2015/05/29

VINORAITAA JA KAAVOJEN PIIRTELYÄ



(Blogiyhteistyö)
Ompelumaniani ja kangashamstraukseni jatkuu, saaden yhä vakavempia muotoja, kuten mielivaltainen kaavojen piirtely. Asiaa ei lainkaan helpota se, että sellainenkin ihana suomalainen kangasputiikki kuin Ikasyr tarjoaa kesän uutuuskuosejaan kokeiltavaksi. Sain valita kuoseista mieluisinta, ja Vinoraitahan se sieltä mulle huuteli, vaikka suorastaan nerokas Giant dotskin houkutteli myös. Vauvalle valitsin keltavalkoista Vinoraitaa* ja mulle mustaharmaata Vinoraitaa*, ja molemmat laadukasta, sopivan napakkaa luomujerseytä. Siis kangasta mun makuun!

Mulle syntyi jälleen kerran tunikaa (imetysmahdollisuudella), koska oon nyt päättänyt muuntua mekkoihmiseksi. Vauva taas sai pöksyt ja jumpsuitin. Ja kaavoja tuli piirreltyä sen verran vapaalla kädellä, että laitanpa tänne nuo haaremihousuhenkisten pöksyjen kaavat ladattavaksi.


Me tykätään Millin kanssa sellaisista housuista, jotka on helppo pukea, ja jotka ei mistään yhtään paina tai purista. Nyt teki mieli lisäksi jotain todella simppeliä. Kahlailin omasta kaavalehtivarastosta sopivaa kaavaa pöksyihin, jotka olisivat rennot ja vähän haaremihousuhenkiset (muttei kuitenkaan aivan superlöysät) ja joissa etu- ja takakappale olisi tismalleen samanmoiset. En löytänyt sopivaa, joten niinpä piirtelin kaavat vertailemalla muutamia valmiskaavoja ja ostohousuja, sekä Millin mittoja. Yhden kokeilu+muokkauksen jälkeen Milli saikin supersimppelit ja mukavan rennot pökät.

Laitan kaavan tuohon alle, sen voipi siitä latailla omaan käyttöön, jos haluaa. Lisäksi surautin pöksyihin resorit (tai no tässä tapauksessa vaan joustocolleget) vyötärölle ja lahkeisiin. Vyötäröresorin korkeus on mulla noin 6cm ja lahkeiden resorin noin 4cm.

Kaavan kuvaa klikkaamalla pääsee lataaman kaavan pdf tiedostona. 
Tulostaessa kannattaa katsoa että skaalaus on 100%

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1248772/haaremip%C3%B6ksyjen%20kaavat.pdf

 
Toinen vinoraitapuuha vauvalle oli jumpsuit. Tässä kaavana oli Ottobre 4/12 lehden Jumpsuit koossa 68. Muokkailin kuitenkin kaavaa kapeammaksi, ja lisäksi lisäsin lahkeisiin sekä niska-haaramittaan pikkasen pituutta. Hupun vuoritin. Lahkeissa, hihansuissa, hupussa ja kanttauksessa käytin kaapista löytynyttä harmaata trikoota, joka lienee mahdollisesti Paapiilta messuilta ostettua. Ikasyriltä löytyy myös samanmoista, ehkä asteen verran tummemman harmaana. Sävy on sama kuin tuon mustan vinoraidan harmaissa raidoissa.


Tykkään kovasti tuosta keltaisesta! Se on ihanan kirkas ja siinä on häivähdys punertavuutta, muttei kuitenkaan oranssiin asti. Sopii tuolle meidän sinisilmäiselle pojulle.


Oman tunikani piirtelin aiempien kokeilujeni pohjalta. Lauriida -blogista bongasin aiemmin hauskan kulmikkaan taskumekkosen jota piti kokeilla, vaikka kaava ei nyt ihan ekalla kerralla tietty nappiin osunutkaan. No mutta saumurisauman purkaminenhan kasvattaa vaan mukavasti pitkäjänteisyyttä, ja mekostakin tuli lopulta kiva! 

Tätä mallia voisin ehkä vielä jatkokehitellä, harkitsin joskos lisäisin tuonne tuonne taskujen sivulle kulmiin napinlävet, ja lonkkien kohtaan sivuille jotkut isot värikkäät napit, niin taskut saisi ikäänkuin napeilla kiinni. Oisko kiva?



