2015/07/29

SUOSITUKSIA
6kk napsahti herra vauvelssonille mittariin ja meillä aloitettiin syöttötuoli- sekä ruokailuhommelit. Siinäpä avautui aivan uusi maailma, niin äidille kuin pojalle. Uuteen maailmaan liittyen tein syöttikseen kernikankaisen pehmusteen ja tuollaisen ruokalappuessun. Ja parit vinkkiviitosetkin mulla ois jakaa!

Tripp trapp syöttiksen pehmuste

Instagramissa jo jain tämän tekemiseen liittyvän tärkeimmän vinkin: Älä tee. Osta kaupasta. Oli rasittava tehdä. Mut nyt kun oon tuota tuossa viikonpäivät katellut, niin onhan se kuitenkin aika kiva, kivempi kun kaupantätien tekemät! Kuosina on Marimekon Kontti. Ja veikkaan, ettei homma olisi ollut lähes juuri lainkaan rasittavaa, jos olisin tehnyt niinkuin mun piti tehdä: ladannut kaavat Ruttuja -blogista ja tulostanut ne. Mutta ku tuo tulostin ei oikein toimi jajajaja kauheen vaikeeta kaikki jajaja, niin helpompaa oli mukamas vilkuilla kaavoja vaan näytöltä ja piirtää ne ite. Juu no ei ollut. Sainkin sitten todella vähä piirtää ja mittailla. Ja sit vähä korjailla. Ja silti sai nuo istuimen alle tulevat lipareet kiskoa paikalleen hampaat irvessä. Myös materiaali aiheutti päänvaivaa, Marimekon kerni on aikas tukevaa, ja sitä ei ollut kiva kääntää ompelun jälkeen, varsinkaan kun mukaan oli ommeltu vielä paksuhko pehmustekkin. Sit tarranauha oli loppu ja kanttinauhaa liian vähän. Niin että kauheen raskasta oli! 

Mutta oikeesti kaavat tulostamalla ja hieman paremmilla hermoilla varustettuna tääkin on varmasti aivan pala parsaa vaan! Ja vaikka kerni onkin hieman työläämpi ompelumateriaali, niin kyllä tuo pyyhittävyys on aivan lyömätön ominaisuus!


Hihallinen ruokalappu

Tätä ei ollut taas lainkaan rasittava tehdä! Nyt nimittäin oikein tulostin kaavat Sanna tekee ja purkaa -blogista! Autto kovasti! Kangas on usein kestovaipoissa käytettävää kosteudensulkukangasta PUL:ia, silleen että pinnoitettu puoli on ulospäin. Tuon kourun/taskun tein kaksinkertaisena, niin se pysyy paremmin auki (äitin idea, ei mun, kiitos äiti!). Kanttina toimi äitin kätköistä löytynyt kanttinauha kasari-ysärivaihteesta. Samaa on aikoinaan ollut mun verkkapuvussakin. Veikkaan, että oli muuten kulmakunnan coolein verkkapuku se! Tuli nimittäin kantin myötä tästäkin ruokalapusta maailman, tai ainakin suomen, diskoin ruokalappu!Ja sit vielä yksi asia mitä voin suositella, ainakin näin reippaan kolmen viikon kokemuksella, on sormiruokailu! Me tykätään!

-hanne

19 kommenttia:

 1. Kyllä nyt on varustelu kunnossa! Ihan huippua tuo kanttinauha! :D Ja niin keskittynyt suloinen isopieni puolivuotias tutustumassa syömisen ihmeelliseen maailmaan. <3 Sormiruokailu on varmaan ollut yksi mun äitihistorian parhaimpia valintoja, joka kyllä sopi meidän poppoolle kaikin puolin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Vielä vaan toinenkin hihallinen essu pitää ehkä tehdä, niin on sit koko ajan ainakin yksi lyönnissä! :D Mullakin useampikin kaveri suositteli niin lämmöllä sormiruokailua, että oli pakko kokeilla ja ainakin toistaiseksi se on kyllä meilläkin toiminut hyvin. Ajattelin että otan sit soseet mukaan jos alkaa siltä näyttää, mutta ainakin toistaiseksi on mennyt tosi hyvin :) Jee!

