2016/10/02

SEINÄJOEN KÄSITYÖMESSUT 2016


Nuppu Print Companyn kankaita
Nappikauppaa


Annie Eleanooran kirjotut riipukset
Imetyksen tuki ry:n imetysvarikko
Kansallispukunäyttely


Taito Etelä-Pohjanmaan amppelitarvikepaketin tuotoksia
Varsapuun ihania keinuhevosia
Sinooperin pillihimmelipaja
Seinäjoen Kästityömessut on mun osalta taputeltu! Lähtö oli pitkään vähä epävarmaa, mutta lopulta pakkasin kuin pakkasinkin itseni ja poikaseni junaan ja kohti isovanhempien hellää huomaa. Ja taas ennemmin kannatti lähteä kuin olla lähtemättä!  Perjantaina sain, kiitos isovanhempien, nauttia messuista itekseni ja lauantaina sitten poikasen ja äitini seurassa. Kivoja päiviä molemmat.

Seinäjoen käsityömessuilla on kaiken kaikkiaan mukava meno ja meininki! Esimerkiksi lauantaina, kun pahimpaan ruuhkaan saavuttiin paikalle vaunujen kanssa, auttoi henkilökunta vaunut alas (hissi oli toisella sisäänkäynnillä), ja kun ihmisvilinässä vahingossa törmäsin hieman kahteen vanhempaan rouvaan ja pahoittelin tätä, niin he olivat sitä mieltä että minä en törmännyt vaan he olivat tiellä, heh!

Rustoopuori/Taito Etelä-Pohjanmaa


Poikanen Näppi käsityö- ja muotoilukoulun rättipajalla työn touhussa


Mieltä lämmitti kovasti myös miten messuilla oli huomioitu vauvapuoli. Viime vuonna imetin vauvaa messuilla vähän hankalasti tunikan pääntietä venyttäen leikkipaikan nurkassa, tänä vuonna Imetyksen tuki ry oli yhdistänyt messujen kanssa voimansa ja messuilta löytyikin imetysvarikko, jossa sai käydä rauhassa imettämässä tai vaikka vaan nappaamassa ilmaiset kestoliivinsuojat tai ohjeen neulottuun tissiin. Ja paikalla oli koko ajan imetystukiäiti, jonka kanssa sai käydä juttelemassa. Niin, ja messuille pääsi vieläpä sylivauvan kanssa puoleen hintaan! Tämä oli asia, mikä valkeni mulle vähän mutkien kautta....nimittäin äitini kanssa kun lauantaina mentiin paikalle, huikkasi äiti mulle lippukassalta jotain että "vauva kanssa 6 euroa" ja jostain mystisestä syystä mä ymmärsin tämän niin, että vauvasta pitää myös maksaa sisäänpääsy 6 euroa. Juuh. Ehdin siinä asiasta jo tovin vauhkota lipunmyyjille, että miten ihmeessä vauvasta voidaan veloittaa 6e sisäänpääsymaksu, ennenkuin mulle vihdoin upposi kaaliin että ei, vauvasta 6e, VAAN vauvaN KANSSA tarvitsee maksaa VAIN 6e. Nolo minä! Mutta kiva ele messuilta tämä ale siis!

Ai ja Seinäjoella on myös lapsiparkki! Siitäkin iso plussa, vaikka tänä vuonna lapsiparkista ei harmillisesti löytynyt tuollaiselle taaperokokoiselle varsinaisesti leluja/leikkipaikkaa, vaan puuhat oli selvästi tarkoitettu isommille lapsille.


Intarsiatöitä / Taneli Äikäs
Lankavan kojun Muurarin käsityölankaa
Kestoliivin suojia jaossa imetysvarikolla


Sisääntulo messuille oli tänä vuonna ehkä aavistuksen sekava jonokäytäntöjen osalta, eikä viikonloppurannekkeita saanut kuulemma lainkaan pääovelta. Tämän huomaaminen olisi saattanut vähän harmittaa, jos olisi pitkään eka sinne jonottanut. Itse messualue on taas sitten todella kivan selkeä, ja käytävät sellaiset, että kovimmassa ruuhkassakin pääsee (ainakin ilman vaunuja) kohtalaisen hyvin eteenpäin. Ruoan puolesta olisin kaivannut jotain muutakin vaihtoehtoa kuin Areenassa vakituisesti majailevan Amican tarjonta, mutta tässä lienee joku sopimushässäkä ehkä, että suolainen murkina oli vain heidän takanaan. No, on sitä ennenkin metrilakun voimalla messuiltu!

