2015/09/14

VAUNUN VARUSTELUA #2





Kesän aikana Milli on hypähtänyt vaunukopasta rattaisiin, minkä myötä viime kevään vaununvarustelut vaati vähän päivitystä. Ja ilmeisesti keväällä mä onnistuin skippaamaan jokaisen vähänkään sateisen kelin, kun vasta nyt syksyn sateilla on tullut tarve suojella jotenkin vaunukopassa kulkevaa tavaraa kuraroiskeilta. Niin että näillä eväillä siis uusiin varusteluhommiin!






Vaunupeitto on ollut erinäppärä päikkäreillä lasitetulla parvekkeella loppukesän puoliviileillä keleillä. Pipo vaan päähän ja ehkä joku kevyt takki ja muuten peittoa päälle. Peitto vaunuihin syntyi yyberkoleesta Aarrekidin Monsters -kankaasta. Toinen puoli Kangaskapinan edukasta, vaaleanharmaata joustocollegea. Kuvista vähän huonosti välittyy tuon harmaan sävy, mutta se on mun mielestä tosi ihana! Lämmin, ehkä aavistuksen violettiin taittuva harmaa. Peiton koko on 100cm x 80cm. Toisen lyhyen sivun reunan lähistölle ompelin sivusauman sisään nauhat, joiden ajatuksena on kevyesti kiinnittää peitto vaunuihin. Nimittäin jo neitsyt matkallaan (ennen näiden nauhojen lisäämistä) noukin peiton pariin otteeseen maasta ja vielä useammin renkaiden välistä.




Rattaiden pehmuste pehmittää ehkä vähintää yhtä paljon äidin ja isän mieltä, kuin itse käyttäjän istuinta. En siis olleskaan tiedä mitä Brion tädit ja sedät tämän tarpeellisuudesta tuumaisivat, mutta omaan käteen tuo pelkkä rattaiden istuinosa tuntui paitsi kesäkuumalla hiostavalta, niin myös kovalta. Ja siihen nyt pitäis tuo oma sydänkäpynen kipata nukkumaan! Siispä ompelin pehmusteen.

Nyt kun käyttäjä ei vielä juurikaan pääse lätäkköihin mönkimään, valitsin mieluummin pehmeän ja hengittävän materiaalin, likaa hylkivän ja esim. pyyhittävän matskun sijaan. Materiaali onkin ihan vaan lakanakangasta, vahvistettuna tukevalla liimakankaalla. Katsotaan joskos myöhemmin tulee tarve toiselle pehmusteelle toisenlaisista materiaaleista. Pehmusteen välissä on selkänojan kohdalla kaksi ja pepun alla kolme kerrosta 100g vanulevyä. Ai niin, kokeilin pehmusteen toiselle puolelle tehdä kuosia perunalla painamalla, mutta jotenkin tuo pilkullinen puoli näyttää niinkuin pehmusteelle olisi joku rokko pukannut päälle! Ja onhan tuo vähän rauhallisempi tuo yksivärinen muutenkin.

Meinasin teille ohjeenkin vaunupehmusteen tekemiseen väsätä, mutta juurikin silmiin sattui oikein eripätevä tutoriaali JabaDabaRuu -blogissa tähän samaan puuhaan. Tuossa yllä kuitenkin abouttiarallaa mitat omasta Brio Smileihin sopivasta pehmusteesta.





Se kolmas vaunuvarustelu tuli ajankohtaiseksi, kun vähän vauhdikkaasti työnsin vaunuja lätäkön läpi. Siinä kuran roiskuessa tuli mieleen, että mulla matkaa vaunukopassa lähes aina mukana suht tyyris rengasliinakin, jota tuskin kuravesi kaunistaa. Jäin tuumailemaan sopivaa materiaalia suojapussukan tekoon, ja sitten samoihin aikoihin Prisman alekorista käteen sattui tuollainen kangasmainen suihkuverho hurjaan neljän egen hintaan. Mukaan vaan ja saksien alle! 

