2015/11/19

SUOMEN KÄDENTAIDOT 2015



Tampereen kässämessuilla se minäkin olin! Koko alkuviikon on pukannut postauksia messuista, onpa ollut hauska lukea millaisia bongailuja ja ostoksia muut on tehnyt. Meikä nyt aivan ilmeisen mattimyöhäisenä liittyy postausten putkeen! 

Messut nautin niin kuin mun mielestä kuuluu; kaksi pitkää messupäivää maustettuna hotellihyöpymisellä! Ainut piiiikkanen ero oli, että elämäntilanteesta johtuen mukana seikkaili bebe vaunuineen. Ei laisinkaan optimaalisinta, mutta tänä vuonna se oli tämmönen tilanne. Huoltojoukkoina mukana oli onneksi taas äiti, joten pystyttiin välillä vuorottelemaan vauvavahtihommissa. Mutta kyllä kuulkaas silti se kiertäminen oli vähän eritasoista kuin aikaisemmin. Pitikin tehdä myönnytyksiä, joita yksi on se, että en nyt saanut olleskaan niin kattavaa raporttia koottua, kuin olisin halunnut. En myöskään tänä vuonna yksinkertaisesti ehtinyt oman messuvierailuni päätteeksi kiertää lankakojuja ja toteuttuaa parina viime vuonna toteuttamaani "mikä oli suosituin lanka" -kyselyä. Harmittaa ja oikeesti olisin halunnut lisätä kyselyyn myös kangaskaupat ja suosituimman kuosin! Mutta ens vuonna sitten.

Ai ni! ja vaikka messuilla kuvaaminen on muutenkin hankalaa väenpaljoudesta ja vaihtuvista valaistuksista johtuen niin vauvan mukana roudaamisen lisäksi kehitin itelleni vielä lisähaastetta nakkaamalla kameran hotellin lattialle. Objektiivi sanoi naks vaan ja kuvia ottaessa pitikin kikkailla että mötikkä pysyi kasassa. Tosi hyvä! 


TUOTTEET / OSTAJALLE

Koruinan puiset valokuvakorut. Niitä saa myös omilla kuvilla, käykää tsekkaamassa!
Wood4u:n kauniit ja orgaaniset puukorut ja koriste-esineet.

Napikkaan ihanat lastenvaatteet, tuo Konsta-huppari on kerrassaan mainio!

Voi nostalgiaa! RIP norjalaiset villapaidat :D Willatar Redesing jatkaa niidenkin elämää uusina tuotteina!


Nyt kun kässämessuja on tullut kierrettyä useampana vuotena aikas aktiivisesti, niin paljon tulee vastaan jo vanhoja tuttuja myyjiä. Mutta kuten joka vuosi, niin kyllä sitä joka vuosi löytää tästä käsittämättömästä kädentaitajien määrästä (kolme messuhallillista!!) aina jotain uutta ja toisten blogaajien postauksista huomaa, että on ite missannut vaikka mitä. Tänä vuonna tutkin valmiiden tuotteiden tarjontaa vain tooosi pintapuolisesti, ja tässä onkin vaan ihan pari mieleen jäänyttä.

Niinkuin Seinäjoen kässämessuillakin, jännästi silmiin osui nyt opiskelujen myötä puutuotteet ja rautatuotteet, kuten nyt vaikka nuo puiset korut! Tuo Wood4u tekee ihanuutensa alusta asti ja oman metsän puista, Koruina taas yhdistää puuhun kivasti vanhoja valokuvia tai vaikka omiakin kuvia. Mä tykkään! Kierrätystuotteet on tulleet jäädäkseen, ja hyvä niin! Nyt mieleen jäi erityisesti Willatar Redesignin tuotteet, siis varsinkin nuo norjalaisista villapaidoista tehdyt jutut. Mä oon katsokaas elänyt ajan, jolloin (yläasteella) joka jäbällä oli toi neule päällä. Niiiiin nostalgista! Willatar järjestää myös työpajoja, jos mielii joku mielii päästä kässähommiin ohjatusti. 

Myös lastevaatekojuja tutkin tänävuonna tarkemmin. Mä oon valitettavasti onneton ostaja kun tykkään ennemmin tehdä itse, mutta nyt osaa ihan eri tavalla arvostaa muiden työnjälkeä ja oivalluksia näissäkin jutuissa. Esimerkiksi Napikkan ihanan hupparin huppumalli oli aivan loistava! Lisäksi pitää vielä nostaa esiin Käskimalluksen kirjotut heijastimet, joista unohdin nyt napata kuvan. Kauneimmat heijastimet koskaan ikinä milloinkaan!

