2015/11/10

LOISTAVILLE ISILLE
Meillä vietettiin ensimmäistä isänpäivää, johon tietenkin kuului isän sekä paapan&papan lahjontaa. Ja olkoonkin kliseistä, niin mun mielestä oli ihana saada lahjuksiin näkyviin vauvankin kädenjälki, tällä kertaa aivan kirjaimellisesti! 

Paappa&pappa saivatkin (päivän myöhässä, syytän postin lakkoja!) kortit, joissa oli piirrettynä ja "väritettynä" Millin kädenjälki. Ja väritytksestä siis vastasi luonnollisesti taiteilija itse, äidin hienoisella "juu ei suuhun vaan paperiin" -avustuksella. Korteissa killui lisäksi mukana Millin kädenjälkikaavalla tehdyt heijastimet. Niistä tuli aika liikuttavat! Idean lainasin Saumanvara -ompeluryhmästä, kiitos vaan nerokkaalle keksijälle! 

Itse isä sai oman heijastimensa lisäksi myös taulun. Ja ai että sen tekeminen oli hauskaa, varsinkin vauvan mielestä! Sanomalehtivuoraus kylppärin nurkkaan, vauva vaippasilleen ja myrkytöntä sormiväriä läjissä eteen. Niin ja taulupohja. Taas sain hieman avustaa, että väri päätyi noin niinkun suurimmaksi osaksi tauluun, vaikka tietenkin pesulle siitä sitten lopuksi päädyttiin. Vinkkinä, että kun vauvaa on ennen maalausta hieman rasvaillut (ihan vaan perusrasvalla), niin sormiväri lähtee pienellä huutaisulla helposti pois.


Käden mukaan piirretty kaava, huopapohja ja heijastinkankaiset kädet

Heijastimen rakenne on simppeli, kaavan avulla heijastinkankaasta kädet (huom toinen peilikuvana ;) ) ja askarteluhuovasta toiset. Huopien väliin ompelin nahkasuikaleen ja sitten asettelin heijastinkankaat huovan molemmin puolin ja tikkasin koko paketin kasaan. Tarkka saa olla että tikki osuu koko ajan molemmilla puolilla heijastimeen, mutta kun ajelee rauhassa, niin homma onnistuu. Toki kangasliimalla kiinnitys ennen ompelua voisi ehkä vielä auttaa. Niin ja tikkiä ei tietenkään kannata ommella ihan reunaan. 

Toivottavasti kaikkilla oli ihana isänpäivä! 

-hanne

14 kommenttia:

 1. Aivan huikeet heijastimet!!! Ehdin jo miettiin että ens vuonna sitten mutta onhan tässä joulukin tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks oo aika kivat! Ja tosiaan, jouluhan se on vielä edessä ;) Pienemmän kans vois tehkä jalkapohjastakin, vaikka onhan tossa kädessä vielä ehkä jotain symbolisempaa, tai mä ainakin näen sen (vauvalomapehmoiluissani, heh) semmosena varjelevana ja autoille stop merkkiä näyttävänä :)

   Poista
 2. Mahtavat heijastimet, nytkun muistais ostaa heijastinkangasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää toteutukset voi joskus kaatua tai ainakin hidastua yllättävien ongelmien takia :D

   Poista
 3. On kyllä herkkikset heijastimet. Hieno idea siltä ken keksi, kiva kun jaoit tännekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kyllä jotain tosi liikuttavaa :) Ja hieno idea tosiaan!

   Poista
 4. On tosi hienot heijastimet! Taidanpa etsiä vanhoja piirustuksia.. ja tehdä jälkikäteen tuollaiset. Ne on tyylikkäät, vaikka lapsi olisi kasvanut jo isoksi.

  P.S Onko sulla ohjetta 2012 lokakuun ( pipo kuvassa ) olevaan harmaaseen pitkään kaulaliinaan. Langan paksuus, jos ei merkkiä ole ja hieman miten se on tehty. On meinaan niin hieno ja ajaton! Ajattelin tehdä joululahjaksi äidille. Yst terv. Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sehän tuo vaan lisää nostalgiaa jos lapset on jo isoja :)

   Jos tarkoitat tuota "Hattutemppu" postauksessa ( http://www.eilentein.com/2012/10/hattutemppu.html ) näkyvää kaulahuivia, niin se on mun Tadaa -huivi, johon ohje löytyy täältä http://www.eilentein.com/2012/11/tadaa-huivi-scarf.html Tuota mallia on helppo muokata vähän kaulahuivimaisemmaksi :)

   Poista
 5. Oi miten mahtava idea!! Ihan pakko tehdä jokin heijastin-joululahja koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. Hienot, ja tosiaan loistoidea joululahjaksi! Olisko sinulla vinkata hyvää kauppaa/verkkokauppaa, mistä heijastinkangasta saisi edullisesti hankittua?

  riikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ei mulla itseasiassa oikein oo, ottaisin itekkin mielelläni tuon vinkin vastaan :D Mä oon ostanut aina hobbypointista helsingistä, mutta se on kivijalkakauppa ja metrihinta on aika kova :/

   Poista
  2. Niin mä pelkäsinkin :). Mutta jos tulee vastaan, niin saa myöhemminkin vinkata!

   riikku

   Poista