2015/07/12

SILLOIN TANSSITTIIN (ja tehtiin töitä)

Juhlapaikka hääpäivänä 2011. Kuva: Netta-Natalia

Juhlapaikka eilen


Meidän häistä tulee aivan kohta neljä vuotta! 

Tänään vähän kiertelin tässä vanhempieni pihapiirissä paikkoja, joissa häitä silloin helteisenä heinäkuun päivänä tanssittiin. Selasin myös kuvia hääpäivästä ja häiden rakentamisesta. Nyt kun vaikka tuolla konehallissa kävelee, niin tuntuu uskomattomalle että me saatiin loihduttua siitä niinkin tunnelmallinen tila! 

Mutta eihän se ihan helposti käynytkään, kyllä me duunia tehtiin ja saatiin myös aivan valtavasti apua. Löysin kuvia, jossa jopa Joken siskon 4v tytär istui pesuvadin edessä ja tiskasi leikkimökin leluastioita juhlakuntoon(!!) Että meillä todella pääsi vähä niinku koko suku ja vielä lauma kavereita tekemään töitä näiden juhlien eteen. Huh hei, kiitos vieläkin kaikille! Ja pahoittelut niille onnettomille, jotka häiden alla sattuivat liian lähelle meidän pihapiiriä, ja tulivat tempaistuksi mukaan rakennusprojektiin (mä kyllä silloin varoitin!)

Bändilava ja tanssilattia. Kuva: Netta-Natalia
Ne purettiin pois jo seuraavana päivänä häiden jälkeen.

Kuva vasemmalla: Netta-Natalia


 
Konehallin muutokseen kuului seinien ja lattian painepesuripesun sekä bändilavan ja tanssilattian rakentamisen lisäksi hallaharson ripustaminen kattoon, sillä ihan katon rajassa pesi useampikin pääskynen. Oltais saatu ehkä joku ikuinen hygieniapassikielto, jos linnut olis lennellyt ruokapöytien päällä hääjuhlassa. Hallaharsoa laitettiin hartaudella, niskat kierossa kattoparruihin nitojalla nitoen.

Yksi iso duuni konehallissa oli myös heinäpaaliseinän rakentaminen. Tuonne heinäpaalien taakse jää piiloon nääs pannuhuone sekä sen vieressä oleva iso turveläjä. Nämä nyt ei visuaalisesti oikein täyttänyt (morsiamen) juhlapaikkavaatimuksia, ja pelkkä hallaharsoseinä ei tuntuntu riittävältä, joten isä kekkasi roudata paikanpäälle heinäpaaleja ja pinota niistä kolmimetrinen seinä. Mietitytti kyllä mahdolliset heinäallergikot, heh, mutta juhlatila oli hyvin ilmastoitu, muutamaa allergikkovierasta varoitettu (plus sijoitettu vähän kauemmas paaleista) ja vessojen tarvekoreissa oli tarjolla Heinixiä. Ne kyllä taisi jäädä käyttämättä. 

Vanha kuivaaja kesällä 2010, vuosi ennen häitä


Bar Kuivaaja kesällä 2011, muutama päivä ennen häitä
Bar Kuivaajaa eilenHäiden "jatkopaikka", Bar Kuivaaja, aukeni kahvittelun ja toisen ohjelmatuokion jälkeen. Bar kuivaajasta löytyi sohvia, tuoleja, karkkibuffetti sekä tee-se-itse -drinkkibaari (täällä vilahdus Bar Kuivaajasta hääpäivänä). Juhlaa varten pihaan ajettiin uusi sora (ettei piha olisi mahdollisten sateiden sattuessa aivan mudalla), ja kuivaajan edusta koristeltiin kukkasin. Tuossa kesän 2011 kuvassa kaikki järjestelyt ei ole vielä ihan paikallaan. Niin ja vuosi ennen häitä, siis 2010, kuivaajan sisällä olevat viljakaukalot purettiin, viljaluukkuihin rakennettiin ikkunat ja etupuolelle kaksi ovea, lisäksi koko komeus maalattin. No ok, kuivaaja oli jokatapauksessa tarkoitus joko purkaa pois tai kunnostaa, joten ihan pelkästään häitä varten ei kuivaajaa laitettu. Bar Kuivaaja toimii tänäpäivänä ulkovarastona, mutta esim. baaritistki sekä karkkibuffettipöytä ovat siellä yhä paikallaan.
Jooh, vähän tuli tosiaan hurahdettua häihin! Näiden yllämainittujen puuhien lisäksi häihin rakennettiin ja näperreltiin mm. useita heinäseiväsaitoja, kylttejä, servettirenkaita, valaisimia, vedettiin sähköjä, metsästettiin kirpputoreilta kamaa, kollattiin omia ja sukulaisten varastoja, rakennettiin liitutauluja ikkunankehyksistä, väkerreltiin keksitelineitä, kunnostettiin maitokärryt sun muita kohteita, ommeltiin viirinauhaa ja leivottiin kakkuja. Sekä mulle henk.koht. isoimpana duunina oli 146 koristetyynyn painaminen ja ompeleminen vieraille tuoleille paikkamerkeiksi ja istuintyynyiksi. Koska en tuolloin vielä blogannut (ja siis kuvannut kaikkea tekemääni) ei noista tyynyistä ole kuin muutama hassu kuva olemassa, tuossa yllä olevat siis lähinnä.

