2016/09/08

PÄIVÄKOTILAISEN VARUSTEET

Ja niin se alkoi, pelätty päiväkoti. Kaksi viikkoa harjoittelua ensin yhdessä ja lopuksi erillään, ja sitten äiti palasi kouluun ja lapsi aloitti päiväkotiuransa. Tai no, ehtihän poikanen olla harjoittelun jälkeen peräti yhden päivän hoidossa, kun iski jo se kuuluisa päiväkodinaloitusflunssa, ja loppuviikko ollaankin sitten heti kotona. Huoh. Mutta maanantaina sitten taas. 

Tuo ihana täydellinen poikanen yllätti mut tässäkin asiassa taas suoriutumalla harjoittelusta paljon paremmin kuin äiti ikinä milloinkaan uskalsi toivoa! Vaikka eihän se silti helppoa oo, noin iso muutos...kellekkään meistä! Poikasta eronhetki hetken itkettää ja kotona illat sekä yöt ovat olleet vähän levottomampia. Ja nyt kun me vanhemmat ollaan selviämässä tuosta pahimmasta ahdistuksesta että kuinkahan vaikea se aloitus oikein tuleekaan olemaan ja mimmonen päiväkoti on, iski uusi yllätyksenä tullut ahdistus siitä, että nyt mun oma pieni poika on tuolla toisten, vieraiden aikuisten kanssa viettämässä päiväänsä, enkä mä tiedä että mitä siellä tapahtuu! Millaisia leikkiä poika leikkii ja millaisille jutuille poika nauraa. Mikä ehkä on päivän aikana jännittävää tai mikä innostavaa. Tuntuu että jään paljosta paitsi, vaikkei ne päivät kotona olekkaan ihan aina olleet pelkkää yhdessä olemisen ihanuutta....Mutta tästäkin ahdistuksesta pääsee yli, kuulemma. Vaikka tällä hetkellä vielä se yli pääseminenkin tuntuu jotenkin väärältä! Ei oo helppoa! No, onneksi me saadaan pidettyä hoito kuitenkin nelipäiväisenä ja päivittäinen tuntimääräkin pyörii 5-6 tunnissa. Ja varmasti päiväkoti tuo lopulta paljon hyvää.

Mutta kyllä mulla oli ihan käsityöllisiäkin asioita tässä ajatuksena kertoa! Ompelu ja kässäily on ollut mulle tässä(kin) elämäntilanteessa terapiaa. Kun pitää valmistautua johonkin isompaan muutokseen, antaa käsillä tekeminen aina sellaisen lohdullisen tunteen että tässä tosiaan tehdään jotain konkreettista valmistautumista. Olkoonkin että se olisi vain tossut, reppu tai uudet vaatteet. No niin! Se reppu eka! Monet onkin varmasti nähneet näitä Villa & Villa -blogin uskomattoman tyhjentävän ohjeistuksen avulla tehtyjä Kånken -tyylisiä reppuja. Pakko oli itekkin tehdä oma minireppu! En valehtele, tässä oli kyllä hommaa ja väkertämistä. Oli tukikankaiden puuduttavaa kiinnittämistä, palojen leikkailua, neulaamista ja vaiheita vaiheiden perään. Mutta ei mitään mahdotonta onneksi! Haastavinta olikin oikeastaan kankaiden ja värien päättäminen, tai ennen kaikkea haluttujen värien metsästys. Siinä menikin vähän mönkään, kun ihastuin tuohon vetskarin väriin, mutta en löytänyt sen väristä kangasta/nauhaa hihnoihin tai vuoriin. Ni piti ottaa harmaata. Höh. Mutta aika liikkis tästä silti tuli! Ihana kissa (tai poikasen mukaan "kiia") -kangasmerkin ostin Novamelinalta, kankaat on eurokankaasta ja vetoketjut Nappitalosta. Repussa on siis edessä tasku ja sisällä tuollainen yksi lokero/tilanjakaja. 

Tossut taas sitten tein erihyvien Marian Ateljee -blogin ohjeiden/kaavojen avulla! Paitsi että nahkaa käyntinkin vain pohjassa, ja muuten tein tossut Verson puodin ihanasta Mummolan tuntu -joustokollarista. Ja vähän muokkasin kaavaa poikasen jalkaan sopivammaksi, ja tosiaan kankaalle toimivaksi. Instangramin puolella lupasin laittaa kuvat muokkauksista, joten ne on tuossa alla. Muutoin tossut on siis koottu Marian Ateljee -blogin ohjeistuksen mukaan.

Alkuperäiset ohjeet ja kaavat Marian Ateljee
Vaatekerta on jo vähän aiemmin ommeltu. Jostain syystä näitä tehdessä ajattelin koko ajan että nää on päällä sitten ekana päiväkotipäivänä. No, ei ne ollut, hehe! Mutta ens viikolla varppina on! Paita on 1/16 Ottobren Skogsdjur kaavalla tehty koossa 86. Lisäsin paitaan vielä taskun Aarrekidin Rannalle -kuosista. Persikkaisen trikoon oon ostanut Käpyseltä. Legginssit on taas tehty Ottobren Catepilar -kaavalla 86 koossa, ja kangas on Nappinjan ihana Kuura

Ai ja kun päiväkotivarusteita tässä esittelen, niin pakko vinkata vielä valokuva-albumista! Nimittäin ainakin tämän meidän poikasen kohdalla päiväkodin aloittamista on helpannut tosi tosi paljon tämmönen albumi pojallee tärkeistä ja tuttuista jutuista, jota on luettu kun on tullut suru. Tai ei sen tietenkään tarvi mikään albumi olla, mutta halusin tehdä tämmösen muutenkin muistoksi, niin sainpa tehtyä sen nyt päiväkodin aloituksen yhteyteen, ja varmaan vielä lisäilen jonkin verran sivuja tähän jälkeenpäinkin. Joka sivulla on siis aina joku teema, siitä kuvia ja sitten tekstinä ns. kuvan lukuohje, jossa on niitä asioita joita poikanen itse kuvasta kommentoi ja jotka eniten kiinnostaa. Esimerkiksi nyt vaikka että "Paapalla on hieno moottoripyörä, ja kun paappa ajaa moottoripyörällä, on paapalla päällä kypärä eli "akka".

