2015/10/12

NOSH NAISTEN KANGASMALLISTON SYYSSATOASain toistamiseen mahdollisuuden ottaa tuntumaa ennakkoon NOSH:n nyt jo julkaistuun naisten syysmalliston uusiin kankaisiin.  Viime keväällä tekemäni mekot ovat olleet toooosi aktiivisessa käytössä ja siitä huolimatta mekkosten kankaat ovat pysyneet täysin virheettöminä. Ei nukkaa, ei kulumaa, vain siloisuutta ja pehmeyttä. Siis laatua, kuulkaas! Niin että tottahan toki tartuin taas tarjoukseen.

Nyt sain käsiini petroolin värisen paketin, josta löytyi farkkucollegea tummana petroolina* sekä maxiraitaa hiekan ja petroolin sävyissä*. Lisäksi sain palasen petroolin väristä resoria*. Ja mainittakoon heti, että näköjään vihreä metsä sekoitti kameran niin, ettei mitkään meikäläisen osaamat säädöt auttaneet kamerassa tai kuvankäsittelyssä - petrooli se taipui varsin siniseksi, vaikka ei sitä ole. Yllä olevista NOSH:n omista kuvista näkee kankaiden todellisen sävyn.
Farkkucollege, ai että! Olen jo aiemmin hamstrannut Nosh -kutsuilta tätä palasen harmaana, ja tämän postauksen kangaspaketin peesissä tilasin vielä chilin punaisenakin. Mä tykkään tykkään! Punainen odottaa vielä kohdetta, harmaasta on syntynyt tähän mennessä vauvalle nopeasti suosikkihousujen asemaan päässeet housut. 

Kangas on tukevaa mutta kuitenkin pehmeää ja joustavaa, ja todella mukavaa työstää. Joustoa ei ole samoissa määrin kuin jerseyssä, mutta ei tarvikkaan olla. Pinta on farkkumaista ja elävää, ja kankaan "nurja" puoli olisi yhtä lailla käyttökelpoista oikeaksi puoleksikin. Tästä syntyisi oivat astetta tyylikkäämmät olohousut tai vaikkapa kevyt takki. Tai sitten paita, kuten nyt. Paidan kaava on taas sekoitus sitä sun tätä. Enimmäkseen Joka tyypin kaavakirjan naisten t-paitaa, vähän Ruskaa tueksi ja turvaksi ja paidan perusidea on suoraan kopioitu Annukan aurinkoiset -blogista. Tästä tuli tooodella kiva! Lämmin ja istuva käyttöpaita. Sellainen jota voi pitää kotona ja menossa. Taskujen kankaana käytin toista saamaani kangasta, ohuempaa maxiraitaa, ettei taskujen kohdasta tulisi liian paksua.


Toinen tekele syntyi siis maxiraita -jersystä. Myös tämä kangas (toisessa värissä) oli siis ennestään tuttua ja hyväksi todettua. Sileäpintaista, joustavaa puuvillajerseytä. Väriraidat on neulottu, minkä myötä kangas on oikealta ja nurjalta puolelta saman väristä.

Mulla on ollut tarkoituksena kokeilla tehdä itselleni kaupan tätien tekemän valmisvaatteen pohjalta samanmoinen liehulärpäketakki. Kankaaksi olin alun perin miettinyt jotain merinoa tai NOSH:n flaméa, mutta nyt kun sain näppiini tätä maxiraitaa, niin oli pakko kokeilla sitä. Paidan ajatus on yksinkertainen: Leikkasin koko leveydeltä pois n. 3/4 mittaisiin hihoihin palan. Jäljelle jäi noin 90cm x täysleveys (noin 160cm), ja tähän leikkasin kädentiet. Hihat leikkasin Ruskan kaavan mukaan, ompelin putkiloksi ja istutin ne miehustan kädenteille. Hihansuihin ompelin vielä resorit. Mitään muita reunoja en ole huolitellut, vaan ne rullautuvat sen minkä rullautuvat. Istuvuus paranisi tietenkin olkasaumojen myötä, mutta hyvin tämä on päässyt käyttöön näinkin! 

Nyt ruoanlaittoon ja vaipan vaihtoon, morjenttes!

-hanne

*) saatu NOSH:lta

4 kommenttia:

 1. Oi tuo farkkupaita on tosi hieno! Ja varmaan mukavan käytännöllinen myös 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja se on! Siitä tuli myös vähä vahingossa sen verran pitkä, että periaatteessa menee sukkahousujenkin kanssa :)

   Poista
 2. Ihastuin tuohon paidan malliin, mennee kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on roikkunut tuo malli kokeiltavien listoilla iät ja ajat, onneksi tuli kokeiltua! Mainio tutoriaali ja mainio malli! :)

   Poista