2015/12/04

NEULEKAAVIOT MARISUKKIIN

Hei sehän se olisi jo joulukuu! Ja sen kunniaksi pikkanen throwback tuonne marraskuuhun 2013.

Tulipa nimittäin tossa koneella vastaan kaksi vuotta vanhat neulekaaviot, jotka silloin väsäsin marisukkiani suunnitellessani osana koulun Neulonta ja virkkaus -kurssia. Jänistin ja jätin kaaviot silloin postaamatta, mutta koska niitä yhä aika ajoin kysellään, niin aattelinpa että näistä voisi jouluiloa joillekin sukkia suoltaville irrota.  Tuskinpa näiden julkaisu ketään loukkaa, eihän?

Sukat neuloin 48 silmukalla ja nro 4 puikoilla. Näistä tuli oikein sopivat mun 39 koon jalkaan. Lankoina on kokoelma Drops Designin Karismaa, Novitan seiskaveikkaa, Hjerte Garnin Limaa sekä Gjestalin Jannea.

Klikkaa kuvaa, niin saat auki sen isompana.

Pitäis itekkin tehdä nämä tai näiden sovellukset uusiksi, niilllehän kävi näin. Hupsista vaan! Mutta olivat kyllä mun lempisukat, sen aikaa kun olivat! 

-hanne

38 kommenttia:

  1. Nämä on pakko tehdä heti kun jämälankavillasukkajoulukalenteri-sukat ovat valmiit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se on yhä aloittamatta :D Katotaan pääsenkö nytkään mukaan :D

      Poista
  2. Ihan mielettömän ihanat ja hauskat.Rrrrakastan värejä ja nämä on kyllä pakko tehdä itselle.Ja lapsille.Ja äidille.Ja anopille.Pitäisiköhän appiukko:D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä tuli kyllä kivat :) Ja jooo appiukolle kans :D

      Poista
  3. Ihanat! Neulominen polttelee koko ajan enemmän, pitäisiköhän keväällä jättää ompelut vähemmälle ja tarttua puikkoihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on näppärästi ompelukone ja saumuri makkarissa, niin iltaisin ei oikein voi kun vaan neuloa :D (tai sit jumittaa....)

      Poista
  4. Jes!! Kiitos näistä! Pääsee puikoille heti!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, ehdottomasti ToDo- listalle! :)

    VastaaPoista
  6. Pakko kyllä kokeilla. Hyvään saumaan postasit, minulla nimittäin meneillään lankavarastojen tyhjennys, etenkin jämälangoista haluan eroon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Jämälangat uppoo kivasti, paitsi jos käy niinkun mulla, että tarvii just tiettyä väriä, jolloin pitää ostaa kokonaan uusi kerä :D

      Poista
  7. Mahtavaa, kiitos ohjeesta! Nää on niin ihanat :)

    VastaaPoista
  8. Nämä ovat yhdet nettihistorian ehkä parhaimmksta sukista!
    Ja ideaahan "kopioitiin" muihin blogeihin ihan hurjasti
    - kuka värillisinä, kuka mustavalkoisena.

    Ja tottahan sitä on myönnettävä, että useammat "marisukat" on tullut omiltakin puikoilta päästeltyä. Vapaalla kädellä ja fiiliksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, vau, kiitos kovasti :D <3 Vapaat kädet ja fiilis on parasta!

      Poista
  9. Ihanan värikkäät! Jahka oon miljoonat villasukat neulonu muille niin nää vois neuloo itelleen :)

    VastaaPoista
  10. Nää on kyllä ihanat, oon ihastellut aiemminkin, kun olen joko sun tai jonkun muun marisukista kuvan nähnyt. :) Milloinkohan saisi aikaiseksi kokeilla. Oon nyt edellistä paria tehnyt rapiat 2v :D Toinen sukka valmistui kuukausi sitten ja nyt se kriittisin kohta, eli toisen aloittaminen! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Nooh, hitaasti ja varmasti niin tulee hyvät :D

      Poista
  11. Onpas päheet sukat! JOs mulla olis yhtään takapuolta istua ja neuloa aloillani, kokeilisin näiden tekemistä. Vaan niin on levoton ihminen ettei toistaiseksi puikot juuri ole käsissä pysyneet. Sääli!

    Hei, oli mulla asiaakin! Haastoin sut kertomaan oman valaisintarinasi. Käy kurkkaamassa http://annukanaurinkoiset.blogspot.fi/2015/12/ei-ihan-aito-diy.html, sieltä linkkien takaa löytyy lisätietoa. Ei oo pakko jos ei jaksa, mutta aattelin että sulla kätevänä DIY-ihmisenä olisi ehkä paljonkin kivoja ideoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mullakin on ollut vähä viimeaikoina levottomampi takapuoli! :D Ja kiitos haasteesta, laitoin sen korvaa taa jo joulukuussa (ja pitäis tulla sunkin puolelle siitä mainitsemaan :D ) katotaan syntyiskö tarinaa!

      Poista
  12. Aika paha, neuloin tänään 1,5 mari-sukkaa. Ei voi lopettaa kun aloittaa! Kannattaa kyllä sunkin tehdä itsellesi uudet!! Kiitos kaavioista! Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Heh, tuttu tunne! Ehkä pitäis ottaa vaan ne kutimet käteen :)

      Poista
  13. Apua! Täällä on niin paljon upeita ideoita, etten kertakaikkiaan kestä. Tulin etsimään joogasukkien ohjetta ja nyt oon bongannu jo vaikka mitä ihnia juttuja, niinku nää marimekkosukat. Olen ihan villinä marikankaisiin, niin kai mun on sukatkin tehtävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No kiitos! Kiva kuulla :) Ehdottomasti on sitten sukatkin tehtävä ;) Tai joogamarimekkosukat? :D

      Poista
  14. Oi että! Oli mahtava ohje ja tässä oma väriyökkäykseni:
    http://ehtoisa.blogspot.fi/2016/02/mahtavat-marimekkosukat.html

    VastaaPoista
  15. No nyt löysin! Suuren suuret kiitokset! :)

    VastaaPoista
  16. Wau! Nämä pääsee ehdottomasti ToDo-listalle.

    VastaaPoista
  17. Lämmin kiitos tästä ihanasta ideasta! Olen vuosien varrella tehnyt monet, kaikki ovat menneet lahjoiksi, itselle en ole vieläkään saanut yhtäkään paria☺️ Viimeisimmät päättelin (huhhuh!!) tänään ja annan 80-vuotiaalle miehelle kiitokseksi mökkitalkkarin hommista💝
    Ihanaa kesää!
    T. Pipsa

    VastaaPoista
  18. Kiitos selkeästä ohjeesta, jota mukaillen valmistuivat ensimmäiset eriparisukat minun puikoillani. Sukkafriikin miniäni toivomuksesta tein ensimmäiset eripariset ja nyt on jo toiset valmiina. Ja jatkoa seuraa! 😀

    VastaaPoista