2014/01/06

TAULAPÄIDEN TEMPUT








Muistatte ehkä mun marimekkosukat, jotka neuloin tuossa ennen joulua?







 

Pidin niitä tietenkin oikein ahkerasti ja innokkaasti koko loppuvuoden. Olivat oikein hyvät.









Sitten tämä taulapää oksensi niiden päälle joululoman aikana.




 




Ja koska kissanoksennus sukissa on ällöttävää, päätti tämä taulapää  pestä ne PESUKONEESSA. Koska käsin peseminen on niiiiiin valtavan rankkaa.






Ja kaiken tämän seurauksena.....




Mietin kyllä sekuntin ennen koneeseen heittämistä, että olihan kaikki sukassa käytetyt langat konepestäviä? Mitäs siinä nyt oli...Jannea, seiskaveikkaa, Karismaa sun muita peruslankoja, jotka on konepestäviä. Joo...koneeseen siis vaan. Mutta sukassa oli myös Hjertegarnin Limaa ja Dropsin Limaa. Jos olisin kävellyt pesuhuoneesta neljä askelta käsityökassin ääreen, jossa marisukkien langat yhä oli, olisin voinut tarkistaa asian. En tarkastanut.  


Vain siis tuo Lima (ennen kaikkea Hjertegarnin Lima, keltainen ja violetti) oli huopunut ja erityisesti lankajuoksujen kohdalta. Senpä myötä tuo pikkusuomu -kuvio, jossa oli pisimmät lankajuoksut (ja jossa oli siis juurikin tuo limalanka käytössä...), kutistui aika lailla. Myös harmaa lanka oli vähän vilttiintynyt (Drops Lima), mutta ei silleen että se vaikuttaisi varsinaisesti sukan kokoon. Toisessa marisukassa oli vaan pikkasen tuota keltaista plus harmaa kantapää, että se säilyi aikalailla kunnossa.

No. Voisin tietenkin purkaa vaan tuon toisen sukan kärjen sinivalkoisiin raitoihin asti...mutta ääh. Ehkä ensin kokeilen katkoa nuo huopuneet lankajuoksut...Mutta onneksi mun Muija -sukat valmistui just. Ne lohduttaa mua näinä neulojan synkkinä hetkinä. Samoin lohduttaa lahjaksi saatu lumiukkosoppa, jonka vetäsen naamani nyt!

-hanne

74 kommenttia:

  1. Voi räkä. Mutta muija-sukat kyllä parantaa miten pahan mielen tahansa!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. No, jos ihan totta puhutaan, niin enemmän ehkä huvittaa kuin ketuttaa :) Siis oli sen verran idiootimainen temppu, että ihmettää, miten edes onnistuin :)

      Poista
  3. Anteeksi, mut mua vähän naurattaa. Aivan ihanat sukat ja haluaisin itse samanlaiset! Mutta vahingon ilo on paras ilo vai miten se meni... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään :) Ei mua nyt aivan naurata, mutta ehkä vähän huvittaa. Kuinka yksinkertainen sitä osaakaan olla! Nyt kyllä todellakin voi sanoa, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Tai ainakin jalat :)

      Poista
  4. NNNNÖÖÖYYYYY! Mur är! :<

    VastaaPoista
  5. Minusta nuo ovat söpöt. Anna jollekin jolla on kutistuneet jalat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Pitäis olla vaan silleen pelkästään jalkapöydän päältä kutistunut ja vaan toisesta jalasta :) Pitää vähän kysellä, jos jollakin olis semmonen ongelma :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. No äläpäs! Arvaa mitkä oli fiilikset, kun nostin tuon sukan pesukoneesta...No, nyt jo kyllä vähän naurattaa. Toi sukka on niiiin hölmön näköinen :)

      Poista
  7. Myötätuntoinen eih-huudahdus täältäkin, been there, done that, äääh. Jämälankaprojektit on kivoja, mutta niissä on ai-na tämä pirullinen riskinsä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos sympatiasta! Tämä on kyllä todella jämisten nurjapuoli!

