2016/02/20

SUKAT VIRITETYIN VÄREINSanokaas, noin niinkun lonkata ja mutulla ennen kuin rullaatte alaspäin, että mitä veikkaatte, mikä on ollut näissä mun inspiraation lähde? Mikä siis teille tulee ensimmäisenä mieleen näistä sukista?

Ai ei mitään? Vai oudot värivalinnat? Optikon tarve? Vai ehkä jotain kuitenkin...? Jotain, mitä ei ole tarvinnut enää vuosiin katsella? 

No oikei mä annan vihjeen! Jooh, vanha kunnon telkkarin virityskuvahan se! 
Joskus jo syksyllä tuli mieleen, että oisko hauska jos tekis virityskuvaa mukailevat sukat. Ihan vaan siis tavalliset raitasukat, mutta aiheeseen liittyvin värein. Silloin ensimmäisen version vilautinkin jo instagramissa ja ainakin osa siellä tuntui sukan innoituksen lähteen nopeasti tunnistavan. Kun sain neulottua ekan parin (alla tuossa vasemmalla) niin aloin miettimään, että mitähän näillä sukilla nyt sitten tekisin. Tarjosin näitä pikkuveljelle, joka oli innokas ottamaan, mutta harmitteli että ois ollu hauskempi jos nuo värit olisi sukan terässä. Että ne näkyiskin johonkin. No hei, ei muuta kun toiset sukat vaan tulille! Mutta ylimääräisten sukkien ongelma ei kyllä varsinaisesti ratkea sillä kun neuloo vielä toiset...hmmm...no, ehkä mä lyhennän terät ja jätän kuitenkin omaan käyttöön. Ja sitten tavallaan haluaisin tehdä vielä yhdet, mutta vielä kapeammilla raidoilla. Vaikeaa on!

Kummat on teidän mielestä tunnistettavammat? Entä jos on lisäksi housut jalassa ja lahkeet peittää varren?


Riittävän kirkasta keltaista en löytänyt ja tuo pinkki/lila kohta on mun sukissa paljon violetimpi. Mutta toisaalta, kun hakee googlella virityskuvia, on hakutulostenkin väreissä paljon heittoja. Osan langoista löysin omista ja äidin varastoista, mutta muutama kerä piti toki myös ostaa, niinkuin aina näissä mun "jämälanka" töissä, heh! Langat on sekalainen seurakunta Jannea, seiskaveikkaa ja mitä lie eikkaa. Sillä lailla kuitenkin, että veljelle menevät sukat on konepestävistä.  Omien kanssa voikin sitten taas ottaa riskin että saikos nää pestä pesukoneessa vai ei! 

No, nyt mä jatkan telkkarin katselua, moikka!

-hanne

36 kommenttia:

 1. Aika hauskat! Itse tykkään enemmän noista, missä varret on värikkäät. Nehän passaa leggareiden kanssa? Toiset sitten, jos lahkeet peittää varret ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ehkä se sit menis tosiaan hyvin, jos veljelle nuo jossa värit terässä (pitää kuitenkin enemmän housuja kuin leggareita :D ) ja mulle noi missä on varressa värit(pidän housujen lisäksi myös leggareita, tai oikeastaan sukkiksia). Jeah! :)

   Poista
 2. Luulin kuvaa katsoessani (ja tekstiä lukematta) että siinä on kotisukat sulle ja Jokelle.

  Mä kun tykkään just noista "samanlaiset mutta kuitenkin erilaiset"-pareista niin paljon. :)

  Nuo värikkäät varret ovat käytännöllisyyden vuoksi enemmän omaan mieleeni, kun niissä on mustanharmaat pohjat. Ei lika näy niin hyvin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sehän oiskin ollut hyvä idea! Samissukat mutta semmoset mitkä ei mee sekasin! :D Ja hyvä pointti tuo likaantuminenkin!

