2018/02/25

SALAMATOSSUT
Miljoona kuvaa yksistä tossuista, mutta näitä oli varsin hauska kuvata, erityisesti kun esikoinenkin oli niin kamerasuotuisa! Jännästi, kun kuvaus piti sisällään Autot -elokuvan katselua ja pikkuautojen esittelyä...Mutta mitäpä sitä ei bloggeri ja hänen lapsensa tekisi kuvien eteen! 

Nämä valmistuivat siis jo tammikuussa, esikoiselle kolmevuotislahjaksi. Hän pitää cars autoista, jos voitte uskoa! Antohetkellä ilon kiljahduksia aiheutti kyllä enemmän tossuista löytyneet Muumi- ja Puuha Pete karkkiaskit, mutta kyllä nämä ovat mieluisat olleet. Kuulemma näillä pääsee kovaa! Päiväkodin tädit kiittää epäilemättä, hih!Tossut on tehty taas Marian Ateljee -blogin hieman poikasen jalkaan sopivammaksi muokatulla kaavalla, koossa ehkä jotain 25. Kankaana on NOSH:n farkkucollegea, jokin kauan sitten hamstrattu pala, oiskohan värin nimi ollut chili? Juuri sopiva kuitenkin, niin materiaaliltaan kuin väriltään.

Kuvat aplikoin yksinkertaiseen kankaaseen. Silmiä piti tehdä muutamassa vaiheessa. Ensin kiinnitin valkoisen kankaan (liimakankaalla), ja kirjoin silmät ompelukoneella. Tämän olisi toki voinut tehdä käsinkin, mutta laiskotti. Sitten aplikoin valkoisella langalla silmien yläosan kiinni ja lopuksi kiersin mustalla silmien alaosan sekä nuo ikäänkuin silmäluomien reunat. Salamat kiinnitin kantapäähän aplikoimalla. Pohjaan olisin halunnut mustaa nahkaa, mutta varastoista ei löytynyt riittävän isoa palaa, niin ruskealla mentiin.Hyvät tuli tossuista! Pitää muuten vielä vilauttaa kakkua jonka tein synttäreille! Sankari nimittäin esitti jo hyvissä ajoin toiveensa karkkikakusta. Ei sen tarkempaa ohjeistusta, kunhan on karkkikakku. Ja hän kuulemma söisi sen niin että kuuluisi vain namnamnam ja kaikki ihmettelisivät "mihin kakku hävisi?? Aaaa synttärisankari söi sen". Tämän ohjeistuksen ja parin googeloinnin pohjalta syntyi tällainen versio. Täytteenä jonkinlainen mukaelma Kinuskikissan Kinuski-vadelmatäytteestä. Päällä ensin voikreemi, sitten valutettua kinuskia ja, no, karkkia. Reaktiosta päätellen onnistuin täyttämään kakkutoiveen!-hanne

8 kommenttia:

 1. Tosi hienot ja hauska idea! :)

  VastaaPoista
 2. Kakku on kyllä aivan huippu! ja nuo tossut.. Noista olisi ollut tytär innoissaan kuutisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
 3. Hauskat tossut, ja käytännölliset.
  Kakku on kyllä niiin karkkiöveri - just kuin sen olla pitääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pitää! :D Mä olin aivan että jes, äitinsä poika, kun poika esitti toiveen karkkikakusta :D

   Poista
 4. Huikeet tossut!! Ja ah mikä kakku ♥

  VastaaPoista