2015/06/08

ISYYSPAKKAUKSEN TEESEITSET

Postasin viime isäinpäivänä jutun isyyspakkauksesta, jonka tein Jokelle. Siitä on kyllä edelleen kovasti iloa! Saan aika ajoin kyselyjä, voisinko mailata ton äitiyspakkauksen sisällysluettelosta skannaamani ja muokkaamani kuvan muillekin isyyspakkausta rakentaville. Laitetaanpas siis se ja tuo postin saapumisilmoitus tänne ladattavaksi. Ja kun kerta aiheeseen palataan, niin laitanpa samalla näytille nuo omaan isyyspakkaukseen tekemäni jutut, kun kerta (sekin) on hieman unohtunut, vaikka meinasin, hupsan!OHJE lataamiseen ja kuvien muokkaamiseen:

Klikkaa alla olevaa/olevia kuvia, niin pääset lataamaan ne. Jos käytössäsi ei ole kuvankäsittelyohjelmaa, niin avaa Word tms. tekstinkäsittelytiedosto, lisää nämä kuvana ja lisää haluamasi teksti lisäämällä kuvan päälle tekstikehys. Tuosta saapumisilmoituksesta puuttuu siis saajan nimi ja osoite (ja leima tuosta keskeltä, mutta sitä ei oo aina). Ja sisällysluetteloon voi tietty lisätä juurikin ne jutut mitä oma pakkaus sisältää.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1248772/isyyspakkaus%202%20kopio.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1248772/isyys%20kopio.jpg

Ja sitten niihin isyyspakkauksen itsetehtyihin juttuihin!

Ehtodottomasti parhaat ja käytetyimmät itse tekemäni jutut ovat olleet pakkauksen harsot, jotka ovat toimineet pääosin imetysharsoina. Tämmönen vähän kivemman näköinen harso on paljon parempi unohtaa sohvalle kuin ne, no, vähän vähemmän kivat. Toisen isyyspakkausen harson liukuvärjäsin ja se on kyllä jo kulahtanut pesuissa näyttökelvottomaksi, mutta tämä toinen, painettu c-kasettiharso se yhä porskuttaa, vaikka takana on monen monta pesua. Iso peukku emotuotannon painoväreille! C-kasettikuosiin päädyin isän musaharrastuksen ja mystisen c-kasetti-innostuksen myötä.


Toinen musaharrastukseen liittyvä tekemäni juttu oli bodyn painaminen Radioheadin käyttämällä logolla. Jooh, no, tämä menee sarjaan "tulipa tehtyä". Bodya painaessa kävin läpi kaikki mahdolliset kankaanpainamisen mokat ja aivopierut, ei uskoisi että olin juuri käynyt koulussa oikein aiheesta! Painojälki ei siis todellakaan ole priimaa ja söhläsimpä väriä tuonne toiselle olallekin. Oikein klassikko! Kaiken lisäksi Milli näyttäiskin perineen isänsä ihanan tumman värimaailman sijaan mun vaaleuden ja punakkuuden, ja vaikka muuten kyllä oon sitä mieltä, että vauvalla voi käyttää mustaa, niin Millille väri ei vaan yksinkertaisesti sovi. Ja oivalsinpa tässä vielä, että lattialla myörivä vauva + kaksi valkoista karvaista kissaa + musta body on vaan aika toimimaton yhdistelmä. No mutta, eiköhän tämäkin jonkun kerran päälle eksy! Pitää vaan pitää tarraharja ladattuna!
Myös näiden muiden pakkauksen perusjuttujen, kuolalapun, ruokalapun ja tuttinauhan kanssa sain todeta kuten bodyn kanssa, että vauvan kanssa moni juttu osoittautuu eritavalla toimivaksi, kuin mitä etukäteen kuvittelee. Nyt oon jo paljon viisaampi!

Kuolalappu on kiva, mutta käytössä oon todennut että trikoiset laput ovat selvästi mielyttävämpiä käyttää kuin joustamattomasta puuvillasta tehdyt. Kernikankainen Muija-ruokalappu ei ole vielä päässyt täysimetyksellä olevalle käyttöön, mutta oon etukäteen tuuminut, että ehkä ruokalapussa toimivampi kiinnitys olisikin tarranauha nepparin sijaan? Nyt tuossa ei ole vielä kumpaakaan, kun olin suunnitellut nepparia, mutta ne olivat tuota tehdessä loppu. Ehkä siis laitankin sen tarranauhan. Kommentteja ja suosituksia otetaan vastaan!

Helmituttinauha on söpö, ja vaikka sen saa periaatteessa turvalliseksi pujottamalla tuon langan lisäksi esim. siiman aina klipsusta lähtien, helmien läpi ja solmii sen viimeiseen helmeen, niin siitä huolimatta mä en oo nyt enää uskaltanut oikein käyttää tuota Millillä, joka pyrkii intohimoisesti vetämään suuhunsa pienten ikenien jauhettavaksi kaiken mihin käsillään yltää. Eipä ylivarovaisuus ole tämmöisissä jutuissa koskaan pahasta!

