2011/10/08

servettirenkaat

Kuva: Ne-Na, likainen parketti

Sitten taas häähommia. Servettirenkaat oli yks mun suosikkijuttu, niitä ei nimittäin pitänyt tulla. Mutta sitten kaksi viikkoa ennen häitä häähullu morsio sai ajatuksen vääntää pikkulusikoita ja Jokke joutui pääsi töihin. Yksi tuskainen viikko me kierrettiin kirppareita ja nakitettiin kaikki ystävätkin kiertämään, kirjaimellisesti ympäri suomea. Vanhoja haarukoita löytyy paljon, vanhoja veitsiä löytyy paljon ja vanhoja isoja lusikoita löytyy todella paljon, mutta tiedoksenne, pieniä lusikoita ei. Kai ne on jossain samassa jemmassa sukkien ja hiuspinnien kanssa. Mutta kiitos sinnikkäiden, laatikoitaankin kaivelleiden ystävien ja sukulaisten, saimme kasaan kaikki tarvittavat 140 lusikkaa. Keskimäärin hintaa yhdelle lusikalle tuli n. 20 senttiä. Ja eikun paukuttamaan! 


Servettirenkaiden teko oli melko yksinkertaista, ainakin sitten kun oikeat työvälineet löytyivät. Aluksi lukkopihdeistä jäi lusikoihin jälkiä ja sopivaa pehmustetta piti vähän hakea, samoin oikean kokoista putkea. Lopulta me käytettiin kahta eri kokoista putkea, sillä lusikoissa oli jonkin verran kokoeroja. Niin ja pehmusteena käytimme loppuviimein ihan tavallista paksua pahvilevyä. Pari lusikoista oli alumiinia jotka ei taivuttamista kestäneet vaan napsahtivat poikki heti ensimmäisestä vasaran iskusta, joten näissä hommissa kannattaa vannoa teräksen nimeen! Mutta käytännössä siis lusikka kiinni lukkopihdeillä sopivaan putkeen (pehmusteen kera) ja kumivasaralla naputellen lusikan varsi renkaaksi.   


Periaatteessa servettirenkaat olisi voinut tehdä tietenkin niistä isoista lusikoista tai miksei vaikka haarukoista, joita löytyi pilvin pimein. Niiden vääntäminen olisi ollut ehkä vaan hieman haastavampaa, plus meillä pikkulusikoiden valintaan vaikutti myös meidän servettiliinojen (pieni) koko. Mutta hyvät tuli, ja olihan niillä saatu syötettyä vauvoille pilttiäkin, pitopalvelun unohdettua kattaa lasten paikoille pikkulusikat.  

-hanne/jokke

7 kommenttia:

 1. Tää ois kyl kiva lahjaidea! Eikun korvan taakse!

  VastaaPoista
 2. VItsi miten jänskä idis, mä suunnittelen just meidän diy häitä ja heti alkoi sormet syyhyämään! Eiku pikkulusikkajahtiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän ei tarvitse löytää kuin n.60 lusikkaa ja on vielä vuosi aikaa ;)

   Poista
  2. Aaa..kyllä sit semmonen määrä tuossa ajassa löytyy :) Suosittelen kierrätyskeskuksia ja fidoja/spr kirppareita :)

   Poista
 3. Aivan ihana idea! :) Tätä on kyllä pakko joskus kokeilla itsekin! Tosin nähtäväksi jää, saanko vain kasan vääntynyttä modernia taidetta, vai pääseekö haluttuun lopputulokseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, modernitaidehan on aina hieno juttu :D Onnea matkaan :)

   Poista