2015/11/03

LANKA- JA VÄRIMAAILMASSA





Pääsin osallistumaan Oulunkylän Lankamaailmaan viime keskiviikkona bloggareiden tapaamiseen. Ja mukavaahan siellä oli, niinkun nyt vaan voi aina olla, kun kerätään yhteen läjään, lankojen keskelle, joukko samanhenkisiä sekä saman intohimon omaavia naikkosia. Meitä oli muuten aika joukko, parisen kymmentä bloggaria, osa tuttuja, osa uusia tuttavuuksia. 

Tapaamisen aikana saatiin pieni esittely syksyn uutuuksista ja lisäksi taideterapeutti Merja Lieppinen oli paikalla kertomassa värien merkityksestä. Lieppisen avustuksella on myös Lankamaailman langat on järjestelty uudelleen sateenkaaren värien mukaan, sillä luo harmoniaa ja rauhoittaa mieltä. Koulussa me ollaan myös käyty läpi jonkin verran värien vaikutuksia, että sinänsä asia ei ollut aivan uutta, mutta kuulkaas kun taas tuli mieleen, että mä tarvisin kyllä todella jotain syvempää väriopastusta! Mulla on jokseenkin heikko värisilmä ja vielä heikompi värirohkeus. Usein törmään tilanteeseen, missä selitän vaikka äidilleni siitä "sinisestä paidasta mikä mulla on" ja aikani selitettyä käy ilmi, että äitini mielestä se on selvästi vihreä eikä todellakaan sininen. Ja toinen tyypillinen tilanne on se, että seison lankahyllyn edessä, ihailen kaikkia ihania värejä, harkitsen, mietin, tuumaan, ja ostan lopulta harmaata kahdessa eri sävyssä. Tai sitten otan muutamasta väriyhdistelmästä kuvan ja lähetän sen Jokelle ja kysyn että mikä toimisi. Ni tai valkkaan sen saman keltaisen/sinisen minkä aina!

Työhuoneen Susanna joskus antoi mulle vinkin (kun valittelin värinössöilyäni), että ota kolme väriä, mitä et missään nimessä yhdistäisi, ja sitten yhdistä ne. Siinäpä vinkki! Mutta mä en kuulkaas oo vieläkään tähän tarttunut, vaikka sain vinkin varmaan kaksi vuotta sitten...Voisin kyllä ensivuoden tavoitteeksi ottaa jonkinmoisen värirohkaistumisen!






Ai niistä uutuuslangoista piti vielä sen verran sanoa, että mieleen jäi erityisesti Home Decon juutti/akryylilanka joka vois passata tosi hyvin esim. sisustustuotteiden tekoon, Renew Wool -kierrätysmateriaaleista osin tuotettu, kauniin sävyinen villalanka sekä Onion Knitin Nettle sock villa/nokkoslanka. Jälkimmäistä oli ilokseni sujautettu pari kerää pussiin, jonka Lankamaailma meille lahjoitti, se nimittäin kiehtoi mua ehdottomasti eniten. Osittain siksi kun omaan lapsuudesta asti kumpuavan innostuksen nokkoslankaa kohtaan, mutta myös koska lanka oli vaan yksinkertaisesti kaunista! Siinä on kaunis kiilto, ihanat murretut värit, ja se on mukavan pehmoista. Jopa niin, että sukkien sijaan suunnittelin neulovani siitä huivin. Ja nyt kun on värikin valittu mun puolesta, niin ei tarvi kun vaan aloittaa!

-hanne


PS. + HUOM kaikki Tampereen kässämessuille suuntaavat!