Tein pussukasta jumppakassihenkisen, jossa nuo olkaimet kiinnittyvät klipsuilla reppuun. Näin saan myös kassin kevyesti kiinnitettyä vaunuihin, kun vedän olkaimet kulkemaan tuosta tangon yli. Joo, olen ehkä vainoharhainen, mutta niin inhottavia tarinoita on tullut vastaan tilanteista, joissa pitkäkyntinen on vaunuista nopsasti napannut jonkun pussukka mukaan. Ehkä tuollainen pieni kiinnitys suo hieman mielenrauhaa!


Pussukan suulle pääsee näppärästi käsiksi etupuolelta ja tarvittaessa sen voi nakata selkäänkin, kuten Jokke tässä ystävällisesti demonstroi. Aivan kiva materiaali muuten tuo suihkuverho! Helppo käsitellä, kevyt, ohut ja kuitenkin kestävä. Tein tuosta myös pienen pussukan hoitolaukkuun. Sinne voipi sitten nakata vaikkapa likaisen ruokalapun tai vaihtovaatteet mahdollisen vesivahingon jälkeen. Mietin myös, joskos tuosta voisi tehdä kevyen sadesuojankin rattaisiin. Saapi nähdä, matskua nimittäin vielä hyvin riittäisi! Tulisko teille mieleen missä muussa ompeluksessa olisi hyötyä vettä hylkivästä kankaasta?







-hanne

28 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta :)

    Pitäisi meidänkin jossain kohti tuunata rattaitamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! Ja mä tajusin, että kohta kun säät kylmenee, menee taas tuunauksen vaihtoon :D

      Poista
  2. Oi miten kivoja! Ja ihan huippu idea tuo suihkuverhosta tehty vaunukorin suojapussukka! Meillä ainakin sateella tuppaa sinnekin vettä lentelemään, joten joku suoja olis hyvä tavaroilla olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on melkein tuntunut että vois vielä toisenkin tuollaisen tehdä! Tai vaikka enemmän kauppakassimaisen, kun tuo reppu on kuiteski melkein koko ajan jo käytössä/tavaraa täys...ei sit rapaantuisi ostoksetkaan :D

      Poista
  3. Hieno tuunaus rattaille ja niin tarpeellinen ja toimiva! Minä olen tehnyt ihan likavaate-pusseja reissuja varten niistä vedenkestävistä kankaista. Ja kengille kanssa, näppärästi saa kengät omiin pusseihinsa, eikä tarvitse yhteen kassiin sulloa pelkästään kenkiä, kun voi huoletta pakata muiden vaatteiden sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hei kenkäpussi voiskin olla joo tosi hyvä! Ja lisää likavaatekasseja ihan normimatkalaukkiinkin! :)

      Poista
  4. Näppäriä varustuksia! Varsinkin tuo istuinpehmuste/-suoja ois monesti tarpeen. Varsinkin nyt, kun vyötkin pitäisi saada käyttöön, eikä siis voi enää vain peittoa heittää alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo tuo on kyllä kiva kun on aina paikallaan ja kyllähän toi nyt viileemmillä keleillä lämmittääkin :) Pitää miettiä sitten kun laitan (kai)? äitiyspakkauksen makuupussin takaisin, että jätänkö ton alle vai laitanko siihen vaan päälle...ja pitää kai siihenkin makuupussiinkin tehdä sit reiät...hmm..

      Poista
  5. Mä en kestä taas näitä sun hienouksia :). Itselläni suunnilleen samanikäinen poju, kuin sulla, joten aiheet aina ajankohtaisia ja käyn täällä kadehtimassa mitä ihanaa milloinkin olet keksinyt. Istuinpehmuste ja sadepussukka huiput, omat taidot eivät vaan riitä.
    t:Viivu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, no kiitos kiitos! Sun pitää lahjoa joku ompeleva kaveri hommiin! Tai sit ostat facesta ommeltujen vaatteiden kirppikseltä ;)

      Poista
  6. aivan huikeaa mielikuvituksen käyttöä!! eipä ole ikinä tullut itsellä tuollaiset DIYt mieleen, mutta nyt tuntuu, että miten olenkaan pärjännyt ilman noita :D taidampa laittaa tilauksen jollekin ompelutaitoiselle ystävälleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, no kiitos nyt :) Mutta nämäkin ovat kyllä olleet nyt tosi tarpeen! Vaikka tokihan tarve taas kohta muuttuu kun ilmat kylmenee :)