Näin neljä vuotta myöhemmin koko projekti tuntuu osittain ihan kajahtaneelta, mutta jos nyt pitäisi uudelleen valita, niin...kyllä mä päätyisin tekemään koko projektin uudelleen! No, ehkä pienin muutoksin. Tämä puolen vuoden häiden rakentamisprojekti oli ehdottomasti suurin, vaativin ja mielenkiintoisin projektini ikinä. Ja juuri Jokeltakin varmistin, että enhän oo ainut, jonka mielestä koko työ oli kaiken lisäksi todella antoisaa ja hauskaa. En ollut. Projekti paisui osittain senkin vuoksi, että itseni lisäksi ideoimassa oli lauma muitakin yhtä innostuineita kässämuijia ja remonttireiskoja!

En kuitenkaan suosittele tätä kaikille :D Ylipäätänsä häitään suunnitteleville antaisin kaksi ohjetta: 
1) Häiden pitää olla täysin oman näköiset
2) Se, minkälaiset (ja siis kuinka suuritöiset) häät haluaa, olisi hyvä päättää puoli vuotta ennen häitä. Koska vitsi mua olis harmittanut jos olisin vaikka vasta 2kk ennen häitä keksinyt, että haluankin tehdä tämän ja tuon. En olisi ehtinyt!

Nyt ehdin, nautin ja iloitsin!

-hanne

ps. sain myös häiden myötä itselleni erihyvän aviomiehen! :D

27 kommenttia:

 1. Aivan mielettömiä juttuja!!! On teillä ollut mieletön työ, mutta lopputulos aivan huippu!! Ja nuo tyynyt!! Ootte kyllä nähneet todella paljon vaivaa. Vieraat varmasti viihtyivät tosi hyvin. Hauska nähdä nuota kuvia, miltä paikat näyttävät tänä päivänä. Kerrotko, mitä konehallin katossa roikkuvat pallot ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Vieraat tuntui viihtyvän, ja me myös majoitettiin melkeinpä puolet vieraista, joten viihtyivät yön yli :D
   Nuo pallot on semmoseia riisipaperivalaisimia, mä ostin ne hääkirpputorilta yhdeltä toiselta morsiolta. Niissä oli kaikissa patterilla toimiva ledivalo, mutta se oli kyllä niin heikko että oli oikeastaan sama oliko päällä vai ei...

   Poista
 2. Tyynyt oli kyllä huippuidea ja aikamoinen urakka kaiken muun ohessa! Upealta näyttää muutenkin somisteet! Itse olen myös muistellut häitämme nyt, kun kymmenvuotispäivä lähestyy. Aikalailla irti oltiin mekin järjestelyjen kanssa :D Pystytettiin muun muassa taidenäyttely yhtä iltaa varten. Kyllä itsekin olen sitä mieltä, että kaikki on vaivan arvoista. Enää ei olisi tosin aikaresursseja ihan vastaavaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyt oli kyllä hullu projekti, ja se on yks juttu mitä en ehkä toistaisi...toisaalta yllättävän monella vieraalla nuo tuntuu yhä löytyvän jostain kodin sohvalta käytössä, että ehkä se ei kuitenkaan ollut niin turha urakka?
   Ja huh, taidenäyttely!? :D Mutta vaivan arvoista, todellakin!

   Poista
 3. Ihan mahtavat nuo tyynyt. :) Ja miten älyttömän kova homma ne on ollut tehdä.