      Poista
  8. Voi juku, tuo niin harmittaa! Ja kun nuo nyt sattuvat vielä olemaan ehkä hienoimmat sukat ikinä! Onneksi sulla tuntuu nuo sukat aika nopean valmistuvan.
    T. Kuusi paritonta sukkaa odottaa lankakorissa pariaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hieman kyllä taisi harmittaa. Mutta totta, aina voi tehdä uudet :) Tsemppiä kuuden sukan tekoon :)

      Poista
  9. Voi kuule, minäkin oon nakannut sukat koneeseen, nämä: http://muitaihania.blogspot.fi/2012/11/minun.html

    Tuli kans pikkasen tiukka yhdestä raidasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, kiitos tästä :) Meinasin jo jättää postaamatta kun ajattelin olevani ainutlaatuisen nolo, mutta onneksi muutkin onnistuvat :)

      Poista
  10. Mä aina olen pätemässä miten pesukoneessa kun on kerta käsinpesuohjelma niin mitään ei tarvi pestä käsin. Silti, pilasin kans just joululomalla yhden, onneksi sentään kaupasta ostetun, neuleen pesemällä sen normiohjelmalla ja neljässäkympissä koska musta nyt vaan tuntu siltä että kyllä se sen kestää vaikka ohjelapussa luki että käsinpesu/villaohjelma ja 30 astetta. Lievästi ärsytti kaivaa se huopunut asia koneesta ulos. Onneksi sen sai venytettyä vielä käyttöön sopivaksi vaikka ruma onkin niin voin väittää kaikille että tarkoituksella huovutin jotta olisi lämpimämpi, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ouh nou! Jokella on nippu teollisia neuleita sen kaverilta, joka on Jokkea pari numeroa isompi ja todella huono pesemään vaatteita ;)

      Poista
  11. Voi ei, nuo on niin upeat sukat! Jotenkin sun täytyy ne pelastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritetään! Jos ei muuten, niin neulon tuon kärjen uudelleen.

      Poista
  12. Ei! Ei! Ei! Ei oo totta.

    Mä oon täällä pohtinut kuviosukkia. Sen sun postauksen jälkeen. Hirvee inspis ois keksiä kivat. Miten voi niille ihanille innoittajille näin tapahtua :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Voispa olla niin, että lempijutut olis taulapäisyyden kestäviä?!

      Poista
  13. Oooou nou. Toi on paha. Varsinkin kun käy lemppareille. <3

    VastaaPoista
  14. Noooou!! Eilen muuten pyöri täällä meidän kotona Forrest Gump, joten aika osuva tuo viimeinen kuva. Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo, vaikka Forrest Gump oli kyllä loppujen lopuksi varsin fiksu mies :) Kiitos :)

      Poista
  15. Ou nou! Jos ei muu auta, niin uuden sukat vaan tekoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä se on tehtävä. Ehkä vielä kuitenkin yritän epätoivia tekohengityskokeiluja :)

      Poista
  16. Auts! Ehkä nuo voisi laittaa kehyksiin ja seinälle pesukoneen yläpuolelle? :) Joku sellainen "Tarkastitko pesuohjeen?" -lappu voisi vielä mukavasti alleviivata fiilistä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli kyllä niin hyvä ehdotus, että pitää aivan harkita :D Kiitos tästä :D

      Poista
  17. Kiitos! Saatoit juuri estää suuremman katastrofin tapahtumisen! Olin nimittäin aikeissa laittaa pesukoneeseen KOKO kotoa löytyvän villasukkavaraston. Samoin ajatuksin, että kai nää nyt yhden pesun kestää. Vaikka kyllähän mäkin _periaatteessa_ tiedän, että noin siinä voi käydä. Hmmm... Pitäiskö silti kokeilla? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo...suosittelen kyllä nyt sitä käsinpesua...vaikka oon kyllä toisaalta aina ennemmin pessyt koneessa sukkia, joiden tiedän varmuudella olevan superwash lankoja. Mutta ainakin kannattaa juurikin tiedostaa riski eka :)

