2015/04/27

KEVÄTFLUNSSA?




Tulinpa pikaisesti kertomaan, että oon sairastunut pahemman kerran. Taudin nimi on ompeloosi, ja sen yksi vakavimmista oireista on erittäin voimakas kangasmania. Toinen hankala oire on saumurikuume, jonka kyllä paransin nopeasti, yksinkertaisesti ostamalla saumurin hulluilta päiviltä (Singer 14sh754, ei mikään Bernina tai Janome siis, mutta aivan soiva peli tähän tilanteeseen). Niin että nyt aletaan olla jo aika keskivakavassa tilanteessa! Jokasyksyinen neuloosi, lankahamstrauksella varustettuna, on siis saanut keväisen toverin. Ja lompakko kiittää!

Mutta on tässä hyviäkin puolia! Voipi nimittäin vääntäistä eräällekin 1v. sankarille paidan ja pipon synttäriviemisiksi. Kangas on NOSH:n kevät/kesä malliston TIIKERI -kuosia. Mä tykkään! Superpehmoista, luomua ja kesäisen kevyttä materiaalia. Lastenvaatteita tehdessä on tietty vielä sekin hyvä puoli, että kun on tehnyt tommosesta metrin palasesta paidan ja pipon, niin kangasta on yhä jäljellä helposti tuota omaakin pikkutiikeriä varten. Mietinkin jotain kesäistä bodya, tai ehkä kenties jumpsuittia...kangas on nimittäin niin kevyttä trikoota, että se toiminee myös lämpimämmilläkin keleillä. Paidan kanttaukset tein harmaalla resorilla ja pipon vuoren sekä tupsun astetta vaaleammalla trikoolla, molemmat PAAPIILTA.




Ai joo vielä, paita on tehty Ottobreen On the Road -kaavalla. Malli oli aika slimmi, toivottavasti mahtuu kuitenkin tovin. Pipo on taas NOSHin mainio lippapipo, jonka kaava on ladattavissa ilmaiseksi NOSHin sivuilta, täältä

No, mä meen tästä tautia parantelemaan tonne makkariin kaavojen ja kankaitteni keskelle, tsau!

-hanne

17 kommenttia:

  1. Voi ei toivottavasti mää en oo tartuttanu sulle sitä kamalaa tautia! On pahimmasta päästä, eikä mene millään ohi. ;) Ihania ompeluksia olet tehnyt ja tuo lippapipo on aivan mainio tupsuineen päivineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, valitettavasti sää oot kyllä yks pahimmista mahdollisista tartuntapesäkkeistä :D Mut eiköhän tän kanssa opi elämään, kunhan vaan talous kestäis! :D

      Poista
  2. Se on kamala tauti, minua se vaivaa hetkittäin ja nyt on onneksi tyyni hetki. Ainakin viikon.

    Mutta ihana setti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hyvä tietää että tässäkin on odotettavissa semmoisia parempia kausia :) Ehkä sit viimeistään syksyllä kun on pakko taas neuloa...kiitos!

      Poista
  3. Ihanat ompelukset, kiva tiikeri kuosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hassua kun mä en ensinäkemältä ees kauheesti lämmennyt tälle kuosille, mutta nyt tykkäänkin aivan älyttömästi! :)

      Poista
  4. Toinen samasta sairaudesta kärsivä täällä; Hei! ;) Ihania ompeluksia. Tuo Noshin kangas on niiin herkullinen! Mä tein ensimmäisen lippapiponi viimeviikolla, mutta ei onnistunut. Nyt keräilen hetken ja koitan uudestaan jossain vaiheessa, että saa pikkumiehelle kesälakin. Tää inspiroi mukavasti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää taitaakin olla oikein kulkutauti! :) Miksei muuten onnistunut? Mähän annoin ton heti poikes, enkä siis yhtään tiedä oliko yhtään järkevän kokoinen....luotin vaan kaavoihin (käytin sitä pienintä, 6kk-2v) mutta jäin kyllä miettimään että olikohan yhtään hyvän kokoinen...
      Onnea matkaan! :)

      Poista
  5. Mäkin oon harkinnut ton lippapipon kokeilemista jo varmaan ainakin puoli vuotta! Ehkä voisin tästä rohkaistua ja aktivoitua vihdoin. Ja joo, samaa tautia on ollut havaittavissa myös täällä. Se tosin hellitti vähän nyt kun aloitin työt vanhempainvapaan jälkeen ja vapaa-ajan vähyys on päässyt ihan yllättämään. Ihan simppeleihin taaperon housuihinkin sain kulutettua viikon, turha tässä on siis hirveesti kankaita ostella kaappiin odottelemaan...

