2015/07/03

TAIVAAN LINTU


Mä jo ajattelin että kun en kuitenkaan joka riepua aijo eilen teinissä esitellä, niin jääköön tämä välistä....että teillä valuu ehkä jo korvista (silmistä?) mun ompelut! Mutta kun tänäänkin kattelin sitä tuossa tuolin sarjalla roikkumassa ja mietin että vitsi kun siitä tulikin kiva, niin totesin että kamoon, mähän kirjoitan käsityöblogia! Niin että laitanpa tän nyt tähän näytille ja sanon että moi, ite tein itelleni tosi kivan hupparin!

Ja erityisen kivan tästä tekee tämän synty. Osallistuin nääs juhannuksena yhden facen ompeluryhmän juhannustempaukseen, jossa osallistujat ostivat itselleen yllätysmateriaalipaketin Verson puodista. Paketin sai avata perjantaina, ja valmiista työstä piti olla kuva facessa sunnuntaina. Tekemiseen ohjeita saatiin tämän verran:

Jotain vanhaa?
Jotain uutta!
Jotain keltaista.
Jotain maxia.
Juhannusyön vapautta!
Let's wave it!
Let's do it! 

Ja paketista paljastui puolitoista metriä Verson puodin Vapaa kuin taivaan lintu -kangasta sekä pätkä keltaista pompom-nauhaa. Kangas oli oikein postitiivinen yllätys, sellainen jota en ehkä olisi ite ekana tilannut, mutta jota olin moneen kertaan kuitenkin käynyt katsomassa. Mutta aika haaste tämä silti mulle oli, kun mä tarvin yleensä aika paljo päänsisäistä suunnitteluluaikaa. Nyt piti heti perjantaina saada tämä hyvin matkaan, sillä lauantaina meillä oli vähän juhannusrientojakin.


Olin jo etukäteen miettinyt, että tekisin ehkä hupparin jos materiaali riittää, ja tämä kangas/kuosi sopi ajatukseen erihyvin. Ohjeiden myötä jalostin huppariin keltaisen napin, maxikokoisen (keltaisen) taskun ja kauluksen/hupun. Keltainen kangas on vanhaa, hupun vuorikangas uutta. Tumman harmaa olisi sopinut hupun vuoriksi paremmin, mutta koska kaupat oli kiinni, piti työskennellä niillä materiaaleilla joita oli käsillä. Pompom-nauhaa ompelin parin palluran verran taskun pohjalle hypistelymuhvi -tyyppisesti omia levottomia käsiäni varten, olkoonkin että Jokke se jaksoi vitsailla taskubiljardista.

Kankaan jämmistä tein huivin, jonka reunaan laitoin loput pompom-nauhasta sekä jatkoksi omista varastoista löytynyttä harmaata pompom-nauhaa. Huivi menee kyllä vielä uusiksi paininjalan alle, sillä totesin että se kyllä pitää myös vuorittaa. Mutta kiva siitäkin sitten tulee!


Kaavan pohjana on jälleen mun luottokaavaksi vakiintunut Ruskamekko, hupun kaavoitin/kuosittelin yhden Joken ostohupparin sekä Ruskamekon oman piippukauluksen pohjalta. Mä tykkään! 

Noin, esitelty on! Sainpas sen mielenpäältä tänne! Nyt mä lennähdän mökille, siellä mulla ei ole ompelukonetta, joten ehkä pääsen taas eteenpäin Kappa-huivissanikin. Ja voispa taas yrittää vaivata päätä muillakin ideoilla! Morjenttes ystävät hyvät!

-hanne

26 kommenttia:

 1. Kiva, kun jaoit ilon meille!
  Aivan ihana huppari :)

  VastaaPoista
 2. No tottakai kaikki pitää jakaa blogissa! :) :) :)

  VastaaPoista
 3. Siis Vähänkö on pähee huppari! Ja tottakai kaikki näin ihanat käsityöt täytyy blogata :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Jatkossa oon vähemmän kriittinen :D

   Poista
 4. Laitoitko sä tästä kuvan sinne haastekansioon? Miten mä en ny muista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitkin jo löytänyt sen :) Niitä oli niiiiiiin paljon! :D

   Poista
 5. Tosi hieno ,muista vaan esitellä ompeluksiasi täällä.
  Ei niihin kyllästy.
  Tytti

  VastaaPoista
 6. Jehna, kuin upea huppari! Ihan huisin hieno.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas on kyllä ihana, tykkään siitä koko ajan enemmän ja enemmän :)

   Poista
 8. Hieno huppari ja kiva kuosi. Käy varmaan syksymmälläkin ja voi sitten muistella muuttolintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aivan totta! Oikeestaan voisinkin toivoa että tämä loppukesä on niin helteinen että vasta syksyllä on seuraavan kerran hupparin tarve ;)

   Poista
 9. tosi hieno huppari! ja kiva kuosi kans :)

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis vaate ja kaunis kuosi! Tuo keltainen sopii aivan loistavasti tuohon kaveriksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aivan samaa mieltä! Tekee kuosista vielä monin verroin kivemman! :)

   Poista
 11. Voih, ihana kangas! Miten tuo on jäänyt minulta huomaamatta? Kääk! Ja todella ihana hupparimallikin. Pitää ehdottomasti tehdä myös itselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!! Kangas on kyllä ihana ja nyt oon sitä tovin käyttänyt, niin vitsi että se on vaan laadukas ja pehmeä myös! :)

   Poista
 12. Ihana huppari! Tässä haasteessa oli varsinkin suuri harmi, kun näin kankaan, enkä voinut itse osallistua. Minusta on mukava, kun laitat nämä tänne blogiinkin! Yleensä noissa haastekuvissa ei niin hyvin selvää saa vaatteesta, kun taas näistä mahtavista kuvista täällä blogissa näkee heti kaiken selkeästi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Mulle tää oli eka mihin pystyin osallistumaan, pari aiempaa ylläripussia meni ohisuun ja molempien kohdalla harmitti kovasti! Ja totta, nytkin oli monta työtä joista olisin halunnu nähdä monen monta kuvaa, edestä ja takaa ja vaikka sisältä :D

   Poista