2013/10/27

KÄNNYKKÄLAPASET [ohje](Blogiyhteistyö) Nämä kosketusnäyttökännykät tuo ihan uusia haasteita ihmiskunnalle! Mä oon epätoivoissani joskus pakkasella yrittänyt nenän päällä avata kännykkää, kun en tarjennut mukamas ottaa tumppuja pois kädestä. Ja kerran seurasin sivusta, kun joku yritti samaa kielellä. Oli aika älykkään näköistä touhua.

No, onneksi me neulojat voidaan nopeasti vastata tähän huutavaan ongelmaan, ja nytpä näittä aukkolapasia on alkanut näkymään blogeissa ja muuallakin. Esimerkiksi ihana Kotipalapeli teki just omansa.
Mulla oli pyörinyt päässä semmoset tumput, joissa aukot olisi mahdollisimman huomaamattomat. Aukot on siis tehty silleen, että niissä on parin sentin verran neuletta päällekäin. Näin aukko ei jää auki, eikä tumppuihin tuule sisään. Sormen saa kuitenkin ihan simppelisti pujotettua ulos. Toisen aukon ois voinut tehdä tuonne peukalon juureen, mutta mä ajattelin nyt pärjätä toistaiseksi tuolla yhdellä aukolla.Ja vielä siitä langasta. Nämä tumput ovat olleet mulla jo tovin To Do -listalla, odottamassa sopivaa lankahurmosta. Ja nyt, taannoisella Tampereen reissulla piipahdin Lankakauppa Kerässä ja sain sieltä mukaani testineulontaan Katia Miski laamalankaa. Jo löytyi täydellinen lanka tumppuihini!

Saanko lanseerata tähän kohtaan (anteeksi jo nyt) melko hyvin fiiliksiäni kuvaavan termin, langasmin? Määrittelisin sen...öh...miellyttäväksi kokemukseksi, mikä syntyy, kun saat käsiisi erityisen inspiroivaa ja ihanaa lankaa. Tunnistaako kukaan tunteen? Eli kyllä, koin pienoisen langasmin. Hih. Sanonpa tästä langasta että ah niin sileä (aavistuksen kiiltävä), supersuperpehmoinen, paksu, lämmin ja kuitenkin kevyt. Ja laamaa? Alpakka on jo tuttu, mutta mulle tää oli eka kokonaan laamanvillaa oleva lankatuttavuus. Mitenköhän se eroaa alpakasta ominaisuuksiltaan, tietääkö joku?
Kosketusnäyttölapaset [ohje]

Lanka: Katia Miski
Menekki: noin 65g
Puikot: sukkapuikot nro 4 sekä 5
Koko: Nainen, keskikokoinen käsi

OIKEA KÄSI:
Luo nro 4 puikoille 32 silmukka. Jaa silmukat neljälle puikolle, ja neulo suljettuna neuleena *1 krs oikein, 1 krs nurin*, toista *-*. Neulo sitten vielä 1 krs oikein. Aloita sitten osittainen joustin (vain kämmenen puolelle tuleva) siten, että 3 ja 4 puikoilla neulotaan 2 oikein 2 nurin joustinta: Neulo 3 s oikein, 2 s nurin, 2 s oikein, 2 s nurin, 2 s oikein, 2 s nurin ja 3 s oikein. Neulo 1 ja 2 puikon silmukat oikein. Jatka näin vielä 10 kierrosta, tai kunnes ranneosuus on halutun korkuinen. Vaihda työhön nro 5 puikot ja neulo 2 krs kaikki silmukat oikein.   

Peukalokiila (oikea käsi)
Neulo oikein puikon 3. alkuun. Neulo 3. puikolta 2 silmukkaa oikein. Ota puikolle langankierto silmukoiden välistä. Neulo 2 s, ja ota toinen langankierto silmukoiden välistä. Neulo 2 krs oikein. Neulo kolmannella kierroksella taas lisäykset kiilan (4s) molemmin puolin. Toista lisäykset vielä kaksi kertaa joka neljännellä kierroksella. Neulo sitten vielä 3 krs ilman lisäyksiä. Neulo sitten kiilan alkuun asti. Siirrä kiilan 10 silmukkaa apulangalle ja luo näiden tilalle 3 s. Jatka neulo 2 krs oikein ja kavenna sitten peukahangan kohdassa kertaalleen 2s oikein, jolloin 3. puikolla on myös jälleen 8 silmukkaa.