      Poista
  7. Siinä vaiheessa, kun piltti aloittelee omatoimiruokailua, hämmästyttää minne kaikkialle sitä ruokaa oikein leviääkään. Jo yli kolmekymmentä vuotta sitten pojanpoikani isä ruokaili ompelemani hihallinen ruokalappuesiliina-suojavaate päälleen puettuna. Oon ihan varma, et hiffaat mitä tarkoitan. Ompele sellainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ja siis joo tiedän mitä tarkoitat! Meillä siis sormiruokaillaan, minkä myötä sitä sotkua on kyllä jo nyt aikas kivasti :D Ja oon ommellut pari juurikin noita hihallisia PUL-kankaasta mutta enpä hokannut että totta, suihkuverhohan sopis siihenkin hyvin! :)

      Poista
  8. Mahtavia! Ei ole yhtään liian levoton tuo pilkkukuosi vaan ihanan persoonallinen. Ja mieleton idea tehdä pussukka suihkuverhosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! :D Ehkä pitää sitten välillä kääntää tuo pehmuste toisin päinkin :)

      Poista
  9. Hienot varustelut! Eikä tulla pehmusteella minusta mitään rokkoa ole, just hyvät pallot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti! No hyvä jos ei oo rokkoa tai mitään muutakaan tautia :D

      Poista
  10. Minulle ei tullut mieleen niinkään lapselle mitään vettähylkivää mutta neulojalle kyllä. Pari kertaa olen onnistunut jotenkin sotkemaan repun pohjalle tai muuten kangaskassini, jossa on ollut neulomuksia. No sehän ottaa aivoon. Mutta jos tekee projektipussukan vettähylkivästä, luistaa lanka hyvin sieltä ulos neuloessa ja jos nyt jotain kaatuu niin ei mene langat likaiseksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta voisi tosiaan toimia myös neuleiden kanssa tämä :D Kunhan ei sähköistä, mutta musta ainakin tää suihkuverho oli sen oloista ettei se muutu semmoseksi karvaimuriksi, mitä jotkut vähän muoviset tai/ja keinokuituiset materiaalit tekee. Pitääpä laittaa neuleprojektipussukkaideakin korvan taa, kiitos! :)

      Poista
  11. Kauniit ja tyylikkäät vaunuvarusteet! Hieno löytö tuo suihkuverho :)

    VastaaPoista
  12. Vitsit kun näppäriä tuunauksia sulla! Mä kävin kyllä äippälomalla niin hitaalla etten olisi ikinä keksinyt mitään tällaisia tarpeellisia juttuja! Sulla virtaa riittää :)

    Mulla tuli tuosta suihkuverhosta heti mieleen, että tarttisin sellasen pussukan pesuaineille treenikassiin. Ei koko kassi aina kastuisi, kun pikaiseen heitän tavarat suihkun jälkeen kassiin ja menoksi taas! Tarvii siis pongata jostain yhtä hieno suihkuverho kuin sulla ja ryhtyä töihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no, itestä tuntuu että näitä juttuja syntyy kauheen hitaasti, mutta onneksi nyt syntyy kuitenkin. Ei ehkä pitäisi verrata aikaisempaan kun on tää elämän rytmi ja sisältö hieman muuttunut ;) Mutta totta, joku tommonenkin pussuka ois hyvä olla olemassa, ja sit kun tää matsu on vielä niin kevyttä ja pieneen tilaan menevää, niin ei olisi pahitteeksi jos vähä joka laukun pohjalla olis mukana semmonen varakassi tästä, kosteiden tilanteiden varalle :)

      Poista
  13. Ihania ja niin viimeistellyn näköisiä juttuja! Tuosta suohkuverhostahan voisi myös tehdä tuollaisen istuinpehmusteen niitä kurakelejä ajatellen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja aivan totta! Semmonen syksy/kevät versio! Hyvä idea :)

      Poista