MATERIAALIT / TEKIJÄLLE

Taito Pohjois-Karjalan makramee -seinävaate





Materiaalit, niistä mä tykkään. Vaikka ostokset oli mulla maltilliset, niin musta on vaan niin ihana käydä hypistelemässä asioita joista voisi tulla vaikka mitä. Ne inspiroi mua ehkä vielä enemmän kuin valmiit jutut ja muiden oivallukset! Aikataulullisista haasteista ja omista mielenkiinnonkohteista johtuen keskityin nyt lähinnä kangas- ja lankakauppoihin, vaikka toki piti nopeesti käydä pyörähtämässä myös Succaplokissa ja parissa ompelutarvikkeita myyvässä kojussakin.

Mähän oon tässä kuluneen vuoden aikana aloittanut vakavan luokan kangashamstrauksen lankahamstrauksen lisäksi. Ei hyvä! Messuilla olinkin ekaa kertaa tosissani kiinnostunut myös niistä kangaspöydistä, ja se kuulkaas toi uusia ulottuvuuksia tähän touhuun. Kangaskojuilla menee nääs ne halutuimmat kuosit HETI ja niiden saamiseksi saakin tehdä vähän töitä. Niinpä heti messuille päästyäni käytännössä juoksin Viljamin puodin kojulle nappaamaan sitä minttua Pandaa, siltä kiireellä Verson puotiin hamstraamaan Ahman perintöä ja sitten vielä  INDIE Fabricsiin tsekkaamaan uutuudet. Kangaskapinan kojulla olin molempina päivinä liian myöhään, enkä saanut haluamaani harmaata, edullista joustokollaria. Melkein ostinkin sitten lohdutukseksi tosi hämmentävää  jouluista digiprinttiä (ja nyt tuo sama kangas oottaa heikkoa hetkeä nettikaupan ostoskorissa...). Tyyne-Esterin  ja  Poppanavakan kojutkin kollasin läpi. Lankakauppojen osalta kävin hivelemässä TitityynSnurren, Vihreä vyyhdin, Tapion kaupan ja Lentävän lapasen valikoimia. Kerässä lopulta taivuin Madelinetoshin uskomattoman kauniin vyyhdin edessä. 

Messuilla tulee muuten joka vuosi vastaan myös joitakin uusia tekniikoita. Tai jos nyt ei uusia, niin ainakin semmoisia "ai niin tääkin on olemmassa, pitäis kokeilla" -juttuja. Tänä vuonna mulle sellainen oli Taito Pohjois-Karjalan Makramee-solmeilu tekniikka. Näin joskus pätkän tekniikaa telkkarissa ja silloin jo mietin että tuota pitää kokeilla. Perinteisten seinävaatteiden ja amppeleiden lisäksi voisin kuvitella että tuolla voipi tehdä vaikkas ja mitä! 

Ai ja yksi ehdottomasti mainitsemisen arvoinen tämän vuoden löytö oli nuo kuvittaja Pia Westerholmin valtavan kauniit siirtokuvat! Nämä on siis tarkoitettu siirrettäväksi vaaleapohjaiselle kankaalle. En yhtään osaa sanoa mitä näistä tulee, mutta pakko oli saada! Joku kassihommeli nyt ainakin voisi olla ihana. Pialla ei ole nettikauppaa, mutta etunimi.sukunimi ja luukku.com niin kuulemma voisi mailitsekin näitä tilailla ;)

Omista ostoksista löytyi siis kangasta, lankaa, siirtokuvia ja Silmuccamerkit



Ja vielä muita juttuja...

Me oltiin Hupsistarallaa Terhin ja Mehukekkereiden Veeran kanssa sovittu että lauantaina pidetään pienet vapaamuotoiset kässätreffit. Noh, pidettiinhän me, mutta mun osalla ei kyllä voinut kässästä oikein puhua, kun vauvelsson oli siinä kohtaa kiivaasti murkinaa ja jaloittelua vailla. Mutta vaikka neule jäikin siis sinne vaunukoppaan koskemattomana, niin olipa mukavaa silti nähdä taas sekä vanhoja tuttuja että uusia tuttavuuksia. Niin ja kiitos messujen järjestelijöille tuosta Meeting point -alueesta! 