Etusormen aukko (oikea käsi):
Jatka sileää neuletta, kunnes lapanen on noin 20cm korkea, peukalohangasta mitattuna noin 7cm (eli peukalohangan jälkeen noin 15 krs). Seuraavaksi neulotaan sormelle kurkistusaukko. Alla olevien vaihekuvien tulkinnan helpottamiseksi kuvissa puikko nro 3 on vaaleanpunainen ja puikko nro 4 metallinen

Neulo 1, 2. ja 3. puikon silmukat oikein. KÄÄNNY (kuva 1). Neulo kaikkien neljän puikon silmukat silmukat nurin. Nyt olet äskeisessä kääntymiskohdassa. Ota työhön apupuikko (kokoa 4mm) ja nosta apupuikolle kolmospuikon takaa neljä silmukkaa edellisen kierroksen silmukoiden takareunasta (kuva 2). Neulo näistä nostetuista silmukoista kolme nurin ja viimeinen s oikein (kuva 3).  KÄÄNNY. Neulo 1 silmukka nurin, ja jatka neuloen oikein.
Jatka neulomista siten, että lapasessa jatkuu sileä neule. Eli neulo silmukat nurjalla puolella nurin ja oikealla puolella oikein. Poikkeuksena 4. puikon ensimmäinen silmukka, joka neulotaan aina nurjalla oikein ja oikealla puolella nurin. Neulo lapasta tasona yhteensä 6 krs (noin 2cm).

Neulo sitten aukko ylhäältä umpeen: Neulo lapasen oikealla puolella 3. puikolta 4 ensimmäistä silmukkaa. Aseta sitten 3. puikon 4 viimeistä silmukkaa sekä 4. puikon 4 ensimmäistä silmukkaa (eli päällekäin olevat silmukat) kohdakkain (kuva 4). Neulo nyt silmukat 2 oikein yhteen siten, että puikko viedään molempien puikkojen ensimmäisten silmukoiden läpi (kuva 5). Jatka neuloen näin kaikki neljä silmukkaa yhteen. Nyt jokaisella puikolla pitäisi olla taas 8 silmukkaa (kuva 6).Neulo sitten 1 krs oikein ja aloita kärkikavennukset:
Neulo joka puikolla 2 s oikein, 2 s oikein yhteen, 2 s oikein, 2 s oikein yhteen. Neulo 2 krs ilman kavennuksia. Neulo sitten joka puikolla 1 s 2 s oikein yhteen. Neulo 1 krs ilman kavennuksia. Neulo koko kierros 2 s oikein yhteen. Katkaise lanka, ja vedä se silmukoiden läpi.

Peukalo:
Siirrä apulangan 10 silmukkaa puikolle ja nosta peukalohankaan luotujen silmukoiden kohdalta sekä reunalta yhteensä 5 silmukkaa (tai tai tarvittaessa enemmän reikien välttämiseksi). Jaa nämä 15 silmukkaa kolmelle puikolle. Mikäli silmukoita on nostettu enemmän kuin 15, kavenna ylimääräiset pois peukalon 2. kierroksella. Neulo sileää neuletta noin 11 krs tai kunnes peukalon kynsi on puoleksi peittynyt. Tee sitten kärkikavennus neulomalla joka puikon 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen, kolmen kierroksen ajan. Katkaise lanka, ja pujota se  viimeisten 6 silmukan läpi. 

Päättele langat.

VASEN KÄSI:

Vasemman käden lapanen neulotaan oikean käden peilikuvana. Neulo siis ranteen osittainen joustinneule puikoilla nro 1. ja 2. Peukalokiila neulotaan 2 puikon loppuun, eli neulo kunnes 2. puikolla on 4 s neulomatta. Nosta langankierto silmukoiden välistä. Neulo 2 s oikein, nosta taas langankierto ja neulo 2 s oikein. Jatka neuloen peukalokiilaa tähän kohtaa.

