2015/11/27

OSAAN MÄ VIELÄ NEULOA!
Enpä olisi arvannut, että kun keväällä ostin saumurin vähän niinkun heräteostoksena, niin ompelu pyyhkäisikin mut aivan totaalisesti mukaansa! Mut! Mä kuitenkin tituleeraan itteeni ensisijaisesti neulojana ja aiemmin ompelin vaan silloin kun piti. En innostunut edes koulun ompelukursseilla. Ja sitten nyt yhtäkkiä, huhheijaa! Mut sitä piti kertomani, että mä osaan edelleen myös neuloa! Niin että vaikka puikkoparat ovat vähän päässeet pölyä keräämään, niin kyllä nekin vielä töihin pääsee. Ois parikin juttua kesken ja muutama oottaa aloitusta.

Ja jotain on valmistunutkin, itse asiassa jo jokin aika sitten. Se on odottanut kaapissa sileytystä, joka jäi nyt sitten loppupeleissä kuitenkin tekemättä, ja sikspä nuo reunatkin vähä kuvissa rullautuu, jaiks! Kun kävin tossa syksyllä Snurressa Puikkomaisterin kirjan julkkareissa, niin me juhlijat saatiin napata mukaamme kaksi kerää Lamana Piuraa*.  Ostin vielä kolmannenkin kerän, sillä kerrankin tiesin het mitä näistä syntyy. Olin nääs aiemmin jo ihastunut Veera Välimäen Huivileikki -kirjan nerokkaaseen Kappa -huiviin, ja sehän se oli puikoille saatava. Aika tommonen kevyt "neulonpa pitkästä aikaa" -työ, kun aloituissilmukkamäärät huitelee pitkästi yli sadan ja lopussa määrä on, no, paljon. Mutta jos jaksaa tikuttaa isoa silmukkamäärää sileänä neuleena, kaposella langalla, niin malli sinänsä on helppoakin helpompi.

 
Mä tein ite huivin siis kolmesta kerästä ja siitä tulikin vähän kirjan versiota lyhyempi. Mutta mun makuun tämäkin oli jo valmiiksi aivan riittävän muhkea ja pitkä. Piura oli mukava lanka neuloa, aavistuksen pörröinen niin, että sitä voi neuloa vähä isommillakin puikoilla (olikohan mulla neloset?) mutta neuleen pinta on kuitenkin sileää ja kutittamaton. Ja huivi on henkäyksen kevyt ja sitten kuitenkin lämmin! Ja Kapan nerokkuushan se näkyy kuvista, se käy tuubihuiviksi, pontchoksi ja kaulahuiviksi. Mä tykkään!
Niin että jos armoton neuloosi painaa päälle, eikä kuitenkaan marraskuun summentamat aivot pysty monimutkaisiin malleihin, niin eikun kuulkaas vaan Kappaa puikoille! 

ps. Joken vinkki kuitenkin on, että huivia ei kannatta käyttää viimeisessä kuvassa näkyvällä tavalla. Näyttää kuulemma hylkeelle. Mut onneksi hylkeet on suloisia!

-hanne

*) saatu

36 kommenttia:

 1. Voi minkä urakan sait valmiiksi! <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, sain kyllä vähän apua muilta julkkarijuhlijoilta :D

   Poista
 3. Tosi hauska ja monikäytöinen huivi ja kauniti värit olet valinnut:).Mitähän jos yllättäisi Ukko K:n Jouluna pukeutumalla hylkeeksi;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Sarjassamme niitä että miksen mä ite kekannut tällaista :D
   Ois varmaan aikamoinen yllätys :D

   Poista
 4. Onpas kyllä ihanat värit, sopii sulle ja sopii sun ympäristöön (ei niinku sulautuen vaan sointuen) ja yleisesti vaan sopii. Ihana lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä pakko päästä tuonne hämärtyvään lumiseen hetkeen päästä kuvaamaan, vaikka huivi olikin vielä sileyttämättä :)

   Poista
 5. Ei kun nimenomaan pitää käyttää viimeisessä kuvassa näkyvällä tavalla! Erityisesti ensi viikonlopun pikkujouluissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jos kyseessä on ne yhdet pösilöpikkujoulut, niin eiköhän tuo tolleen tosiaan teemaan menisi :D

   Poista
 6. Todella kaunis väriyhdistelmä ja hauskan mallinen, enpä ole tuollaista ennen nähnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on kyllä niin hienosti oivallettu huivi!

   Poista
 7. Kiva! Ihanan utuiset värit. Arvaa mitä? Minä neuloin Kapan joskus kesällä, ja nyt kun sitä voisi alkaa käyttää, en muista mihin laitoin. Miten niin kaapit sekaisin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Voi ei! Nyt kyllä pitää se sieltä jostain esiin kaivaa, on tässä vaan sen verran kova työ, että kyllä sen pitää käyttöön päästä :)

   Poista
 8. Voi miten kivat värit! Sopii hyvin talveen, mutta tarpeen tullen lämmittää varmasti mukavasti viileinä kesäiltoinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain vähän apua värien valintaan ja tästä tuli kyllä kivempi harmonia kuin aattelinkaan :)

   Poista
 9. Ihana! Ja hauskalta toi viimenen kuva, näihin kylmiin ja ankeisiin säihin sopiva tapa pukeutua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niinpä! Pitäis vaan tehdä vielä pituutta että mahtuis varpaita myöten peittoon :D

   Poista
 10. Kaunis! Kappa on ihana. Mul on jo yks valmiina, toinen melkein valmiina ja kolmas alulla. Se on täydellinen neulottava niin moneen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sä oot jaksanut! Vaikka onhan se joo aika helppo mukaan otettava ja just missätahansa neulottava, kun ei ihan hirmusesti ajattelua vaadi :D

   Poista
 11. Hylje! Ihan paras! :D

  VastaaPoista
 12. Uusi tuttavuus tämä kappa, mutta niin nätin teit ja tuo monikäyttöisyys on myös plussaa. Kauniit sävyt. Tätä voisi kyllä itsekin kokeilla, joskus tarvitsee niitä yksinkertaisia neulomuksia ja perus villasukat jo kyllästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on kyllä tosiaan tosi monikäyttöinen ja varsin iisi tehdä jos on kaipuuta vaan puhtaasti tikuttamiseen :D

   Poista
 13. Tässä on niin ihanan rauhoittavat värit. Oma Kappa tosiaan odottelee palloina laatikossa. Milloin sitä oikein ehtii itselle neuloa? Tosin olen tänä vuonna neulonut enemmän itselleni kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on nyt kyllä neuleparat saaneet oottaa vuoroaan, vaikka esim. vauvalle pitäis aivan ehdottomasti tehdä villatakki! Nyt kyllä ryhdistäydyn!

   Poista
 14. No hei, tämähän on niin innovatiivinen ja monikäyttöinen, että laitan vakaasti neulomusharkintaan! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä tämä kyllä juurikin on :) SUosittelen :)

   Poista