Vauvahommista vielä sen verran, vaikka kyseessä ei tietty olekkaan perhemessut, niin elämää olisi kyllä helpottanut jonkin moinen lastenhoitohuone/tila, jossa olisi hoitopöydän, vesipisteen ja mikron lisäksi ollut myös vaikka joku pieni matonpalanen mihin tommosen ryömiväisen/seisovaisen olisi voinut hetkeksi laskea. Vaipanvaihdot me kyllä hoidettiin just siellä missä satuttiin ne hoitamaan, kun ei tuo kiemurtelija muutenkaan pitkään paikallaan pysy, mutta ruoan lämmittäminen olisi ollut kyllä helpompaa, jos tuolla kohtalaisen jättimäisellä messualueella olisi ollut käytettävissä enemmän kuin kaksi mikroa. 

*****

Mutta siis, jos joku on jaksanut lukea tänne asti, niin toteenpa vielä, että oli kokonaisuudessaan taas mitä mukavimmat messut! Mä vaan nautin suunnattomasti siitä vilskeestä ja messufiiliksestä, johon ei pääse käsiksi missään muualla. Niin että ensivuonna taas, aivan ehdottomasti!

-hanne

27 kommenttia:

  1. Ihana palata messutunnelmaan vielä uudestaan! Paljon oli nähtävää, multa vaan jäi kaikki ostokset tekemättä, kun haahuilin ympäriinsä ihailemassa :D.

    VastaaPoista
  2. Mä kyllä tykkäsin kanssa messuista tosi paljon! Ja tästäkin bongasin vaikka mitä ihanaa, mikä on itseltä mennyt ihmisvilinässä ohi, vaikka siskoni kanssa kierrettiinkin järjestelmällisesti joka käytävä läpi. Ihailtavan hillityt ostokset, mulla lähti mopo keulimaan ja messusaalista voi kurkata Instagramista... :D Onneksi olin säästänyt messuja varten koko vuoden, ja aloitin taas jo säästämisen ensi vuotta varten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo joka kerta jää vaikkas ja mitä huomaamatta, mutta sit ens vuonna! :) Ja kävin kattoos sun instakuvan, todella lähti vissiin keulimaan :D :D Mutta aivan ihastuttavia ostoksia!!

      Poista
  3. Se on kyllä kumma juttu, miten sitä joka vuosi onnistuu missaamaan jotain mitä muut näkee, mutta itse ei ole muka nähnyt. Minua jäi harmittamaan nimittäin nuo siirtokuvat ihan tosi paljon.

    Ja oli kiva nähdä! Olihan siellä paljon vauvoja, mutta ensi vuonna taas uudella kokoonpanolla. Oma 5v tyyppi kyselee jo milloin pääsee itse mukaan, joten ei mene montaakaan vuotta kun messut kiertää taas lapsen kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta! Mä onneks ihan viime minuuteilla bongasin noi siirtokuvat, olis kyllä harmittanut! Mutta hei, niitä voi tosiaan kuulemma mailitsekin tilata :)

      Ja juu oli kyllä kiva nähdä uudemman kerran! Ehkä meillä on sit vähä myöhemmin semmonen bloggarit ja vähän isommat lapset -tapaaminen ;)

      Poista
  4. Ihana postaus enkä kyllästy kenenkään messupostauksiin, sillä näen, että moni asia on jäänyt minulta näkemättä, vaikka kävin kolmena päivänä. Kirjoitan lisää niistä messuista, kunhan olen toipunut kuumeilusta ja messuähky on jo onneksi takanapäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kyllä totta että näitä on vaan kyllä niin kiva lukea! Paranemisia sekä ähkystä että kuumeesta (kumpi on pahempi? :D)

      Poista
  5. Kiva messuraportti, kiitos. Ite en ollut siellä mutta oon kaikki bloggaukset lukenu mitkä on vastaantulleet. Mukavasti erilailla kaikki kirjoittaa ja kuvia on paljon eri näkökulmista.
    Kyllä on pakki ens vuonna mennä (muutama vuosi on nyt taukoa ollut).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuolleen saakin kyllä varmaan lopulta aikas kattavan kuvan messuista :)

      Poista
  6. Kiva lukea siunkin messurapsa :D Ensi vuotta ja messuja ilman vauvaa odotan innolla jo nyt!