Etusormen aukko riittänee vain toiseen lapaseen. Tässä kuitenkin pikaisesti kuvat/ohje myös vasenkätiseen aukkoon, kun senkin kokeilin. Eli, neulo 1. puikon silmukat oikein. Nosta sitten 2. puikon neljän ensimmäisen silmukan takaa langankierrot apupuikolle silmukoiksi (kuva 7). Neulo nämä nostetut silmukat 1. puikolla 3 s oikein, 1 s nurin (kuva 8). KÄÄNNY. Neulo ensimmäinen silmukka oikein, ja jatka neuloen tasona, nurjalla nurin ja oikealla oikein.
Kun sormen aukko on jälleen 6 krs korkea (noin 2cm), neulotaan silmukat taas yhteen 1. puikon lopusta ja 2. puikon alusta. Eli, neulo 1. puikon 8 ensimmäistä silmukkaa (kuva 9). Neulo sitten 1. puikon 4 viimeistä silmukkaa ja 2. puikon 4 ensimmäistä silmukkaa yhteen pujottamalla puikko aina 1. ja 2. puikkojen silmukoiden läpi. Nyt jokaisella puikolla on jälleen 8 silmukkaa (kuvat 10 ja 11).

Tee kärkikavennukset ja peukalo, kuten oikeassa kädessä. Päättele langat.

Huh mikä kuvaoksennus tästä ohjeesta tuli! Tähän kohtaan voisi myös todeta, että joo, voihan sen sormiaukon tehdä ihan vaan napinläpihenkisellä ratkaisulla, heh. No, mut tästä ei ainakaan tuule sisään kovillakaan pakkasilla. Vielä kun joku vaan keksisi, että miten nämä älykkäät kännykät saisi toimimaan niillä kovimmilla pakkasilla...

Ja lankaa jäi muuten jäljelle sen verran, että niistä sai kivasti pipon hyvään alkuun. Eiköhän sekin valmistu ihan kohta, jahka saan päätettyä loppuosan langan.-hanne

76 kommenttia:

 1. Aikas näppärät lapaset olet kehitellyt! Mä olen toistaiseksi välttynyt kosketusnäyttöongelmista pitäytymällä perinteisissä karvalakkimallin näppäinkännyköissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Mäkin kyllä aika pitkään aikanaan vastustin kosketusnäyttöjä, mutta nyt kun niihin on tottunut, niin vitsi että nuo nappulat tuntuu hankalalta! :D Mutta kyllä, lapaset kädessä niitä näppäimiä kyllä kaipaa :)

   Poista
 2. Ooh! Mulla on ollut käytössä sormikkaat, joissa on jotain spessulankaa etusormien päissä, joten näpyttely on onnistunut. Ne on vaan siinä mielessä hankalat, että ovat näille tynkäsormille hitusen liian pitkät, joten käyttö ei ole ihan mutkatonta. Plus että tykkään muutenkin enemmän lapasista, joten tämä ohje pärähti näytölle juuri sopivaan aikaan. Pakko laittaa tällaiset pikimmiten työn alle, ihanat! Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon joskus tutkaillut semmosia sormikkaita, mutta olivat mullekin vähän jotenkin pitkät. Plus mäkin oon lapasihminen. Kiva jos on hyödyksi :)

   Poista
  2. Kiva ohje, kiitos siitä! :) Oon kanssa talvella enempi lapasihmisiä. Syksyksi ostin Seppälästä lasten-/nuortenosastolta sormikkaat joilla pystyy käyttämään kosketusnäyttöpuhelinta. Mullekin aikuisten sormikkaissa liikaa pituutta.

   Poista
  3. Olloshyvä! Hyvin kekattu, että lastenosastolta! :)

   Poista
 3. Sinä siunattu ihminen aina välillä luet mun ajatuksia! :D
  Siskolle virkkailin just huivin ja lankaa jäi neljä kerää, oon koittanu metsästää kivaa lapas-ohjetta, kun jotenkin perus tumpun teko ei houkutellu, ja nyt löyty! Suhun voi kyllä aina luottaa. :D
  Betonikellokin on työnalla (miehelle delegoin minäkin). Appiukko kun työkseen tekee betonilattioita, niin ajattelin, että olisipa sopiva lahja jouluksi sellainen.

  Keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Luen ajatuksia, tai sitten tarve on vain maanlaajuinen :) Vaikka tää kyllä on aika perustumppu, siis niinkuin muutoin. Mutta ainahan voi heittää tonne kämmenselkään palmikkoa tai jotain. Kiitos, yritän pysyä luotettavana :)

   Poista
 4. Tsihii, loistoidea, tosi kivat ja jotenkin hassulla tavalla hauskat! Vastaus pohdintoihin ja kosketusnäyttöongelmiin pakkasella tuli sitten tässä, ja pakko tietty kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, noiden kuvien ottaminen oli yllättävän vaikeaa, tai oli siis vaikea saada kuva jossa tuo pilkistävä sormi ei näyttäysi pelkästään huvittavalle vaan myös käytännölliselle :D Kiitos!

   Poista
 5. Voi, kuinka nerokasta! Tuollaiset lapaset taidan tehdä pojalleni pukinkonttiin!
  Ja juu, langasmi on oikein oiva termi ja fiiliksenäkin tuttu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänkjuu Sanna :) Mun piti oikeen googlata, että oisko toi langasmi jotenkin jo valmiiksi tunnettu termi, kun jotenkin se on..no, aika sopiva :D Ja varmasti todella monelle tuttu ;)

   Poista
 6. Hei, mä tarvitsen just tollaset! Kiitti ohjeesta! :D

  VastaaPoista
 7. Täytyykin pistää ohje talteen, nyt kun minullakin on ensimmäistä talvea käytössä älypuhelin. Tuo Lumia tosin tottelee tavallisilla sormikkaillakin näpyttelyä, mutta kovin tarkkaan sihtiin ei lapaset kädessä kykene ilman tuollaista sormen vapauttavaa reikää :) Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumia on kyllä tuon puolesta kätevä! Mutta siis, kiva jos ohje tulee silti käyttöön :)

   Poista
 8. Loistava idea! Tuo aukko on minua muissa ohjeissa hieman epäilyttänyt, kun minusta on tyhmän näköistä jos lapasissa on reikä. Mutta näissä sinun lapasissahan tuota reikää ei edes huomaa. Täytyypä laittaa ohje muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mäkin oon miettinyt, että onko semmonen reikkä vähän hassun näköinen, tai ehkä ennen kaikkea, että tuuleeko siitä sisään. Siispä päädyin tähän malliin. Mutta ehkä kokeilen vielä joskus semmosia toisiakin, voihan se olla että ne reiät kuitenkin häviää sinne...Mutta joo, tässä ei ainakaan näy se reikä, eikä myöskään tuule sisään :)

   Poista
 9. Ensimmäiset näkemäni joissa on reikä ratkaistu niin ettei siitä tuiskuta sisään! Mahtavaa! Tämmöset voisin tehdä! Mulla on nyt semmoset sormikkaat joissa on sormien päissä matskua jolla näppäily onnistuu mutta arvatenkaan ne ei kyllä paljoa lämmitä sitten kun alkaa oikeat pakkaset ja ne on muutenkin inhottavan muoviset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on ihan superrasittavaa jos viima pääsee jostain lahkeen ja sukan välistä tai muualta puhaltelemaan. Näistä ei sitten ainakaan tuule, vaikka ovat kyllä epäilemättä aavistuksen työläämmät tehdä. Mä oon pidellyt käsissä monesti niitä missä on sitä erityismatskua, mutta ovat olleet aina vähän väärän kokoiset...plus mä oon lapastyttö ;) Joskus kyllä mietin, että voisko sen erityismatskun jotenkin leikellä irti ja tuunailla sit kiinni normilapasiin?? :)

   Poista
  2. Mä just mietin että myydäänköhän sitä erityistmatskua jossain.

