -huivin valmistumisen jälkeen, mutta lanka loppui kesken. Hain täydennystä Louhittaren luolan Kokko -lankaan Kerästä tuossa taannoin, joskin toisen värisenä (Munakoiso), sillä te olitte kuulemma ostaneet Noki -värin loppuun! No eipä siinä mitään, kaunis se on tämäkin.


Lanka on niin paksu, että peukut on tommoset möltit vaan, mutta kivasti nuo kuitenkin istuu käteen. Silmukkamäärä kämmenikkäissä on huimat 20 ja puikkoina nro 8, joten näissä ei kauaa nokka tuhissut, vaikka se nyt näin talvena muuten sitten tuhiseekin mulla ihan koko ajan. Niisks!

Hei, ihana kiitos vielä teille kaikille Mumma -postauksen lämpimistä, herkistä muistoista ja kommenteista, joita tosi moni tänne jakoi. Kiitos! Äitini aikoo näyttää postauksen ja kommentit mummalle, niin menee sitten terkut varmasti perille :)

-hanne

12 kommenttia:

  1. Puhumattakaan hyytävän kylmästä tuulesta, vaikka aurinko kuinka paistaisi kirkkaalta taivaalta! Saisi tosiaan jo hiukan alkaa lämmetä, vaikka itse olenkin talvi-ihmisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä!! Mä asun vielä meren rannalla, joten todellakin tuo tuuli on tuttu juttu. Just luin että nyt ne lupaakin jo ens viikolle lämpenevää...ehkä tämä postaus auttoi?? :D

      Poista
  2. Tänään oli jo päivä yötä pidempi, eiköhän se kevät ala sieltä tulla. Lisäksi mun kevätallerginen ystävä sai jo allergiaoireita! (Ikävä tietysti hänelle, mutta mulle tuli silti vähän positiivinen olo, että ensimmäisiä merkkejä jo on.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee :D Voi kaveri parka, mutta JES silti! :D Pitääpä alkaa seuraileen omiakin allergisia kavereita niin saa jotain kevään merkkejä...No joo, vaikka kyllähän se aurinkokin jo kieltämättä aika kivasti paistelee.

      Poista
  3. Kannatetaan! Kevättä kehiin! :)

    VastaaPoista
  4. Kivat, muhkeat kämmekkäät. :) Ja puuuh, talvi ja kylmä kyllä niin jo riittäis. Oppiikohan sitä enää kulkemaan ulkona muuten kuin toppa- ja villavuoren keskellä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)
      Joo nyt on kyllä taas niin pitkään saanut kyllä kieltämättä vaeltaa topattuna että kevättakkissa tuntuu varmaan aika yksinäiselle :D

      Poista
  5. Samoilla linjoilla! Tosin minä ehkä vielä kompastun tähän optimismiin.. olen ommellut jo shortseja! Pitää ehkä alkaa neuloa villahousuja niiden alle :D Suloiset kämmekkäät, näyttäisi varmasti hauskalta myös vaikka oranssien sormikkaiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Ja heh, se oliskin näky :D Ehkä munkin vaan sit pitäis lähtee jo kesäjuttuja tekeen, jos se vaikka kannustais sen kesän sieltä lähemmäs :)
      Ja aivan, pitääpä kokeilla, vois olla aika hauskan näkönen yhdistelmä!

      Poista
  6. Luit väärin..se oli maailman loppuun asti :D

    VastaaPoista