2013/02/21

(EI NIIN) UUSI NEULEKIRJASTO


Nostalgisissa tunnelmissa näköjään edelleen (ja kiitos vaan kaikille tuonne edellisen postauksen kommentipoksiin jo muistelunsa jättäneille, huippua)!

Ootteko koskaan käyneet kirppareilla / kierrätyskeskuksissa (tai mummolassa) selailemassa noita vanhoja kässäkirjoja? Seinäjoella ollessani piipahdin jälleen kerran Hyllykallion SPR:n kirpparin hyllyjä selailemassa. Sieltä löytyy aika kasa tommosia abouttiarallaa 30-vuotiaita neulekirjoja ja kansioita, joista löytyy esim. ohjeita symppaattisiin lastenvaatteisiin ja taidokkaisiin kirjoneuleisiin, ristipistokaavioita, vanhoja tekniikoita ja sun muuta. Mä oon noita kirjoja jo ennenkin hamstrannut, ja nyt lähti taas kaksi kirjaa mukaan, 1e kappalehintaan. Hupsista vaan! Nyt ostetut UUSI NEULEKIRJASTO -kirjat on vähän "uudempia", tuolta 80-luvun loppupuolelta. Aiemmin mukaan on lähtenyt noita alimmassa kuvassa oikealla näkyviä keltaisia kirjoja, joissa julkaisuvuodet asettuu tuonne 70-80 -luvun taitteeseen.Joo, voi olla ettei esim. tuo punainen tiikerineule oo ihan just nyt pääsemässä mun puikoille. Mutta nämä ovat kuitenkin sen verran vanhoja ohjeita, ettei näitä oikein netistä löydä. Hamsteri minussa pitääkin ajatuksesta, että voin jemmata kasvavaan käsityökirjakokoelmaani palan tällaista käsityöhistorian havinaakin. Eihän sitä tiedä jos vaikka vuoden päästä oliskin pakko saada tommonen tiikerineule. Tai toi merimiesneule. Vaikka Jokelle?

Käykääs ihmeessä tsekkaamassa löytyiskös aarteita! Mut hei seinäjokiset, äläkää ny sitte tryykäkkö kaikki mun apajoota tyhyjäämähän!-hanne

20 kommenttia:

 1. Ihan kamala tiikerineule ja tuommoiset oli niin muotia silloin kun minä olin nuori. En kyllä enää laittais päälleni =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, mutta kuule ootas vaan pari vuotta niin toikin on taas kuuminta hottia :D Sitte oot täällä kyselemässä tohon ohjetta ;) No ei vaite, ehkä ihan kaikki ei tuu uudelleen muotiin...toivottavasti!

   Poista
 2. Huippua! Kun vähän noita viilaisi ja modernisoisi, niin avot ja olisivat taas kuuminta hottia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis kyllä erityisesti noista lasten neuleista löytyy ihan suoraan käyttiskamaa ja tekniikkaohjeethan ei vanhene koskaan!

   Poista
 3. Vanhoissa käsityökirjoissa on sitä jotain :D Miehen kanssa ollaan selailtu hänen mummulassaan vanhoja käsityökirjoja ja voi mitä ihania aarteita niiltä sivuilta löytyikään! Monia juttuja, joita olis kiva kokeilla. Meidän kirjahyllystä löytyy yksi miehen mukana kulkeutunut vanha ja kulunut neulekirja, mutta sieltäkin löytyy paljon kaikkea mitä haluaisin testailla. Täytyykin pistää kirja esittelyyn, joku kerta :)

  Ja toisaalta kun tuo 80-luku on nyt aika in-juttu, niin ehkäpä noista 80-luvun kirjoista löytyy jotain hyvinkin tähän aikaan sopivaa :D Ja miksei tuo tiikeripaitakin toimisi jollain eri väreillä mainiosti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mä oon myös monta kertaa selaillut näitä inspiksen hakemiseen, joku vanha tekniikka voikin toimia todella kivasti kun sen yhdistää nykyaikaisempaan juttuun! Laita ihmeessä moiset aarteet esittelyyn!