   Poista
  3. Siitä en tiiä, mutta muistinpa just, että oon joskus nähnyt tämmöstä!!! http://www.etsy.com/listing/111742630/touchscreen-thread-silverblack-for-diy?ref=market Tuota lankaa voi siis kai pistellä mihin vaan ja sit pitäis kännykän näytön reagoida kosketukseen! Eli nää mun tumput muuttui juuri täysin tarpeettomiksi :D

   Poista
 10. Ihanat - aivan loistava 'reikä' lapasessa ... pakko pistää puikoille ... langasmia odotellen! ;o)

  VastaaPoista
 11. Cool! Melkeinpä harmittaa, että vaihdoin vuosi sitten näppäimelliseen kännykkään (osasyynä myös ulkoilma plus se, että piti aina tuijottaa ruutua tekstaillessa!) eikä rei'ille lapasissa ole tarvetta. Ja muillehan en erikseen neulo, jotain joskus itsellekin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos :) Mutta tuo on ihan totta! Ennen pysty näppäileen viestejä katsomatta, mutta nyt pitää nenä ruudussa tuijottaa, ja silti menee sormet huti kirjaimista :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Jee, omat tumput päädyin tekemään virkkaamalla, kiitos loistavasta ideasta! :)

   Poista
  2. No mutta käyhän se varmasti niinkin :) Kiva :)

   Poista
 13. Nerokkaat! Minä kyllä käytän luuria yleensä peukulla, mutta eiköhän tuosta voisi soveltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, ajattelisin että tuon luukun voi ihan samalla tavalla heittää vaikka peukun juureen. Tai ehkä suoraan jopa peukkuun??

   Poista
 14. Heippa! Voisitko kertoa vähän tarkemmin mitä blogiyhteistyö sisältää? Oletko saanut siis langat mainosta vastaan? Jotenkin harmillisesti kaupallisuus on kiirinyt ihaniin blogeihin yksi toisensa jälkeen. Itse ainakin haluan tietää mikä on kirjoittajan omaa ihastusta ja mikä silkkaa mainosta. Aamen.
  Hienot ja kekseliäät lapaset ja ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sain siis langan testineulontaan Kerästä (ja siis ilmaiseksi), yritin sen tuonne kirjoittaakin, mutta ehkä pitänee vielä selvemmin asiaa ilmaista. Eli lanka on saatu, mutta sain itse valita haluamani langan, semmoisen siis mistä itse pidin. Innostus on siis aitoa ja omaani. Meidän yhteistyöhön ei myöskään liity mainostuspakkoa.

   Blogiyhteistyö on omalla tavallaan hankala juttu. Mä tiedän että osa lukijoista suhtautuu siihen epäilevästi, enkä tietenkään voi mitään muuta kuin vain luvata, että mä en oo koskaan lähtenyt yhteistyöhön, josta en olisi aidosti innoissani. Toivoisin, että se aito innostus välittyisi myös teksteistä. Mutta ymmärrän epäilyn. Toisaalta mulle blogiyhteistyö antaa esim. aivan huippuja mahdollisuuksia kokeilla materiaaleja, joita en, ainakaan kaikkia, muuten voisi kokeilla jo taloudellisistakin syistä. Uudet materiaalit inspiroi taas uusiin juttuihin, ohjeisiin ja postauksiin…että puolensa kaikella.

   Mutta kiitos siis kommentista. Näitä juttuja on hyvä aina pohtia, ja kuulla kommentteja lukijoiltakin, ettei tarvi täällä ruudun toisella puolella vaan itteksensä pähkäillä :)

   Poista
 15. Aika hulvatonta! :D Mä hirnuin tuolle ekalle kappaleelle täällä ihan onnessaan...

  PS.Mulla langasmin aiheutti viimeksi ne ihanat Isagerit joita saa Kerästä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, viehättävää ja hygieenistä ;)
   Isager <3

   Poista
 16. Ai että kun on nätti tuo sun kolonen! Kyllä munki pitää opetella tekemään tuommonen, kauheen somat lapaset kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista :) Mutta ajattelin kyllä seuraavaksi kokeilla semmosia kun sä olit tehnyt, ovat varmaan vähän ehkä simppelimmät tehä (?) ja varmaan käyttääkin...Mutta tulipa kokeiltua näitäkin :)

   Poista
 17. Ihan huiput!!! Niin hauskaa ja toimivaa!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos! Mut miten heti ku sain noi valmiiksi, tuliki yhtäkkiä tämmöset lämpöset ilmat takasin?? :D

   Poista
 18. Tosi kätevät :D hieno idea. Jospa joululahjaksi ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hmm...kieltämättä voisin tuntea kyllä itekkin pari joille vois tehä. Ovat kuitenkin aikas nopsakat valmistaa!

