2016/01/13

KAIKKI JÄRJESTYY
Joskus kymmenisen vuotta sitten mun kaverin kaveri väsäsi ja tulosti itse taroja, joissa oli peppipitkätossumainen surullinen hahmo, ja vieressä teksti "kyllä se siitä". Näitä tarroja sitten liimailtiin sinne tänne tsemppaamaan ihmisiä. Mä muistan, että liimasin ite yhden tarran silloisen kouluni lähelle bussipysäkille. Muutaman päivän päästä tarran reunaan oli joku kirjoittanut vihreällä tussilla "niinpä...". Tarra oli siis mitä ilmeisemmin koskettanut jotain pysäkillä värjöttelevää niin syvästi, että talvipakkasilla tämä oli kaivanut laukustaan kynän, lisätäkseen tarraan sen herättäneen tuntemuksen. Ja kuulin myös, että joku oli liimannut tarran jonkun kaupan ilmoitustauluun, ja tuon kaupan henkilökunta huolehti tarkasti ettei tarra peittyisi ilmoitustaululla muiden ilmoitusten alle.

Tämä tarra tuli mieleen, kun tuossa jokunen yö sitten pyörin sängyssä ja mietin alkavaa kevättä, opintoja ja niiden tuomaa työmäärää, opintojen yhdistämistä kotihoitoon, keskeneräisenä roikkuvaa kandityötä, rahaa, kelahakemuksia ja no, kaikkea sitä mitä ei pitäisi miettiä silloin kun pitäisi nukkua. Päätin siinä sitten, että meikä tarvii kyllä nyt kevääksi kouluun uuden penaalin, tsemppitekstillä. 

Ja vaikka aamulla ei murheet taaskaan olleet ollenkaan niin isoja miltä ne yöllä tuntui, koulun alkukin tuntuu oikeastaan vaan innostavalta, niin sen penaalin kirjoin silti. Sillä kyllä kaikki järjestyy.

-hanne

32 kommenttia:

 1. Pirtsakka penaali!

  Vähän pessimistisempi versio motosta kuuluu "kaikki päättyy aikanaan" , niin hyvä kuin pahakin, ja siihen kannattaa ilot, surut ja hammastenkiristykset suhteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mutta aivan tottahan tuo on, sekä hyvässä että pahassa!

   Poista
 2. Kaunis penaali! Tuo on myös miun motto ollut aina. Samoja aatoksia täälläkin, ja tietenkin yöllä... Muista soittaa kelaan, soita pomolle, ilmoita kouluun sitä ja tätä, hae hoitopaikkoja... Huoh. Tsemppiä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä just itseasasiassa luin sun postauksen ja aistin samoja fiiliksiä. Tsemppiä meille <3

   Poista
 3. Ihana penaali, ja hienosti kirjailtu tuo teksti! :)

  VastaaPoista
 4. Tuollaisen penaalin minäkin voisin tarvita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmönen pitäis jakaa kaikille! Ainakin jossain kohtaa elämää.

   Poista
 5. Yöllä on paha tapa jäädä miettimään kaikkea. Tietenkinhän ne vielä paisuu isommiksi, mitä ovatkaa! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja sit se on hassua että siinä tilanteessakin tiedostaa jo, että ei nää murheet NIIN isoja oo, nyt yöllä vaan siltä tuntuu. Mutta silti ei pääse siitä eteenpäin. Kiitos!

   Poista
 6. Hassua, miten täydellinen ajoitus tällä postauksella..:) Itse nimittäin tasan vuosi sitten pyörittelin samanlaisia ajatuksia päässäni. Palasin silloin hoitovapaalta työelämään ja jatkoin samalla opiskeluja, lapsilla alkoi päivähoito..ym. Kieltämättä melko rankka vuosi olikin. Eilen huokaisin helpotuksesta, kun sain opinnot päätökseen:) Tsemppiä, kyllä kaikki järjestyy! Kaunis penaali:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Huh kuullostaa aika rankalta kyllä, mulla sentäs on vaan opinnot, eikä niitäkään aivan valtavasti. Isosti onnea valmistumisesta! Mä en vielä kyllä vuoden päästä saa huokaista :D

   Poista
 7. Ihana <3
  Täällä Tampereella näkee siellä täällä puputarroja, joissa on joku pieni elämänviisaus mukana. @planetida taitaa olla tarrojen tekijä instagramissa. Ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipa ihania (kävin katsomassa)! Tommosia soisin liimattavaksi joka puolelle :)

   Poista
 8. Hei mä oon nähnyt tuollaisen tarran jossain!! Ihan varmasti. Koska heti välittömästi tuli mieleen, miltä se peppipitkätossuhahmo näyttää. Rakastan tuollaisia pieniä tarroja, ja jos niissä on rohkaiseva viesti, rakastan niitä vielä enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa! Niitä kyllä siinä yhdessä välissä on varsinkin Helsingissä paljonkin näkyvillä, ja muistaakseni Hesari teki joskus jutunkin tämmöisistä tarroista yms. "hyvän mielen tägeistä" :)

   Poista
 9. Olipas hyvä idea, täytyy pistää korvan taakse :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä kaikki järjestyy!
  Tsemppiä kevääseen. Yksi asia kerrallaan niin kyllä se siitä. Usko pois.

  VastaaPoista
 11. Vähänkö hauska penaali-idea! Iski heti tarve tehdä itellenikin koulun jatkamisen kunniaksi uusi yläasteella tehdyn tilalle :D Saa nähdä mitä mä keksin kirjailla :) Ja olipa muuten hauska sattuma, kun justiin äsken anoppi toi Kodin Kuvalehden ja sitten yhtäkkiä törmäänkin suhun sen sivuilla ja nimenomaan kirjailuhommien kanssa! Katoin ensin että ompas kivannäkönen kalenteri ja sitten hoksasin että no eipä ihmekään, kun on sun tekemä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja siis toki koulun jatkaminen on aina uuden penaalin tai repun tai vähintään kynien arvoinen juttu! Ja hei nyt kun sanoit niin vitsi joo, mä jo unohdin koko Kodin kuvalehtihommelin! Sehän pitää tännekin laittaa! :D Niin ja kiitos :D

   Poista
 12. Tosi kiva penaali! Kaikki itsensä tsemppausviestit on aina plussaa :). Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
 13. Tuo penaalin kangas taitaa olla Siirtolapuutarhaa? Lilasta vastaavasta tein justiinsa pari leukakukkaroa.
  Tsemppiä arjen pyöritykseen - asioilla on tapana järjestyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo! Se on ihana kuosi!
   Ja kiitos! Niinhän niillä on, vaikka se välillä tuntuukin vähintäänkin epäilyttävälle :)

   Poista
 14. Olipa kivoja. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujallakin.

  VastaaPoista