Me tuumittiin Hupsistarallaa -blogin Terhin ja Mehukekkerit -blogin Veeran kanssa että lyödään lukkoon jokinmoinen aika pienelle yhteisneulontatuokiolle Tampereen käsityömessuille! Niin että tiedoksi te kaikki bloggaajat ja lukijat, blogittomat ja lukemattomat (haa!), että jos vaan suinkin on semmoinen fiilis, niin tulkaa istahtamaan hetkeksi meidän kanssa Tampereen kässämessujen lauantaina (14.11) klo 13.00 bloggareiden "Meeting point" alueelle. Tarkoitus on siis hyvin epämuodollisesti ja epävirallisesti tovi hengähtää, neuloa ja tavata, koska mikäs sen mukavampaa :)

15 kommenttia:

  1. Oli hauska ilta ja kiva tavata :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli! Siis molemmat, hauska ilta ja kiva tavata :D

      Poista
  2. Jos vain saan aikatauluun sopimaan, tulen neulomaan kanssanne toviksi ensi lauantaina :)

    VastaaPoista
  3. Pitääkin muistaa tuo yhteisneulontahetki! Olisi tosi kiva tavata muita käsityöblogaajia :) Varsinkin, kun olen näemmä lähdössä messuille kokonaan ilman seuraa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä korvan taa ja kalenteriin ja kaikkialle muuallekin! :D Mä ainakin oon messuilla äärimäisen huonoa seuraa jos oon matkassa jonkun kanssa, kun aika menee kuiteski vaan kojujen katseluun :D Mut tokihan sitä on hauska välillä muutama sana vaihtaa...mut tuu siis vaihtaan meidän kans :)

      Poista
  4. No hui, miten hienon näköistä!
    Voisin yöpyä tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta siinäpä idea! :D Me jo siellä ollessamme mietittiin että vois olla hauska järjestää synttärit lankakauppaan, mutta miksei yöbileetkin :D

      Poista
  5. Lankamaailma on kyllä niin ihana paikka! En ole aikaisemmin kuullut tällaisesta bloggareiden tapaamisesta, miten tuollaisiin pääsee mukaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinäpä kysymys! Mä sain maililla kutsun suoraan lankamaailman ihmisiltä, varmaan he ovat vaan haalineet jengiä kasaan? Voishan heille laittaa mailia ja kysyä? Vähän lupailivat keväälle uutta tapaamista :)

      Poista
  6. Kauniin väripläjäyksen sait illan aikana kuvatuksi. Oli todella kiva tavata. Tampereen messuille tulen tänä vuonna ekaa kertaa, mutta perjantaina, joten ei tällä kertaa tavata rentouttavan neulontahetken tiimoilta. Mukavaa marraskuuta. Terkuin Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä kiva tavata :) Ja harmi kun ei nyt osu päivät, tai mähän oon kyllä jo perjantaintainakin messuilla, siis pe ja la...ehkä pitää sopia pe semmoinen lämmittelytapaaminen? :D Mukavaa marraskuuta sinnekin!

      Poista
  7. Käytiin pari viikkoa sitten siskon kanssa samassa liikkeessä, ja puhuttiin just värijutuista. Mulla oli ajatuksena ostaa muutamaa eri väriä tiskirättejä varten, ja ostin sitten kirkkaanvihreää, kirkkaanoranssia ja semmoista turkoosihtavaa sinistä, sisko väitti että mulla on vähintään värisokeus tai aivohalvaus. :D En isoihin pintoihin ostais noin räikeitä värejä, mut aattelin et muutaman pitsineuleharjoitus-tiskirätin voi aivan mainiosti tehdä semmoisista väreistä mitkä näkyy kaivolta kotiin. :) Väreillä hulluttelu on silti hauskaa, vaikka välillä iskeekin pakko tehdä jostain "asiallisesta" väristä vaikka sukat.

    VastaaPoista
  8. Me ollaan Minnan kanssa tulossa lauantaina messuille ja täytyykin tulla myös tapaamiseen! Tosin neuleita ei varmaankaan muisteta ottaa mukaan... ;)

    VastaaPoista
  9. Kiitos inspiroivasta blogista Hanne! Olen seurannut sinua jo tovin, ja lähetän sinulle haasteen blogissani: http://kotonaparas.com/starligth-blogger-award-ajatuksia/
    Iloisin syysterveisin, Heli

    VastaaPoista