   Poista
 2. Heti pisti silmään tuo kanttinauha, mulla oli muinoin tuollaisesta sateenkaariverkkarikankaasta (äidin tekemät) housut. :D Olisikohan sitä kangasta vielä tallessa jossain kätkössä...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oisko aivan supersiistiä semmonen kangas!! Nyt meet äkkiä penkomaan äitisi varastot! :D (mä ainakin menisin :D)

   Poista
 3. Hei!
  Ensinnäkin on todettava, että syöttötuolin päälinen on mitä hienoin! Vaivasta viis, lyö laudalta kaupan valmiit mennen tullen.

  Tuollainen ruokailuessu meilläkin oli aikanaan. Se oli kyllä ikeasta ostettu, ja ommeltu sellaisesta ohuesta liukkaasta kankaasta kuin kampaajan "viitat" tai sateenvarjo. Hyvin piti kosteutta sekin. Tuo PUL kun oli ainakin takavuosina melko ravokasta tavaraa. Edullisemmin tuon voisi toteuttaa vaikka "sadetakkikankaasta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no kiitos kovasti! On se kyllä ollut nyt käytössä meille tosi mieluinen!
   Ja totta, mä mietin myös suihkuverhoa?! Tulin tässä juuri sellaisen jostain alesta hamstranneeksi nimen omaan ompelukäyttöön. Pul on kyllä ihan kohtuu hintaista sekin nykyään, että ei siinä.

   Poista
 4. Tästä vois nyt kyllä ottaa inspiksestä kopin ja tehdä meillekin uudet päälliset vanhaan tripptrappiin. Alkuperäiset oli pellavaiset :O KYLLÄ! Ja voit kuvitella kahden lapsen jälkeen miltä näyttivät,vaikka pesin ja pesin... Uudet ehdottomasti jostain pyyhittävästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, pellavaiset :D ei olisi tällä meidän ruokailijalla ollut kovin toimivat :D Pyyhkiminen on osoittautunut superominaisuudeksi! :D

   Poista
 5. Wau! Kyllä näillä varusteilla ruokailun harjoittelu on hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotaan näin (ainakin tuntuu olevan, tiedä sitten vaikuttaako varustelut...:D )

   Poista
 6. Hei näillä on mukava aloittaa syöminen kaikki kun on uutta ja uusia makuja pikku suukkuun suloisestihan se jo tapahtuukin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aloitus on kyllä ollut vauvalle jokseenkin mukavan oloista puuhaa :)

   Poista
 7. Kiitos linkkivinkistä tuon syöttiksen pehmusteen osalta! :) Nyt meilläkin omamme. Näppärä oli tehdä kaavojen kanssa :D Mun blogista löytyy kuvia. Ja erikätevää että meidän tyttö on vähän teidän poitsua nuorempi, niin voin hyödyntää kaikkia sun vinkkejä, kun hiukan jälkijunassa tullaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa jos osui linkkivinkki kohdalle! Ja eh, kiva kuulla että oli näppärä tehdä niiden kaavojen kanssa... ;D Mä yritän jatkossakin listata kaikki tärkeimmät vinkit :)

   Poista
 8. Hei, tosi komee tuolin pehmuste! Itse tekemällä saa aina paremman kuin kaupasta, näinhän se on. Pieni vinkki kaikille kernistä ompeleville: ottakaa huomioon että se ei tosiaankaan jousta tai anna yhtään periksi, joten leikatessa on hyvä jättää hieman pelivaraa. Vähemmän ärräpäitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan se kyllä niin, ainakin saa just sen näkösen kun haluaa :) Ja kiitos vinkistä! Jotenkin mä yritin muka sitä ottaa huomioon, mutta en mä näköjään suostunut uskomaan että sitä pelivaraa pitää jättää oikeesti ihan reippaasti..

   Poista
 9. Täälläkin sormiruokaillaan ja sotku on jäätävä. Ei muuta ku essun tekoon siis! Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä lämmöllä suositella :) Paitsi että siinä kohtaa kun alkaa jossain kohtaa ehkä tuo lattialle heittely, niin ei taida olla esusta enää apua :D

   Poista
 10. Löytyisikö vielä linkkiä niihin kaavoihin pehmusteisiin? En ainakaan googlaamalla löytänyt :)

  VastaaPoista