2013/09/17

POW! KA-BOOM! BAW! SEW! ?


Terve! 
Mulla on kuulkaas alkanut nyt opinnot! Mun ja koulun suhde on alkanut tosi kivasti, melkeinpä voidaan puhua rakkaudesta ensisilmäyksellä. Ja vaikka me ollaan tunnettu vasta näin vähän aikaa, niin nyt jo on sellainen aika hyvä fiilis, että tästä voi kehkeytyä jotain syvempääkin. No joo, reilun kahden viikon yhdessäolon jälkeen meneillään on tietenkin vielä kuherruskuukausi, että realistisempia fiiliksia voi kysellä sitten joskus puolen vuoden - vuoden päästä. Mutta nyt tuntuu kivalle ja sehän nyt on kiva!

No mutta! Koulussa on siis heti pyörähtänyt käyntiin ompeluteknologian kurssi (jei!), ja sinne tarvii (tai siis elämää helpottaa jos omistaa) mukana kiikkuvan neulatyynyn. Mä tein tällaisen, kun en ennestään omistanut. Harkitsin myös esim. Batmanin tai Supermanin logoa, mutta ehkä tämä sopii teemaan paremmin. Mulla on ilmeisesti jostain syystä nyt vähän supersankariolo?


Ja tässä vielä kaaviontynkää jakoon. Hei, jos joku tietää näppärän (ilmaisen) ohjelman, jolla voi tehdä ristipisto- tai muita kaavioita, niin vinkkejä otetaan vastaan!


-hanne

52 kommenttia:

  1. No Baw vaan! Ihan mahtihieno! :D

    -Piia

    VastaaPoista
  2. As I wrote on my blog for this free cross stitch generator http://www.myphotostitch.com/ , "Tons of options: size, patterns, DMC Embroidery Floss colors, more colors, less colors, detailed charts etc… from myphotostitch.com".

    VastaaPoista
  3. Sä onnistut yllättämään aina mahtavuuksillasi, aivan älyttömän hieno neulatyyny!!!!

    VastaaPoista
  4. KABOOOM, loistava idea! Kyllä tuon neulatyynyn avulla saa taisteltua valmiiksi minkä vaan työn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, joo, emmää tajunnutkaan! Tästähän saa sellaista sopivaa iskuvoimaa vaikeampiin juttuihin :D

      Poista
  5. Ihana! Mä oon suunitellut tekeväni pojalle lapset noilla Pow ja Ka-boom :eilla, kiitos inspiksestä!!! Mutta nyt näyttää ristipistotkin aika hauskoilta... pitäisiköhän? ;-)

    Tätä olen joskus käyttänyt:
    http://www.microrevolt.org/knitPro/index.php

    Iloa opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ristipistot on hauskoja, mutta vitsi että ne valmistuu hiiiiiitttaaaassstiiii :) Ja kiitos vinkistä, pitääkin tutustua tuohon sivustoon!

      Ootko nähnyt näitä: http://www.ravelry.com/patterns/library/fightin-words
      Ois kyllä kaverit kateellisia kaboom hanskoista! :D

      Poista
  6. Vastaukset
    1. :D On kyllä ehkä aika mahtipontinen neulatyyny :D

      Poista
  7. Hauska!! :) Muutaman vuoden opiskelutauon jälkeen kutkuttais lähteä koulunpenkille. Iloa opiskeluun!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, on se vaan jännä, kun seitsemän vuotta sitten koulusta päästessäni päätin etten koskaan enää opiskele...ja silti nyt oonkin aivan intoa täynnä :)

      Poista
  8. Upea neulatyyny! Tällaista olen käyttänyt, mutta se soveltuu paremmin neule- ja virkkaustöille: http://knittingpattern.p-jansson.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos kovasti vinkistä!! Tuo oli paras sivusto mitä oon tähän mennessä nähnyt!

      Poista
  9. hieno! tollasen taidan tehdä, multa puuttuu tuo ranteeseen sopiva neultyyny.
    oon käyttänyt stitchpro ohjelman ilmaisversioo, se on ihan jees, mutta ilmaisversiossa ei voi tallettaa tuotoksia, olen siis ottanut niistä kuvakaappauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyllä kiva, joskin neulatyynyksi vähän suuritöinen ristipisto-osuuden vuoksi...mutta kuiteski, onhan se nyt sitten aika kiva :)

      Kiitos vinkistä, pitääpä tutkailla tuotakin. Tuon ylläolevan kaavion tein siis kans jollain kokeiluohjelmalla, jota ei saanut tallennettua...No, menihän se tuolla kuvakaappausjutullakin..

      Poista
  10. Siisti!!! Tollasen mäkin ottaisin heti!

    VastaaPoista
  11. Todella hieno! Onnea opintoihisi! :)

    VastaaPoista
  12. http://www.microrevolt.org-iä olen minäkin käyttänyt. Toimii. IPhonelle löytyy ainakin Knit mate 0,89, Designers Grid 0,89 ja Cross Stitch Camera 3,50

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou vau,kiitos näistä! Mulla on joku iphonen sovellus, mutta siinä on vaan 31x31 ruudukko, se jää äkkiä pieneksi. Mää paneudun näihin, kiitos vielä!