Ensimmäiset päivät hoitajat kuljettivat albumia mukana varmuuden vuoksi koko ajan, lopulta sitten vain mun lähtiessä pois. Varsinkin moottoripyörä/traktori -aukeama on ollut tärkeä ja lohdullinen, ja esim. ekoille päikkäreille poika nukahti aukeamaa katsellen. Että tämmöinen on tosiaan ollut meillä ainakin hirmu iso helpotus!
Tsemppiä kaikille muillekin syksyn muutosten tuulissa huojuville <3 

-hanne

12 kommenttia:

 1. Repun väritys on kyllä mennyt nappiin! Kiitos tossu vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko? No kiva kuulla! Mä niin harmittelin kun en löytänyt semmosia kuin suunnittelin että ikäänkuin jumitan siihen mielikuvaan :)

   Poista
 2. Aivan uskomattoman ihana reppu ja söpöt tossut! Kylläpä sopiikin loistavasti toi kawaii kisumerkki siihen! :)

  Tsemppiä alkavaan päiväkotiarkeen. Mulla oli ihan sama kriiseily aikanaan, etenkin pojan vuoksi, mutta pikku hiljaa alkoi uusi arki sujumaan ja oli ihanaa huomata miten sieltä löytyi uusia kavereita, joiden luo oli kiva mennä jatkamaan seuraavana päivänä leikkejä. Tärkeää tietysti, että hoitajat ovat hyviä! Meillä kävi sen suhteen tosi hyvä tuuri, toivottavasti myös teillä!! Kyllä se siitä, usko pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Mä selasin aika ison määrän kangasmerkkejä läpi, ekana sun ja siitä sitten eteenpäin aina ebayn maailmaan asti ja aina palasin tuohon sun sivuilla bongaamaani kissaan, joten sehän se sitten piti olla! Ja ps. uskomattoman nopea toimitus!!

   Ja kiitos tsempeistä! Niitä onkin tarvittu aikalailla! Nyt tähän asti vaikuttaa että ihan hyvä paikka saatiin. Pitää vielä vähän kai kriiseillä tätä omaa oloa pois, että pystyy neutraalimmin näkemään ne kaikki päiväkodin tarjoamat mahdollisuudet :D

   Poista
 3. Ihanat on varusteet ❤️ Tuota kuva-albumia mietin itsekin, mutta jäi tekemättä. Nyt parin viikon jälkeen etenkin pienempi on hyvin asettunut ja isompikin melko :) Vaikka ihan noita samoja juttuja koen, niin on myös ihana saada vähän omaa vapautta ja tietää lasten olevan hyvässä hoidossa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja kiva jos teilläkin on pyörähtänyt käyntiin jo hyvänlaisesti :) Ja samaa mieltä tuostakin, että toisaalta tuntuu kutkuttavalle että oikeasti nyt saa panostaa kouluun enemmän, toisaalta taas, no, vielä pitää vähän tätä läpikäydä :D

   Poista
 4. En kestä miten ihania taas!!! Kaikki tekee niin ihania reppuja että en kestä niitäkään. Itsellä menee hermot jo ajatusleikistä että alkaisin nyhrään tuollaista saatika että lopputulos olisi taatusti niin epäsiisti että suosiolla hakee Kånkenin kaupasta :D Vaikka ei olekaan sitten noin hienokuosinen. Nuo tossutkin ja kaikki!
  Voi että! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei <3 vaan :) Ja joo nää reput on kyllä oikein hittien hitti! Eikä ihme, saahan näistä tosiaan kivoja kun ohjeet on hyvät ja materiaalia voi vapaammin valkata...mut joo, jos en olisi näin periaatteellisesti pihi, olisin itekkin sen kånkenin sieltä hakenut, oli tässä nimittäin vähä väkertämistä! Tai siis, kun piti leikata ja tukea niin miljoona suikaletta ja ommella välillä niin ahtaita kulmia tai miljoonia kerroksia että...no, ei siinä nyt ihan aina hermo levännyt. Mutta oli tää ehkä silti helpompi kun pelkäsin :D

   Poista
 5. Kyllä se onkin aina yhtä raastavaa, kun pikkuinen lähtee muiden hoivaan :o
  Mutta komeissa vetimissä ja asusteissa saa olla. Lapset sopeutuvat nopsemmin kuin me aikuiset arvataankaan, kukin tahoillamme ollaan sopeuduttu uusiin juttuihin :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva idea tuo valokuvakirja, varmasti auttaa uudessa tilanteessa!
  Reppu on ihan syötävän suloinen:)

  VastaaPoista
 7. Ajattelin jo heti ensimmäiset kuvat nähtyäni, että apua, täytyy heti kysyä, mistä noin hienoja tossuja ja reppuja voi OSTAA. En edes blogin aihepiiristä saanut tarpeeksi vinkkiä, että hitsi, nehän on ktse pykättyjä. Wau!
  Olisivat voineet olla minkä tahansa "huippuhienon" ja "sikakalliin" malliston lippulaivoja!
  Ja värit
  -ne on ihan nappi valinta!

  VastaaPoista
 8. Oon antanut sulle palkinnon/tunnustuksen blogissani:
  http://madebyemilia.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista