2015/12/31

JOULUPAIDAT


Jaiks! Joulukuu hujahtikin multa blogitta ohi lähes kokonaan! Onneksi aikas uskomattoman monessa blogissa on kuitenkin pyörinyt mitä idearikkaimpia ja kauneimpia joulukalentereita, joten luettava on tuskin päässyt teiltä loppumaan. Mulla on ainakin ollut aivan hankaluuksia pysyä edes perässä! Näin jälkeenpäinkin suosittelen selaamaan läpi ainakin Hupsistarallaa, No home without you, Muita ihania, Tehtaamo, Punatukka ja kaksi karhua sekä Missä neuloimme kerran -blogien kalenterit!Mutta käsitöitä on radiohiljaisuudesta huolimatta syntynyt kovastikin, oon nyt vaan aijempaa enemmän tuskaillut tän valottomuuden kanssa. Ollaan asuttu nyt vuosi tässä uudessa asunnossa, mutta vasta tänä talvena laitoin merkille, että meidän kämppä on pimeä. Siis niiiin pimeä. Ikkunat on näppärästi silleen, että auringon vai nähdä iltapäivästä, niin että parvekkeelta pistää päänsä ulos ja katsoo. Kesällä aurinko yltää kyllä keittiöön ja olkkariinkin asti, mutta ei kyllä oikein näköjään näin talvella. Pihakuvien ottamista varten pitäisi taas sitten lähteä aina koko porukalla ulos. Kovin on hankalaa, eikä innosta pimeiden kuvion otto. Pitääkö tässä nyt alkaa studiota rakentamaan? Miten te muut blogilliset saatte kuvattua näin pimeällä? Kamera jalustaan ja piiitkä valotusaika? Raakakuvia? 

No mutta nyt joululomalla täällä mun vanhempien luona, on nämä pihakuvat vähän näppärämmin toteutettavissa. Siispä sain vihdoin kuvattua myös jo vähän aiemmin valmistuneet ja lähes tauotta koko joululoman päällä olleet mun ja Millin joulupaidat. En mä aiemmin edes tiennyt että tarvin joulupaidan!

Mun paidan kaava on sekoitus Ruskamekkoa, Annukan aurinkoisen piilotaskutunikaa ja Noshin taskumekkoa. Ja se on ollut päällä ihan koko joulun! Kangas on i k a s y r in ihanaa Himmeliä. Millin paidan kangas löytyi Kangaskapinasta. Ensimmäinen reaktio tästä varsin överistä lahjapaperikankaasta oli "no huh", ja jo seuraava se tänä vuonna kovin tutuksi tullut "tätä on aivan pakko saada". Harkitsin myös legginssejä itelleni, mutta toivuin tästä ajatuksesta kohtalaisen nopeasti.

Huh! Ehdinpä postata tälle vuodelle! Onhan tässä vielä tommonen seitsemän tuntia aikaa ennen vuotta 2016!

Ihanaa vuoden vaihdetta toverit! 
 Eilen tein kiittää ja kumartaa kuluneesta vuodesta. Se on ollut kaikin puolin erilainen ja ihmeellinen! 


Katotaan joskos saisin alkuvuodesta purettua postattavien juttujen sumaa! Mutta nyt äkkiä autoon ja ystävien juo herkuttelemaan ja saunomaan :)

-hanne

18 kommenttia:

 1. Oi kuinka mä tykkään sun paidasta, itselläni on haave että nyt kankaattoman tammikuun aikana raskisin palastella yhden harmaan kankaani juurikin tälläiseksi. Mutta vähän jännittää onnistunko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti! Kankaattomasta tammikuusta päättelen että oot Savalaisia ;) Sinne jo yhteen ketjuun semmosta varsin epämäärästä kaavotusversiota piirtelin :) Nyt oon tehnyt näitä sekä helma yksin kertaisena että kaksinkertaisena (tässä kaksinkertainen) ja sitten niin että taskussa on "väljyyttä" 3cm (kuten tässä) ja että 6cm. Varmasti onnistut :)