Messut on kooltaan niin isot, että kierrettävää riittää hyvin päiväksi, mutta toisaalta se päivä kyllä riittää, jos messukunto vaan kestää kiertää kaiken kerralla. Ohjelmaa oli sopivasti, vaikka nyt en kyllä ite käynyt kuin vaan paria ohjelmaa vähän kuuntelemassa. Myyjiä oli tänä vuonna ehkä vähän enemmän(?) kuin viimeksi ja ilokseni pistin merkille, että semmosia tv-shop siivousihmeitä ja pölypusseja myyviä kojuja oli vähemmän kuin viime vuonna. Tai siis oikeasti niitä oli mun mielestä ihan jokunen vaan! Valmiiden tuotteiden myyjiä oli ehkä pikkasen enemmän kuin materiaalimyyjiä. 

Kaiken kaikkiaan Seinäjoen kässämessut on toimiva ja kiva paketti, enemmän ja vähemmänkin kässääville!

Poikanen testaa Varsapuun keinuhevosia
Annie Eleanooran heijastimia, koruja ja kangastuotteita

Riimingan Viola -tunika
Mielettömän hieno merinovillainen Usva -neuletakki / Riiminka
väritä ite kirjoneulekuvio -neulekortit / Annie Eleanoora
Nuppu Print Companyn paperituotteita

Messutarjonnasta mun VAU top kolmoseksi nousi, kuten voi ylläolevista päätellä, Riimingan kauniit vaatteet, Nupu Print Comppany ihastuttavat kukkakuosit ja Annie Eleanooran korut ja muut tuotteet. Joskin kolikkoni kilautinkin kyllä nyt vaan pariin yksiväriseen Poppanavakan trikoopalaan, nappeihin ja kuminauhaan. Vähä tylsää, tiedän.

Riiminka oli mulle hyvä esimerkki siitä, että miten hyvin tahansa viimeksi messut kiersin, aina on jäänyt jotain huomaamatta. Tällä kertaa se oli Riiminka. Nyt silmään pisti heti vaatteiden kauniit ja mielenkiintoiset leikkaukset! Varsinkin tuo merinovillainen Usva -tunika oli täydellinen! Voi minä ja parin kympin opiskelijabudjettini! Voisitteko aloittaa ehkä myös kaavamyynnin?!

Nuppu Print Company ihastuttavine kukkakuoseineen on taas tuttu jo facen ompeluryhmistä, joissa kuosit on vilahdelleet, vaikka yritys on vasta syksyllä startannut! Eniten innoissani oon siitä, että näitä ihastuttavia kukkakuoseja saa siis myös trikoisena, kun yleensä tämän henkisiä kankaita löytää vain kudottuna kankaana.

Annie Eleanooran osalta saatan olla vähän puolueelinen, sillä nainen yrityksen takana on mun opiskelukaveri. Mutta silti uskallan väittää että Annie Eleanooran korut, heijastimet ja kassit/pussit/tyynyt olivat ehdottomasti yksiä messujen tyylikkäimmistä tuotteista. Miksen ite osaa, vaikka samaa koulua käyn, kysynpä vaan! Sain kuiteski lohdutukseksi Annielta itelleni mukaan pari minikokoista, puista kirjontakehikko -koruaihiota, että voin ainakin yrittää osata, heh! Ja pohdintiinpa siinä messuilla, että mitäs jos Annie laittaisi jatkossa messuille myyntiin myös noita suomessa teetettyjä, puisia kirjontakehikkoja. Mä ainakin ostaisin! Mitä ootte mieltä, meniskö kaupan? 

 
Muina tärppeinä messuille voisin heitellä vielä Näpin Rättipajan, jossa todistetusti taaperoinenkin saattoi väritellä isälle tuliaisiksi rätin kangastusseilla. Ja sitten nyt kuvaamatta jääneitä: Aina ihana Indie fabrics, varsin edukas Poppanavakka, Suomen langan ihanat kalalankavärit, uusi tamperelainen lankaputiikki Kaupunkilanka....ja no, monen monta muuta! 

Menkää ja katselkaa! Messut on vielä tänään sunnuntaina täydessä tohinassa, vielä siis ehtii! Minä taasen pakkaan taas itseni ja poikasen takasin junaan ja helsinkiä kohti. Kiitti messut, eiköhän me ens vuonna taas nähdä!
-hanne

ps. Terkkuja vielä sille yhdelle lukijalle, joka tulit nyppäämään hihasta! On aina mukava moikata! :)

20 kommenttia:

 1. Hieno raportti - kylläpä siellä olikin kaikkea ihanaa. Kiva että lapsetkin oli huomioitu. Oikeastaan aika järjetöntä ettei aiemmin oltu järkätty iimetsnurkkaa. Kummiskin tapahtuma on takuulla hyvin naispainotteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja siis niinpä! Ja siinä kun seinäjoella on ollut se lapsiparkki jo ainakin pari vuotta, niin tampereellahan ei oo (vielä?) minkään näköistä leikkipaikkaa, puhumattakaan imetyspaikasta. Ja se ainut asiakasmikrokin oli tosi kaukana. Mitenköhän mahtaa olla muiden messujen laita?