Ja lopuksi vielä koska kesä ja <3


- hanne

*saatu blogiyhteistyön kautta

38 kommenttia:

  1. Ihania ommelluksia ja tuo pieni mies! <3 Voiko suloisempaa olla! Ihanaa viikonloppua!

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos :) Pieni mies on erittäin <3 Ihanaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  2. Ihania kaikki!!! Pakko ehkä ostaa tuota keltaista vinoraitakangasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä kiva kangas ja keltainen on mun mielestä väriltään sukupuolineutraalia, jos nyt sitä haluaa miettiä ;)

      Poista
  3. Todella kiva tuo aikuisen mekon leikkaus. Vauveli on suloisista suloisin, kuten tietysti vauvan vaatteetkin. Ihana samistyyli teillä vinoraidoissanne! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo aikas hauska tuosta mekosta tuli! Ja vauva on tietty aika ihana :D Ens viikon kesäsäässä pitää lähteä kunnon samistelureissulle kaupungille! :D

      Poista
  4. Ihania! Nappi-idea hyvä, mutta valitse sitten tosi littanat napit. Nimim. tunikan varanappi oli jäänyt sisäsaumaan lonkan kohdalle ja sitten kerran loikoilin kyljelläni olkkarin lattialla ja AAAAUTS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Kiitos vinkistä, eipä olisi tullu mieleen! Pitää myös yrittää sijoittaa napit ehkä johonkin semmoseen kohtaan, missä on itellä omasta takaa vähä fyllinkiä ;)

      Poista
  5. Ihanat ompelukset ja voi mikä suloisuus tuo pieni mies on :) Ihan huippu ihana tuo viimeinen kuva :)

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia! Varsin söpö pikkuinen! <3 Täytyypi itsekin koittaa kokeilla tuollaista tunikaa, tosi kivan näkönen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 tunika on kyllä kiva, ja musta tuo vinoraita sopii siihen mainiosti!

      Poista
  7. Huh, blogiasi lukiessa iskee itsellekin ompelemania, vaikka omaa ompelukonettakaan ei löydy ja edellisestä ompeluksesta lienee enemmän kuin kymmenen vuotta aikaa. Ihania töitä sinulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D joo varo vaan, tää on yllättävän tarttuva tauti! :D Kiitos!

      Poista
  8. Ihania!! Ja aivan upeita kuvia! <3 Saanko jakaa kuvia Muotoiluhuone Tuokion facessa? Lisään toki linkin blogiisi myös :)

    VastaaPoista
  9. Onpas ihanat ompelukset ja kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista
  10. Kivoja! Keltaisen ja harmaan yhdistelmä on kiva, raikas. Ja mekko myös nätti päälläsi.

    Ja kauniit kuvat ja söpö pikkumies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pikkumies on kyllä tosiaan söpö, vaikka oonkin vähä puolueellinen :D

      Poista
  11. Voi kuinka ihana mekko! Minäkin haluaisin tuollaisen, ei vain taida ompelutaidot riittää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti!! Mulla on ompelutaidot karttunu valtavasti ihan parissa kuukaudessa, sit kun vaan aloitti :) (toki purkaakin on saanut... :D )

      Poista
  12. Ompelumania iskenyt täälläkin, saumuri vain puuttuu. Ihana tuo keltainen kangas ja jumppis myös. Toki kaikki muukin. Varsinkin vauveli. Alkaispa meiänkin poika kohta naureskelemaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla saumurin hankinta oikeen syöksi tän manian päälle :D Ja kiitos, kangas on kyllä ihana, just tänään taas kattelin noita pöksyjä että ai että kun ne on niin aurinkoiset!
      Ensinaurut on kyllä aika <3

      Poista
  13. Aivan ihanat kuvat ja mekko näyttää hyvälle!

    VastaaPoista
  14. Hei! Teetkö näitä tilauksesta? Kaipailen helmikuussa syntyvälle vaavilleni junpsuittia kovasti.. Olia kiva jakaa tiedot ja keskustella lisää. Facebookista löytyy janita kiviniemi, ota yhteyttä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mulla on jostain syystä mennyt ohi tämä viesti! Toivottavasti olet jostain löytänyt jumpsuitin :)

      Poista
  15. Tiedätkö saako noita kaavoja mistä tilattua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jumpsuitin kaava on siis Ottobre -lehdestä ja lehden irtonumeroita voi ostaa Ottobren sivuilta. Mutta toki näitä lehtiä löytää myös kirjastosta! Pöksyjen kaava löytyy postauksesta :) Jos taas tarkoitit mekkoa niin se on valitettavasti oma räpellykseni, eikä siihen ole oikein kaavaa vinkata siis.

      Poista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mulla oli tämä viesti mennyt ohi, mutta kiva kuulla jos kaavasta oli hyötyä :)

      Poista
  17. Moikka! Eksyin blogiisi etsiessäni vauvan vaatteille kaavoja. Omista ompeluistani on jo vuosia aikaa, mutta nyt ensimmäistä lasta odottaessa, tuo ompeluhulluus alkaa nostaa päätään. Kiitos ihan superisti housujen kaavasta! Juuri tuollaista kaipasin, jotta pääsen tässä projektissa alkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tuli tarpeeseen :) Ihania aikoja ompelusten parissa, musta tuntuu että valtaosa kotiompelijoista (kuten esim. minä..) on hurahtanut siinä vaiheessa kun on alkanut tuota jälkikasvua siunaantumaan :D

      Poista