   Poista
 2. Tuo himmelinkangas on ihanaa ja kertakaikkiaan upean tunikan olet siitä ommellut :) Ja Millillä myös! Meillä riittää valoa se pari tuntia päivässä, mutta vaikka olen päivät pitkät kotona, tuntuu että sitä ei ehdi silti mitenkään hyödyntään. Nyt olen ollut pari viikkoa porukoilla ja tää talo on kyllä superpimeä! Puut varjostaa ja sitten vielä verhotkin on sellaisia jotka peittää osan ikkunasta ja kääk, ei täällä voi kuvata sisällä mitään! On se kyllä kun kuvattavaa olisi mutta taidot ei vaan kertkaikkiaan riitä silloin kun luonnonvaloa ei ole just oikeanlaisesti.

  Mutta mutta,

  hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä tosi kiva, jouluinen tavallaan, mutta käy kuitenkin ympärivuoden :) Ja joo mä siis ihan tosissani harkitten sitä studiota...esim. rullaverho ja sit pari luonnonvaloa lähellä olevaa valaisinta?? No mut joo, hyvää uutta vuotta :)

   Poista
 3. Vähänkö sikamakeet vermeet!Kyl oon tuskaillut valon kanssa, yleensä, mutta tänä vuonna on bloggaaminen ollut rakentamisen ja vauvan myötä toisarvoinen asia, joten piut paut olen valon puutteelle sanonut :) Hyvä objektiivi ja jalusta kyllä pelastaa. Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos! Tottahan tuo on, aika pieniä on mun murheet, jos ne pyörii liian pimeiden kuvien ympärillä :'D

   Poista
 4. Mulla kun on vain köyhän naisen pokkarikamera, niin käytän talvella kuvaamisen apuna kirkasvalolamppua. Eihän kuvista niin nättejä tule kuin kesällä aurinkoisella kelillä, mutta toimii hätävarana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa niin kirkasvalolampussa ois varmaan aika oikean sävyinen valo...kun oon miettinyt että pitäis metsästää just jotain lamppuja joissa olis semmonen sopivan valkoinen valo. Hmm...

   Poista
 5. No on kyllä melkosta tuo lahja paperi kangas, just hyvällä tavalla överiä! Ja tuo himmelipaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No eikös :D Siihen on kyllä kerätty ihan kaikki mahdolliset takkatulet, paketit, reet ja pukit :D

   Poista
 6. Voi, olisitpa sanonut että "tää paita on siitä ja siitä kaavasta" - just tällasen haluaisin tehdä itselleni. No, ehkä osaan soveltaa. Nätti on! Hyvää uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, sori sori :) Mä voin maililla laittaa jonkun epämääräsen piirroksen miten kaavoitin tuon alaosan. Senhän voi tehdä yksinkertaisena tai kaksinkertaisena kuten tässä. Hyvää uutta vuotta! :)

   Poista
 7. Ihana tunika! Ja joulupaita kanssa. Jalusta, valovoimaisempi objektiivi ja erilaiset pöytälamput lisävalona. Eihän ne kuvat niin kivoja ole kuin luonnonvalossa, mutta välttää. Aika säätämistähän se noiden lamppujen kanssa on. Ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on käytössä 1.8 aukolla linssi, ja ne isommat on ni yyberkalliita että tällä on pärjättävä :P Jalustakin on, mutta oon ehkä vähän laiska sitä käyttään....Pitäis vaan tosiaan jaksaa säätää enemmän. Mutta ku! :D

   Poista
 8. Ihan mahtava tunika! Hyvää vuoden alkua!

  VastaaPoista
 9. Saman pimeyden kanssa me muutkin tuskaillaan :/ Mulla on kameraan kaksi flashia sateenvarjoineen niin se vähän helpottaa eikä oo älyttömän kallis ratkaisu, jos omistaa jo ennalta edes yhden salaman.

  Hyvää uutta vuotta myös teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, sulla on ihan prolaitteet! Ehkä voisin harkita semmosta kunnon salamaa(kin)...

   Poista