2013/02/25

JumppaDiscoHanne


Hellurei taas kaikki!
Meinasin olla ensin näitä postaamatta, mutta koska pidän käsityöblogia, jossa voin esitellä tekemiäni käsitöitä, niin eiköhän nämä hieman kyseenalaiset käsityötkin voi tänne kelpuuttaa. Kaikesta huolimatta. Kävin nimittäin viikko sitten ostamassa Lankamaailmasta neon pinkkiä (Jaiks!) Svarta Fåretin FREJA -akryylilankaa (isompi Jaiks!), ja neuloin niistä säärystimet sekä verkkokämmenikkäät (isoin Jaiks!). Jämistä tein vielä hiusdonitsin. 


Mulla on kuitenkin selitykseni! 
Lauantaina nääs tanssittiin kahden ystävän synttäribileitä 80-luvun teemassa. JumppaDiscoHannen asustukseen kuului säärystimien ja kämmenikkäiden lisäksi aidosti about kasikytluvulta peräisin olevat lenkkarit, nahkainen vyölaukku sekä ylisuuri mikkihiiripaita, joka kävi läpi pienen modauksen. Asua täydensi neon oranssi toppi, neonkeltainen toppi (toimi vesiraja -hameena) sekä sähkön siniset sukkahousut. Kirpparilta lähti vielä mukaan setti rannerenkaita, joista kaksi pääsi pienellä tuunauksella korviksiksi. Sitte vähän kreppirautaa hiuksiin, ponnari korkeelle pään päälle ja keltaista kynsilakkaa kynsiin. Avot!

Olipas virkistävää vetää päälleen jotain todella epätyypillistä. Tämän rooliasun rohkaisemana nähtiin Hanne myös tanssilattialla, ja semmosta ihmettä ei kuulkaas yleensä päästä julkisilla paikoilla todistamaan! Hieman ehkä hölmöltä tuntui näinkin paljon neuloa yhden illan asua varten, mutta panostus palkittiin, ja erimukavan illan lisäksi mää pokasin vielä parhaan asun palkinnon. Saatoin kyllä ehkä alleviivata illan aikana muutaman kerran, että olen ihan tätä iltaa varten tehnyt nämä ja nämä, mutta silti! Voittoon, vaikka sitten säälipistein!

Lyhyesti, säärystimet syntyi nelosen puikoilla, silmukoita oli 48. Neuloin säärystiminen alkuun ja loppuun noin kymmenisen kiekkaa 2 oikein 2 nurin joustinneuletta, ja keskelle 3 oikein 2 nurin joustinneuletta. Säärystimen kokonaispituus oli about 36 cm. 

Kämmenikkäät tein myös nelosen puikoilla. Silmukoita oli yhteensä 26, kämmenikkään alkuun ja loppuun neuloin viitisen riviä oikein-nurin -joustinneuletta. Verkkokuvio syntyi toistaen koko ajan *2 oikein yhteen, langankierto puikolle*. peukun reiän tein päättelemällä about puolessa välissä kämmenikästä 4 silmukkaa ja seuraavalla kieroksella lisäsin samaan kohtaan 4 s. Ei, en tehnyt peukalokiilaa, vaikka äiti onkin opettanut että aina kannattaa tehdä. Mutta kun mä ajattelin, sit olis kyllä jo lipsahtanut ylipanostamisen puolelle! Kämmenikkään kokonaiskorkeus oli noin 12 cm.

Hei lämpimät terkut vielä Kerän lauantaisen neuletapaamisen naisille, joiden seuraan pääsin lauantaina pistäytymään, kun pikaviisiitillä tampereella sattui sopiva rako. Oli kyllä erityisen mukavaa sielläkin, vaikka en näiden neonvärien, verkkohanskojen ja akryylilankojeni kanssa ollutkaan ehkä kovin vakavasti otettava neuloja. Tosi ymmärtäväisesti kaikki kuitenkin muhun suhtautui. Meen kyllä uusiksikin, toivottavasti pian!

-hanne

19 kommenttia:

  1. Hei, minäkin olin paikalla todistamassa näiden jaiksien syntyä! Ai miten suhtauduttiin ymmärtäväisesti? Mehän luvattiin kiikuttaa sut samointein ovesta ulos! ;D ;D ;D

    Oli kiva nähdä ja mukavaa, että iltasi oli onnistunut!