   Poista
 19. VAUtsi miten kätevät! Tosi hieno idea ja siististi toteutettu; reikää ei näe ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista :) Reikä piiloutui kyllä ihan yllärihyvin, eikä ainakaan mun mielestä tunnu käteenkään mitenkään häiritsevästi.

   Poista
 20. Kiitos mahtavasta ohjeesta! Puikoilla on tällä hetkellä vaikka mitä, mutta nämä lapaset taitavat kiilata jonon kärkeen.

  Löysin blogisi viikko-pari sitten ja luin yhdeltä istumalta alusta loppuun. Todella kaunis ja inspiroiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos ohje pääsee kokeiluun :) Ja kiitos tosi paljon kommentista! Ite aina aika ajoin löytää joitain semmosia blogeja jotka on pakko kahlata saman tien kokonaan läpi...aika hienoa jos tämä blogi aiheuttaa jollekin samanmoisen fiiliksen :) Jee :)

   Poista
 21. Ihan mahtavat, pakko kyllä tehä tällaiset itselle!

  VastaaPoista
 22. Tää on hieno idea! Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 23. Tuosta materiaalista se mitä tuntumalla on tullut vastaan. Laama on kuituna karkeampaa kuin alpakka ja ilmeisesti kestää kovempaa kulutusta. Andeilla sitä käytetään mm. kankaisiin, jotka tulevat kovaan kulutukseen, kuten kantoliinaksi tai repun korvikkeeksi. Ja Taquilen saarella Titicaca- järvellä poikamiesten testinä tuosta langasta tulee neuloa kirjoneulemyssy, josta vesi ei valu läpi. Vaatinee myös langalta tiettyjä ominaisuuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos tästä tietoiskusta, olisi tosiaan pitänyt hoksata, että sähän sen varmaan tiedätkin :) Kyllä tuo kieltämättä on käteen ehkä aavistuksen karkeempaa kuin alpakka, vaikka tosi pienistä eroista puhutaankin...ainakin nyt näin näppituntumalla. Mutta hyvä jos on kulutusta kestävämpää! Pitää joskus haalia jostain vielä lisää laamaa :)

   Poista
 24. Kiitos tästä nerokkaasta ideasta ja ohjeesta, meni to do -listalle välittömästi :)

  VastaaPoista
 25. Hei nää mä teen! On nimittäin ollut lapaset ajatuksissa tehdä ja nämähän ovat aivan loistavat :) Kiitos jakamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Paitsi että mä just löysin Etsystä myynnistä semmosta ompelulangan paksuista lankaa (eri värisiä), joissa voi mihin tahansa hansikkaisiin pistellä pari pistoa sormen pään kohtaan ja sitten niitä voi käyttää kosketusnäytön kanssa!!! Tilasin itse heti paria eri väriä pienet pätkät, laitan tänne esille sitten tuotoksia jahka saan ne tehtyä/kokeiltua toimivuuden :)

   Poista
 26. Voi vitsit, haluaisin niin tuollaiset. Mutta olen todella huono neulomaan :/ Jospa sinulta saisi tilata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no, muuten voisin ehkä luvatakkin, mutta koulu ja joulu (hei ne rimmaa!!) syö mun elämän, eiku siis vapaa-ajan :D

