2012/11/09

Kotoliving


Oottekos ehtinyt vielä tutustua tähän?

Keskiviikkona uuden uutukainen Kotoliving -lehti tupsahti mulle postiluukusta, mutta olin malttamattomana käynyt ottamassa lehteen jo näppituntumaa työmatkan varrella R-kioskilla. Ja tämä on kyllä mun mielestä todellakin lehti, johon tutustuminen lähtee nimen omaan siitä näppituntumasta. Siitä miltä karheat ekopaperin näköiset lehdet ja kartonkikannet tuntuvat. Ei semmosta kiiltävää sileyttä, mihin on tottunut aikakausilehdissä. Parhautta! Mä näkisin, että tämän lehden selaamiseen ei tarvita puhtaita käsiä, vaan ehkä mieluiten juurikin hieman jauhoisia tai vähän liimaan ja maaliin tahriintuneita näppejä. Oisko se "kotoisa" kuvaavin sana, sitä tämä lehti kyllä oli!

Kotoliving -lehdessä oli mukavan paljon pieniä juttuja jotka ikään kuin vaati osallistumista lukijaltaan, vaikkei varsinaisia ohjeita lähtisikkään järjestään kokeilemaan. Jo heti ekalla sivulla oli kohta, mihin sai (ja suorastaan piti) kirjoittaa kuka tämän lehden omistaa. Ja kirjoitinkin, vaikka mulla onkin yhdeksänvuotiaan pojan käsiala. Sivuilta löytyi monia asioita, jotka oli suunniteltu pois leikeltäväksi osaksi lahjaa, askartelua tai sitten vaan vaikka siksi, että haluaa kivan kuvan seinälle. Lisäksi lehden eri aihealueiden alla on DIY-ohjeiden lisäksi aina myös "inspiroidu" osio, jossa on varsin paljon linkkivinkkejä, joista aktiivinen kansalainen voi käydä bongailemassa lisää saman sarjan juttuja (ja yllätyksekseni bongasin myös meikäläisen blogsuttimen yhdeltä tämmöseltä listalta, snif!). Ehkä kaikista mukavinta lehdessä oli kuitenkin se, että monet ohjeet oli mietitty silleen, ettei niiden kokeilu vaadi ensin kaupassa käyntiä. Semmosia matalan kynnyksen juttuja, mitä DIY-ohjeet parhaimmillaan onkin.


Ohjeista mulle osa oli uusia, osa tuttuja, osa perinteisiä, mutta uudesta kulmasta katsottuna. Mä aloitin jo yllätyskerän kerimisen, mietin että jos tekisin nuo kämmenikkäät. Tässä joulun alla voisin vihdoin myös kokeilla tuota ruoka-ainepurkkia jouluviemisenä. Lehden viidestä osa-alueesta (näperrys, kotona, keitokset, käsityöt, tyyli & olo) yllätyksekseni käsitöiden lisäksi mun toinen suosikkiosuus olikin keitokset -osio (minkä yleensä skippaan lehdissä kokonaan). Saattoiko vaikuttaa herkkupainotteinen lähestymistapa, en tiedä. Tuskinpa, kuka nyt suklaaresepteistä tykkäisi?

-hanne

Ps. missaan reissun vuoksi tämän viikonlopun Helsingin kädentaitomessut, mutta paikkaan tätä vajetta sitten viikon päästä sunnuntaina Tampereella Suomen kädentaidot -messuilla, jotka ovat kuulemma Suomen parhaat käsityömessut. Nähdäänkö sit siellä?

31 kommenttia:

  1. Minä tykkäsin myös lehdestä. Tampereelle minäkin haluaisin mennä messuille, mutta sinne on aika pitkä matka ja toisaalta kaapit pullistelee langoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei munkaan saisi enää yhtään lankoja ostaa lisää...pidetään peukkuja etten repsahda :D

      Poista
  2. Hmm, saattaisi olla tutustumisen arvoinen lehti.. "Myyntipuhe" ainakin iski heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, yritin enemmän niinku semmosta lehtiarvostelua kuin myyntipuhetta, mutta ehkä epäonnistuin? :D Mutta kannattaa tosiaan kokeilla, miltä lehti tuntuu omissa käsissä :)

      Poista
  3. Nähdään siellä, moikkaillaan jos tunnistetaan!