    Terveisin, Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D
      No siis, mä vähä yritin kaunistella totuutta. Mutta totta, muistaakseni lähtöpassit ja lankojen poltto -uhkaukset olivat juu ne ekat reaktiot :D Mut mä ajattelin että sitten semmoset ei Kerää tuntevat pelästyisi tuon kuullessaan, eikä ikinä uskaltaisi neuletapaamiseen :D Te kun kuitenkin olitte sitten oikein kilttiä ja sopuisaa porukkaa, kun päästiin tästä alkujärkytyksestä ohi ;)

      Kiitos samoin, oispas mukava yrittää tulla tosiaan toistekkin :)

      Poista
  2. Haluaisin kyllä nähä kokonaan minkälainen tuo mikkihiiri-paita on! Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä harkittin että laitan itsestäni kokovartalokuvan, mutta jänistin sitten kuitenkin :D Kyseessä oli siis sellainen miesten L-koon paita, josta leikkasin hihat poikes ja suurensin kaula-aukkoa. Ihan hauska siitä tuli ja ehkä joku taitava pukeutuja osaisi sitä käyttää muutenkin...mä en ehkä kuitenkaan osaa :D

      Poista
  3. Ihan mahtava pinkki setti ja heittäytyminen 80-luvun bileteemaan! Me likey :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli tosiaan mukavan erilainen fiilis itelläkin, kun kiskoi tommosen määrän väriä ylleen!

      Poista
  4. Mut hei oletko sä nyt totaalisesti unohtanut, et NEON värit on palaamassa/palanneet muotiin!! Ei ehkä ihan tuollaisessa määrin, mutta yksittäinhän voit käyttää noita säärystimiä, kämmekkäitä, rannerenkaita, korviksia jne ja olla huippumuodikas! Että ei yhtään Jaiksia enempää, niih.

    Sitä paitsi toi Mikki paita on niin kiva, et ei kun baanalle! Mut please, jätä toi vyölaukku pois :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itseasiassa tätä noen värien uutta nousua ei kyllä voinut olla huomaamatta, kun kiertelin kaupoista noita toppeja...ja nehän siis on tosiaan ihan viikko sitten ostetut! Että kerrankin oon tiukasti muodissa kiinni! :D Ehkä joku taitava pukeutuja voisi noita jotenkin soveltaa käyttöön, näihin mun olemassa oleviin vaatteisiin noiden liittäminen ei ehkä kuitenkaan...no, tuo ihan semmoista topfashion fiilistä...:D

      Ja juu, vyölaukku hautautuu ainakin nyt muistojen arkistoon!

      Poista
  5. Vau! Ihan mahtavat vetimet! :)
    Mua harmittaa, kun oma neonpinkki New Kids On The Block -vyölaukkuni on kaiketi vuosien saatossa kadonnut. Tai se kyllä taisi olla 1990-luvun alkuvuosilta, mutta niiltä nurkilta kuitenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, kuullostaa aivan erittyisen kuumimmalta hottikselta tuo vyölaukku! :D Sillä kyllä kruunaisi asun kuin asun :D

      Poista
  6. Ihana kasarimeininki! Tosi söpön väriset :) Pitäisköhän napata tästä ideaa tuon oman pinkin lankakerän käyttöön ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kyllä vähintäänkin söpö :D Siitä vaan, luulisi tällaisten kääntävän päät, niin hyvässä kuin huonossa :D

      Poista
  7. haha:D teemabileet on kyllä parhaimmasta päästä !:D
    mutta laitas asukokonaisuuskuva tästä kyseisestä asusta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin ne kyllä on! Huippukamaa! Mä itseasiassa meinasin laittaa loppuun kuvan koko lookista, mutta jänistin sitten, kun mietin että mimmoisia kuvia haluan itestäni tänne ikuisiksi ajoiksi jäämään :D

      Poista
  8. Wuhuu, olit kyllä loistava kasari-bilettäjä!! :)

    t. Redu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enkös! Tekis ehkä salaa mieli vetää nuo kämmenikkäät käteen ja säärystimet jalkaan ja vähä vielä tanssia lisää! Pidetään keskiviikkona varjobileet!! :D

      Poista
  9. Ooh neonvärit on ihania :D Voisin ottaa nuo säärystimet vaikka heti käyttöön.

    VastaaPoista