2011/10/05

karkkitötteröt


Tämä ei ole hääblogi. 

Mutta meillä oli just häät, ja me tehtiin sinne paljon kivoja juttuja, joita voi varmaan hyödyntää muuallakin. Näin ollen: Karkkitötteröt karkkibuffettiin! Meidänkin häistä löytyi se jo pian perinteinen karkkibuffetti. Karkkipusseiksi me haluttiin jotain muuhun tyyliin sopivaa, ja yllättäen, itse tehtyä. Mä haaveilin vanhaa popcornitötteröä muistuttavista paperisista, no, tötteröistä. Yritin vääntää niitä ensin epätoivoisesti lahjapaperista liiman ja teipin kerta. En suosittele. Mutta sen sijaan suosittelen vanhaa kunnon skräppipaperia ja nitojaa. Tässä vähän tarkemmin:

Meidän tötteröt on tehty Tilda 12x12 tuumaisesta skräppipaperista. Arkit leikkasin neljään osaan, eli noin 15,5 x 15,5cm kokoisiksi neliöiksi. Tildan paperi oli ehkä aavistuksen turhankin jäykkää, mutta toimi loppujen lopuksi hyvin. Tötteröiden tekemistä helpotti huomattavasti pahvinen muotti, jonka ympärille taivuttelin paperin. Näin tötteröt olivat ainakin lähes samankokoisia. Oikean muodon hakemisen jälkeen niittasin tötterön muotoonsa kahdella niitillä.


Tötterön kärjen päädyin vielä taivuttamaan, vaikka olisihan tötterö toiminut varmaan tuollaisenaankin. Mutta mun mielestä tötteröstä sai kärjenkin niittaamalla vielä vähän tukeavamman plus kärki pysyi käännettynä siistimpänä.


-hanne

8 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä ohjeesta! Tämän aion "pölliä" omiin häihini! :)

  VastaaPoista
 2. Jes! Tätä mä olen etsinyt! Kiitos :)

  Nim. Ei sitä tötteröä siis pyöreästä paperista tehdäkään...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ole hyvä :) Ja joo ei, mutta pyöreästä mäkin oon joskus yrittänyt tehdä...se tuntuis jotenkin niin loogiselta?? :D

   Poista
 3. Kiitos tästä ihanasta ideasta! Otin käyttöön :)

  Tässä noin 70 tötteröä toistaiseksi tehneenä voinen jakaa pienen vinkin muita ideavarkaita varten: niittien sijaan käytin ohutta ja vahvaa askarteluliikkeestä ostamaani kaksipuolista teippiä. Sitä kun laittaa yhteen reunaan (siihen jonka taittaa päälimmäiseksi) niin johan pysyy hyvin! Näin ei tarvitse taittaa tuota kärkeäkään kun se sulkeutuu tosi hyvin.

  Montako muuten teitte per vieras? Itse ajattelin tehdä kaksi, meillä kun on suolaistakin pikkunaposteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli hyötyä :)

   Aaa...mä yritin tehdä jossain kohdin kakspuoleisella teipillä kans, mutta mulla oli jotain ihan tavisteippiä, eikä se pitänyt ku tuo pahvi oli niin jäykkää. En mä tajunnut että sitä vois olla vahvempaakin :D Kiitos vinkin jakamisesta!

   Me tehtiin näitä itseasiassa vähemmän kun vieraita, olikohan niin että tehtiin joku about sata+vähä päälle tötteröä, vieraita oli reilu 140. Näitä jäi käyttämättäkin joku 30kpl! Mutta meillä oli vaan karkkia...kaikki vieraat ei ottanu yhtään, osa napsi parit vaan käteen ja ne jotka söi paljon, käytti kai sitten samaa kuppia...mut jos on just muutakin kun karkkia, niin näitä menee varmasti enemmän...kun ihmiset ottaa varmaan eri naposteltaville eri kippoja. Kiva idea laittaa tarjolle "moneen makuun" syötävää :)

   Poista
 4. Aattelin linkata apinointini (:

  http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/2013/07/tottoroo-totterot-snacksibuffaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos apinoinnista, se on aina mieluisaa! :)

   Poista