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis olla joku blogineilikka rintapielessä että tunnistais kaikki :D
      Mutta ehkä siis nähdään!

      Poista
  4. Lehti vaikuttaa kiinnostavalta. Täytyypä tutkailla lehtihyllyllä.
    Törmäillään sit oikein urakalla Mansessa. :)

    VastaaPoista
  5. Ostin eilen tuon lehden. Ja ehkä hieman petyin ensi vilkaisulla :( mut mä annan sille mahdollisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna vielä toinen mahdollisuus :) Se ei ole ehkä ihan perinteinen lehti ja vaatii ehkä jopa vähän totutteluakin..ja paneutumista että ne omat jutut löytyy sieltä. Vaikka tottakai on aina niitäkin jotka ei lämpene vaikka kuinka selais, eipä sille sitten mitään voi :)

      Poista
  6. Mä tykkäsin kanssa tosi paljon tuosta lehdestä, siitä tuli sellainen upottavan viihtyisä tunnelma. Oli tilaustakin tollaiselle visuaaliselle namupalalle, ja tykkäsin DIY-vinkkien toteutustavasta. Ja kaikesta.

    Erityisesti tykkään siitä tyyliosiosta, kun oli lampaat ja kakkaa ja kaikkea! Ja kivat asut.

    Ja mää oon kans siäl Tampereella sitte, nääs, aateltiin äiskän kans tehdä pieni road trip marraskuun kunniaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten multa oli mennyt ne kakat ohi! Pitää siis vieläkin tarkemmin paneutua :D Mutta totta, tämä lehti ei kyllä ollut todellakaan kiiltäväksi kiillotettu ja hyvä niin!

      Mä oon sunnuntaina treellä, niin että kannattaa tulla just silloin ;)

      Poista
  7. Tuo lehti on kyllä hommattava hypisteltäväksi.

    Viimeksi kun yritin lähteä Tampereen messuille, tulikin synnytys keikka. Eikä taaskaan pääse, olen delekoinut nimittäin itselleni niin suuret määrät leipomista ja askartelua syntymäpäivien takia:) Pistäthän messujen parhaat palat sit jakoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon menossa nyt ekaa kertaa. Toivottavasti ei tuu mitään äkillisiä esteitä, ei kyllä ainakaan synnytyskeikkaa pitäisi olla tiedossa :D Laitan kyllä sitten raporttia tuleen :)

      Poista
  8. Hyvännäköinen lehti kyllä on, nimi tosin voisi olla Anu Harkki -lehti: kannessa on Anu, askartelut on Anun, Anun koti esitellään, Anu poseeraa mallina... plaah. Ehkä jatkossa vähän vähemmän Anua...! t. Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kieltämättä aika Anupainotteinen se oli :D Mäkin kyllä mielelläni näkisin tasapuolisesti kaikkia työryhmän jäseniä, niin malleina kuin muutenkin juttujen takana.

      Poista
  9. Hei tää vaikuttaa ihanalta! Pitääpä tutustua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kannattaa vähintäänkin läpi selata, joskos löytyisi itelle mieluisia hommeleita :)

      Poista
  10. Siskoni tilasi tämän minulle joululahjaksi (saan koko ensi vuoden hypistellä kyseistä lehteä), nyt sitten malttamattomana odottelen koska tuo ensimmäinen numero tipahtaa postiluukusta. En malttais oottaa, kun tästä on ollut niin paljon juttua! Menen varmaan sekaisin kun saan sen käteeni.. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näpertelijälle tää olis kyllä oiva joululahja! Olkoot oma vuosikertani sitten vaikkapa joululahja minulta mulle ;)