    VastaaPoista
  7. Mukava oli nähdä jälleen messuilla! Noihin siirtokuviin en törmännyt, täytyykin tilata sähköpostilla muutama. Aika ihania bodeja sais ainakin tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä kiva nähdä! :)
      Ja tulis kyllä varmaan aikas kivoja bodeja tai paitoja taitaitaita :D

      Poista
  8. Onpas kiva kooste sulla :) Mua harmittaa, kun olin ilmoittautunut paikallisen käsityökeskuksen makrame-kurssille, mutta ammaongelmien vuoksi jouduin perumaan :( Mutta toiste ehkä, kivannäköisiä ovat! Paljon tosiaan huomaa missanneensa messuilla, kun näitä muiden juttuja lukee ;)

    Bongasin muuten sut, kun viiletit melko vauhdikkaasti kärryjä lykäten, lapsi kainalossa teidän tapaamiseen. Jotenki tuntu, että parempi olla nykäsemättä hihasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kyllä jäi tosiaan kiinnostamaan toi makrame! Pitää ehkä vaikkas juutuben avustuksella koklata vähä! :)

      Ja hei voi ei olisit nykässyt vaan :D Ja mä vähä vilkuilin että ilmestyisitkö ehkä sinne miittinkiin :) Ois ollu hauska jutella enemmän ku äsjoella :) Mut siis joo, olin ehkä aavistuksen pinna kireellä siinä kohtaa, kun meinas vähä aikataulut mukamas pettää ja rasitti keskellä käytävää seisoskelevat ihmiset (niinkun niitä varmaan ärsytti minä vaunujeni kanssa :D :D ) mut saatoin tosiaan näyttää vähä vaikeesti lähestyttävältä siinä :'D

      Poista
    2. Me mentiin siitä miittipaikan ohi h-hetkellä ja Terhin näin vilaukselta (myös messuhulinasta hänet bongasin), mutta jatkettiin tosiaan matkaa. Ainut tauko oli pakollinen kahvitauko, muuten kierrettiin ahkerasti klo 11-16 :'D

      Sitä väkeä oli sillon iltapäivällä ihan älyttömästi ja voin vaan kuvitella, kuin se vaunujen kans ottaa päähän, ku on kiire ja väistämisen sijaan saa vaan vihasia katseita :(

      Poista
  9. Kivasti jäsennelty kokonaisuus ja mukava nähdä taas uusia kulmia. Ensi vuonna pakko kyl päästä tuonne.

    VastaaPoista
  10. Ihanan elävästi kerrottu Tampereen reissu. Oli mukava palauttaa mieleen viime viikon kohokohta. Mahtavat messut oli... Onnistuit näköjään löytämään silmukkamerkkejä... en tiedä mikä puusilmäys vaivasi, kun jäivät kokonaan messuilta näkemättä... jota edelleen ihmettelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä mukavat messut! Sun pitää tehdä jälkiostokset netitse ;)

      Poista
  11. Hauskaa, että alussa samat korut kuin minulla. 😃 Messujen runsas tarjonta antaa eväitä meille moneen makuun. Kiva postaus! Sinnikäs olit, kun vaavin kanssa jaksoit pyöriä. Viikonloppua! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no ihmekkös tuo, hienoja ovat! :D
      Kyllähän se vähä sinnikkyyttä(kin) vaati :)

      Poista
  12. En päässyt Seinäjoelle, enkä Tampereelle (että nuo työt haittaa välillä pahasti :))
    Nuo kellot, jokainen... ihania Seinät on (perintö)kelloja täynnä, vaan aina olis uutta ideaa lisää kelloille :)
    Jos mä viihtyisin roikkuvissa korviksissa, niin tuossa kuvakavalkadissa olis monta suosikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työt kyllä sotkee välillä totaalisesti tätä harrastusta! :D Kellot oli kyllä ihania! Ja mulla on vähä sama, itse asiassa yritin vähän etsiäkin ei-roikkuvia korviksia, mutten löytänyt. En oo enää hetkeen oikein osannut pitää roikkuvia.

      Poista
  13. Upeat messut oli, nämä olikin minulle ensimmäiset laatuaan:) Ja ensi vuonna ehdottomasti päästävä uudestaan:) Messuostoksia tuli tehtyä aika vähän, kojuja oli silti mukava kierrellä, ihmetellä ja ihastella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se mullakin meni, eka oli ensimmäiset ja sen jälkeen aina pakko päästä :D Eikä mullakaan yleensä mitkään superisot ostokset ole ollut, se tunnelma se on se tärkein! :)

      Poista