2016/01/22

YKSIVUOTIAS!


Voiko olla, että vuosi sitten me vietettiin ensimmäistä kokonaista päivää kotona pienen nyytin kanssa. Minä hormonihuuruissani itkeskelin vähän väliä että tää, tää on vauva, oikee vauva ja se on meidän vauva! Ja nyt tuo vauva on jo taapero. Huh heijaa! Ja vaikka mä haikaillen hyvästelen tuota vauvavuotta, niin toki sitä yhdenvuoden etappia piti juhlistaa! Meillä kotona, ystävien, kummien ja sukulaisten voimin. Oli niin mukavaa, että päässä soi yhä Putte Possun nimipäivät "ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana!" Paitsi että olinhan mä!

Tarjolla kekkereillä meillä oli eeeerittäin herkullista, Joken valkkaamaa ja äidin leipomaa Sitruunaista ricotta mantelikakkua, tuulihattuja lohitäytteellä á la Hanne, gluteenittomia kasvispizzoja á la Jokke (nää loppui pöydästä ekana), rumpukakku lime-valkosuklaa-päärynä täytteellä, hedelmävati banaanidelfiineillä ja Kinuskikissan Beanut butter -kuppikakkuja tai siis koirankakka -kuppikakkuja, kuten me niitä kutsuttiin. Hei mä en oikeesti tiedä mikä tossa päällisessä meni pieleen! Hyvää se oli silti! Ni ja sokerina pohjalla tai siis sokerina pillin nokassa oli Painted by Cakes -blogin vaahtokarkkitikkarit, joista tulikin vahingossa vähän karkkisempia kuin esikuvansa.


Leipomusten lisäksi en ihan kauhean massiivisiin koristeluihin lähtenyt, mutta jotain pientä kuitenkin! Keittiöön heitettiin tunnelmaa tuomaan Marimekon Bo boo -autoverho ja ompelin samaan sävyyn ohuesta pahvista viirinauhan. Eteisen matto alkoi myös kyllästyttää oikein urakalla, joten käytiin nappaamassa Anttilasta kolme pientä villamattoa, jotka pistesin villalangalla yhden yön pikkutunneilla kiinni toisiinsa. 


Sankarille tarvittiin sitten tietenkin vielä synttäriasu. Housut olin ommellut jo ennen joulua Metsolan Diamonds trikoosta. Kaavana on tässä Ottobre 1/13 Tiikeri, johon lisäsin tommoset hauskat sivutaskut. Paidan kaava taitaa olla muokkaus Ottobren 4/11 Baby Basic  -kaavasta ja lisäsin siihen henkselit ja rusetin. Rusetin silleen, että sen saapi helposti purettu pois, jolloin paita menee arkenakin. Hyvät tuli, ja sankari oli söpö, niinkuin aina, tietenkin!

**********

Sitten kuulkaas jo etukäteen huikkaan, että tarvin ihan kohta teidän apua, rakkaat lukijat! Teen käsityöopen opintojani ja nyt olisi kandi työn alla! Kandityön aiheena mulla on käsityöblogien tuoma inspiraatio ja teen aiheen tiimoilta pienen tutkimuksen, johon kaipailen teidän vastauksia. Postaan aiheesta tarkemmin toivon mukaan viikonloppuna, ja postauksessa on linkki varsinaiseen kyselyyn. Niin että pysykää kuulolla eiks je, ja voitte jo valmiiksi virittäytyä tunnelmaan muistelemalla mieleenne jonkin teitä kovasti inspiroineen käsityöaiheisen blogipostauksen :) Palataan pian!

-hanne

27 kommenttia:

  1. Onpa upeat tarjoilut ja niin tyylikäs synttäriasu! Äiti on kyllä pistänyt parastaan. :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten suloinen pieni päivänsankari ja ihanat herkkutarjoilut! Onnea hänelle sekä vanhemmille ensimmäisen vuoden etapista :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköiset juhlat, paljon onnea sankarille ❤️ Vuosi kuluu hurjan äkkiä!

    VastaaPoista
  4. Ihanan värikkäät juhlat ja tarjottavat, nam! Onnea pienelle <3!

    VastaaPoista
  5. Oi ihanan näköiset kemut teillä! Ja miten isoja meidän vauvat yhtäkkiä onkaan, en kestä! :O Isot onnittelut meiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, ja niin on, mäkään en kestä! Kohta ne menee jo kouluun ja riparille ja sitte ne jo muuttaa pois! Apua! :D

      Poista
  6. Onko siitä jo vuosi? Paljon onnea koko perheelle! Ihanat tarjoilut, hienot kemut. :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköiset juhlat! Tunnelma oikeen huokuu kuvista :)

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköiset synttärit: tarjoilut, vaatteet ja kaikki! Onnittelut pikkuiselle! Aika menee kyl niin nopsaan ja lapset kasvaa viuh vaan. Itse sitä ei tietenkään vanhene ollenkaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Aivan hirvittää! Mutta onneks on edes toi, että ite ei vanhene ollenkaan :D Aina sitä puhutaan että kun noi lapset kasvaa niin nopeesti, mutta en mä silti tajunnut että NÄIN nopeesti! :D Kiitos!

      Poista
  9. Onnea ihanalle pikkumiehelle! Ihanat tarjoilutkin. :) Ja iiiiik, mitkä verhot! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja eikös! Taidan kuitenkin jättää sen vielä hetkeksi tohon keittiöön :D

      Poista
  10. Voi kuinka ihanalta kaikki näyttää!

    VastaaPoista
  11. Onnea 1-vuotiaalle ja vanhemmille myös ! Ihanan näköiset juhlat ollut. Ihanat on pienen miehen vaatteet :)

    VastaaPoista
  12. Instagramista jo ihailin synttärisankarin juhlatamineita. Ihan äärettömän coolit ja suloiset vaatteet yhtä aikaa :D

    VastaaPoista
  13. Onnittelut 1-vuotiaalle! Komeat juhlat, pikkumiehen asu ja matotkin, ja heekkuja :) pöytä pullollaan. Tuota mantelikakkua pitää kokeilla - jotakin uutta gluteenitonta leipomusta tarvitaan.
    Huomasin muuten hiljattain päivyriristipistojuttusi tämän vuoden ekasta KK:sta :)

    VastaaPoista
  14. Onnea! Meilläkin on pian 1v-synttärit. Ihania askarteluja/käsitöitä olitte tehneet <3 Jos haluatte käydä katsomassa meidän virkkauksia pikku verkkoputiikkiin niin tervetuloa! www.lauraemiliahonkonen.fi tai Facebookissa Käsityöt keskeltä suomea tmi Laura Emilia Honkonen :)

    VastaaPoista
  15. Onnea paljon !

    Ihanalta näyttää teidän juhlat.

    Meillä myös 1v juhlat tulossa, ei onneksi ihan vielä.
    Vielä muutaman kuukauden saan pitää vauvaani vauvana.
    Mutta neljän kuukauden päästä, sitten mekin saavutamme tuon yhden vuoden.
    Ajatus siitä kuinka nopsaa aika menee kyllä kammoksuttaa. Juurihan se vasta syntyi :D

    VastaaPoista