2016/02/14

HYVÄNTEKEVÄISYYSHUUTOKAUPPA SYLVA RY:N TUKEMISEKSIMä oon toimintaterapeutin työssäni tavannut monen monta pientä sankaria, joilla on joko jo voitettuna tai vielä kesken taistelu syövän kanssa. Se on kamala tauti se. Jos sitä ei voita, sille häviää kaiken ja sen voittaminen on taas kamalan rankka tie sekin, koko perheelle. Eikä se ehkä sitten kuitenkaan ole oikein koskaan ohi, koska varmasti läpi elämän säilyy erityisesti vanhemmilla pelko syövän uusimisesta. Oli se sitten kuinka epätodennäköistä tahansa. Ja valtavan raskasta on myös se, että monet syöpähoidoista on niin rankkoja, että ne saattaa jättää loppuiäksi jäljet tai hyvin vaikeatkin vammat kehittyvään lapseen. Niin että aina syövän voittaminenkaan ei tavallaan tuo sitä samaa, tervettä lasta takaisin. 

Sylva ry on suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi toimiva yhdistys, joka tukee sairastuneita lapsia ja heidän perheitään tarjoamalla kursseja, virkistystoimintaa ja vertaistukea sekä tietoa. Lisäksi Sylva järjestää koulutuksia ammattihenkilöille, tukee syöpätutkimusta ja vaikuttaa poliittisella tasolla syöpään sairastuneiden lasten ja heidän omaistensa tilanteen tukemiseen. 
Semmoista halusin tässä teille linkata, että huomenna maanantaina, kansainvälisenä lasten syövän päivänä 15.2. järjestetään facebookissa Saumanvararyhmän toteuttama hyväntekeväisyyshuutokauppa Sylvan toiminnan tukemiseksi. Huutokauppa alkaa klo 10:00 ja sulkeutuu klo 22:00, jokaisen kohteen lähtöhinta on 5€ ja postikulut on valmiiksi maksettu. Tuotto menee lyhentämättömänä Sylvalle. Huutokaupasta voipi huudella itselleen harrasteompelijoiden (ja on joukossa ihan ammattilaisiakin) tekemiä käsitöitä. Sieltä löytyy vaatetta ja asusteita, sisustusjuttuja ja muuta, niin lapselle kuin aikuiselle. Mä ompelin huutokauppaan Ahman taika -kuosista paidan koossa 92, mekkosen Noshin farkkucollegesta alikeompeluyksityiskohdin koossa 86 sekä pienen säilyttimen pikkusälälle vanhasta rullaverhosta. Tänään ilta kymmeneen mennessä pitäisi olla esillä ryhmässä kaikki huudettavat kohteet, joten silloin viimeistään kannattaa käydä tsekkaamassa tarjontaa.

Huutokauppaan voi osallistua klikkaamalla itsensä sisään tuohon faceryhmään, huutokauppakohteet löytyy kuva-albumeista aihepiireittäin. Eniten näyttäisi olevan noita pikkuihmisten vaatteita. Ja mikäli ei löydy ostettavaa, voi Sylvan tärkeää toimintaa tukea myös suoraan lahjoituksella. Ohjeet lahjoituksen tekemiseen löytyy sekä Sylvan sivuilta, täältä tai tuolta huutokauppasivuston infotekstistä.Varmasti tätäkin blogia lukee joku, jota asia koskettaa lähemmin kuin ikinä koskaan haluaisi. Teille kaikille valtavasti voimia muuttuneeseen arkeen ja kaikken sen läpikäymiseen, mitä läpi pitää käydä <3

Ja ai niin! IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!!

