2013/12/16

HIMMELIKORVIKSET
Jeejeejee 1/10 osa käsityönopettajan opintoja takana! Ja nyt, kun koulu on pois alta, mä ehkä ehdin kunnolla virittymään jouluhommiin! Onhan tässä nyt vielä hyvin aikaa, peräti reilu viikko! Ehtii vielä vaikka mitä! Voisin kyllä myös tekaista koulun ekasta puolesta vuodesta ja sen hommista tässä joskus tänne yhteenvetoa...Mutta nyt sitä jouluvirittäytymistä ensin.

Tein viime jouluna kulkuskorvikset, ja suunnittelin silloin myös himmelikorviksia, mutta ne jäi, koska joulu meni jo. Mutta nyt sitten olin vähän aikaisemmin liikenteessä jo kokeilin. Kivat tuli, vaikka aijon kyllä edelleen kilistellä myös kulkuskorviksissani. Että tontut tietää missä liikun. 

Himmelikorvakorut


Tarvikkeet
- 12 kpl lasiputkihelmiä
- 1-3 kpl tavallisia lasihelmiä (ei pakollinen)
- ohutta metallilankaa
- korvakoruaihiot

Himmelin tekoon löytyy paljon hyviä ohjeita. Esim. Yhteishyvän sivuilla on hyvä ohjeistus, samoin Youtubesta löytyy aivan erihyvä ohje. Ja sitten kuitenkin vielä munkin versio, niin ei lopu ohjeet kesken.

1 & 2
Napsaise ohutta metallilankaa noin 40 cm pätkä. Leikkaa mieluummin liian pitkä, kuin liian lyhyt pätkä. Himmeliin tarvitsee 12 kpl lasiputkihelmiä, mun omat oli 1,1cm pitkiä. Helmen pituus määrittää luonnollisesti himmelin koon. Pujota metallilankaan kolme lasiputkihelmeä. Taita helmet kolmioksi ja kiepauta metallilankoja kertaalleen yhteen kulmassa A. Jätä toinen pää (noin 10 cm) odottaamaan.

3 & 4
Pujota pidempään rautalankaan kaksi helmeä ja kiepauta rautalanka pari kertaa kulman B ympärille.5 & 6
Lisää taas kaksi helmeä ja kiepauta rautalanka nyt kulman C ympäri.

7 & 8
Kaksi helmeä ja kiepautus kulman D ympäri9 & 10
Ja vielä kertaalleen lisää kaksi helmeä ja kiepauta kulman E ympäri. Nyt työssä on viisi kolmiota.

11 & 12 
Pujota vielä yksi helmi ja kiepauta sitten pujottelulanka taas kulman A ympäri.13 & 14
Pujota sitten molemmat rautalangat helmen läpi kulmasta A kohti vielä avonaista kulmaa (voit katkoa rautalangat tässä kohtaa jo yhtä pitkiksi). Kiepauta viimeinenkin kulma kiinni.

15 & 16
Sitten kiinnitetään korvakoruaihio. Tässä apuna käytin lasihelmiä, mutta homma onnistunee ilmankin. Pujota rautalankoihin oman maun mukaan 1-3 pyöreää lasihelmeä sekä korvakoruaihio. Kiinnittää voi monin eri tavoin, mä tein nyt silleen, että pujotin toisen rautalangoista ylinpänä (lähimpänä korvakorua) olevan helmen läpi, ja sitten ulkokautta kiertäen takaisin korvakoruaihiota kohden. Kiepautin rautalangan kertaalleen rautalangan "kaulan" ympäri korvakoruaihion ja helmien välissä, ja sitten vielä molemmat rautalangat kerran korvakoruaihion läpi, ja vielä rautalangan kaulan ympäri. Lopuksi pujottelin rautalangat vielä lasihelmien läpi ja yhden putkihelmen läpi. Ylimääräiset päät voi katkoa pois.

Postauksen ylhäällä näkyvät taustat korvakoruille leikkelin viimevuotisista joulukorteista. Semmosta! Pitäisköhän sitten vielä vaikka tehä niitä joulukortteja? Hyvin vielä ehtii!


*****
Ja sit vielä näin jälkikäteistiedotteena, että meikä pääsi lauantaina jutustelemaan Ylex:n viikonlopun Lifestyleslottiosioon vähän joululahjojen tekemisestä yhdessä Elämää Eirassa -blogin ihanan Katjan sekä Anne Lainton kanssa. Olipa hauska ja jänskä kokemus! 