    Sitä piti kysymäni että miten oot saanut aikaan noin siistin näköiset kanttaukset? Tai siis oisko sulla antaa jotain pro-vinkkiä? Mä en oo päässyt kaksoisneulan kanssa lainkaan samalle aallonpituudelle ja lisäksi häiritsee, että jos noi tekee Ottobresta löytyvällä ohjeella niin nurjalla puolella pitää sitten leikellä resorin loput pois ompeleen vierestä. Ja silleen mä en siis saa kyllä mitenkään hyvän näköistä jälkeä aikaan - vaikkei sillä toki sinänsä oo niin väliäkään, kun jää kuitenkin nurjalle puolelle, mutta silti ärsyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Piti siinä vähä näpertää, lähinnä lipan kanssa vähä taistelin, mutta muutoin aivan mukava pikkupuuha! Ja joo...voin kuvitella että töihin palatessa ei homma ookkaan näin simppeliä...nythän mulla on periaatteessa joka päivä päiväunien ajan aikaa...jos siis skippaa syömisen ja kotityöt :D

      Mutta kantauksista...ei mulla oikein mitään pro-vinkkejä ole, kun mä toimin itsekkin vähän väärin kun kyseessä on joustavat kankaat. Mä teen huolittelittelun ekan vaiheen ennen viimeisen raglansauman ompelua. Kiinnitän resorin nurjalle puolelle ihan vaan suoralla ompeleella. Saumurillahan se pitäis laittaa, mutta aika usein oon toiminut näin...pääosin näissä päänteissä on kyllä ollut sit neppari. Sitten vetäisen vikan raglansauman+kanttauksen saumurilla, käännän resorin oikealle puolelle ja vetäisen kaksoisneulalla. Monet käyttää resorin kanssa sittä 0,7xpääntien koko -mittaa, mutta mä venyttelen resorin aina neulatessa ja ommellessa mututuntumalla.

      Mutta jos oikein pro-vinkkejä kaipaa, niin suosittelen lukemaan tämän Mutturalla-blogin postauksen: http://ruttu-nuttu.blogspot.fi/2014/05/ohjetta-paantien-huolitteluun.html Noita ajattelin lähteä kokeilemaan seuraavaksi. Valitettavasti ne on kuitenkin pääosin juuri noita kaksoisneulajuttuja.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Meen heti katsomaan, löytyiskö sieltä jotain mukavaa. Toistaiseksi oon lähinnä ommellut resorin ihan vaan jousto-ompeleella (ei oo saumuria, mutta mun berninan huolitteleva jousto-ommel on kyllä niin hyvä etten oo sitä toistaiseksi vielä kaivannutkaan) ilman mitään kääntämisiä ja muita. Ei siis mitään kaitalehuolittelua. Vauvan talvihaalariin kyllä kokeilin sitä, ja lopputulos oli sinänsä ihan ok, jos tota jo mainitsemaani taustapuolen leikkelyä ei ota huomioon. Nyt siis seuraavan paidan kanssa testaamaan uusia tekniikoita! :)

      Poista
    3. Hei pakko tulla kertomaan tämä itselleni täysin uusi asia: janomen kai oikeasti peitetikkikoneelle tarkoitettu kantinkääntäjä toimii myös kaikenmerkkisissä ompelukoneissa! Niitä näyttää saavan ebaysta parillakymmenellä dollarilla. Taidan tilata, kyllähän tolla saisi paljon siistimmät kanttaukset aikaan :)

      Poista
  6. Hui kamala, siitä taudista ei ihan helpolla toivukkaan ;). Tautiin kyllä kuuluu aaltomaisuus, välillä oireet pahenevat ja välillä eletään rauhallisempaa vaihetta. Minulla (valitettavasti) menossa paheneminen, eikä tällaiset ihanat jutut toisten blogeissa helpota tautia. Ihana pipo ja paita <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh no ei ilmeisesti, aika kroonista siis! Ja kiitos!

      Poista
  7. Taitaa olla tuo sama tauti minullakin. Eurokankaasta ja marimekolta on hankittuna kankaita projekteihin vaikka edellisetkin ompelukset on vielä kesken.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh...täälläkin olis varmaan nyt nelisen työtä leikeltynä ja kaavoja valkattuna ainakin saman verran....pitäis olla järjestelmällisempi näiden loppuunsaattamisessa!

      Poista
  8. Tunnen tilanteen! Minulla sytti sama kolme vuotta sitten! Nyt olen katsellut kankaitani ja todennut, että näitä on pakko ruveta tuhoamaan ompeluksiin tai muuten pian hukun niihin. ...Ja uusien ostamista on hillittävä!

    VastaaPoista