2016/10/14

HYVÄÄ HUUTAMAAN - ROOSA NAUHA PÄIVÄ 2016

https://www.facebook.com/groups/499769313515610/
Tänään vietetään Roosa nauha -päivää. Siinäpä taas aihe, johon kukaan ei toivo joutuvansa henkilökohtaisesti tutustumaan. Silti joka vuosi yli 5000 naista saa diagnoosiksi rintasyövän, suomen yleisimmän syövän. Se on iso luku! Roosa nauha -kampanjalla tuetaan rintasyövän vastaista työtä. Ihanainen ompeluryhmä Saumanvara järjestää taas tänäkin vuonna hyväntekeväisyyshuutokaupan, jonka tuotto lahjoitetaa lyhentämättömänä Roosa nauhan hyväksi. Viime vuonna kyseinen potti oli yli 16000!!!! euroa! Huudettavana on siis taitavien saumanvaralaisten naisten itsetekemiä tuotteita. 

Huutokaupan löytää TÄÄLTÄ! Ja huutokauppa on siis startannut jo, ja päättyy tänään perjantaina 14.10. klo 22:00

Mun panos tähän huutokauppaan on paita ja tossut. Pitkähkön mallinen ja takaa hieman alemmas kaartuva paita on mintunvihreää jerseytä, Vimman lettikankaasta tehdyn taskun kera. Kaavan pohjalla on Ottobren Skogsdjur, joskin kovasti jo muokattuna. Tossut taasen on samanmoiset kuin mitä tein omalle poikaselle syksyllä päiväkotiin: kaksinkertaista, pehmeää joustocollegea, terän kohdalta tukikankaalla vahvistettuna ja pohja on mustaa, pehmeää kierrätysnahkaa. Paita on kokoa 86 tossut noin 23-24 kokoa (pohja 15cm pitkä).
Mutta menkää siis, ystävät hyvät, ja liittykään huutokaupparyhmään ja tutkikaa kansiot läpi!  

Siellä on hengästyttävän paljon, hengästyttävän hienoja juttuja! Eniten on vaatteita aina vauvoista aikuisiin asti (eniten näyttäisi olevan 0-3 vuotiaiden koossa), sitten löytyy paaaljon asusteita, sisustusjuttuja ja muuta mukavaa. Instagramista löytää jonkin verran huutokohteita hästägillä #saumanvaransydämestä16 Mutta siis vaan jonkin verran, koska itse huutokaupparyhmässä on huudettavana rapiat 900 kohdetta!Niin että eikun vaan huutamaan, hyvän asian puolesta! Klik klik! :)

-hanne

8 kommenttia:

 1. Olettepa saaneet hienon potin viime vuonna kerätyksiä. Toivotaan, että tänä vuonna myös vähintääkin yhtä paljon. Asia koskettaa meitä kaikkia varmasti jotenkin, osaa hyvinkin läheisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nyt saatiin vielä muhkeampi, yli 27000!! :)

   Poista
 2. Voi miten kivat tossut ja suloinen malli sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Malli on kyllä erityisen ihana ja suloinen :)

   Poista
 3. Harmi kun unohdin seurata huutokauppaa, ja osallistua siihen. Mutta hyvä, jos muut ovat olleet skarppina 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvin ainakin tuntuivat kohteet kelpaavan :) Ehkä ensikerralla sitten mukaan :)

   Poista
 4. Ihania juttuja! Oon tämmöinen aloitteleva ompelija ja pähkäilen trikoopaitojen helmojen kanssa. Helmat teen kaksoisneulalla, mutta kun kurkistaa nurjalle, niin sinne jää näkyviin vähän epämääräisesti leikattu reuna tai sitten saumuroitu reuna (jos saumuroin). Miten olet tehnyt noin ihanan siististi tuon paidan helman? Kulkeeko kaksoistikkaus vaan niin tarkasti "leikatussa reunassa", jolloin se on nurjaltakin siisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä teen reunan silleen (ja tiedän että näin se ihan kannattaakin tehdä :) ) että ensin käännän helman ja yleensä silitän taitteen. Sitten ompelen kaksoisneulalla siten, että ommel asettuu mahdollisimman kauas reunasta mutta että se osuu kuitekin varmuudella käänteen päälle. Sitten lopuksi otan hyvät, terävät sakset ja leikkaan ylimääräisen reunan pois ihan kaksoisneulatikin vierestä. Reunaa jätän ehkä max 1mm tikin jälkeen.

   Se leikkaaminen tuntuu vähän hurjalta ehkä, mutta trikoon ja jc:n kanssa voi kyllä luottaa siihen että kaksoisneulahuolittelu riittää, eikä reuna lähde siitä purkautumaan tai mene muuten rumaksi. Niin ja toki kannattaa olla tarkkana ettei vahingossakaan leikkaa itse paitakankaaseen reikää :D

   Eli siis ihan samoin teen kuin sä, mutta lisäksi vaan leikkaan sen ruman epämääräisesti leikatun reunan pois :) Ompeluiloa, ja jos et ole jo liittynyt, niin suosittelen facessa sellaista ryhmää kuin "ompeluelämä", sieltä oppii yhtä jos toista ihan vaan seuraamallakin :)

   Poista