No mutta, toivottavasti noista kaavakkeista on iloa muillekin isyyspakkauksen vääntäjille! Se oli kivaa puuhaa se!


-hanne

ps. Mä oon vihdoin selättänyt mun neulontajumin, jee! Siitä lisempää vähän myöhemmin! 

19 kommenttia:

 1. Heippa, tämä mun kommentti ei liity mitenkään isyyspakkaukseesi, mutta postauksessasi on yksi yhteinen tekijä omaani : http://www.nuppuhome.com/2015/06/nostalginen-lautasliina-virkatulla.html
  Nimittäin Marimekko Muija, hih, hauska yhteensattuma :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muija on kyllä yks mun Marimekon lempikuoseja, se taipuu moneen, mutta jostain syystä erityisesti tykkään siitä just keittiöjutuissa! :) Ihanat lautasliinat sulla :)

   Poista
 2. Vähän pidempää tarrakiinnitystä kyllä suosittelen ruokalappuun! On paljon helpompaa, kun kiinnityksen saa säädettyä tarpeeksi kireälle, että paidan / bodyn kauluskin jää hyvin suojaan, ja toisaalta se sitten taas pidentää käyttöikää vauvan kasvaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuullostaa kyllä kaikin puolin järkevälle! Ja samalla mulle valkeni, miksi kaikkien löytämieni kaavojen pääntie tuntu niin kauheen pienelle, se lappu siis pitää tosiaan saada kireemmälle kuin bodyn pääntie :D

   Poista
 3. Minä taas totesin, että oli tarralappu millainen tahansa, niin kahden kissan perheessä ainakin tuntuu jotain karvamuhjua tai muuta möhnää tarttuvan tarralappuihin niin, että alta aikayksikön tarra ei enää kiinnittynyt. Niin että minä varmistin kaikesta, ettei tarraa ole missään: kaikki kiinnitettiin naruin ja nepparein. Mutta toki tämä on vain oma kokemukseni asiasta, kuten Jutta yllä todistaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, niin joo. Meilläkin on kissa ja koira mutta molemmista lähtee todella vähän karvaa eikä ole ollut ongelmia tarrojen kanssa :) Yhtä hyvin voisi varmaan toimia, jos kiinnittäisi lappuun useamman naaraspuolisen nepparin sentin tai parin välein, jotta kiristystä saa säädettyä tarpeen mukaan!

   Poista
  2. Hmm lisää hyvää pointteja, kiitos! Meillä kyllä lähtee noista kissoista aivan valtavasti karvaa. Joskus kun pyörittää esim. lakanat kuivausrummussa niin se sihti on hetkessä villakerroksen peitossa, että...mut tarralla sais silleen liuvan säädettävyyden. Hmm ja hmm!

   Poista
 4. Aivan mahtava pakkaus! Oon sanaton! :)

  VastaaPoista
 5. Ite suosin ruokalapuissa ihan perinteisiä naruja niin ei ole sitä riskiä että tarrat aukeaa pyykkikoneessa ja repii muita vaatteita pilalle. Mutta toki tarrojenkin kanssa pärjää :D Neppareista ei kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narut kuullostais kyllä järkevälle! Ja enpä ollut ajatellu että tarran kans vois tulla toi repimisongelmakin! Kiitos, kannatti tosiaan kysyä kokemuksia :D (vaikka heti huomaa myös, että kukin tavalaan :)

   Poista
 6. Voi apua, väsyneenä luin otsikon "Isyystestin pakkaus" ja hetken jo vähän närkästyneenä rypistelin otsaani miettien, että mikä ihmeen pakko on jakaa kaikki somessa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'D Voi eikä! Se oliskin, kun joku esittelis isyystestin pakkausta, "sit siinä on tämmönen pumpilipuikko millä otetaan sylkinäyte..." :D Joo, eli ei sentäs :)

   Poista
 7. Joo niin lisäys vielä että piti kiitellä, että kiitos tästä aihiosta. Mietin, että isähän on kuitenkin isä vielä silloinkin, kun lapsi on jo isompi, mikä ettei pakkausideaa voisi siis käyttää vaikka vielä myöhemminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Ja totta! Ja kuten tossa ylempänä totesin, vasta näin vauvan myötä on tajunnut että mitkä jutut toimii ja mitkä ei...nyt osaisin ehkä koota vielä paremman pakkauksen :)

   Poista
 8. Ihania juttuja isyyspakkauksessa - ja aivan ihana vauveli!

  VastaaPoista
 9. Olet tehnyt todella upean pakkauksen! Mahtava toteutus. Ja pieni suloisuus on ihana <3.

  VastaaPoista