      Poista
  13. Aikas pähee! Itsekin ollut tässä neulatyynyhommissa, joskin vähän vähemmän megalomaanisissa tunnelmissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, kiitos, ei mullakaan ollut ihan näin iskuvoimaiset suunnitelmat aluksi, mutta jotenkin nyt tarvi näköjään vähän äänitehosteitä ja räjäytystä matkaan :D

      Poista
  14. Tosi kiva neulatyyny.
    Onnea ja menestystä opintoihin!

    VastaaPoista
  15. aivan ihana neulatyyny! :) Ja hei onnea opintoihin, täällä on samoissa saappaissa oleva :D Itselläni on kolmas viikko uutta koulua menossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja hei, tsempiä sullekin siis sinne sun saappaisiin :D On tää vaan aikas jännää :)

      Poista
  16. Hei! ihana blogi sulla :) löysin tämän eilen ja luin kaikki postauksesi läpi! Ihania ideoita ja näperryksiä. Tästä riittää minullekin inspiraatiota pitkäksi aikaa :D Onnea opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Vitsi, kiitos kiitos symppiskommentista :) Kiva että tulit, toivottavasti pysyt mukana :)

      Poista
  17. Ihan loistava! Toi olisi loistava motivaattori ja vastapainoa kun juuri eilen ripustin ompelukoneen yläpuolelle Keep calm and crab a seam ripper- julisteen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D crab a seam ribber...Voisin tarvita itellekin!! Mistä sellaisia saa?

      Poista
  18. Vau mikä neulis! Itelläni nupparit kulkee vieläkin muumirasiassa...ihan riittävän toimiva systeemi kuitenkin. Mä luen nyt kolmatta vuotta Siltiksellä, nyt menossa maisterin opinnot + kandi + sivuaine (tekninen) eli roikun laitoksella pitkät päivät. Mullakin on paljon muita opintoja ja töitä takana joka syö opiskeluintoa. Nyt toi sivuaine kyllä innostaa suunnattomasti, tosi hauskaa saada tehdä jotain ihan uutta!
    No joo kiva et oot Siltiksellä, olis mahtavaa nähdä joskus kun oon kuitenkin lukenu sun blogia kauan. Mä oon yrittäny blogin pitoa mut en oikeen jaksanu. Saa nähdä jos taas joskus aloittais uudestaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, lisää Siltisläisiä :) Ja arvaas kaksi kertaa, mitä mä oon haaveillut sivuaineeksi...Mulla oliskin parit kysymykset takataskussa teknisestä työstä ja siitä sivuaineena. Niin että ehdottomasti nähdään joskus, käydään vaikka syömäs tai jotain :)
      Tää on tää blogaaminen vähän tämmöstä vaihtelevaa, välillä aivanmaailmanparasta, välillä taas, no, vähän työläämpää :D Katotaan kuinka mun käy sitten kun kouluhommelit alkaa painaa päälle...

      Poista
    2. Ok! Joo kerron mielellään teknisestä. Laita viestiä fb:ssä (Paula Jakobsson, headerissa koira, profiilikuvassa vauva sylissä) tai mailia helsinki.fi.
      Mulla on nimi mun uudelle blogille mut en tiiä... :)

      Poista
  19. Löysinpäs hyviä vinkkejä täältä noiden kuvioiden suunnitteluun.. kiitos sinun:) Blogissani olisi haaste sinulle.

    VastaaPoista
  20. En ole tainnut paljoa koneella istua aikoihin, sillä nyt vasta huomasin, että olen aloittanut opinnot. Onnea opiskelupaikasta! Paljon on työtä edessä, mutta onhan se sen arvoista! Oma lapseni täällä maailmalla juuri aloittelee valokuvaajan opintojaan yliopistossa. Se onni Suomessa opiskelussa on, että se ei maksa tähtitieteellisiä summia kuten täällä!
    Ja voitko kuvitella, olen joutunut kaivamaan ompelukoneeni esille, sillä väkerrämme täällä hänelle yhdessä t-paitaa, kun ei ole oikein varaa aitoon Rick Owens paitaan, eli vanhoja kotiteollisuuskoulun aikaisia tietoja joskus vielä tarvitaan. Selvyyden vuoksi, kyseessä on 19v poika, ha ha!
    T. Iiris

    VastaaPoista
  21. No niin, noin siinä käy, kun ei tarkista mitä kirjoittaa.. Piti sanomani , että 'olet aloittanut opinnot'.

    Iiris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no tajusin silti, koska olispa aika ajatuksissansa pitänyt olla, ettei olisi huomannut aloittaneensa itse opiskelut :D Mutta kiitos siis! Pitäis muistaa arvostaa tätä suomen opiskelun ilmaisuutta, päin vastoin tulee vaan nursitua opintotuen pienuudesta...
      Mutta hei, onnea pojallesi opintoihin, ja teille molemmille paidan tekoon :D

      Poista
  22. Tää On Eeppisen Hieno! :D Mulla on ristipistoiltu ranneneulatyyny (pääkallolla tietysti :)) ollut vaiheessa jo varmaan kaks vuotta.. Koskahan se haluis valmistua :D

    Sokru
    sokerimursu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :D Pääkallo ranneneulatyyny kuullostaa kyllä myös aika kovalle!! :D

      Poista