  VastaaPoista
 4. Äää miten tajuttoman kaunis juhlapaikka teillä on ollut! Tässähän ihan itselläkin alkaa raksuttaan uudella tavalla, kun miettii mitä tämä meidänkin maatalo konehalleineen oikeen mahdollistaisi! Ei kyllä ihan noin suureelliseen meininkiin riittäisi rahkeet, mutta inspiroi kyllä mahdottomasti :) Kiitoksia! Ehkä olisi kuitenkin ensin päästävä edes kihloihin asti, että häitä viitsisi alkaa suunnitella.... heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule! Mekin kun alettiin häitä ideoimaan, niin eka tuntu aivan mahdottomalle saada tosta hallista mitään kivaa, mutta sitten kun vähä katseli sitä sillä silmällä niin alkoi tulla fiilis että ehkä sittenkin...ja kivahan siitä tuli, vaikka olikin hommaa...Mutta suosittelen suurella lämmöllä kotihäitä!!

   Niin ja ekahan voi järkätä isot kihlajaiset noin niinkun lämmittelyksi ennen häitä... :D

   Poista
 5. Vitsi miten hienoa! :) Mähän aikanaan (2009) haaveilin että oltais pidetty meidän häät tuossa omalla pihalla navetan ylisillä, mutta työn määrä tuntui liian isolta + kaikki vieraat ei olis mahtunut mukaan. Mutta, oon jo suunnitellut että seuraavat tasakymppiset kyllä siellä pidetään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työtä kyllä oli, ja hankalaa oli myös se, että kun tekee kotona, niin kukaan ei tuu sulle sanomaan että joo ei tänne saa tommosta tehdä...niinpä projekti karkaa (ja karkasi) helposti käsistä! :D Navetan ylinen kuullostaa ihanalle! Me harkittiin myös navettaa juhlapaikaksi, mutta se on semmonen vähän uudenaikaisempi ja tylsä, ei siis mitään ylisiä omaava..

   Poista
 6. Ihan superhieno hääpaikka ollut teillä. Olen sitä mieltä, että joskus kannattaa tehdä suuriakin töitä jonkun hyvän ja hienon eteen, niinkuin te teitte :) Ja melkoinen urakka ollut noissa tyynyissäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aivan samaa mieltä! Tää oli toivottavasti semmonen once in lifetime -juttu, ja ollaan tyytyväisiä että tehtiin se nyt täysillä :)

   Poista
 7. Oho. Vau! Ihan mieletön muutos tuolle konehallille ja tosi hauska miljöö häille! Huikeen työn ootte tehnyt, mutta todellakin sitten persoonallinen lopputulos. Nuo istuinpaikkatyynyt ja kaikki.. huhhuh!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä tosi kiva tuoda vieraat tuonne, kun oli niin kovasti rehkinyt! Ja tunnelma oli ihanan rento ja lämmin :) Eikä morsiusparikin jaksoi hyvin, vaikka ehkä hieman tuli vielä yön pikkutunneille asti jatkettua järjestestelyjä ennen häitä... :D

   Poista
 8. Onpas teillä ollut urakkaa, mutta upean lopputuloksen eteen kannattaakin nähdä vaivaa! Tyynyt ovat mahtava idea, näyttävät kauniilta. Meillä oli kanssa yhtenä vaihtoehtona 10 vuotta sitten häitä suunnitellessa veljeni konehalli sekä vanha navetta juhlapaikaksi, mutta päädyimmekin talvihäihin (konehallin lämpimäksi saaminen olisi ollut liian suuri urakka, eikä ajatus pilkkihaalari-häistä houkuttanut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin kyllä tyytyväisiä lopputulokseen! Tyynyt oli tosiaan hullu mutta varsin kokonaisuuten sopiva idea :) Ja joo ei olisi meilläkään talvihäitä tanssittu konehallissa! :D Talvihäissä on kyllä varmasti aivan omanlaisensa tunnelma!