      Poista
  18. Voi tsädäm! Joo, Novitan langat kestävät konepesun aika hyvinkin, mitä nyt nyppääntyvät, mutta 100% villa ei, vaikka on muuten niin <3. Olen kyllä silti käyttänyt koneen käsinpesuohjelmaa tosi ahkeraan, aina varuuksi.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tsädäm todellakin! Mä oon kyllä surutta pessu aiemmin koneessa neuleita (no, lähinnä villasukkia), 100 % villaisiakin, jos vaan ovat olleet noita superwash lankoja....Pinta menee kyllä tietty nopeemmin rumaksi hyvässäkin langassa, mutta mulla on sellainen filosofia, että kuluu ne puhki kuitenkin :) Mutta nyt en kyllä ehkä enää pese, paitsi korkeintaan jotain vanhoja. Vitsi ku meillä on niiiin vanha kone, ettei sen ohjelmista oikein tiedä mitään. Pitäisi uskaltaa kokeilla...Tai tosiaan, pestä käsin ;)

      Poista
  19. Oijoi..aika kökkö juttu :S Mutta mua kyllä niiin kovasti naurattaa toi ensimmäisen taulapään kuva! Ilme on niin, että "mitä minä muka tein?" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, Elman perus ilme, aina yhtä hämmentyneen viaton :)

      Poista
  20. Voiiii eiiiii!!!!! Kyllä noin kauniiden sukkien pelastamiseksi täytyy tehdä kaikki voitava.

    VastaaPoista
  21. Eiiiiiiiii! :/ Voihan kökkeröinen! Mutta hei, siä teet entistä ehommat ja paremmat tilalle! :)

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ehkä, mutta en kyllä ehkä tänä talvena enää. Jos vaikka vuoden päästä olisin jo kaiken unohtanut? :)

      Poista
  22. Autsista! Jotenkin niin tuttu tuo ajatuskulku kun oikeestaan tajuu että pitäis vähän ajatella mutta sitten ei vaan millään jaksa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Sanotaan, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa, mutta mulla se on kyllä laiska pää. Ja tässä tapauksessa jalat, jotka kärsii.

      Poista
  23. Höh, voi harmi :/ tekevälle sattuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, eipä muuta kun ylös vaan ja puikot ojossa kohti uusia neuleita!

      Poista
  24. Voi eeeiiii! Noh mut nää on tämmösiä oppimiskömmähdyksiä yleensä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä todellakin totta, lupaan ja vannon etten enää ikinä pese, jos yhtään epäilen :)

      Poista
  25. Voieiiii, nuo on niin hienot! No mutta, se on elämää, toivottavasti saat sen venyteltyä ja vanuteltua takaisin jalan muotoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää yritän. Joku vinkkasi tuolla alla, että hoitoaineessa lilluttelu ja venyttely vois auttaa. Pitää kokeilla!

      Poista
  26. Voi ei! Mulle kävi kerran samanlainen moka lapsen kirjoneulepuseron kanssa. Lankakaupassa vielä vakuutettiin, että lanka kestää hellävaraisen konepesun. Kissanviikset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi rähmä, harmi jos vielä kaupassa noin sanoivat, pitäis niiden nyt tietää :/

      Poista
  27. Oijjoijjoi! Toivottavasti lumiukkosoppa lohdutti edes hiukan...

    VastaaPoista
  28. Miä ihastuin näihin ihan totaalisesti ja aloin omaa vastaavanlaista viritelmää tekemää itelleni, muutamilla kuvio/värimuutoksilla. Samantien piti alkaa miettimää mitä lankoja niihin tulikaan laittaneeksi mutta tais olla kaikki melken tuttua ja turvallista seiskaveikkaa :p Mut vatutuksen kautta huvitukseen, kyl se siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla :) Ja tosiaan kannattaa painaa langat ominaisuuksineen mieleen. Tai sitten pestä varmuuden vuoksi käsin...mutta enköhän mä tästä vielä selviä :)

      Poista
    2. http://instagram.com/p/jzYkk-tT5t/ Piti vielä lisäämäni muuten kuvatus omista versioista, vähän tosiaan muuttelin kuvioita jne mutta idea pysyi kutakuinkin samana. Ja meni kyllä lempparisukkien joukkoon :)

      Poista
  29. Hiusten hoitoaineella voi kuulema koettaa "antikutistaa" villavaatteita. Homma kuulema toimii niin, että laitetaan pesuvatiin tahi vastaavaan lämpöistä vettä (ei siis kuumaa) ja truutataan mukaan kunnon turaus hiustenhoitoainetta (varmaan joku perus/halpis riittää, kuten vaikka Erittäin hieno suomalainen hiushoito), kastetaan kutistunut kapine sinne, annetaan liota hetken ja sitten varovasti venytetään kohti entistä kokoa.
    En ole itse testannut, vaan ihan Pinterestissä vaan törmännyt (esim: http://www.coffeebreakwithlizandkate.com/kates-escapades-five-quick-fix-tips-that-i-betcha-didnt-know)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kovasti tästä vinkistä, menee ehdottomasti kokeiluun!!

      Poista
  30. Vastaukset
    1. Vähän kyllä tuskainen olo oli kieltämättä, kun nuo koneesta kaivoin...mutta eiköhän se tästä :)

      Poista
  31. Tähän sopisi nyt sellainen hymiö, jossa läimäytetään kädellä otsaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! Saatoinpa ehkä pari kertaa läimäitelläkin, siinä "paljastuksen" hetkillä...:D

      Poista
  32. Hei minun blogissa sinullekkin sopiva haaste! Uusi vuosi, aika tehdä yhdessä hyvää!

    http://momentsinlife-eliisa.blogspot.fi/2014/01/090114.html

    VastaaPoista
  33. Outs:O Tekemästä oppii. Sitte ens kerralla yrität muistaa paremmin;) Uskon että ensimmäisen kerran ko näit pesussa käyneet sukkasi olit kaikkea muuta kuin onnellinen vai?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä se on :) Ja joo, en kyllä ollut ihan onneni kukkuloilla, mutta muistan kyllä synkempiäkin hetkiä :D

      Poista
  34. Voi sukkaparkoja :(
    Selailin muuten sun blogia ja löysin nuo herättäjälapaset. Olen ensi kesänä menossa ahikseen viitosleirilleja oli tosi hauska huomata sellaiset. Mun äiti ja täti on ollu siellä riparilla, mutta itse en ole vielä koskaan siellä käynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :/
      Hei huippua, sulla on siellä sitten varmaan vetäjinä mun entisiä ahiskavereita, jotka nyt tekevät herättäjälle pappishommia :) Mulle aholansaariajat oli kyllä valtavan merkittävää aikaa, yksi elämäni parhaista kokemuksista ikinä ja sieltä jääneet kaverit on yhä mun parhaita kavereita. Toivottavasti sulle tulee kiva leiri :)

      Poista
  35. Äkkiäkös sinä neulot uudet samanmoiset! Langatkin jo valmiiksi katsottuna...
    Itse innostuin tästä ideasta niin, että olen jo neulonut useammat "marit". Kaikki vähän omalla lupaillaan, mutta sehän tässä on se juttu...
    Ajattele positiivisesti: ihana idea elää maailmalla jo omaa uljasta elämäänsä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllähän ne aika nopeesti syntyis, ei vaan oo just oikein innostusta, kun tuli nämä jo kertaalleen syksyllä neulottua ;) Mutta ehkä vielä joskus!
      Ja hei, aivan mahtava kuulla, jee! Tämä lohduttaa kovasti! :)

      Poista
  36. Kiitos todella hienosta blogista ja varsinkin tästä postauksesta! :D Aina ei mee niinkuin strömsössä... Sinulla on kiva meininki ja olen saanut todella monta hienoa ja toimivaa ideaa sinulta. Kiitos ja hyvää uutta vuotta!

    terveisin Pipsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kiitos kovasti viestistä :) Tämä oli kiva postata, kun tiesin että teiltä saa kuitenkin tsemppausta näinä synkkinä hetkinä ;) Kiva kun käyt täällä :) Mukavaa alkanutta vuotta sullekin!!

      Poista