   Poista
 3. Hauska idea! Tykkään enempi niistä, missä värit ovat terässä. Tulee niistä enempi mieleen tuo lapsuudesta tuttu näky :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Niissä kyllä pääsee just paremmin nuo ah niin tutut värit näkyville :D

   Poista
 4. Nämä on mahtavat! mä tykkään enemmän noista jossa värit on terässä, näkyy se idea jotenkin paremmin. Loistava idea joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, kiitti :) Mäkin taidan tykätä siitä vähä enemmän :)

   Poista
 5. Onpa hauskat! :D Olen savan kautta seurannut ompeluksiasi, mutta kyllä nyt pitää liittyä lukijaksi asti :) Oma blogini: pietula.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Mä tykkään kans värillisistä teristä enemmän, johtunee siitä että leggareita ei tule paljoa pidettyä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en kyllä osaa leggareita jostain syystä pitää...mutta sukkahousuja kyllä. Mutta tosi usein on muuten niin, että sukan varsissa on upee kuvio, ja sit terissä ei mitään. Hassua :D

   Poista
 7. Mä tykkään kans värillisistä teristä enemmän, johtunee siitä että leggareita ei tule paljoa pidettyä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just tohon ylösjust kirjoitin, että tavallaan ainakin housujen kanssa ois just järkevää, jos kuvioinnit ois aina terässä, eikä toisinpäin :)

   Poista
 8. Tää on kyl hauska idea :) Ja hyi, miulle tulee ihan paha olo tuosta virityskuvasta kun muistaa että aina kun oli kipeenä kotona, niin joiltakin kanavilta ei tullu mitää muuta ohjelmaa ku tuo virityskuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Voi ei! Mutta niin totta! Nyt kuitenkin aina joltain kanavalta tulee ees joku New Yorkin täydelliset naistet yms...vaikka en tiiä, ehkä melkein mielummin kattelisin sitä virityskuvaa! :P :D

   Poista
 9. Oi miten hauska idea. Ilman vinkkiä ei olisi hämäläinen tajunnut.

  VastaaPoista
 10. Minun suosikit on nuo värikkäämmät terät :) Aika hauska idea, ja tuo aiemmin mainittu samistelusukat myös. Voi miksei meillä mies pidä villasukkia

  VastaaPoista
 11. Ihanat! Tosi hauska idea! En osaa päättää kummista tykkään enemmän. :)

  VastaaPoista
 12. Ääni "värit terässä" mallille vaikka normaalisti aika m/v olenkin :) Sukat on tosi hauskat!

  VastaaPoista
 13. En ois ite älynny, mutta nythän toi on niin selkee, että melkein hävettää :D Ehottomasti värit terään. On silleen jotenki enemmän oikein päin. Loistoidea kyllä!

  VastaaPoista
 14. Hihi, lukemiston pikkukuvasta jo katsoin että tulee ihan mieleen tuo kuva. Eli ainakin mun silmään erittäin tunnistettava. Tosi hauska idea :)

  VastaaPoista
 15. Enpä olisi keksinyt, että idean lähteenä on ollut virityskuva. Mutta selvähän se, kun kuvaa katsoo :) . Etenkin kun värit ovat sukan teräosassa.

  VastaaPoista
 16. Aivan mahtava idea! Hienot sukat! :)

  VastaaPoista
 17. Hienot sukat! Minulle tuli heti ensi näkemältä mieleen virityskuva:) Hauska idea! Idean voisi toteuttaa ompelussakin, vaikka applikoimalla tai silityskalvoista kuvan paitaan..

  VastaaPoista
 18. Hyvin tunnistaa virityskuvaksi :). Minäkin tykkään enemmän noista, missä väri on terissä. Hienot joka tapauksessa molemmat.

  VastaaPoista
 19. Lonkalta ponkaisin kirsikkapuutarhaan enkä virityskuvaan! :D Vaan hienot ovat, suomalaisemmat kuin japanilainen puutarha.

  VastaaPoista
 20. Tunnistettavia molemmat! Minulla rupesi ihan maistumaan sähkö suussa, lapsena tuli istuttua liian lähellä telkkaria odotellessa lastenohjelmien alkua. :D

  VastaaPoista
 21. Nää on kyllä hauskat!
  Musta on jotenkin tunnistettavampi niin että värit ovat varressa. Tosi velipoikasi on aivan oikeassa, eihän ne näy housunpuntin alta juurikaan. Molempi parempi siis. Toinen toiseen jalkaan ja toinen toiseen?

  VastaaPoista