   Poista
 9. Kiitos monista ideoista joita sovellamme ensi kesänä tyttäreni häihin, kun saan onnekseni osallistua ideointiin ja tekoon. Kuukauden päästä juhlimme poikani häitä, joihin Miniä on jo lähes vuoden puuhaillut monenlaista. Vuosi aikaa toteuttaa ideoita, pitää varmaan alkaa tekemään jo päätöksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! :) Meillä oli kyllä molempien vanhemmat, ja erityisesti tietty mun vanhemmat (kun heidän tilalla siis oltiin) todella aktiivisesti mukana sekä suunnittelussa että varsinkin toteutuksessa. Eikä oltaisi saatu häitä lähellekkään aikaiseksi ilman heitä :) Ja aikaisin kannattaa aloittaa ja suunnitella aikataulut silleen kuin ei viimeistä viikkoa ennen häitä olisikaan, koska aina niitä roikkuvia asioita kuitenkin tulee! Meillä tulikin vähän turhankin kiire sitten parina vipana päivänä...mutta hyvät häät kuitenkin saatiin :)
   Ihania häitä ja hääjärjestelyjä teille! Se oli kyllä aivan supermukavaa aikaa se :)

   Poista
 10. Voi miten mahtavia ideoita ja älytön työ! :D Tyynyt ovat upeat ja niitä, kun katsoin niin muistin yhden mahtavan , jo unohtuneen muiston. Nimittäin päätin 20-vuotiaana, että kun ja jos päädyn naimisiin silloisen poikaystävän kanssa (ei päädytty, mutta lämmöllä muistelen häntä!) niin mää aioin kirjoa kaikki servietit ja niihin vieraiden nimet. Taisin tehdä testikappaleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti :) Ja kuule, kirjotut servetit oli yksi vaihtoehto myöskin! :D Mulla oli jotenkin päähänpinttymä, että haluan tehä paikkamerkeiksi jotain suht kovatöistä ja vieraille muistoksi jäävää...mutta jotenkin kai taisin sitten ajatella että servetit olis liiankin kovatöiset, en muista...Enkä siis ollut silloin vielä ihan kauheasti kirjontaa harrastanutkaan...no, siinähän sitä olis oppinut, kun olisi 146 servettiä kirjonut! :D
   Mä haluaisin kyllä nähdä millaiset häät sä järkkäisit!! :)

   Poista
 11. Ihan uusi blogi. Tulin toisten blogien kautta. Kommentoin, kun minä vietin juuri 80 vuotisjuhliani samantyylisessä paikassa. Niin suureen työhön en ryhtynyt, että olisin tyynyt kirjonut kaikille; ne on muuten tosi kauniit. Mutta muuten samalla tyylillä, Harsoa on seinissä ja katossa,ja viirejä ja paperikukkasia on seinissä ja katossa. Punainen matto johdatti tulijat sisään. Vieraita oli niin paljon, että ruokapaikka laitettiin telttaan oven viereen. Vaikka on kesä, niin tyyliin sopivat lyhdyt pöydillä. Sain tosi paljon kiitoksia juhlapaikasta. Niin että kyllä idea sopii vanhallekin.Terv. Marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja kiva kun löysti tänne!
   Äitilleni luin sun kommentin ja se huokasi että voi mikä 80-kymppinen! Että voi kun itekkin silloin tuollaista jaksaisi järjestää! Kuullostaa valtaisan kauniilta juhlilta, ja varmasti oli vieraille aivan poikkeukselliset syntymäpäivät! Ja meilläkin oli muuten ruokateltta tuossa pihalla konehallin vieressä :)

   Poista
 12. Mielettömän ihanat paikkatyynyt! Kaunis idea! Ihanat häät teillä on olleet ja kovatöiset! Kaiken hienon eteen pitää tehdä kovasti töitä, ei se muuten tunnu niin hyvälle nauttia valmiista tuotoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aivan totta! Kyllä tuo värkkäily toi oman lisänsä häihin :)

   Poista
 13. Siis aivan ihanan näköistä. Niin tunnelmallista, idearikasta, söpöä, ihanaa, lempeää... jajaja mitä vielä! Näiden kuvien myötä minäkin haluan naimisiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no kuule, ei muutakun miestä rengastamaan! :D Kiitos!

   Poista
 14. Hih :) -> siirtelin kuvia ulkoiselle kovikselle ja siinä selasin vanhojakin kuvia, ja kun tytön häävalmisteluja katselin, niin kävi mielessä, että teenpä niistä pienen kuvakavalkadin blogiin tässä joutessani :)
  Mutta siis kova työ on ollut teillä aikoinaan, vaan on lopputuloskin komea ja kaunis. Ahkeruutta ja inspiraatiota on ollut läjäpäin tuossa toteutuksessa! (peukku)

  VastaaPoista