   Ja kieltämättä...mä oon menossa huomenna 80-lukubileisiin, ja hämmästelin kun kirppareilta ei löytynyt mitään ja sen sijaan Hennes&Mauritsilta löytyi vaikka mitä :D

   Poista
 4. Täällä myös vanhojen lehtien ja kirjojen hamstraaja.Mulla on 60-luvulta lähtien iso muovilaatikollinen vanhoja lehtiä.Ja miehen opiskelupaikan kirjastossa olen käynyt kuvaamassa muutaman sata lehteä,joista osa on sota-ajalta.Noin vanhoissa on niin viimeisenpäälle mietitty neuleet(ohjeet ei ehkä niinkään,"kun kaikkihan osaa neuloa")Eikä ole edes niin kamalia,etteikö suoraan voisi neuloa tähän päivään sellaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oioi, hieno hienoa! Mulla vanhimmat on vain tuolta 70-luvun loppupuolelta...löytyisköhän ihan normikirjastoista kuinka vanhoja teoksia...olis tosi mielenkiintoista käydä selailees!

   Poista
  2. Kyllä täällä ainakin jotain on normi kirjastossa.Kannattaa käydä kysymässä.Tosi vanhoja ei tosin saa lainata kotiin kun niin haperoja,mutta aina voi kuvata :)
   Jos kiinnostaa noi sota-ajan yms. lehdet mitä mulla on koneella,niin voisin kyllä ilomielen sähköpostin kautta lähettää niitä sulle?

   Poista
  3. Heips!
   Voi että, jos vaan suinkin mahdollista niin olisin kyllä ehdottomasti kiinnostunut! Tossa ylhäällä on tuo maili :) Jee :)

   Poista
 5. Meillä kotona äidillä on pari paksua opusta, jotka se osti ala-asteelta, kun siellä hankkiuduttiin eroon vanhoista kirjoista. Ne on jotain ikivanhoja kirjoja ja luulen, että äidilläki jääny ihan käyttämättä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kato ku tärkeää onkin omistaa, ei niinkä se kuinka paljon tulee käytettyä...:D Mun sydäntä ainakin lämmittää ne käyttämättömätkin kirjahyllyssä olevat kirjat :)

   Poista
 6. Varo vaan kun paljastat hyvät apajat ja marjapaikat, niin täältähän tullaan ihan Uudestakaarlepyystä asti mestoille :D

  VastaaPoista
 7. Mullakin on jemmassa jokunen tuollainen 80-luvun neulekirja, joita kirppareilta oon ostanut alle euron kappalehintaan. :) Vaikka niitä neuleita ei varmasti tule ikinä neulottua, niin käsityöhistorian ja muodinhistorian näkökulmasta ne on ihan mahtavia. :D Ja mistäs sitä tietää jos kymmenen vuoden päästä jo sieltä neulon niitä lyhyitä ja leveitä kuvioneulepaitoja ihan onnessani, kun ne tulevat uudestaan muotiin... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin mäkin ajattelen! Tämä on mun rakkain harrastus, on mukava omistaa tätä harrastuksen historiaakin! Ja itse asiassa, niitä lyhyitä ja leveitä näkyy nyt jo vaikka kuinka...mutta ehkä ei ihan vielä tiikeriä, ainakaan noissa väreissä :D

   Poista
 8. Olisi hauska nähdä, millaiset ovat valmiina, ne ihanan pinkit säärystimet, mitä Keräillessä kudoit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse asiassa otin tuossa sen verran kuvia, että taidanpa tehdä ihan postauksen niistä, kaikessa räikeydessään :)

   Poista
 9. Jaa, että ei saisi ostaa kirjoja kirpparilta, sulle vain varattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D no kuules, yritin kovasti olla vain hauska, enkai nyt muille näistä täällä (sijaintia myöten) vinkkaisi, jos en haluaisi että muut näitä ostaisi ;)

   Poista