2016/03/15

JUHLIEN JÄLKEEN


Mulla on ollut taas ihmeellinen bloggausjumi! Ihmeellinen siis siksi, kun tähän ei liity käsityöjumia. Käsitöitä ja siis materiaalia periaatteessa olisi, ei nyt mitään ihmeellisiä oivalluksia tai innovaatioita, ihan peruskamaa vaan, mutta kuitenkin! Aina kässäilyjä tehdessäni mä myös jo valmiiksi suunnittelen, että tästä kirjoitan sitten blogiin silleen ja silleen....Mutta! Sitten kuitenkin kun työ on valmis, en saakkaan kameraa esiin tai bloggeria auki. Aika on tietenkin vähän kortilla, mutta ei se oo se suurin syy. Noh, bloggaaminen on kyllä melkein enemmän elämäntapa kuin harrastus, joten onhan se ihan ok että myös jumit kuuluu toisinaan asiaan. Mutta harmittaa silti!

Mutta siis, tämä tuli nyt taas vastaan, kun tein kivat vaatteet mulle ja poikaselle viikonlopun häihin ja taas tehdessä mietin mitä niistä blogiin kirjoittaisin....ja sitten tuli kiireinen lähtö aamulla, en ehtinyt kuvata, enkä häissä ehtinyt napata hyviä kuvia. Sit tultiin kotiin, vaatteet oli ruttuiset ja vähän juhlissa likaantuneet ja blaablaa ja aloin taas jo miettiä että ehkä sitten vähä myöhemmin siistin ne ja sitten kuvaan...ja niin ois kuulkaa taas jäänyt kuvaamatta!!

Niin että nyt iskin vaatteet henkarille ruttuineen päivineen, heitin hiukset ponnarille ja otin kuvat!


Poikaselle (joka ei muuten ole enää ollenkaan Millin oloinen vaan jo aika iso pieni kaveri!) halusin uuden juhlasetin, vaikka synttärisettikin olisi tietenkin käynyt. Mutta näin ompeluryhmässä tuollaiset pöksyt vinolla nappilistalla ja pakkohan ne oli tehdä! Kaavana on housuissa ehkä eniten Mock demin (ottobre 4/2014). Mallasin kaavaan paria lempparipöksyä ja vähän sitten niiden myötä kavensin housuja, madalsin vyötäröä (vähä liikaankin) ja pidensin lahkeita. Niin ja muokkasin nappilistan, siis sepaluksen vinoon.

Lahkeensuun resorit tein taas kaksivärisenä niin että kun lahkeen kääntää, tulee esiin tuo koralli resori. Samaa korallia löytyy myös taskujen sisältä. Vyötärökaitaleen sisällä on kuminauha, vaikka pysyy nuo ylhäällä ilmankin. Ai niin! Ja kangas on jälleen kerran tuota NOSHin farkkucollegea (harmaana). Mun pitää kohta hakea ehkä apua tähän addiktioon tuota matskua kohtaan! Tässä kangas on käytössä nurja puoli ulospäin.



Paitakangas on muuten myös NOSHia, vähän vanhempaa mallistoa vaan. Siitä on aiemmin syntynyt lahjaksi paita ja lippapipo. Jokke sai valita kuosin, ja sitten yhdessä vähä mallailtiin taskun väriä ja rusettia ja nappeja. Tasku on tuota housuissa olevaa farkkukollaria nyt oikein päin. Nappilista on valeversio, mutta se kyllä tuo kivasti ilmettä! Rusetti on tuota samaa korallia resoria ja kiinnitetty silleen, että sen saa napsaistua irti kun halutaan paita arkikäyttöön. Niin ja paidan kaava on varsin soppeliksi todettu, raglanhihainen Skogsdjur (Ottobre 1/2016).


Meikäläisen hame oli taas suorastaan uhkarohkea kokeilu! Näin jännittävää mun elämä muuten nykyään on, puhun uhkarohkeudesta kun lähden tekemään juhliin hametta johon a) mulla ei ole olemassa kaavaa, b) jonka mallin toimivuutta omalle kropalle en oo päässyt kokeilemaan ja c) jossa on käytössä itselle vieras materiaali (100% viskoosi pienellä joustolla). Jännitystä lisäsi vielä jälleen kerran liian myöhäinen projektin aloitus. Mutta ehdinpä saamaan valmiiksi ja siitä tuli tosiaan aivan kiva!

Tämmöisen kietaisulärpäkemekkosen, tai oikeammin ilmeisesti apron wrap dressin näin joulun aikaan Ideoi -blogin Piian toteuttamana ja sieltähän löytyy sopivasti myös vähän mittoja avuksi. Pakko oli saada kokeilla tätä(kin) mallia! Kaavan piirtelin oman peruskaavani sekä Ideoi-blogin mittojen avulla. Pääntien ja kädentiet huolittelin yhtenäisellä alavaralla. Tällaiseen, tai ainakin samantyyppiseen mekkoon olisi muuten löytänyt ihan valmiskaavankin Named clothingilta, mutta hoksasin tämän(kin) vähän turhan myöhään.



Mekkon sivulärpäkkeet voi siis solmia eteen tai taakse, mutta mun hieman jenkkakahvaiselle vartalolle tuo taakse solmiminen ei oo oikein paras mahdollinen, edestäpäin se näyttää silloin vähän tylsälle. Ja eteenkin solmittuna saapi kyllä olla ryhdistä tarkkana ettei ihmiset ala onnittelemaan seuraavasta vauvelista, heh heh!

No niin! Sainpa nämä ulos! Jospa tässä saisi taas vähän paremmin kiinni blogin syrjästä. Palaillahan siis toverit!

-hanne

16 kommenttia:

  1. Voi tuota pienokaisen settiä. Niin söpö <3 Väriyhdistelmäkin jotenkin niin silmiä hivelevä :) Kietaisumekko on myös kiva. Onhan noita tullut itsekin tehtyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on aika <3 vaikka ehkä saatan olla vähän puolueellinen! Ja väriyhdistelmästäkin tuli kiva, isälle pisteet sen valkkaamisesta :) Ni ja juuuh onko sulla näitä jo joku neljä :D Mutta hei, huippu malli!

      Poista
  2. Voi että, tykkään hurjasti molemmista ❤️ Persikka sopii niin kivasti poikaselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti! Joo tuo väri on kyllä ihana! En tiiä miten toimis laajalla pinta-alalla, mutta tolleen ripauksina se on ihana!

      Poista
  3. Mahtava toteutus, todella onnistuneet vaatteet :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat nuo neidin pöksyt ja sinun mekko! Tunnistan blogijumin oireet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti! Ja en siis oo ainut, helpottavaa! :)

      Poista
  5. Your dress is Lovely - Do you have a pattern we could print off PLEASE :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! I'm sorry, but i don't have this on my computer...But this pattern is quite the same :) https://www.namedclothing.com/shop/kielo-wrap-dress/?lang=fi

      Poista
  6. Onpas hauska paita! Lukijaksi jäin :)

    VastaaPoista