-hanne

39 kommenttia:

 1. Ompas todella vekkulit himmeli-korvikset, todella hauska idea. Myös kulkuset korviksissa näyttävät ihastuttavilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä jotenkin tykkään vielä enemmän noista kulkusista, näyttävät sekä myös kuullostavat joululle :)

   Poista
 2. Oi hienot! :) Ja huh, ollu varmana jännää! :P (Myös ilmeestä päätellen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli vähä joo, vaikka jännitti vielä enemmän kun kuuntelin sitä jälkeenpäin :D

   Poista
 3. Olipa hassua nähdä nuo korvikset, tein samanlaisia kesällä ja nyt pinon joulumyyjäisiin. Just samanlaisia mustia, sekä kultasia kuusenkoristeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D Ajatukset juoksee siis samoilla linjoilla :) Menikö muuten kaupaksi? Mä oon aina välillä pläännäillyt että vielä joku vuosi lähtisin jonnekin joulumyyjäisiin. Viimevuonna hamstrasin kasat noita putkihelmiä vähän silläkin ajatuksella...mutten näköjään koskaan pääse ajatuksesta pidemmälle :/

   Poista
 4. Mä niin kuulin teidät raariossa! Ajelin just Nivalaan meneen ja kesken jonku tärkeän ajattelun korva poimi radiosta sanat; haastattelussa eilen tein-blogin Hanne ja... :D Piti äkkiä vääntää volat isommalle ja kuunnella haastis. Hienosti meni :) Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netta! Kiva kuulla susta! :) Ja kiva että kuulit meitä :D Kiitos, jännitti kyllä vähä oli niin outoa olla ne luurit päässä...kuulla oma ääni, hui :D

   Poista
 5. Ihanat! :) Taispa ratketa, minkälaiset korvakorut joulupukki pikkusiskolle tuo :)

  VastaaPoista
 6. Himmelit!! jee jee. Ja jänskää, ratioon pääsitte :) Harmi ettei kuulunu tänne Islannin maalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti sanomani, että hopeanväriset kulkuset on ollu täällä hakusessa, mutta ei vaan löydy. Seo se kullan kimallus ku iskee. Vissii. Tjah.

   Poista
  2. No vitsi, outoa, mikseiköhän löydy? Mä tilasin omani muistaakseni HelmiQ:sta vuosi sitten, mutta oon aiemmin ostanut niitä ihan vaan askartelukaupoista. Eikö Islannissa ymmärretä hopian päälle!?

   Poista
 7. Todella kivat korvikset! Hyvä idea! :)

  VastaaPoista
 8. No voi että mitkä himmelit, miulle kans tommoset! :) Ja voi vitsit, radiossa livenä, jänskää ja hienoo! Tiiätkö voiko tuota kuulla jossain näin jälkeenpäin?

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Himmelit on siitä kivat, että nää menee (ainaski mun mielestä) myös joulun jälkeenkin :) En oo ihan varma, muistaakseni haastattelija sanoi että että tuo tulisi yleareenaan, mutten osaa hakea sieltä. Voi olla että sieltä ehkä löytyis joku pitkä pätkä missä on koko lauantain ylex iltapäivä -ohjelma...?

   Poista
 9. Ihana idea nuo himmelikorvikset! Täytyy pistää ohje muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nää on kyllä siitä aika kivat, että toisin kuin kulkuset, voisivat olla ihan käyttökelpoiset muulloinkin kuin jouluna :)

   Poista
 10. Vaude mitkä himmelit! Hmm, olisikohan askartelulaatikon pohjalla olevia keltaisia putkihelmiä minulla tarpeeksi...

  Hauskaa joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä näihin montaa tarvita :) Kiitos, sitä samaa!!

   Poista
 11. Ääk! Tahtoo kanssa maailman söpöimmät himmelit. :D Joutuuko tässä korvansa rei'ittämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Toivottavasti ei sentäs! Tee jollekin tutulle, niin voit sitten katsella näitä ;)

   Poista
  2. Ja hei, Koti Aurorassa -blogissa oltiin tehty samalla kaavalla kaulakoru! Ei kuule tarvita reikiä korviin :)

   Poista
 12. Ihanat niin nuo kulkuset kuin himmelikorviksetkin! :)

  VastaaPoista
 13. Ihanat korvitset ja kiitokset ohjeesta! Nyt täytyy vain löytää jonkun kaapin perukoilta oikeanlaiset helmet...

  VastaaPoista
 14. Kiitos tästä Sulle. Just tänään pähkäilin, ett miten tekisin himmelikorvikset. Ne niinku kuvaisi intohimoani himmeleiden tekemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän osui ehkä kohdalleen tämä :) Koti Aurorassa -blogissa olikin tehnyt jo tämmönen kaulakorunakin, joten saat koko setin jos teet semmosenkin ;)

   Poista
  2. Kiitti vinkistä

   Poista
 15. Kivoja on! Eritoten ihastuin kulkuskorviksiin, pakko ehkä toteuttaa aatoksi itsellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No munkin sydän sykkii tavallaan vielä enemmän noille kulkuskorviksille. Ne niin kuullostaakin joululle, ja on muuten varsin helppo toteuttaa :)

   Poista
 16. Ihana idea noi himmelit! Täytyy varmaa alkaa metsästämää oikeenlaisia helmiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainaski aijon käyttää näitä näin joulun jälkeenkin :)

   Poista