2011/10/26

stop being sad!


Tämä on täysin ja kokonaan kopioitu idea sisustustauluun. Ekan kerran tämä(kin) tuli vastaan Pinterestissä. Alkuperäistä AWESOME -taulua on joku kai myynyt joskus Etsyssä, ja sen innoittamana on toinen joku kirjoitellut ohjeet taulun tekemiseen, ne löytyvät täältä. Tuo alkuperäinen taulu on superhieno (näkyvissä tuolla linkin takana yhdessä kuvassa). Mä en löytänyt yhtä kivan mallista taulupohjaa, olisin halunnut kapeamman. Mutta aina ei saa ihan kaikkea. Yllä oleva taulu meni pikkuveljelle tuparilahjana, alinna olevasta taulusta tulee varsinaisen käyttötarkoituksensa lisäksi onnittelukortti ylioppilaalle.


Mun taulupohja on Clas Ohlsonilta ostettu 46cm x 38cm kokoinen, kangas/pahvipohjainen tavallinen taulupohja. Maalina käytin FolkArt akryylimaaleja. Tuossa ylläolevassa taulussa käytin väriä nimeltä School Bus Yellow. Turkoosin taulun värin nimi on taas Sky Blue. En ymmärrä miksi.

Näitä tauluja voi kai tehdä monella eri tyylillä, mä päädyin nyt tähän sabluunasäätämiseen. Ylläolevan linkin teko-ohjeissa tuo sabluuna on toteutettu osissa, mä halusin kuitenkin tehdä yhden ison sabluunan niin ettei maalausvaiheessa tarvi yrittää mittailla että kirjaimet ja rivit on suorassa toisiinsa nähden. Se ei oo oikein mun vahvinta osaamista...Mä tein sabluunapohjan oikean kokoiseksi Photoshopilla. Loin photariin tuon taulun kokoisen pohjan, johon sommittelin tekstin halutulla fontilla ja välistyksellä. Tuo fontti taisi olla, yllättäen, Helvetica bold. Jokke ei ehtinyt mulle tässä kohtaa opastaa mitään näppärää photoshop niksiä 46cmx38cm kokoisen kuvan jakamiseen tulostamista varten, joten mä säädin tuon tehdyn taulupohjan tulostuskuntoon rajaamalla kuvan varmaan aika maallikkotyyliin ottamalla Image -> Canvas Size. Sieltä määrittelin sentit vastaamaan A4 kokoista paperia. Sitten  rajasin kuvan ensin ylävasemmalta lähtien, sitten yläoikealta, alhaalta vasemmalta ja alhaalta oikealta. Tallensin rajatun kuvan aina välissä pdf -tiedostoksi ja otin undo:lla takaisin ja rajasin kuvan seuraavasta kohdasta. Näin sain siis neljä A4:sta, jotka tulostin ja teippailin kasaan yhdeksi isoksi sabluunaksi. Sabluunan päälle vedin vielä kontaktimuovin. Sekava systeemi, mutta en keksinyt miten muuten olisin saanut tulostettua tuon juuri oikean kokoisena. Vinkkejä otetaan vastaan.

Sabluunan tulostamisen jälkeen mä maalasin koko taulupohjan keltaiseksi. Sitten puuduttavin vaihe, kirjainten leikkaaminen. Mä en leikannut kirjainten keskikohtia kokonaan irti (en halunnut näitäkään yrittää käsin kohdistaa), vaan jätin pienet "sillat" pitämään ne paikoillaan ja maalasin sitten lopuksi käsin myös siltojen kohdat valkoisiksi. Kun taulupohja oli kuivunut, kohdistin sabluunan siihen ja maalasin kirjaimet vaahtomuovitupolla töpötellen valkoisiksi. Tämän tein kaksi kertaa, sillä keltainen jäi ekan kerran jälkeen kuultamaan läpi.


Nämä taulupohjat on tosi kevyitä, joten kiinnityksen kanssa ei tarvi kummemmin temppuilla. Veljen taulun taakse laitoin rautalankaa kiinni ihan vaan teipillä. Koska ylläoleva taulu tulee toimimaan myös onnittelukorttina, maalasin sen toisen puolen valkoiseksi onnittelutoivotuksia varten ja liimasin siihen superhypermegaliimalla rautalangan hieman siistimmin kiinni.

Ja meidän kissat oli tietenkin isona apuna tässä projektissa. Vasemmalla ragdoll Unto, oikealle american curl Elma.

-hanne

9 kommenttia:

 1. Ei vitsit mikä teksti, nauroin! :D Ja ihanat kissat, miau!

  VastaaPoista
 2. ihana taulu! ainakin tv-sarjan How i met your mother:in Barney on tämän viisauden kertonut ystävilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin muisteltiin, kun näin tämän taulun netissä joskus. Erinomainen sarja ja erinomainen viisaus :)

   Poista
 3. moikka
  mahtava taulu! ja ihana blogi, eilen luin kaikki postaukset läpi yhdeltä istumalta.
  mietin, että olisikos jokella näin jälkikäteen antaa jotain nerokkaita vinkkejä, miten tuollaisen tekstitaulun saisi näppärästi väkerrettyä? itsehän en todellakaan ole synnynnäinen photoshoppaaja, joten en varmasti keksisi mitään sen helpompaa keinoa vastaavanlaisen taulun toteuttamiseen kuin sinäkään. eikä sillä, lopputuloshan on aivan mahtava, mutta kenties siihen saattaisi päästä pienemmällä päänvaivalla(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänkjuu tänkjuu!
   Konsultoin Jokkea, muttei siitä nyt ollut oikein apua... Yksi tapa voisi olla tietty että tulostaisi kirjaimet vaikka vain Wordillä, sitte leikkailee kirjaimet irti ja viivottimen kanssa asettelee (liimaa) ne halutulla tavalla tauluun ja heittää spraymaalia päälle. Kuivumisen jälkeen repii sitten vaan paperikirjaimet irti?
   Olisko se helpompaa? Oishan tossakin aika lailla säätämistä...Ei oo helppoa tämä :)

   Poista
 4. Tekeepä mieleni kysyä, että haluaisitko jakaa noita pdf-tiedostoja?
  Terveisin eräs joka ei ihan osaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! Sori hidas vastaus! Tuota, kyllä mä voin ne lähettää, jos jostain ne vielä löydä. Laitatko mulle mailia tuonne yläpalkissa olevaan olevaan mailiosoitteeseen, niin palaan asiaan :)

   Poista