      Poista
  11. Olen ollut vähän epäluuloinen tätä lehtiuutuutta kohtaan, koska jotenkin Anu Harkki ärsyttää minua suunnattomasti, vaikka kotoiluperiaatteesta muuten pitäisinkin. Onnistuit kuitenkin ainakin melkein vakuuttamaan minut - täytyy varmaan käydä selailemassa kaupassa! Tosin jos asia on kuten Jenni tuossa vähän ylempänä sanoi, niin katsotaan nyt, ylittyykö anuärsytyskynnys... :P

    Tuo on muuten niin totta, että lehden kannen ja sivujen tuntu vaikuttaa paljon siihen, millainen tunne lehdestä jää! Ostin taannoin Helsinki-Vantaan Ärrältä The Simple Things -nimisen lehden, jonka paksut kannet ja sivut jaksoivat ihastuttaa alusta loppuun saakka. Muutenkin oli aivan ihana lehti; jos sellaisen saat jostakin käsiisi, niin suosittelen tutustumaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu aina ei voi kaikista pitää, ja joskus jonkun naama alkaa rassaamaan ihan mystisistä syistä :D Mutta suosittelen kuitenkin antamaan lehdelle mahdollisuus ärsyyntymisvaarasta huolimatta. Lehdessä on juu paljon Anua näkyvissä, mutta käsittääkseni lehden takana oleva työryhmä on kaiken kaikkiaan tiivisti ja tasapuolisesti osallistunut lehden tekemiseen, ei pelkästään Anu :)Ehkäpä Anu on näkyvillä paljon myös mainossyistä, Anu kun on selvästi muita tunnetumpi henkilö?

      Mun piti heti käydä googlaamassa tuo sun mainitsema lehti, vaikutti mielenkiintoiselle, pääsisköhän siihen ottaan näppituntumaan vaikka stokkalla tai jossain...millään en viittisi Helsinki-Vantaalle asti lähteä :D Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. Bongasin tänään sen ihan Jyväskylän Sokokseltakin, että jos sitä täällä asti myydään, niin luulisi Stokkalta löytyvän! :)

      Poista
  12. Hei ihanaihanaihana. :) Päädyn tänne aika ajoin ihastelemaan sun luomuksias. Voi kun toivoisin niiiiin, että osaisin itse kutoa edes sukat varpaita lämmittämään! Sikspä kysyisinkin että tiedätkö mistä tämmösiä ihanuuksia saisi ostaa? Sukat, pipot, tumput, heijastimet ja kaikki! Mistä niitä löytää käsintehtyinä jos itsellä ei riitä taidot? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiva kuulla!

      Nyt joulun alla tuntuu olevan joka nurkalla joulumarkkinoita ja -myyjäisiä, joista jokaisesta löytyy mummon tai pari tai enemmänkin myymässä omia luomuksiaan, yleensä kait erityisesti sukkia, lapasia ja pipoja. Ja löytyy markkinoilta heijastimiakin, joskaan tuskin ihan sellaisia mitä tästä blogista löytyy. Mä oon myös yksittäisiä pieniä juttuja tehnyt myyntiin pyynnöstä, mutta oon aika laiska rahasta neuloja, tarvisin aina jonkin muunkin ispiksen :)
      Onnea etsintään!

      Ja jos oikein innostusta riittää, niin ilmoittaudu ihmeessä vaikka jonnekin kansalaisopiston kurssille, varmasti löytyy kursseja joissa lähdetään ihan neulomisen helpoimmista hommista! Tän oppii nopeasti ja sitten voitkin jo itse tehdä vaikkas mitä!

      Poista
  13. Eksyinkin blogiisi ton lehden kautta (:

    VastaaPoista
  14. No minä en oikein innostunut lehdestä. Tykkäsin Anusta ennen, nykyään hän on jotenkin pinnallinen ja liiiiiiikaaaaaa esillä joka paikassa. Tuntuu että hänelle on vain tärkeetä saada naamaansa joka paikkaan, ninkun tässä lehdessäkin oli esillä melkein joka sivulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, no eihän kaikki tietenkään pidä kaikista :) mielenkiinnolla odotan mihin lehti kehiyttyy sisällöltään ja anumäärältään :D

      Poista