2014/01/28

VOI VAUVAT
Nyt on kuulkaas vauvat muodissa mun kavereiden keskuudessa! Kaikki haluaa oman! Mutta sehän nyt on vaan hieno homma, sillä vauvoissa on monta hyvää juttua, esim. se, että melkeinpä kaikki vauvoille tehtävät vaatteet sun muut kässähommat on loputtoman sympaattisia. Voi esim. leikellä haalarin hevibändin paidasta, ja silti saada aikaan vaan suloisuutta.

Ja nyt ei ollut käytössä mikä tahansa bändipaita. Oonkohan koskaan maininnut, että siinä missä mä käytän markkani ja vapaat minuuttini lankoihin ja kankaisiin, tekee Jokke saman musiikin kanssa. Ja siinä missä mulle kertyy nurkkiin kässänyssyköitä, kerää Jokke soittovempaimia, levyjä sekä näköjään myös bändihommia. Nyt niitä on neljä, bändejä siis. Nyt yhden bändin jäsen sai lapsen ja mun mielestä ihanalle pienelle Kertulle piti saada isänsä bändin paita. Joskus on mieleen jäänyt aivan maan mainio bändipaita unipussi -tutoriaali, ja se olikin ensin ajatuksissa. Mutta sitten Onnen ihania silmukoita -blogissa näin Ottobren Villikko -kaavalla (nro 1/2013) tehdyn haalarin. Kivan mallinen body, ja tuo logo asettui siihen täydellisesi. L-kokoinen bändipaita riitti jetsulleen 74 cm kokoiseen pukuun.


Ja toinen, vähän perinteisempi kässäjuttu on serkun vauvalle. Tiesin jo ajat sitten mitä tälle lapsukaiselle teen. On nääs hieman kihelmöinyt kutimia sillä tietyllä tavalla, kun Kotipalapelissä on vilahdellut toinen toistaan hurmaavampia tupsumyssyjä. Nyt pääsin sitten ihan siihen neulomisvaiheeseenkin ja klassinen kypärämyssy syntyi Novitan ohjeella, ja Kotipalapelista lainatulla tupsuidealla.

Lankaa lähdin hakemaan Snurresta. Tarkoituksena oli tietenkin ostaa VAIN myssylankaa, mutta jännästi mukaan lähti myös muuta materiaalia kouluhommia varten...niistä lisää ehkäpä myöhemmin. Myssyn osalta päädyin Adriafilin Genziana* merinovillaiseen lankaan, jonka sitten sainkin Snurresta kokeiluun. Ja olipas se ihanaa ja pehmoista! Varsin sopivaa juurikin vauvalangaksi. Samalta firmalta löytyi myös vastaavaa, mutta pikkasen paksumpaa Bucaneve -lankaa, josta oli hyllyssä tehtynä valtavan kaunis vauvan villatakki. Voih ja ah! Kyllä mä sanon, että jos mulla olis loputtomasti aikaa, neuloisin/virkkaisin/ompelisin läpi kaikki maailman vauvanvaatteet!

*saatu blogin kautta

-hanne

26 kommenttia:

 1. Teilläkin sielä musamies :D. Ihan mahtava toi pändibody! Kyllä oot taitava.

  VastaaPoista
 2. Katsoin bloggerin pikkukuvasta, että bodyssa lukisi "KAKKAKLUBI", ja mietin että jopas on osuva teksti huumorintajuisten vanhempien lapsen vaatteeseen :D mut kyllä se katakombikin käy, etenkin jos on vaavin isin bändin uniikki body!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahaa! Kakkaklubi vois kyllä toimia, sekä bodyna että bändinä :D

   Poista
 3. Voihan vauvat! Ihan mielettömän mahtava tuo haalari, wau!!! ja tuo myssy on aivan ihana, on varmaan minunkin tuollainen neulottava! Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myssy on kyllä ihana! Toivottavasti sopii saajalleen. Ja oli muuten myös nopsakka ja helppo projekti.

   Poista
 4. Törkeen hieno body! Varsinkin on mahtavaa että se on tehty jo valmiista paidasta, turha kangaskaupasta ostaa kun vaatekaappi on yleensä jo pullollaan hyviä materiaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Mä oon nähnyt myös bändipaidasta tehtyjä ruokalappuja, nekin oli superhienoja! Pitäis useammin kyllä tsekata projektin alussa eka oma vaatekaappi, ennen ku ryntää kaupoille.

   Poista
 5. Mahtava idea tehdä bändipaidasta body! Varmaan isänsäkin arvostaa. :) On ne kyllä söpöjä nämä vauvanvaatteet ja -neuleet.

  VastaaPoista
 6. Tosi nerokas! Ja ilo kuulla, että blogini sai toimia inspiraationa! :)

  VastaaPoista
 7. Snurre ON vaarallinen paikka, ei voi vastustaa! Se omistajanainen on niin mukava, että minä jään siellä aina suustani kiinni, ja sitten yksi asia johtaa toiseen. Asun kylläkin Oulussa, mutta käyn Helsingissä aika usein, ja pyrin silloin käymään Snurressa ainakin vähän hypistelemässä. Mun ihan lempparilankakauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Pitäis olla joku varoituslappu :) Musta tuntuu että lankakauppojen myyjiä yhdistää järjestään mukavuus. Mikäköhän siinä on...no toisaalta, jos ite olisin päivät pitkät lankojen ympäröimänä, niin ehkä mäkin olisin aika mukava koko ajan :D

   Poista
 8. Maija ja äiti kiittävät upeesta myssystä! Minnikin tykkäs siitä kovasti eli jotain kissaferomoneja siitä taisi löytyä;) Just sopivasti kasvunvaraakin. Tällä hetkellä käytössä synnäriltä saatu Marttojen kutoma myssy - ihana idea sekin. Me tilataan semmonen villatakkikin ;P !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olkaas te hyvät :) Saataa hyvinkin olla että neuloin mukaan parit Unton ja Elman karvat muistoksi... :) Mä laitan villatakin korvantaa ;)

   Poista
 9. Tuo siksakmyssy on kyllä söpö! Itselläkin tullut nuita useampi neulottua kavereiden ja sukulaisten vauvoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan valtaisan söpö. Ja näyttää myös tosi hyvin istuvalta :)

   Poista
 10. Siis überhieno vauvahaalari! Miks mä en ole tajunnut, että bändipaidoista vois tehdä vauvanvaatteitakin! ;D

  VastaaPoista