-hanne

18 kommenttia:

 1. Kauniita ompeluksia oot tehnyt hyvään tarkoitukseen! :)

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita juttuja <3 ! Oletko siekin toimintaterapeutti?! Ja nyt opiskelet jotain? Miekin oon tt, mutta nyt tekeillä lastentarhanopettajan pätevyys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Eikä! Joo oon toimintaterapeutti, tehnyt kuutisen vuotta työtä lastenneurologian parissa ja nyt opiskelen käsityönopettajaksi :D

   Poista
  2. Mie olin kuusi vuotta aikuispsykan puolella ennen ekaa äitiyslomaa. :) Edelleen on työpaikka odottamassa, mutta saa nähdä palaanko enää sinne... Lasten kanssa tehtävä työ on enempi miun juttu :)

   Poista
 3. Voi miten kauniita :) huutokauppa on mahtava yhteinen projekti johon on tullut osallistuttua huutajan ominaisuudessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä osallistun nyt ekaa kertaa, enkä varmasti vipaa! Jos ois ollut enemmän aikaa, olisin tehnyt sinne vaikka mitä! :D Ihanaa että tuollaisia järjestetään!

   Poista
 4. Tuota pisaramekkoa ja ihastelin kansiossa ja ajattelinpa ehkä siitä jotain huutaa! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoja ja hyvän asian puolesta! Ja nyt vasta tajusin ( oon seurannut blogiasi n vuoden verran) että ollaan taidettu olla samassa työpaikassa ;) olen itse fysioterapeutti ja ollut nyt lasten kanssa kotona muutaman vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa ollaanko? Linnassa ehkä? :)

   Poista
  2. Sielläpä siellä :) tässä pitäisi päättää palaanko syksyllä töihin vai jääkö vielä kotiin..

   Poista
 6. Olipa kaunis teksti ja kauniita ovat myös huudettavaksi valmistuneet jutut :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja huudettavia! Nämä erilaiset tempaukset hyvien asioiden puolesta on aina mukavia, niissä saa niin moni hyvän mielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti! Ja aivan totta! En ois uskonutkaan kuinka innoissani ite tästä olin!

   Poista
 8. Piti jonkin aikaa miettiä, kommentoinko tätä postaustasi. Olen seurannut blogiasi ihaillen jo pitkään. Kiitos lukuhetkistä!

  Olen yksi niistä, joita lapsen syöpä koskettaa joka päivä. On koskettanut reilun kahden vuoden ajan ja tulee koskettamaan koko loppuelämäni. Elämä ei tosiaankaan palaa ennalleen lapsen syöpäsairauden jälkeen. Kun elämältä putoaa pohja pois, luottamusta tulevaan on vaikeaa rakentaa uudelleen. Aina on mielessä "mitä jos?". Puhumattakaan siitä, mitä hoidot ovat lapselle aiheuttaneet, niiden seurauksia lapsi kantaa aina mukanaan. Syöpää sairastaneen lapsen/nuoren tulevaisuus on erilainen kuin terveenä pysyneen.

  Kiitollisuus siitä, että lapsi on vielä täällä, valtaa mielen tätäkin kirjoittaessani.

  Osasit tosi hienosti kirjoittaa niistä tunteista, joita lapsen syöpäsairaus vanhemmissa herättää. Kiitos hienosta kirjoituksestasi ja panoksestasi Sylva ry:n toiminnan tukemiseksi. Avulla on oikeasti merkitystä!

  - pienen selviytyjän äiti -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentoimisesta! <3 Kova tie siis teilläkin kuljettuna.

   Noista syövän myöhäisvaikutuksista pitäisi tosiaan saada enemmän tietoa levitettyä! Välillä tuntui töissä, että perheet jäi aika tyhjänkin päälle kun hoidot loppui ja lapsi oli terve, muttei kuitenkaan enää samalla tavalla terve. Jos tietämys olisi laajempaa, saisi ehkä tähänkin vaiheeseen paremman tuen ja ymmärryksen.


   Valtavasti voimia ja tsemppiä teille eteenpäin! Että se uusi elämä löytäisi uomansa ja tietenkin ettei siihen alkuun tarvisi koskaan enää palata! <3

   Poista