   Poista
 2. Nuo ensimmäisen kuvan siniset kankaat. <3 Miksi mä en ole tuolla? :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kyllä varsin kivoilta messuilta! Ja tosi kiva juttu, että myös lapset oli huomioitu. Käsittääkseni Tampereella ei ko.messuilla ole mitenkään lapsia otettu huomioon? No joo, kiva kyllä päästä välillä liikkeelle ihan ilman lapsiakin, mutta ainahan se ei ole mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Seinäjoella tosiaan panostetaan lapsellisiin messuilijoihin! Ja tosiaan, Tampereella ei ole kyllä ainakaan toistaiseksi ollut esim. minkäänlaista leikkipaikkaa missä vois pistäytyä, puhumattakaan imetysvarikosta tai tuollaisesta lapsiparkista minne vähän isomman voi jättää hetkeksi hoitoonkin. Tottahan se on että kyllä messut on aina iisimmät ja rennommat ilman lapsia, että harva varmaan lapsia mukaan ottaa ihan muuten vaan, joten onhan se kiva että myös semmosille jotka ei saa lapsia hoitoon, mahdollistetaan messuilu :)

   Poista
 4. Kiva nähdä kuvia messuilta! En ole koskaan tuolla tapahtumassa käynyt, mutta tänä vuonna osallistuin tavallaan, kun suunnittelemani ja tekemäni huopareppu on messujen "mannekiinina" :-D Se koristaa siis ilmeisesti messujen julisteita, käsiohjelmien kansia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho vau! Se oli tosi makeen näkönen se reppu! Vähä semmonen "tuohikontti meets kånkenreppu meets kierrätys" :D

   Poista
 5. Vietin perjantain messuilla minäkin! Pariin vuoteen en olekaan käynyt missään käsityömessuilla ja huomasin myös sen, ettei "pölypussikauppiaita" ollut niin paljoa kuin ennen. Mielestäni laukku- ja koruosastoja oli kyllä hirmuisesti... Muutamia kivoja juttuja lähti mukaani. Mm. Minna Immosen ja Joel Jyringin kalentereita (lahjoiksi), Maarit Aihion kortteja, Anu Pylsyn tiskirättejä sekä käsityö- ja puutarhakirjoja. Mennessä pyörimme myös Lankavassa Kauhavalla ja peräkontti täyttyi matonkuteista ja langoista. Kiva messupäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, nyt kun sanot, niin koruja ja laukkuja oli kyllä paljon. Ja sit muuten ehkä semmosta nahkahanskaosastoakin? Mutta ne Pylsyn rätit oli kyllä muuten hienoja! :)

   Poista
 6. Äh, voi vitsi kun en huomannut missään tuota että vauvan kanssa 6e, kun meidän kolmikuisen kanssa siellä kuljin☹️ Mutta kivat oli messut ja itsekin ihastuin erityisesti noihin Nupun kankaisiin! Pitääpä alkaa nyt kehitellä ideoita mitä suloista niistä voisikaan ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti vielä sanoa, että imetysvarikko oli hieno keksintö kyllä! Voi kun Tampereen messut ottaisivat mallia seinäjokelaisesta messusisarestaan :)

   Poista
  2. Ääh, voi ei, sitä ei kyllä vissiin mitenkään isolla missään lukenut, että en tiiä monikohan on sitten huomannut? Ja jos lipunmyynnissäkään ei huomata sanoa niin ohihan se silloin menee! Mutta kiva jos oli kuiteski kivat messut :) Ja joo noi Nupun kankaat oli kyllä, no ihastuttavia!

   Poista
  3. Ja vielä, joo, samaa mieltä että Tampere vois ottaa tässä ideasta kopin :)

   Poista
 7. Nuo Annie Eleonooran tuotteet riemastuttivat minua jo kuvia katsellessa, ennenkuin luin, että on opiskelutoverisi. Itse väritettävä kirjoneulekortti on ihana keksintö! Ja nuo pienet kirjontakehyksen. Eikö niitä tosiaan saa ostaa? Minä tarvitsen! Ken tarvitsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on ihana keksintä! :) Ja siis TOTTA! Miten mä en tullut ajatelleeksi että tottakai Kenin pitää saada!! Aattelisin että semmonen järjestyisi, ja siis mietinnässä tosiaan on joskos opiskelutoverini laittaisi niitäkin myyntiin :)

   Poista
 8. Aivan järjettömän paljon kaikkea mielenkiintoista! Niin harmittaa kun en päässyt Sjoelle saakka tänä vuonna...
  On se söpöläinen tuo teidän tenava :)

  VastaaPoista
 9. Mä oisin varmaan sisäänpääsyssä alkanut nillittää, että ei tämä kyllä enää mikään vauva ole, vaan ihan taapero jo. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo sekin! :D :D Ja siis, mä olin ite jo vapaalipulla sisällä + tosiaan taaperon kanssa, että meni kyllä todella ohisektorille tuo koko mun "vauvalippu" -farssi :D

   Poista