2012/05/30

perintöä isoäideiltä


Tai mummaksi meillä niitä sanotaan.
Meillä on ollut sellainen alkuvuosi, että yksi isovanhempi on saateltu hautaan, ja yksi palvelutaloon. Näiden myötä on tyhjätty kaksi asuntoa. Ja kahden asunnon tavaroille on etsitty uusi koti. Tulipa muutamaan kertaan mieleen, että terve vaan sille joka sitten joskus käy läpi mun nappilaatikoita, lankapussukoita ja kangastilkkuja, miettien mitä niille kaikille kamoille tekisi! Toivottavasti silloin(kin) löytyy joku, jonka mielestä suurimpia aarteita on itse päällystetty vanha pahviloota, jossa on litran verran nappeja sun muuta härpäkettä, peltirasia täynnä ties mitä ja ikivanha saumuri.

"Kuule, meillä olis kyllä tos myynnis edullisia ja vähän uudempia käytettyjä saumureitakin, jos kiinnostaa", oli ompelukoneen huoltaja sanonut, kun äiti kiikutti tuon ikivanhan Singerin sille huoltoon.

Pöh pöh, täähän on perintökalleus


-hanne

21 kommenttia:

 1. Varmasti haikeaa tuollainen asuntojen tyhjentäminen, mutta toisaalta on kiva, että isovanhempien vaalimat tavarat pääsevät vielä hyötykäyttöön.

  En ymmärrä, miksi huoltoliikkeissä ei osata arvostaa vanhoja toimivia laitteita. Miullekin pyöräliikkeessä ehdotettiin uuden ostamista, kun vein 40-vuotiaan polkupyörän jarrut korjattavaksi. Pöh pöh, sanoin minäkin silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aina haikeaa, toinen asunnoista on vielä sellainen missä muistan viettäneeni aikaa pienestä asti. Nyt asunto on sitten vuokrattu ja siellä asuu muut (ystävät, onneksi). Varmasti outoa mennä käymään sinne.

   Joo, kai uusissa on uudet toiminnot ja tarkempi tikki ja vaikka mitä muuta hienoa...mutta en mä nyt työkseni ompele, joten pärjään varmasti tuolla. Ja jos en pärjää niin haen sitten sen uudemman.

   Poista
 2. Heei, mun kone taitaa olla samanlainen, ja hyvin sillä surruuttaa.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Cans and boxes full of buttons and stuff? Real treasure boxes in my opinion! :D

   Poista
 4. Meidän äiti vaihtoi oman uudehkon elektronisen ompelukoneensa kahteen vanhaan mekaniseen Husqvarnaan, jotta myös minä saisin oman koneen ja jottei enää tarvitsisi tapella sen "tyhmemmän" kanssa. Kyllä vanhat koneet on paljon kestävämpiä ja mutkattomampia käyttää. Saumuri on meillä yhteisessä käytössäja ollaan harkittu toisen ostamista, mutta kun kumpikaan ei halua uutta ja hyvää vanhaa ja käytettyä ei ole vielä löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin juuri! Tuo ainakin vaikutti erittäin simppeliltä vekottimelta, saa nähdä miltä se tuntuu sitten kunnon käytössä. Jos nyt ei mitään erikoisompeleita kaipaa, ja vanhalla koneella tulee tasainen jälki, niin mitäs sitä uusien perään kaipaileimaan?

   Poista
 5. I love a blogger with great visuals :)...I am now following. I hope you can check out my site: http://theproverbs.net and FOLLOW. You are such an inspiration. Hope you hear from you soon. Thanks

  steven

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thanks so much :) I'll check out your blog soon :)

   Poista
 6. Ihania aarteita olet perinyt! Onneksi ne löysivät uuden kodin! Minunkin äitin vanha ompelukone 1960-luvulta pelittää edelleen ja minulla muutaman vuoden vanha on jatkuvasti huollossa. Ennen kaikki oli paremmin...

  Löysin blogiisi jotakin kautta ja olen iloisena seuraillut inspiroivia juttujasi! Tulen toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, saa nähdä että kumpi päätyy eka huoltoon, kun mulla on kans ton saumurin lisäksi sitten uusi ompelukone.

   Kiva kun löysit blogsun :)

   Poista
 7. Minullakin on tuollainen, nelilankaisena. Suurin ongelma on erikoiskokoiset neulat. Niitä saa vain singer-ompelukonehuolloista, näin huollon setä väitti. Ja viimeksi setä sanoi, ettei tiedä, miten kauan niitä edes valmistetaan. Ja kalliita ovat. Mutta muuten mainio kone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ok, hyvä tietää, pitää sit ajoissa selvitellä että mistä niitä saisi. Ja ostaa vaikka varastoon!

   Poista
 8. Erittäin mukava löytö tämä teidän ihana blogi! Vielä en ehtinyt paljon selata, mutta A I V A N ihanat teidän häät ovat olleet! Mitä ideoita ja toteutusta. Terkuin, Emmi

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtavia oivalluksia blogissanne, olipa onni että löysin tänne :)! Tervetuloa seuraamaan meidän Diy- projekteja Pari ovelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tänks mään! :) Kävin jo kurkkiis, ja taidanpa tulla uusiksisin, vaikutuin erityisesti siitä hellaoivalluksesta! :D

   Poista
 10. Tervetuloa vaan, meille mahtuu :D

  VastaaPoista