   Poista
 27. Kiitos paljon ohjeesta! Olin jo aikeissa toteuttaa nämä kaikille mahdollisille suvun teineille joululahjaksi, kunnes 13-v poikani valisti, että *kukaan* ei käytä kosketusnäyttöä etusormella. Allekirjoittanut kalkkis todellakin käyttää ja veikkaan että aika moni muukin. Teen varmasti ensin yhdet ohjeellasi ja seuraavaksi koitan tehdä peukku-luukullisen version :) Jos toimii hyvin (ja oletan, että toimii), niin sitten teinit saa sellaiset. Toisaalta voiskohan samaan lapaseen tunkea kaksi luukkua...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ihan totta, mäkin käytän kyllä peukalolla! :D Mutta toisaalta, jos mulla on just lapaset/hanskat käsissä, niin silloin kyllä yleensä pidän taas kännykkää kokonaan toisessa kädessä (että saan tukevamman otteen) ja käytänkin ehkä enemmän etusormea...hmm...pitää oikein tutkia tätä asiaa! Kaksi luukkua voisi tosiaan ratkaista tämän haastavan dilemman?? :D

   Poista
 28. Aivan mahtavaa, kiitos vinkistä! Nyt jo yksi päivä lenkillä epäilin kiihkeän maailmanparannustsättäilyn lomassa, että multa irtoaa kohta käsi kun se oli niin jäässä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olloshyvä :) Aika hienoa, jos tällä saadaan estettyä sun käden irtoaminen! :D

   Poista
 29. Kiitos hyvästä ohjeesta! Sisarukset pyysivätkin joululahjaksi lapasia tänä vuonna ja eivätkös teini-ikäiset olekin juuri sopiva kohderyhmä tällaisten toimivuuden testaamiseen! :D
  Lainasin yhtä kuvaasi omaan blogiini, kun otin ohjeen ylös itselleni. Toivottavasti tämä ei sinua haittaa. http://rakkaudestavillasukkiin.blogspot.fi/p/to-do-lista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olloshyvä :) Teini-ikäiset ovat juurikin hyvä kohderyhmä :) Ja juu, ei haittaa, onpa hienoa päästä To Do listalle :D Ja hei muuten, oiva idea laittaa blogiin tuollainen to do lista!

   Poista
 30. Aivan huippu idea, kiitos! Tein joululahjaksi parit lapaset tökkimisreiällä, ja nyt kavereille kans :D Koska yksiväriset lapaset on vähän tylsiä (koska mulla ei oo tommosta ihanaihanaa lankaa vaan normi seiskaveikalla yleensä mennään), niin kokeilin, mitä jos tekee reiän kirjoneulelapaseen. Onnistuu! :) http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2014/01/whoopwhoop-friendship-lapaset.html mun aikaansaannokset jotka meni kavereille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huippua, kiva kun kokeilit! Ja aina on hyvä kun muokkaa juttuja omaan makuun :) Ihania kirjoneuleita, minä ainakin olisin kaverina onnellinen noista :)

   Poista
 31. Mahti ohje! Oon ettinyt tälläisiä lapaisia, joissa ei jää sormen kohdalle valtavaa reikää! Ja ohjeessa olet onnistunut selittämään tion reijän tekemisen niin että minäkin siinä onnistuin! :) Kiitos paljon! Eka lapanen on jo tehty näin sunnuntai puhteena, toinen vielä :) Saaja jo kovasti hoputtaa :) Laittelen sinulle linkkiä kun saan valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, kiitos kovasti! Hieno jos ohje on luettava! Laita ihmeessä linkkiä :) Mun pitäisi ite kans tehdä uudet koska nolosti hukkasin omani viime talvena, snif!

   Poista
 32. Ohjeesi on huippuhyvä! Teen niitä kahdelle teinipojalle joululahjaksi. 32 silmukka ehkä on vähän pieni teinipojille? Mikä olis hyvä silmukkamäärä miehelle?

  VastaaPoista
 33. Iso kiitos kivasta ja selkeästä ohjeesta! Neuloin elämäni ensimmäiset lapaset vasta viime viikolla ja siitä innostuneena päätin heti neuloa lapaset myös miehellenikin. Tällä ohjeella onnistui ihan vasta-alkajakin (:

  VastaaPoista
 34. Miljoona miljoona miljoona kiitosta!
  Olit tehnyt valtavan selkeät ohjeet tämän päivän lapasista.
  T. räveltäjä elinamo :)

  VastaaPoista
 35. Kiitos inspiraatiosta ja avusta :)
  http://jouluni.blogspot.fi/2016/12/kerta-se-ensimmainenkin.html

  VastaaPoista